Beste microscoop voor kinderen

Laatste update: 17.06.24

 

Microscopen voor kinderen test van 2024

 

Ben je nog steeds op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor de verjaardag van je zoon of dochter? En merk je dat hij of zij heel wat interesse vertoont in de wetenschap en alles wat daarmee te maken heeft? Dan heb je er vast al even bij stilgestaan om een degelijke microscoop voor kinderen aan te kopen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Bresser Junior Telescoop- en Microscoopset die geleverd wordt inclusief smartphone adapter en gekenmerkt wordt door een correct en budgetvriendelijk prijskaartje. Daartegenover staat de Buki 30 experimenten microscoop voor kinderen; een handzaam apparaatje dat geschikt is voor kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar oud.
Sint 2024Sint 2024
 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Microscoop voor kinderen reviews – top 5

 

Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig. Laat je kind genieten van de wetenschap met een leuke microscoop voor kinderen waarmee ze alle soorten voorwerpen kunnen bekijken in het kleinste detail. Om de keuze makkelijker te maken kun je in ons artikel vijf topproducten vinden die positief beoordeeld geweest zijn door vorige kopers. Lees dus gerust verder en kies er de beste microscoop voor kinderen uit!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bresser Junior Telescoop- en Microscoopset met Smartphone Adapter

 

Ben je op zoek naar een degelijke – relatief goedkope – microscoop voor kinderen? Dan raden wij jou aan om dit toppertje van het bekende en populaire merk Bresser alvast eens even onder de loep te nemen. De microscoop set inclusief bijbehorende smartphone adapter wordt daarbij alvast beloond met diverse positieve reviews en een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Maar wat maakt deze microscoop dan zo speciaal? Wij zoeken het graag voor jou uit.

Zo biedt deze Bresser junior telescoop- én microscoopset je kind in eerste instantie de mogelijkheid om zijn/ haar eerste stapjes in de wereld van de astronomie en/ of microscopie te zetten. Daarbij is de meegeleverde microscoop uitgerust met een led doorzichtverlichting in combinatie met een vergroting van 40 tot maximaal 640x. Ideaal om bijvoorbeeld micro-organismen uit een vijver, sloot of gracht tot in de kleinste details te gaan observeren.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zo wordt het pakket verder uitgebreid met een degelijke telescoop, in hoogte verstelbare objectieven, diverse objectklemmen waarmee je preparaten kunt bevestigen en een zoom oculair. Dit alles wordt jou aangeboden tegen een correcte prijs waardoor je meteen het gevoel hebt met een aanbieding te maken te hebben.

 

Voordelen:

Objectieven: wil je een microscoop kopen kijk dan uit naar een apparaat met meerdere objectieven. Zo geniet je hier een draaikop met 3 objectieven van respectievelijk 4x, 10x en 40x.

Verpakkingsinhoud: de refractortelescoop en microscoop wordt aangevuld met diverse toebehoren en accessoires zoals onder meer een smartphone adapter, microfoon bestek en gereedschap, een tafelstatief, een oculair van 12,5 en 20, diverse objectieven, objectiefglaasjes en preparaten.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt deze microscoop voor kinderen voor een brede laag van de bevolking toegankelijk.

 

Nadelen:

Niet digitaal: ben je bewust op zoek naar een digitale microscoop dan is dit product misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Buki 30 experimenten

 

Deze microscoop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en is gemaakt van metaal. Het toestel beschikt over LED verlichting en je krijgt er een gebruiksaanwijzing bij waarmee je tot 30 experimenten kunt uitvoeren.

Het is een optische microscoop met drie vergrotingen: x200, x600 en x1200. Je kunt er vanalles opleggen om het te vergroten, denk maar aan een blad, olie, een bloem, een veer, enzovoort. Dit apparaat werkt op een batterij.

Volgens de meeste kopers is dit product van topkwaliteit en heb je er urenlang speelplezier mee. De microscoop heeft een leuk ontwerp en is leerzaam voor kinderen. Toch zijn sommige kopers niet tevreden. Voor enkelen werkt het toestel niet en voor anderen is het moeilijk om het te gebruiken.

Mag het toch net allemaal iets meer zijn dan kun je natuurlijk ook kiezen voor deze unieke microscoop van het merk Buki. Het toestel is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar levert dan ook heel wat mogelijkheden en leuke kenmerken af. Laten we alvast even een kijkje nemen.

 

Voordelen:

Leeftijd: deze microscoop voor kinderen wordt aangeraden vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar oud.

Materiaal: in tegenstelling tot de vorige microscoop, zul je merken dat dit exemplaar helemaal vervaardigd is uit duurzaam metaal. Het product kan dus vast en zeker wel tegen een stootje.

Optische microscoop: deze optische microscoop is voorzien van een handige ledverlichting en beschikt over 3 mogelijke vergrotingen om uit te kiezen. Zo kun je kiezen tussen x200, x600 of x1200.

Voeding: deze microscoop maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts een kleine minderheid van de klanten is echter niet tevreden over de beperkte gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Navir Threek

 

Deze microscoop van Navir kun je ook gebruiken als telescoop en als periscoop. Het product is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar en is gemaakt van kunststof. Dit artikel is perfect voor mensen die op zoek zijn naar goedkope microscopen dankzij de lage prijs. Het heeft een gele kleur en weegt slechts 200 gram.

Dit product heeft momenteel maar één beoordeling ontvangen van een koper. De koper geeft positief advies over het leuke ontwerp maar vindt het niet echt stevig.

Het boekje met extra informatie is een pluspunt maar je moet wel voorzichtig omspringen met het product. Na twee dagen waren er al stukken van het product kapot. Er zit ook geen opbergtas bij wat voor de koper een groot minpunt is.

Wil je toch liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke microscoop voor kinderen? Dan kun je alvast even een kijkje nemen naar de voordelen van dit apparaat van Navir. Vanwege de lage prijs zul je deze microscoop vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen verwachten. En daardoor zal het misschien ook meteen tot de populairste microscopen voor kinderen kunnen behoren.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: het is een multifunctionele microscoop die ook als een degelijke periscoop of telescoop kan worden gebruikt.

Leeftijd: de microscoop wordt aangeraden voor kindjes tussen de leeftijd van 3 en 8 jaar oud.

Materiaal: je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van je kinderen. De microscoop is namelijk vervaardigd uit duurzaam en degelijk kunststof. De kans op verwondingen is dus klein tot onbestaande.

 

Nadelen:

Niet stevig: jammer genoeg is de klant niet helemaal overtuigd wat de stevigheid van de microscoop betreft. En dat is natuurlijk best wel jammer en iets waarmee ook andere potentiële kopers rekening kunnen gaan houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bresser Microscoop – Biolux CA – 40x-1024x met koffer – Incl. Accessoires en Smartphone-adapter

 

Net zoals één van de vorige toppertjes wordt ook deze microscoop voor kinderen geleverd door het bekende en populaire merk Bresser. Daarbij wordt de set aangevuld met een brede waaier aan toebehoren en accessoires zoals onder meer 3 verschillende objectieven, een smartphone adapter, een oculair en een stevige opbergkoffer waarmee je de set makkelijk van punt A naar punt B kunt verplaatsen.

De Biolux CA microscoop van Bresser functioneert daarbij op 3 AA batterijen en is voorzien van een geïntegreerde led lichtbron waardoor het onderzoek naar mest en/ of de observatie van micro-organismen net iets makkelijker verloopt. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een minimale vergroting van 40x-1024x alsook de mogelijkheid om er een camera op aan te sluiten indien gewenst.

Bekijken we de online reviews dan stellen we vast dat klanten overtuigd zijn van de kwaliteit, het fraaie design en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Echter durven wij vermoeden dat het hogere prijskaartje voor sommige klanten alsnog een struikelblok zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze microscoop voor kinderen is breed inzetbaar en onder meer geschikt voor zowel op- alsook doorzicht preparaten.

Voeding: het apparaat werkt op 3 AA batterijen en is daardoor tevens ook mobiel inzetbaar.

Verpakkingsinhoud: de Bresser microscoop voor kinderen wordt geleverd inclusief een oculair, smartphone adapter en 3 objectieven.

Opbergkoffer: het geheel wordt jou aangeboden in een stevige opbergkoffer waardoor het makkelijker wordt om alle onderdelen veilig op te bergen.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn dan wel worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Microscoop met accessoires – Inclusief 12 Extra Slides – Kindermicroscoop 100X – 900X

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke microscoop voor kinderen die jou wordt aangeboden door het – al dan niet bekende – merk SEZGoods en geleverd wordt inclusief een brede waaier aan accessoires wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Bovendien wordt de set geleverd tegen een schappelijk en budgetvriendelijk prijskaartje wat voor velen meteen extra aantrekkelijk maakt.

De GEZGoods microscoop biedt daarbij een minimale en maximale vergroting aan van respectievelijk 100 en 900x en biedt een extra educatieve stimulans op het gebied van wetenschap. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangevuld dankzij een verstelbare lenshoogte, een geïntegreerde led lichtbron, een platform voor bekeken objecten en de aanwezigheid van een roterende lens.

Ondanks de vele positieve kenmerken lijken de meningen eerder verdeeld. Voor sommige klanten is dit duidelijk een topproduct terwijl andere kopers toch wel wat twijfels lijken te hebben omtrent de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het ontwerp.

 

Voordelen:

Doelgroep: deze microscoop is ontworpen voor kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 4 à 5 jaar oud.

Uitvoering: het apparaat kent een relatief compacte uitvoering van 22 cm in combinatie met een gewicht van 185 gram en is vervaardigd uit kunststof.

Vergroting: hij levert een minimale vergroting tot 100 en een maximale vergroting tot 900x.

Lens: de roterende lens kan makkelijk in hoogte worden versteld wat het gebruiksgemak ten goede komt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan en de globale kwaliteit daardoor teniet doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Microscopen voor kinderen koopgids

 

Als je je kind vanaf een jonge leeftijd in contact wilt brengen met de wondere wereld van de wetenschap, dan kun je eventueel een microscoop voor kinderen kopen. Met dit apparaat zullen ze zelf insecten of vloeistoffen kunnen onderzoeken en de microscopische bestanddelen van bepaalde stoffen leren kennen. Je wilt enkel het beste voor je kind dus om de beste microscopen voor kinderen te kopen zijn er enkele factoren om rekening mee te houden. Denk maar aan de scherpstelling, het verschil tussen mono- en binoculair, de vergroting en natuurlijk de prijs van het toestel.

Verschil tussen monoculair en binoculair

Met een monoculaire microscoop kun je slechts met één oog door het toestel kijken. Dit zorgt ervoor dat je vlugger vermoeid raakt omdat je je beter moet concentreren. Je kunt dit ongeveer vergelijken met televisie kijken met slechts één oog. Je zult veel vlugger last hebben en je vermoeid voelen, hetzelfde geldt voor een microscoop. Als je echter enkel maar goedkope microscopen voor kinderen wilt kopen dan is een monoculair de beste aanbeveling.

Een binoculaire microscoop beschikt over twee kijkgaten om een voorwerp met je beide ogen te kunnen bestuderen. Je kunt langer gebruik maken van dit toestel omdat je minder snel vermoeid raakt. Laboratoria gebruiken vooral binoculaire microscopen omdat wetenschappers veel objecten moeten bestuderen. Binoculaire microscopen zijn wel een stuk duurder waardoor vele ouders niet zo snel zullen kiezen voor dit type.

De meeste kinderen zullen een microscoop ook niet de ganse dag gebruiken, het is dan ook niet nodig om een duur model te kopen. Je kunt in dit geval beter kiezen voor een monoculair zodat je kind zijn of haar eerste stapjes kan zetten in de wetenschap. Als je kind een oudere leeftijd bereikt kun je de monoculair nog altijd vervangen door een binoculair.

 

De vergroting van het toestel

De vergroting van een microscoop is belangrijk want het heeft een directe invloed op de details die je kunt waarnemen en op de scherpte van het beeld. Als je een object niet genoeg kunt vergroten dan zul je weinig kunnen leren van het object en weinig details kunnen waarnemen. Je kunt dan even goed een vergrootglas kopen. Als je details wilt waarnemen kies dan voor een microscoop met een minimale vergroting van 40x.

Het is ook aanbevolen om niet hoger te gaan dan een vergroting van 200x. Het nadeel van een grotere zoom is dat het beeld scherpte verliest. Hoe meer je een object zult vergroten, hoe minder scherp het beeld zal worden. Vooral bij toestellen die een hogere vergroting hebben dan 200x komt dit probleem voor. Je zult dan ook geen details meer kunnen waarnemen. Een hoge vergroting is dus niet altijd voordelig.

Houd rekening met de objecten die je wilt bestuderen. Als je stenen wilt bestuderen heb je al genoeg met een lage vergroting maar voor kleinere objecten zoals insecten of preparaten heb je een apparaat nodig met een hogere vergroting. De meeste apparaten beschikken over een instelbare vergroting zodat je meerdere objecten van verschillende groottes kunt bestuderen.

 

De scherpstelling van een microscoop

We hebben hierboven besproken dat een beeld minder scherp zal worden wanneer je het object te veel vergroot. Je kunt dit probleem oplossen door het beeld opnieuw scherp te stellen. Het is belangrijk dat je zowel grof als fijn kunt scherpstellen en deze optie is niet altijd aanwezig op een microscoop voor kinderen aanbieding.

De dure microscopen zijn voorzien van een grote dubbele knop waarmee je fijn en grof kunt scherpstellen. Hoe groter de knop hoe beter want dit betekent dat je een groter bereik hebt om scherp te stellen. Een grotere knop maakt het ook makkelijk want je kunt beter in detail scherpstellen. Met een kleine knop moet je heel voorzichtig te werk gaan als je enkel een paar graden wilt scherpstellen.

Neem een kijkje naar de verschillende aanbiedingen online en kies voor het model met de grootste knoppen zodat je makkelijker met het apparaat kunt werken.

Kostprijs van zo’n product

Het enige die je nu nog rest is om de prijzen van microscopen te vergelijken op de verschillende webwinkels. Je kunt de prijzen natuurlijk ook vergelijken in de winkel maar meestal kun je een product goedkoper vinden op het internet.

Een microscoop voor kinderen is sowieso een stuk goedkoper dan een professioneel model en kun je al gauw voor enkele tientjes aanschaffen. Vooral als je kinderen nog jong zijn dan is het niet nodig om een duur model aan te kopen die ze toch weinig zullen gebruiken.

Sommige kopers kiezen voor een tweedehands product, je weet echter nooit of dit product nog volledig werkt en of alle onderdelen nog intact zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES