6 beste Muziekmobielen Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste muziekmobielen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een muziekmobiel dient niet enkel om je kindje terug in slaap te laten vallen of om hem wat plezier te geven terwijl hij in de box ligt. Een muziekmobiel helpt ook om de ontwikkeling van je kleintje te stimuleren door de oog-handcoördinatie te verbeteren. We hebben 3 prachtige muziekmobielen uitgekozen en ze eens op een rijtje gezet. Zo zul je merken dat de Tiny Love Take Along Mobile wel 5 verschillende liedjes afspeelt en volledig uit kunststof is gemaakt. Daarnaast staat de Little Dutch houten muziekmobiel met 5 zeediertjes in een zachte geweven stof en die bovendien gemakkelijk aan de box kan worden bevestigd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste muziekmobielen (Reviews) van 2024

 

Een muziekmobiel is een mooi geschenk om te geven of te krijgen. Het muziekje kan de gemoedstoestand van je baby veranderen waardoor hij rustig wordt en het zal de verveling tegengaan als hij de bewegende figuurtjes begint te ontdekken. We hebben er voor jou 6 toppertjes uitgekozen aan de hand van het advies en de ervaringen van jonge ouders. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en kies er vervolgens de best muziekmobiel uit voor jouw baby.

 

1. Tiny Love Take Along Mobile Meadow Days 5 verschillende liedjes

 

De Tiny Love muziekmobiel Meadow Days is de populairste muziekmobiel in onze top 6. Bovendien wordt Tiny Love aanzien als het beste merk voor innovatieve producten die bijdragen aan de ontwikkeling van baby’s en jonge kinderen.

Door gebruik te maken van muziek, diverse materialen en beweging zal je baby verschillende dingen ontdekken waardoor hij zich mentaal en lichamelijk gaat ontwikkelen. De Take Along mobiel heeft 5 verschillende muziekjes die 30 minuten kunnen worden afgespeeld en waarmee je baby zeker tot rust zal komen. Op die manier leert je baby ook andere geluiden kennen als hij in zijn wiegje of box ligt en de diertjes vrolijk boven zijn hoofdje dansen.

De mobiel meet 19,8 x 10 x 34,2 cm en weegt 0,5 kg waardoor hij de perfecte afmeting heeft om hem ook op een maxi cosi of buggy te kunnen bevestigen met een speciaal clipsysteem . Hij is bovendien gemaakt uit kunststof zodat hij snel kan worden schoongeveegd met een vochtig doekje. In de reviews merken we een heel tevreden klant die deze mobiel het maximum aantal sterren gaf.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de mobiel kan gemakkelijk worden bevestigd met een speciale clip en hij is bovendien ook geschikt om te gebruiken op de buggy of de maxi cosi.

Muziekjes: deze mobiel beschikt over 5 verschillende muziekjes om je baby te vermaken waardoor hij steeds gefascineerd zal luisteren.

Diertjes: de vrolijke diertjes wakkeren de motorische vaardigheden van je kleintje aan doordat hij ze zal proberen aanraken als ze boven zijn hoofdje ronddraaien.

 

Nadelen:

Korte liedjes: helaas zouden de 5 verschillende muziekjes vrij kort zijn waardoor het voor mama en papa al snel kan beginnen irriteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Little Dutch houten muziekmobiel Ocean met 5 speeltjes

 

De Little Dutch muziekmobiel in hout meet 24,2 x 82 x 9,9 cm en weegt 1,3 kg. Hij kan gemakkelijk worden bevestigd aan een kinderbed of aan de kinderbox. De zeedieren die aan de mobiel hangen zijn bovendien gemaakt uit een soort katoenen badstof waardoor ze heel zacht en lief aanvoelen.

De speeltjes draaien vrolijk rond waardoor de visuele ontwikkeling van je kind wordt gestimuleerd. Daarnaast speelt deze muziekmobiel een rustgevend slaapliedje om je baby te ontspannen zodat hij zich snel terug in dromenland zal bevinden. Deze muziekmobiel voor baby’s kan trouwens worden gebruikt van 0 tot 6 maanden.

De fabrikant raadt aan om het speelgoed buiten het bereik van je kindje te monteren om verstikkingsgevaar te voorkomen. Wanneer de baby begint te kruipen neem je hem bovendien beter weg. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop. Het muziekje van “Old McDonald had a farm” past wel niet echt bij de waterdieren van de mobiel.

 

Voordelen:

Materiaal: de zeediertjes die aan de mobiel hangen zijn gemaakt uit een zachte badstof waardoor ze heel knuffelbaar zijn.

Muziek: de mobiel speelt een rustgevend muziekje dat je baby snel terug in slaap sust.

Leeftijd: hij is geschikt vanaf de eerste dag tot je baby ongeveer 6 maand is. 

Montage: de mobiel kan eenvoudig worden bevestigd op een kinderbox of -bedje door middel van de bijgeleverde bevestigingsclip.

 

Nadelen:

Liedje: enkele klanten vinden dat het liedje irritant is en niet past bij de mobiel. De melodie gaat over boerderijdieren terwijl er zeedieren aan de mobiel hangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nijntje green knit muziekmobiel met de melodie van Brahms Lullaby

 

Deze Nijntje muziekmobiel van Tiamo Collection komt uit de Green knit reeks die bestaat uit diverse spulletjes voor de babyuitzet waaronder verschillende knuffels, een knuffeldoekje, een rammelaar en nog enkele andere zaken. Daarnaast is deze muziekmobiel in het roze en ook in een gestreepte versie te verkrijgen.

De mobiel werkt rustgevend en zal je kleintje fascineren met zijn bewegingen waardoor hij goed zal leren volgen. Aan de mobiel hangen 2 lieve konijntjes, een spiegel en een balletje die ronddraaien op de melodie van Brahms Lullaby. Hij is gemaakt uit een gebreide stof in zachte materialen waardoor de speeltjes heel knuffelbaar zijn.

Dit product meet hij 37 x 10 x 52 cm en weegt slechts 0,800 kg waardoor hij heel eenvoudig aan het bedje of de box kan worden vastgemaakt. De fabrikant waarschuwt om dit speelgoed buiten het bereik van je kindje te monteren omdat de baby zich zou kunnen bezeren en de kans bestaat dat hij verstrikt raakt. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze aanbieding die trouwens heel scherp geprijsd staat.

 

Voordelen:

Collectiestuk: deze mobiel komt uit de Green Knit reeks die nog tal van andere zaken aanbiedt voor de babyuitzet.

Materiaal: de poppetjes zijn gemaakt uit een zachte geweven stof waardoor ze achteraf kunnen worden gebruikt als gewone speeltjes.

De prijs: de muziekmobiel staat heel scherp geprijsd waardoor hij ook voor iedereen toegankelijk is.

 

Nadelen:

Muziek: bij één klant zou de nostalgische melodie van Brahms wat vals klinken. Waarschijnlijk is er een kleine fout gemaakt bij het samenvoegen van de muziekdoos.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Houten mobiel “houten bootjes en kleine vuurtoren” voor visuele ontwikkeling

 

De goedkope muziekmobiel in hout is van Small Foot. Dit merk ontwikkelt en produceert speelgoed dat leuk en leerzaam is, een hoge kwaliteit heeft en bovendien betaalbaar is. Daardoor zijn hun producten voor iedereen toegankelijk. Daarnaast hebben ze een hele ruime keuze aan educatief speelgoed voor elke leeftijdsgroep.

De muziekmobiel voor de box is gemaakt voor baby’s vanaf 6 maanden. Hij meet 34 x 34 x 39 cm waardoor hij ook kan worden bevestigd boven het kinderbedje of de wieg. Doordat de vrolijke kleuren van de zeilbootjes en de vuurtoren al snel de aandacht trekken van de baby zal de mobiel helpen om zijn visuele ontwikkeling te versterken. Door de beweging mee te volgen zal op korte tijd zijn hand-oog coördinatie aanzienlijk verbeteren.

De mobiel moet op een veilige hoogte worden geïnstalleerd zodat je kleintje hem niet kan aanraken. De houten bootjes en de andere onderdelen van de mobiel zouden je kindje kunnen verwonden en dat is echt niet de bedoeling. Echter, in de reviews zien we dat de klanten dit product het maximale aantal sterren gaf.

 

Voordelen:

Ontwikkeling: de muziekmobiel stimuleert de visuele ontwikkeling van je kind en daarnaast zullen door de bewegende bootjes en de vuurtoren ook de hand-oogcoördinatie van je kleintje snel verbeteren.

De prijs: deze kwalitatieve muziekmobiel is heel betaalbaar waardoor hij in de laagste prijsklasse valt en voor iedereen toegankelijk is.

 

Nadelen:

Muziek: er wordt niet vermeld of deze mobiel al dan niet muziek maakt. Wij vermoeden echter van niet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Woezel & Pip autostoel speelkoord 30 cm voor uren speelplezier

 

Enkele jaren geleden ontstond het bijzonder project om een exclusieve collectie accessoires te maken voor de babyuitzet die ontworpen is naar de behoeften van baby’s en hun ouders. Er zijn onder andere knuffels, spenen, een Woezel & Pip muziekmobiel en nog tal van andere zaken.

Woezel & Pip zijn de namen van 2 hondjes die beste kameraadjes zijn in een kinderboekenreeks met voorleesverhaaltjes geschreven door Guusje Woesthoff-Nederhorst. Ze beleven gekke avonturen in hun wonderlijke Tovertuin die je kleintje zeker met veel interesse zal aanhoren en zich ook zal herinneren wanneer hij met zijn knuffels speelt.

Deze speelslinger van Woezel & Pip dient om aan de autostoel of aan de maxi cosi te bevestigen. Hij heeft 2 hondjes die verbonden worden door een grote ster waarin een spiegeltje zit. De speelmobiel is volledig gemaakt uit verschillende zachte geweven katoenen stofjes die bovendien knuffelzacht zijn. Deze speelkoord kreeg trouwens in de reviews een uitstekende beoordeling.

 

Voordelen:

Speelplezier: de Woezel & Pip speelslinger is een urenlang zoethoudertje voor je kleintje tijdens een lange autorit.

Materiaal: hij is gemaakt uit verschillende zachte stofjes die geweven zijn waardoor ze heel knuffelbaar zijn.

Guusje Nederhorst Foundation: een deel van de opbrengst van de Woezel & Pip collectie gaat naar de Guusje Nederhorst stichting van de overleden auteur en wordt gebruikt om hulpbehoevende kinderen te geven wat ze nodig hebben.

 

Nadelen:

Muziek: het enige dat we kunnen opmerken is dat deze speelkoord geen geluid maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Infantiono muziekmobiel Go-Gaga carrousel met zachte slaapliedjes

 

De Infantiono BKids muziekmobiel lijkt op een vrolijke  kermis carrousel. Hij is niet alleen prachtig om naar te kijken met zijn lieve dierenvriendjes, hij is ook heel mooi om naar te luisteren. Hij speelt gedurende 3 minuten zachte liedjes om je lieveling terug in slaap te sussen.

De 4 kleurrijke dierenvrienden waaronder een vlinder, een vogel, een giraf en een leeuw draaien vrolijk in het rond op de carrousel. Bovendien hangt in het midden van de carrousel een spiegeltje waarin je kleintje zijn reflectie kan zien. Deze muziekmobiel is gemaakt uit kunststof en de speeltjes zijn vervaardigd uit een zachte geweven stof.

Daarnaast heeft deze mobiel een afmeting van 40,6 x 38,1 x 7,6 cm en weegt slechts 0,2 kg waardoor hij gemakkelijk aan de rand van het babybedje of de kinderbox kan worden bevestigd. Deze muziekmobiel werkt trouwens met een opwindmechanisme waardoor je geen batterijen nodig hebt. Er zijn voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Design: deze muziekmobiel is werkelijk prachtig om te zien met de mooie en vrolijke dierenfiguurtjes die ronddraaien aan de carrousel.

Leeftijdsgroep: hij kan worden gebruikt vanaf de geboorte.

Slaapliedje: de mobiel speelt een zacht slaapliedje om je kleintje te kalmeren en snel terug in slaap te sussen.

Opwindbaar: de mobiel kan worden opgewonden waarna hij 3 minuten speelt. Er zijn geen batterijen nodig.

 

Nadelen:

Korte afspeeltijd: deze mobiel speelt jammer genoeg slechts 3 minuten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muziekmobielen Koopgids

 

Naast het entertainen van je kleintje helpt een muziekmobiel hem ook in zijn ontwikkeling. Het is bovendien een mooi cadeau om te geven en te krijgen. Wanneer je een keuze moet maken uit de diverse prachtige exemplaren zal blijken dat dit niet eenvoudig is. Wat is een muziekmobiel, waarvoor en hoe moet je hem gebruiken? We geven je de raad om alles eens rustig door te nemen en de verschillende uitvoeringen te vergelijken. Bekijk ook even de aanbevelingen van andere ouders om zo de juiste keuze te maken. Laat ook de leuke aanbiedingen niet aan jou voorbijgaan.

Wat is een muziekmobiel

Een muziekmobiel is een mooi en leuk item voor kleintjes in de leeftijdsgroep van 0 tot 2 jaar. Het is eigenlijk een soort speelgoed dat naast het plezieren van je kleintje hem ook gaat helpen in zijn evolutie. Een muziekmobiel kan eenvoudig worden gemonteerd op een bedje, een wieg of een kinderbox. Daarnaast zijn er ook exemplaren die je kunt gebruiken voor de Maxi-Cosi, de kinderwagen en zelfs voor de autostoel.

Een muziekmobiel heeft meestal verschillende poppetjes in mooie en soms felle kleuren die bevestigd zijn aan lintjes om zo mee rond te draaien met de mobiel. Vaak wordt er een zachte melodie of een leuk liedje afgespeeld dat je kleintje zal geruststellen en waardoor hij zich op zijn gemak zal voelen. Daarnaast werkt een muziekmobiel dikwijls op batterijen maar je zult er ook wel vinden die je handmatig kunt opwinden.

 

Waarvoor wordt een muziekmobiel gebruikt

Een muziekmobiel zorgt ervoor dat je kind zich niet gaat vervelen en bovendien wordt hij gerustgesteld als hij even een minder fijn momentje heeft. De aangename zachte melodieën zullen je kleintje snel terug naar dromenland brengen. Voor een baby van 0 tot 12 weken bestaat de dag uit slapen en eten. Wanneer hij wakker is gaat hij binnen zijn gezichtsveld, dat niet verder reikt dan 30 tot 50 cm, om zich heen kijken. Een muziekmobiel boven zijn wiegje is vaak het bijzonderste en meest interessante dat hij kan onderscheiden en het maakt daarnaast ook nog een prettig geluid.

Door de figuurtjes aan de mobiel mee te volgen zal hij zijn hoofdje in verschillende richtingen draaien waardoor zijn reactievermogen wordt ontwikkeld en daarnaast zal het melodietje zijn luistervermogen prikkelen. Wanneer je baby al wat ouder is zal hij gefascineerd de ronddraaiende poppetjes meevolgen en zijn armpjes bewegen om deze proberen aan te raken. Hierdoor wordt zijn motoriek en zijn oog-handcoördinatie gestimuleerd.

 

Hoe en vanaf wanneer gebruik je een muziekmobiel

Je kunt nooit vooraf weten hoe je baby zal reageren op een muziekmobiel. Het is iets nieuw dat aan zijn leefwereld wordt toegevoegd waarvan hij zal houden of waarvoor hij eventjes wat angstig kan zijn. Het is daarom beter om op een rustige manier te starten en langzaam op te bouwen. De meeste baby’s voelen zich gerustgesteld door de zachte melodieën die de mobiel maakt. De fabrikanten geven steeds een leeftijdsindicatie mee vanaf wanneer tot hoelang je de mobiel mag gebruiken. Het is aangewezen om deze toch enigszins te volgen zodat je baby zich niet kan bezeren of verstrikt raken.

Vanaf de geboorte kan de baby vormen onderscheiden weliswaar nog wazig met een nuance tussen licht en donker. Hierdoor zal hij tijdens een wakker momentje al de bewegingen kunnen volgen die de mobiel maakt. Na een 4-tal weken zal hij kleuren beginnen zien en pas na een 6-tal maanden zal ook het gezichtsvermogen van je kleintje volledig ontwikkeld zijn waardoor hij alles kan zien zoals een volwassene. Zo zal in de verschillende stadia van visuele ontwikkeling de muziekmobiel telkens nieuwe dingen aanbieden waardoor je kleintje steeds gefascineerd blijft.

De verschillende muziekmobielen

Muziekmobielen bestaan in verschillende thema’s en uitvoeringen. Je hebt de eenvoudige exemplaren die poppetjes hebben die telkens op hetzelfde melodietje ronddraaien. Daarnaast zijn er mobielen die over verschillende liedjes beschikken en er zijn er ook die zelfs lichtjes hebben en/of ook kunnen dienen als nachtlampje. Er zijn zelfs muziekmobielen op de markt die een sensor hebben zodat ze meteen in werking treden als je baby begint te huilen. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn de schattige poppetjes in zachte of felle kleuren die je kleintje aandachtig zal volgen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Vanaf wanneer kun je een muziekmobiel gebruiken voor de baby?

Elk kindje reageert op een andere manier. Bij de meeste muziekmobielen staat er een leeftijdsindicatie vanaf de geboorte op de verpakking. Sommige mensen vinden dit te vroeg omdat een baby toch nog niet de bewegende figuurtjes en eventuele lichtjes zal opmerken. De baby zal echter wel al kunnen genieten van de zachte muziek die de mobiel maakt en er vaak ook rustig door worden. In het begin is het nog niet nodig om de mobiel steeds aan te leggen wanneer de baby wakker is. Eenmaal hij dingen begint op te merken kan dit worden opgebouwd.

Q2: Tot welke leeftijd kun je een muziekmobiel gebruiken?

Een muziekmobiel is een leuk speelgoedartikel dat zowel geschikt is voor baby’s wanneer ze in hun box liggen als voor peuters en kleuters om boven het bed in hun kinderkamer te hangen. Een mobiel maakt indruk door de bewegingen die hij maakt en de muziek die hij afspeelt. Hierdoor kan hij zelfs een flinke kleuter tot rust brengen. Jonge kinderen blijven gefascineerd door poppetjes die als het ware vanzelf bewegen. Daardoor is een muziekmobiel geschikt voor kindjes met een uiteenlopende leeftijd. Vaak zal de kleuter zelf aangeven dat hij te groot is geworden voor een muziekmobiel.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES