6 beste nachtlampjes voor kinderen Test Van 2024

Laatste update: 22.04.24

 

Beste nachtlampjes voor kinderen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet ongewoon voor kindjes dat ze wat onrustig worden ‘s nachts. De donkere kamer zorgt vaak voor heel wat onrust en een bijbehorend onveilig gevoel wat uiteindelijk resulteert in een slechte nachtrust voor zowel ouders als kind. Gelukkig kun je dit probleem als snel verhelpen met behulp van een degelijk nachtlampje. Wij zijn zo vrij geweest om alvast 3 toppertjes op een rijtje te plaatsen, voorzien van de nodige voor- en nadelen. Zo blijkt de SkyCast Sterren projector alvast een schot in de roos en voorzien van maar liefst 4 aparte standen. Daartegenover staat de Mr Maria Nijntje Nachtlamp die maar liefst 23 cm hoog is en menig kind gerust kan stellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste nachtlampjes voor kinderen (Reviews) van 2024

 

Met behulp van een nachtlampje is het mogelijk om ‘s nachts een veilige en rustgevende omgeving te creëren voor je kindje. Of je daarbij kiest voor een kinder nachtlampje op stroom dan wel een baby nachtlampje om in het stopcontact te pluggen of een baby nachtlampje met muziek, blijft een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 6 toppertjes binnen dit segment zodanig de keuze voor jou iets eenvoudiger te maken. Neem zeker even een kijkje tussen de bijbehorende online reviews en het advies van klanten en experts zodat het makkelijker wordt om er het beste nachtlampje voor je kind uit te kiezen.

 

1. SkyCast Sterren projector met 4 standen – Sterrenhemel – Sterren Projector – Galaxy Lamp 

 

Ben je op zoek naar een kwalitatief nachtlampje voor je baby en ben je daarvoor bereid om toch best wel wat budget voor neer te tellen? Dan lijkt dit exemplaar van SkyCast misschien wel aan het verwachtingspatroon te voldoen. Ondanks het feit dat hij niet meteen tot de goedkope baby nachtlampjes behoort, wordt hij alsnog positief beoordeeld door klanten en beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

Het ronde SkyCast nachtlampje kent een maximaal formaat van 16,2  x 6,8 x 16,2 cm en blijkt voornamelijk uit duurzaam en vlamvertragend ABS vervaardigd. Het ontwerp, inclusief CE-certificaat, kent een 1,8 meter lang snoer dat je eenvoudig in het stopcontact dient te pluggen zodat je vervolgens van de verschillende functiemogelijkheden kunt genieten.

Zo geniet je onder meer een sterrenprojector die maar liefst 4 verschillende sferen aanbiedt gaande van rustgevend tot relaxt, feestelijk en romantisch. Daarbij wordt het mogelijk om de helderheid van de ledlichtbron eenvoudig aan te passen alsook gebruik te maken van een bijbehorende timerfunctie, wifi en bluetooth. Je kunt dit nachtlampje overigens bedienen via de bijbehorende app of door middel van stembediening.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de SkyCast sterrenprojector wordt geleverd inclusief een adapter, een USB-kabel van 1,8 meter lang en een Engelstalige gebruikershandleiding.

Energiezuinig: naast het feit dat het apparaat gelabeld werd met het CE keurmerk blijkt hij ook voorzien van een energielabel A++ wat aanduidt dat het baby nachtlampje bijzonder energiezuinig te werk gaat.

Handig in gebruik: het led nachtlampje voor kinderen wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een wifi en bluetooth functie alsook de mogelijkheid om de bediening via stem of de bijbehorende app te laten verlopen.

 

Nadelen: 

Prijzig: ben je op zoek naar het baby nachtlampje met de laagste prijs of een leuke aanbieding binnen dit segment, dan is dit exemplaar van SkyCast niet meteen de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Mr Maria Nijntje Nachtlamp – Snuffie – 23 cm – Oplaadbaar Baby Nachtlampje

 

Het Mr Maria Nijntje nachtlampje is misschien net dat tikkeltje duurder maar volgens heel wat klanten een uitstekende en veilig investering om je kindje een rustige nacht te bezorgen. Snuffie van Mr Maria uit de Nijntje Nachtlampen serie, wordt dan ook beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

De nachtlamp Snuffie, ontworpen door het Nederlandse design merk Mr Maria én gekenmerkt door een maximale hoogte van 23 cm, blijkt vervaardigd uit hoogwaardig en 100% BPA-vrij siliconen. Dit maakt de lamp niet alleen veilig in gebruik maar ook bijzonder eenvoudig om schoon te maken. Verder blijkt de lamp, die gebruik maakt van een led module, voorzien van een krachtige oplaadbare batterij. Eenmaal de batterij volledig is opgeladen, kunnen tot wel 24 à 100 branduren worden geleverd, uiteraard rekening houdend met de dimstand.

De Nijntje nachtlamp is eveneens voorzien van een aan/ uit schakelaar en een dimknop die maar liefst 6 schakelstanden levert inclusief een bijbehorende nachtmodus. Hoewel de USB-C kabel wordt meegeleverd op het moment van aankoop is dat met de adapter jammer genoeg niet het geval.

 

Voordelen: 

Materiaal: het baby nachtlampje Snuffie kent een hoogte van 23 cm en blijkt volledig uit duurzaam BPA-vrije siliconen te zijn gemaakt.

Onderhoud: je kunt het lampje makkelijk schoonmaken en zelfs in de vaatwasser plaatsen zodra je de led module er hebt uitgehaald.

Handig in gebruik: naast de aanwezige aan/ uit schakelaar is er ook sprake van een dimknop die maar liefst 6 standen kent waaronder nachtmodus.

Voeding: de nachtlamp is voorzien van een krachtige batterij die makkelijk kan worden opgeladen door middel van de meegeleverde USB-C kabel.

 

Nadelen: 

Geen adapter: mocht je van plan zijn om dit nachtlampje aan te kopen, dan moet je er wel rekening mee houden dat er geen adapter wordt meegeleverd.

Prijskaartje: jammer genoeg ligt zijn prijskaartje toch wel wat hoger dan gemiddeld wat hem minder toegankelijk maakt bij het brede publiek. Hij blijft alsnog 1 van de populairste baby nachtlampjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Peerlights 2 x stopcontact lampje met bewegingssensor – plugin ledlamp

 

Investeer je nu wel of niet in een nachtlampje voor je baby? Dat is de vraag die heel wat jonge ouders zich lijken te stellen. Toch zijn de voordelen best wel aanzienlijk. Zo biedt het alvast een veilig en geruststellend gevoel wanneer het ‘s avonds donker wordt én kan het helpen om je kindje een goed slaapritme aan te leren. Wat uiteraard ook voor de ouders in een positieve en zorgeloze nachtrust resulteert.

De nachtlampjes van Peerlights, die overigens steevast per 2 stuks geleverd worden, blijken voornamelijk vervaardigd uit ABS en gekenmerkt door een compact formaat van 5,5 x 7 x 9 cm. Ze kunnen heel makkelijk op de netstroom worden aangesloten waarna ze een verbruik kennen van 0,5 Watt en een kleurtemperatuur aanbieden van 2700K, wat resulteert in een mooi gezellig warm licht.

Verder blijken de nachtlampjes eveneens kantelbaar en voorzien van een dimfunctie, een 120° graden stralingshoek én een nauwkeurige dag- én nachtsensor. Klanten reageren dan ook overtuigd en belonen het product met een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen: 

Kleurtemperatuur: de lampjes bieden maar liefst 30 lumen per lichtpunt aan en een kleurtemperatuur van 2700K. Dit resulteert in een prachtig warm wit licht.

Handig in gebruik: de dag- én nachtsensor wordt aangevuld met een aan/ uitschakelaar, een dimfunctie en een 120 graden stralingshoek.

Voeding: je dient de lampjes aan de netstroom te koppelen, rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt, door ze eenvoudigweg in het stopcontact te pluggen.

Lichtbron: bij aankoop van deze nachtlampjes set wordt tevens ook de led lichtbron meegeleverd die een verbruik kent van amper 0,5 Watt en daardoor bestempeld wordt met een energielabel A++.

 

Nadelen: 

Handleiding: jammer genoeg blijkt de handleiding enkel en alleen in het Engels beschikbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. 4 stuks Qumax LED Nachtlampje Stopcontact – Dimbare Nachtlampjes met Sensor 

 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor één van de vele nachtlampjes van Qumax. Qumax is een bekend, zoniet het beste, merk op het gebied van lampjes en elektronica en staat dan ook garant voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De positieve reacties van klanten en de mooie eindscore van 4,8 sterren lijken dit alvast te bevestigen.

Net zoals het vorige product worden ook de nachtlampjes van Qumax geleverd per volledige set die, bij deze, bestaat uit 4 stuks. Je kunt ze eenvoudig met de netstroom verbinden, rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt, door ze gewoonweg in het stopcontact te pluggen. Daarbij wordt slechts een verbruik van 1 Watt genoteerd wat meteen het energielabel A verklaart.

De lampjes kennen elk afzonderlijk een formaat van 2 x 2,5 x 9 cm en blijken vervaardigd uit duurzaam plastic. Ze worden geleverd inclusief een led lichtbron en bieden daarbij een dimfunctie, een dag- én nachtsensor én ruime stralingshoek van 180 graden aan. Houd er rekening mee dat de lampjes niet verstelbaar zijn.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: in rekening houdend dat de verpakking maar liefst 4 afzonderlijke stuks telt, valt het prijskaartje bijzonder goed mee.

Bewegingssensor: de lampjes blijken voorzien van een handige dag- en nachtsensor waardoor ze pas zullen inschakelen zodra het donker wordt.

Handig in gebruik: bij aankoop wordt de led lichtbron meteen meegeleverd. Verder blijken de lampjes uitgerust met een dimfunctie en een ruime stralingshoek van 180 graden.

 

Nadelen: 

Niet verstelbaar: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan dien je er rekening mee te houden dat de lampen niet verstelbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kadoing Vos Nachtlamp – Met TAP-ON & Afstandsbediening – LED Lamp Oplaadbaar

 

Wil je niet alleen maar kwaliteit maar hecht je ook belang aan het design, dan raden wij jou aan om dit leuke nachtlampje van Kadoing eens even onder de loep te nemen. Zo valt het leuke nachtlampje meteen op vanwege zijn aantrekkelijke design in de vorm van een vosje. Echter niet getreurd indien je dit maar niets vindt, want Kadoing biedt nog maar liefst 4 andere leuke diertjes designs aan om van de kinderkamer een veilige haven te maken.

Het aantrekkelijke nachtlampje kent een maximaal formaat van 12,4 x 12 x 16, cm wat resulteert in maar liefst 9 lichtpunten, en blijkt volledig vervaardigd uit duurzaam en gebruiksvriendelijk siliconen. Het lampje is voorzien van een meegeleverde led lichtbron en werkt op een, makkelijk oplaadbare accu, alhoewel hij evengoed op de netstroom kan worden aangesloten.

Verder geniet je een handige dimfunctie, een ruime 180 graden stralingshoek en een gunstig energielabel A++. Klanten zijn duidelijk overtuigd en belonen het lampje met een mooie score van 4,8 sterren.

 

Voordelen: 

Lichtopbrengst: het lampje telt maar liefst 9 afzonderlijke lichtpunten waarbij elk lichtpunt een lichtopbrengst levert van 80 lumen. Dit wordt aangevuld met een kleurtemperatuur van 3500K.

Voeding: het nachtlampje blijkt voorzien van een krachtige accu die je makkelijk kunt opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Verder kan het lampje ook op de netstroom worden aangesloten.

Verpakkingsinhoud: het led dieren nachtlampje wordt geleverd inclusief een afstandsbediening, een USB-kabel én een meertalige gebruiksaanwijzing in het Nederlands, Frans en Engels.

 

Nadelen: 

Geen mobiele app: houd er rekening mee dat het lampje niet via een mobiele app kan worden bediend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Numsy Lumi Noise Machine Baby – Slaaptrainer – Muziekdoosje Baby

 

We sluiten het rijtje af met dit unieke veelzijdige nachtlampje van Numsy dat overigens in diverse kleuren en designs te verkrijgen is. Ondanks het feit dat het prijskaartje hier toch een heel pak hoger ligt in vergelijking met de vorige toppertjes uit deze lijst, reageren klanten bijzonder positief wat leidt tot een unanieme beoordeling van 4,5 sterren.

Het White Noise nachtlampje van Numsy kwam voor het eerst op de markt in 2020 en kent een relatief compact formaat van 10 cm breed tot 15 cm hoog en 10 cm lang wat hem vrij handzaam maakt. In tegenstelling tot de vorige producten maakt hij gebruik van het zogenaamde “White noise” waardoor je baby leert om niet alleen sneller maar ook langer door te slapen. Volgens heel wat experten en slaapcoaches lijkt deze techniek duidelijk zijn vruchten af te werken, waardoor ook zij voorstander zijn van een dergelijk nachtlampje.

Verder biedt de witte ruis machine maar liefst 31 verschillende kalmerende geluiden aan, aangevuld met een timerfunctie, een dimfunctie en 8 verschillende kleurposities waartussen je probleemloos kunt schakelen.

 

Voordelen: 

Timerfunctie: met behulp van de timerfunctie wordt het mogelijk om zelf te bepalen hoe lang de lamp ingeschakeld blijft.

Handig in gebruik: de lamp biedt eveneens een dimfunctie en 8 lichtkleuren aan, aangevuld met een gratis E-book.

Voeding: hij maakt gebruik van een krachtige Lithium batterij die je bovendien ook makkelijk kunt opladen.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: na vergelijking met de andere toppertjes, blijkt hij wel degelijk voorzien van het hoogste prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nachtlampjes voor kinderen Koopgids

 

Jammer genoeg blijken heel wat kindjes schrik te hebben in het donker waardoor een veilige en zorgeloze nachtrust niet altijd even vanzelfsprekend is. Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen uit een uitgebreid assortiment aan nachtlampjes. Ze bestaan in allerlei vormen, formaten, materialen en designs waardoor het tijdens het vergelijken een goede aanbeveling is om je te focussen op enkele van deze factoren. Of je daarbij voor een standaard nachtlampje dan wel een slaaptrainer of een lichtgevende knuffel kiest, blijft vooralsnog een persoonlijke keuze!

Het nut van een nachtlampje in de slaapkamer

Uit studies, onderzoeken en enquêtes is gebleken dat heel wat jonge kindjes bang zijn in het donker. Het onveilige gevoel dat hierdoor veroorzaakt wordt, staat een veilige en zorgeloze nachtrust dan ook gelijk in de weg. Dergelijke kindjes hebben het vaak moeilijk om in slaap te vallen, worden meermaals per nacht, al dan niet al huilend, wakker en “verstoren” op die manier ook de nachtrust van hun ouders.

Gelukkig hoeft het allemaal niet zo dramatisch af te lopen en zijn er verschillende mogelijkheden om dit probleem de hand te reiken. Eén van de meest voor de hand liggende oplossingen, lijkt zich te verschuilen in het gebruik van een nachtlampje. Op die manier ziet de donkere griezelige kamer er meteen een pak minder angstaanjagend uit wat resulteert in een veilig en geborgen gevoel.

Jammer genoeg durft het uitgebreide assortiment aan nachtlampjes dan weer voor heel wat keuzestress te zorgen. Zo vind je ze tegenwoordig ik diverse formaten, uitvoeringen, designs en materialen gaande van een lichtgevende dinosaurus tot een zacht neuriënd lichtgevend wolkje of een standaard lampje. Mogelijkheden zat en bijgevolg voor elk wat wils!

 

Verschillende functies en voordelen

Twijfel je nog om een nachtlampje in huis te halen dan kan het misschien helpen om te weten dat er wel degelijk heel wat neer voordelen aan verbonden zijn. Uiteraard zorgt het in eerste instantie voor een veilige en minder angstaanjagende ruimte waardoor je kindje op een aangename manier leert om helemaal alleen in het donker te slapen.

Daarnaast kan het eveneens drempelverlagend werken op momenten dat je kindje bijvoorbeeld ‘s nachts even dringend moet plassen. Heel wat hedendaagse nachtlampjes zijn bovendien bijzonder veelzijdig en bieden ook een thermometer, babyfoon, muziekdoosje en/ of slaaptrainer functie aan die best wel een meerwaarde kunnen betekenen. En per slot van rekening kan het ook handig zijn als je als ouder even op de kamer komt en niet meteen het grote felle licht wilt inschakelen. Ideaal ook voor mama’s die dus ‘s nachts even het bed uit moeten om bijvoorbeeld borstvoeding te geven.

 

Het type in functie van de bediening

Het ruime assortiment nachtlampjes maakt het mogelijk om een onderscheid te maken tussen verschillende types al dan niet in functie van de bedieningsmogelijkheden. Zo kun je opteren voor een standaard nachtlampje dat je eenvoudigweg in het stopcontact dient te pluggen waarna het probleemloos kan worden ingeschakeld. Anderzijds verbruiken deze modellen wel behoorlijk wat energie aangezien ze standaard in het stopcontact blijven steken.

Een nachtlampje op basis van verwisselbare batterijen of een oplaadbare accu lijkt dan misschien een meer milieuvriendelijke en energiebesparende oplossing. Bovendien kun je dergelijke appartem ook overal mee naartoe nemen zonder dat je moet rekening houden met de aanwezigheid van een stopcontact. Ze zijn misschien iets duurder in de aankoop maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel wat aanbiedingen te vinden.

Tot slot zijn er dan nog de nachtlampjes op basis van een bewegingssensor die, zoals de naam doet vermoeden, automatisch worden ingeschakeld zodra er beweging wordt genoteerd.

 

Wat zijn slaaptrainers?

Is je kindje niet alleen bang in het donker maar tegelijk ook een moeilijke slaper dan kun je opteren voor een kwalitatieve slaaptrainer. Het zijn ietwat speciale nachtlampjes die in staat zijn om je kindje te leren uitslapen. Door middel van symbooltjes en/ of diverse lampjes wordt je kindje aangeleerd wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer hij/ zij mag opstaan. Op die manier kun je verhinderen dat je kindje al om 5 uur naast je bed staat.

Uitvoering: formaat en ontwerp en extra kenmerken

Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van nachtlampjes voor kinderen waardoor er bijgevolg voor elk wat wils is. Bedenk waar jij en je kindje naar op zoek zijn en waar jullie belang aan hechten. Zo is het misschien wel leuk indien je kindje het nachtlampje eigenhandig kan bedienen of is budget geen enkel probleem en kies je liever voor een exemplaar met bewegingssensor?

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES