Beste microscoop

Laatste update: 17.06.24

 

Microscopen test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijke microscoop maar weet je niet welk apparaat het beste is? Dan kan het een goede aanbeveling zijn om alvast even een kijkje te nemen in onze koopgids. Indien je echt gehaast bent en heel erg dringend op zoek bent naar een microscoop dan kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Daarin geven we een kort overzicht van de voordelen en de nadelen van de 3 best beoordeelde microscopen. Zo blijkt de Bresser Optics 8855000 microscoop een echt schot in de roos te zijn. Het toestel is vervaardigd uit bijzonder stevige materiaalsoorten waardoor het apparaat zeker tegen een stootje kan. Ook wanneer je voor de Bresser Junior Stereo microscoop kiest dan kun je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Het is het ideale geschenk voor je kind en je kunt er organismen en objecten tot wel 20 keer mee vergroten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Microscoop reviews – top 5

 

 

Een microscoop kan vooral handig zijn voor kinderen wanneer ze hun eerste biologielessen krijgen. Maar veel wetenschappers maken er natuurlijk ook gebruik van, om ziektes en mini-organismen te bestuderen. Maar waar vind je nu de beste microscoop? Om je te helpen bij je keuze hebben wij vijf topproducten op een rijtje gezet in dit artikel. Lees gerust verder en maak je keuze!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bresser Optics 8855000

 

Deze klassieke microscoop van Bresser is gemaakt van stevig materiaal en je kunt hem zelfs aan de computer aansluiten. Het apparaat is geschikt voor gebruik op school en je kunt het eenvoudig meenemen in de stevige meegeleverde koffer. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en maakt vergrotingen van 40x-1024x.

Je krijgt er 2 groothoek oculairen bij van WF-10x en WF-16x en drie objectieven (4x, 10x en 40x). Het toestel is uitgerust met een LED verlichting en dankzij de PC-oculair kun je het apparaat op je PC aansluiten.

Volgens de enige koper van deze microscoop aanbieding is dit product heel geschikt voor kinderen van 8 tot 16 jaar en kun je het makkelijk aansluiten op de PC. Het heeft ook een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en je kunt het makkelijk opbergen in de meegeleverde hardcase koffer.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk microscoop dan zul je heel vaak modellen te zien krijgen van het merk Bresser. Bresser is niet alleen een populair merk maar voor vele gebruikers ook veruit het beste merk. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van het apparaat op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Accessoires: op het moment van aankoop dan zul je merken dat je er heel wat nuttige accessoires en hulpstukken bij krijgt. Denk maar aan een degelijke opbergkoffer, 3 verschillende objectieven en zelfs 2 groothoek oculairen.

Handig in gebruik: deze microscoop kun je zonder problemen aan de laptop koppelen met behulp van de PC-oculair. Daarnaast is het bijzonder handig om overal mee naartoe te nemen.

Leeftijd: deze microscoop wordt vooral aangeraden voor kinderen tussen de leeftijd van 8 en 16 jaar oud.

 

Nadelen:

Budget: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs en dat zou misschien voor potentiele klanten wel een struikelblok kunnen vormen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bresser Junior Stereo

 

Deze microscoop voor kinderen kan tot 20x vergroten en het is zelfs geschikt om mee te nemen op verplaatsing. Het is voorzien van verlichting en is inzetbaar in scholen. Je krijgt er een paar oculairen van WF-10x bij en het is uitgerust met een stereo objectief waardoor je de onderwerpen met meer diepte kunt bekijken.

Het toestel werkt op 2 AA batterijen en is licht van gewicht. Je kunt de oogafstand individueel instellen en het apparaat wordt geleverd met 12 soorten gesteente waaronder graniet, quartz en fosforiet.

Dit product is momenteel door twee kopers beoordeeld maar ze zijn allebei tevreden over de aankoop. Het product is van topkwaliteit en is goed in verhouding met de prijs. Het toestel is eenvoudig in gebruik maar de oculairen zijn wel niet geschikt voor brildragers.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze microscoop afkomstig van het bekende en misschien dus ook wel het populairste merk Bresser. Het is werkelijk het ideale verjaardagsgeschenk voor jouw kind. Bovendien kun je met deze microscoop objecten tot maar liefst 20 keer groter maken.

 

Voordelen:

Stereo objectief: dankzij het beschikbare stereo objectief is het mogelijk om de objecten en andere leuke voorwerpen met nog net iets meer diepte te gaan bestuderen.

Comfort: het apparaat functioneert op 2 krachtige AA batterijen en is daarnaast vrij compact. Bovendien weegt het ook weinig waardoor het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Accessoires: bij de aankoop van het apparaat worden er maar liefst 12 verschillende soorten gesteente meegeleverd. Daarnaast zul je merken dat er ook een aantal nuttige oculairen worden aangeboden.

 

Nadelen:

Geen brildragers: ondanks de vele voordelen is het toch wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de oculairen minder ideaal zijn voor personen met een bril.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. National Geographic

 

De National Geographic is het ideale product voor mensen met een beperkt budget die op zoek zijn naar goedkope microscopen. Het toestel werd vervaardigd in samenwerking met Bresser en is perfect om te gebruiken met transparante preparaten. Dit apparaat is dus niet zozeer geschikt voor stenen of insecten.

Het apparaat heeft een minimale vergroting van 300x en een maximale vergroting van 1200x zodat je kleine organismen kunt bestuderen. De microscoop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en wordt geleverd met een microscoopbestek, 5 preparaten en preparaatglaasjes, 5 dekglaasjes en een handleiding.

Enkel één gebruiker heeft een review geschreven over deze microscoop aanbieding en deze is overwegend positief. Het advies van de koper is dat deze microscoop ideaal is voor beginners. Zo kun je even proeven van de wetenschap voordat je een echt duur toestel koopt.

Wanneer je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke microscoop dan zul je merken dat er heel wat dure en goedkope apparaten zijn. Indien je liever niet zoveel geld uitgeeft of eerder een beperkt budget hebt, dan kan deze National Geographic microscoop misschien echt wel iets voor jou zijn.

 

Voordelen:

Budget: je zult vrijwel meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit toestel.

Vergroting: deze microscoop levert een vergroting van minstens 300x op en maximaal 1200x. Daardoor is het mogelijk om zelfs de allerkleinste organismen duidelijk in beeld te krijgen.

Hulpstukken: bij de aankoop krijg je er een duidelijke handleiding bij. Net zoals er ook een microscoopbestek, een aantal dekglaasjes en enkele preparaten en preparaatglaasjes worden meegeleverd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: deze microscoop is niet echt aan te raden wanneer je voorwerpen zoals insecten of gesteente wenst te bekijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. J&S Supply Digitale Microscoop USB

 

Met deze digitale USB microscoop kun je via de USB aansluiting meteen de beelden weergeven op je computer. Het beschikt over een 2MP camera lens voor kwalitatieve beelden en je kunt de helderheid zelf instellen.

Deze digitale microscoop is perfect voor kinderen en beschikt ook over een digitale zoomfunctie. Je kunt deze in de klas gebruiken maar natuurlijk ook thuis. Bij de levering krijg je een voetsteun, een kalibratiemeter en een installatie CD met handleiding. Deze microscoop is wel niet compatibel met Apple.

Je hebt de kans om als eerste een beoordeling te schrijven over deze microscoop aanbieding want tot op heden staat er nog geen review online. Wegens gebrek aan een mening kunnen we ook geen advies verschaffen.

In vergelijking met het voorgaande toestel zul je voor deze microscoop weer net iets meer budget hoeven te voorzien. Toch is het zeker niet het duurste apparaat uit de lijst. Alvorens je besluit om deze microscoop aan te kopen, kun je alvast even de belangrijkste eigenschappen ervan hieronder bekijken.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is mogelijk om de beelden van deze microscoop zo goed als onmiddellijk op je computerscherm te projecteren. Dit kan gemakkelijk door middel van de USB aansluiting.

Handig in gebruik: het apparaat is niet alleen voorzien van een kwalitatieve 2MP lens maar daarnaast is er ook een digitale zoomfunctie voorhanden. Het is ook mogelijk om de helderheid aan te passen en in te stellen.

Toebehoren: zodra je besluit om deze microscoop aan te kopen dan zul je er heel wat toebehoren bij krijgen. Zo krijg je er een stabiele voetsteun bij net zoals ook een kalibratiemeter en een duidelijke handleiding.

 

Nadelen:

Geen review: we stellen vast dat er op dit moment nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar eventuele minpunten die met dit toestel verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Imaginarium Lab-Microscope

 

Deze microscoop wordt geleverd als een heuse set met tal van accessoires. De microscoop kan voorwerpen tot 600x vergroten maar je kunt ook vergrotingen doen van 150x en 300x. Het toestel wordt geleverd met 6 houders, 12 deksels en 12 etiketten om op de houders te plakken.

Verder krijg je nog 4 verzamelflesjes, 2 buisjes met maatverdeling en 1 staafje. Alle accessoires zitten mooi opgeborgen in een stevige koffer zodat je de volledige set makkelijk kunt meenemen. Zo vergeet je nooit je petrischaal, scalpel of snijder. Verder heeft het apparaat nog de mogelijkheid om een dubbele weergave van monsters te tonen.

De meningen over dit apparaat zijn verdeeld. Voor één koper is het moeilijk om te gebruiken maar de andere koper vindt het echt een topproduct. Het is van goede kwaliteit en het is een leerzaam toestel voor kinderen.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om voor de Imaginarium Lab-Microscope microscoop te kiezen. Je zult versteld staan van de enorme hoeveelheid aan hulpstukken en accessoires die met dit toestel worden geleverd. Het loont dan ook de moeite om deze microscoop even van dichterbij te bekijken.

 

Voordelen:

Vergroting: het is mogelijk om bepaalde voorwerpen en objecten maar liefst 150x, 300x, of zelfs 600x te gaan vergroten.

Toebehoren: het apparaat wordt jou aangeboden in combinatie met verschillende deksels, een aantal houders en meerdere etiketten die je dan op de houders kunt kleven. Tot slot wordt alles mooi aangeboden in een degelijke opbergkoffer.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens een enkele koper is het product niet echt gebruiksvriendelijk te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Microscopen koopgids

 

Een microscoop kun je gebruiken om hele kleine objecten te vergroten zodat je ze kunt bestuderen. Deze apparaten worden veel gebruikt in biologielessen of door wetenschappers. Houd rekening met de volgende aanbevelingen om een interessante microscoop aanbieding te kopen: het gebruik van het toestel, mono- of binoculair, de scherpstelling, de vergroting en de prijs. Je kunt de functies van de verschillende producten vergelijken om de beste microscoop te vinden.

Gebruik van de microscoop

Net als met de meeste apparaten moet je eerst en vooral nadenken over waarvoor je de microscoop wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een microscoop voor je kind om te gebruiken op school of wil je een microscoop voor jezelf? Wil je insecten en stenen bekijken of wil je cellen en bacteriën bestuderen?

Als je grotere objecten wilt bekijken zoals mineralen en stenen dan heb je al genoeg aan een stereomicroscoop met een vergroting van 20x. Dit model beschikt over een goede verlichting om het voorwerp duidelijk te zien en kan eventueel ook nog voor een oculaire vergroting zorgen.

Om preparaten te bestuderen heb je echter een sterker apparaat nodig die meer dan 400x kan vergroten zodat je cellen en bacteriën in detail kunt bekijken. Dit model is perfect voor studiedoeleinden en kan tegenwoordig ook over de mogelijkheid beschikken om het toestel aan te sluiten op je computer. Op die manier kun je de beelden digitaal bewaren om ze in de toekomst opnieuw te gebruiken.

 

Mono- of binoculair

Je moet ook een keuze maken tussen een mono- of binoculair. Bij een monoculair kun je enkel met één oog naar het voorwerp kijken en met een binoculair kun je beide ogen gebruiken om het object te bestuderen.

Een binoculaire microscoop wordt vooral gebruikt in een laboratorium omdat het minder vermoeiend is om erdoor te kijken dan een monoculair. Beeld je in dat je gans de dag naar een computerscherm kijkt met één oog, het effect is vergelijkbaar. Daarom is een binoculair een betere aanbeveling.

Het probleem is dat een binoculair niet behoort tot de goedkope microscopen. Om deze reden zullen de meeste mensen eerder kiezen voor een monoculair. Je kijkt ook niet uren aan een stuk door een microscoop dus de vermoeidheid zal in de meeste gevallen wel meevallen. Bij een binoculair moet je ook nog de afstand tussen je ogen precies instellen dus het is iets moeilijker in gebruik.

 

Scherpstelling van de microscoop

Bij het vergelijken van goedkope aanbiedingen moet je op de scherpstelling letten. De goedkoopste modellen beschikken meestal maar over één manier om scherp te stellen. Met een microscoop moet je echter zowel grof als fijn kunnen scherpstellen. Bij een duurder model kun je de scherpstelling regelen via een grote dubbele knop. Hoe groter deze knop, hoe eenvoudiger het is om een object scherp te stellen.

Dit komt omdat een volledige omwenteling van de knop gelijk staat aan 360 graden. Als je slechts enkele of zelfs één graad wilt draaien dan is dit makkelijker met een grote knop. We kunnen je dus enkel maar aanraden om een microscoop te kopen met een grote knop om een object scherp te stellen.

 

De vergroting

De vergroting van de microscoop is ook belangrijk, vooral als je beestjes of insecten wilt bestuderen. Hoe meer je kunt inzoomen, hoe minder scherp het beeld zal zijn. Te weinig zoom is echter ook nadelig want het zal niet mogelijk zijn om bepaalde insecten te kunnen identificeren.

Meestal is een vergroting van 40x tot 200x perfect om insecten en parasieten te kunnen bekijken. Er zijn ook apparaten verkrijgbaar die tot 400x vergroten, het probleem is dat ze dan meestal scherpte verliezen.

Het hangt er vooral van af welke objecten je onder de lens wilt plaatsen. Voor stenen heb je genoeg met een apparaat met een lage vergroting maar voor preparaten is het beter om een hogere vergroting te kiezen. De objecten in de preparaten zijn veel kleiner waardoor je een sterkere zoom nodig hebt om het object goed te kunnen zien.

Prijs van de microscoop

Je kunt kiezen om een tweedehands microscoop te kopen als je minder geld wilt uitgeven. Een nieuw model kan al gauw tussen €200 en €800 kosten terwijl je voor een tweedehands model slechts de helft van de prijs zult betalen.

Je loopt natuurlijk een risico met het kopen van een tweedehands toestel. Het is mogelijk dat bepaalde onderdelen beschadigd zijn of beschadigd raken door de verzending van het product.

Het is beter om meteen een nieuwe microscoop te kopen zodat je er zeker van bent dat alles in orde is. Een nieuw product wordt meestal geleverd in een opbergtas die het product beveiligt tegen stoten en schokken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES