Beste notitieboekje

Laatste update: 17.06.24

 

Notitieboekjes test van 2024

 

Ben je op zoek naar een functioneel en degelijk notitieboekje maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan het misschien wel een goed idee zijn om onze koopgids hieromtrent alvast even grondig door te nemen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een nieuw notitieboekje dan kunnen wij jou ook wegwijs maken tussen de 3 best beoordeelde exemplaren. Zo is onder andere uit het onderzoek gebleken dat je maar beter voor het Leuchtturm1917 Azure notitieboekje kiest. Dit product combineert degelijkheid en kwaliteit moeiteloos met een gebruiksvriendelijk ontwerp. Met het Moleskine Classic Notebook notitieboekje mag je alvast zeker zijn van een meer dan evenwaardige kwaliteit. Het boekje heeft een totale afmeting van maar liefst 13 bij 21 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Notitieboekje Reviews – Top 5

 

Of je nu een klein of een groot model aanschaft, een notitieboekje kan altijd wel van pas komen. Je kunt er je boodschappen of andere belangrijke afspraken in noteren. De verschillende reviews in combinatie met het advies van de gebruikers hebben het mogelijk gemaakt om een sterke top 5 samen te stellen. Deze kun je hieronder dan ook rustig bekijken en er het voor jou beste notitieboekje uitkiezen. Wie weet spot je wel een notitieboekje aanbieding.

 

 

1. Leuchtturm1917 Azure

 

Met dit notitieboekje van Leuchtturm1917 mag je zeker zijn van een degelijk en kwalitatief sterk  product. Dit bewijzen de vele positieve online reviews die door verschillende kopers zijn geplaatst.

Het notitieboekje telt maar liefst 249 pagina’s die elk afzonderlijk gemaakt zijn van zuurvrij papier. Bovendien kun je kiezen uit verschillende toffe en vrolijke kleurtjes waardoor het notitieboekje meteen een pak persoonlijker wordt. Verder kun je kiezen uit geruit of gelinieerd papier, maar er is ook de mogelijkheid tot blanco papier en eventueel puntjes.

Ondanks het feit dat sommige personen het vrij prijzig vinden, merken we toch dat de meerderheid van de gebruikers duidelijk tevreden is. Het is een degelijk product dat over een uitstekende kwaliteit beschikt en ook nog eens duurzaam is.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken uit het ruime assortiment notitieboekjes. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door, het al dan niet bekende merk Leuchtturm1917 en staat garant voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Wij raden jou aan om de voor- en nadelen alvast even te bekijken.

 

Voordelen:

Type papier: het zal je misschien verwonderen maar toch heb je de mogelijkheid om te kiezen voor geruit of gelinieerd papier. Of heb je misschien liever puntjes of gewoon blanco vellen papier?

Inhoud: dit unieke notitieboekje wordt geleverd met een totaal aantal van 249 vellen papier.

Design: het notitieboekje heeft een neutrale rechthoekige vorm en is voorzien van een handige elastisch lintje waarmee je het boekje gesloten kunt houden. Je hebt de mogelijkheid om uit verschillende vrolijke kleuren en designs te kiezen.

 

Nadelen:

Budget: indien er dan toch een klein minpuntje mag worden vermeld dan heeft dit vooral te maken met de hoge prijs. Het is dus niet het notitieboekje met de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Moleskine Classic Notebook

 

Ook met dit notitieboekje van het bekende merk Moleskine zul je zeker en vast heel tevreden zijn. Het boekje kan rekenen op heel wat positieve reacties van tevreden klanten die het dan ook iedereen willen aanraden.

Het notitieboekje meet 13 x 21 cm en is beschikbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren. Bovendien is het ook mogelijk om de bedrukking uit te kiezen. De kartonnen kaft van dit model is bijzonder stevig en bovendien afgewerkt met ronde hoeken. Dit product is voorzien van zuurvrij papier en bovendien krijg je er ook nog een handige bladwijzer bij.

We merken dat heel wat kopers duidelijk tevreden zijn met dit product en er helemaal geen minpunten aan verbonden zijn voor hen. Het lijkt hier wel te gaan om een topproduct waarvan enkelen vinden dat het over een uitstekende kwaliteit beschikt en andere vinden dan weer dat het duurzaam is.

Door te kiezen voor dit unieke notitieboekje van Moleskine, kies je duidelijk voor kwaliteit, degelijkheid en design. Een blik op de online reviews toont alvast aan dat heel wat klanten duidelijk aangenaam verrast zijn en het product vrijwel meteen aanbevelen. Om het voor jou makkelijk te maken, zetten we de populairste kenmerken even op een rijtje.

 

Voordelen:

Formaat: het boekje heeft een totaal formaat van maar liefst 13 bij 21 cm en is behoorlijk compact. Ideaal om aantekeningen en notities te nemen.

Design: het boekje is afgewerkt in een opvallende rode kleur maar kun je ook nog in 10 andere kleuren bekomen.

Kaft: de kaft van het notitieboekje is volledig vervaardigd uit duurzaam karton en zorgt voor voldoende stevigheid. De afgeronde hoeken bieden net iets meer veiligheid.

Handig in gebruik: het boekje is voorzien van een praktisch elastisch lint om het notitieboekje veilig af te sluiten. Verder zijn de vellen papier helemaal zuurvrij en krijg je er ook een bladwijzer bij geleverd.

 

Nadelen:

Duur: slechts één enkele koper is van mening dat de prijs van het product toch wel vrij duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Unlined Grande Maya Blue

 

Dit model van Paperblanks zul je jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope notitieboekjes hoeven te zoeken. Dit heeft vooral te maken met de iets hogere prijs in vergelijking met sommige andere modellen.

Toch zul je meteen begrijpen waarom de prijs van dit notitieboekje net iets hoger ligt. De kaft is niet alleen stevig en duurzaam maar bovendien ook bijzonder mooi afgewerkt met een apart en uniek design. Het notitieboekje meet 21 x 30 cm en telt maar liefst 240 vellen.

Ondanks het feit dat de vraagprijs volgens één enkele koper te hoog ligt, merken we toch vooral heel tevreden klanten op. Het is een praktisch notitieboekje dat is afgewerkt met een apart design. Kortom het is volgens vele klanten ook een echte blikvanger.

Mag het allemaal wat specialer en net een tikkeltje meer zijn? Twijfel dan niet langer en bekijk even dit unieke notitieboekje, jou aanbevolen door misschien wel het beste merk, Paperblanks. Het boekje wordt gekenmerkt door een vrij uniek en opvallend design en is dan ook echt iets voor de durvers onder ons.

 

Voordelen:

Formaat: het notitieboekje is rechthoekig qua vorm en heeft een maximale afmeting van maar liefst 21 bij 30 cm.

Inhoud: je zult merken dat het notitieboekje niet alleen vrij groot is qua formaat maar bovendien ook heel wat afzonderlijke vellen papier telt; maar liefst 240 vellen om precies te zijn.

Bindwijze: de hardcover bindwijze zorgt voor heel wat stevigheid en duurzaamheid.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: het zal je niet verwonderen dat je voor dit unieke notitieboekje maar beter iets meer budget gaat voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Filofax Clipbook A5 Navy

 

Met het Filofax notitieboekje haal je een degelijk en praktisch boekje in huis waar je al je bevindingen of aantekeningen in kunt opschrijven. Het boekje heeft een A5 formaat en is beschikbaar in verschillende neutrale donkere kleuren.

Ondanks het hoge prijskaartje merken we toch heel wat positieve reacties op van gebruikers die helemaal tevreden zijn. Het boekje lijkt te zijn gemaakt uit leer en ziet er daardoor heel stijlvol uit. Daarnaast is het mogelijk om de pen veilig in de kaft te bewaren. En er is ook aan een hersluitbare ringband gedacht.

Ook het feit dat je dit notitieboekje eventueel zelfs als agenda kunt gebruiken, laat zien dat het om een veelzijdig product gaat. Dit verklaart meteen ook waarom zoveel personen tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het boekje.

Kies je echter voor het notitieboekje van Filofax dan kies je voor een praktisch en gebruiksvriendelijk exemplaar. Het boekje is afgewerkt in een donker blauwe kleur maar kun je uiteraard nog in tal van andere donkere kleuren en designs bestellen indien je dat wenst.

 

Voordelen:

Formaat: het formaat van dit notitieboekje komt overeen met de afmetingen van een standaard A5 formaat en is dus behoorlijk compact.

Ringband: het boekje wordt gekenmerkt door een degelijke ringband die je bovendien telkens weer kunt hersluiten.

Handig in gebruik: het boekje is comfortabel om overal mee naartoe te nemen en leent zich ertoe om een pen veilig aan de binnenzijde te bewaren.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je ook hier rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Pip Studio Adresboek

 

Indien je op zoek wilt gaan naar goedkope notitieboekjes dan zul je zeker en vast dit model van PiP Studio tegenkomen. Het notitieboekje heeft een A6 formaat en heeft een mooie opvallende blauwe kleur.

Het boekje is slechts 14×8 x 10,5 cm en is daardoor vrij compact. Daardoor kun je het gemakkelijk in je handtas of je rugzak stoppen en overal mee naartoe nemen. Verder is het boekje voorzien van een a-z index en handige schrijflijntjes.

Op dit moment zijn er nog maar enkele beoordelingen geplaatst. Toch valt heel duidelijk op dat de klanten best wel heel tevreden zijn over dit product. Het is voorzien van een correcte prijs-kwaliteitverhouding en het ziet er ook nog eens heel erg trendy uit.

Tenslotte is er nog altijd de optie om te kiezen voor dit prachtige notitieboekje van PiP Studio. Ben je niet alleen op zoek naar een handig boekje aan een degelijke kwaliteit maar hecht je evenveel belang aan een origineel design? Dan kunnen wij jou alvast vertellen dat dit notitieboekje misschien wel helemaal is waar jij naar op zoek bent.

 

Voordelen:

Formaat: het boekje wordt gekenmerkt door een makkelijk hanteerbaar A6 formaat en is dus ongeveer 14 x 8 x 10,5 cm.

Handig in gebruik: je zult merken dat het notitieboekje gekenmerkt wordt door praktische schrijflijntjes en dat er ook een a-z index aanwezig is.

 

Nadelen:

Prijskaartje: indien je op zoek bent naar goedkope notitieboekjes dan is dit exemplaar niet direct waar jij naar op zoek bent.

Design: het opvallende design kan door sommige klanten ook juist als een minpunt beschouwd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Notitieboekjes koopgids

 

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment van beste notitieboekjes. Het is daarom een aanbeveling om deze koopgids hierover even rustig door te nemen. Zo weet je ongeveer waarmee je rekening kunt houden tijdens je zoektocht. Bij het vergelijken van de verschillende notitieboekjes zou je kunnen letten op het type papier, de kaft en de manier van inbinden, het formaat, het materiaal en de eventuele extra kenmerken. Door eventuele promoties alvast niet uit de weg te gaan, zul je merken dat er zo nu en dan ook heel wat aanbiedingen opduiken.

 

 

Wat is een notitieboekje en het nut ervan

Een notitieboekje wordt door sommige personen ook omschreven als een notitieblok. Het is een handig boekje, groot of klein, waarin je bepaalde aantekeningen en dergelijke kunt in maken. Dat kan heel erg ruim zijn. Zo kun je het gebruiken tijdens de les om bepaalde belangrijke dingen op te schrijven die de leraar vermeld. Maar je kunt het ook evengoed op kantoor gebruiken om een vergadering of belangrijke presentatie te gaan voorbereiden.

Moet je binnenkort boodschappen doen en ben je bang om iets te vergeten? Geen nood, door alle benodigdheden in het notitieboekje te vermelden, hoef je gewoon maar af te lezen wat je nodig hebt. Kortom, een notitieboekje is best wel handig en kun je in verschillende situaties en voor meerdere toepassingen gebruiken. De meeste notitieboekjes hebben een A5 of A6 formaat, alhoewel er tegenwoordig heel wat extra mogelijkheden bestaan.

 

Het type papier

In je zoektocht naar het voor jou ideale notitieboekje zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van het gebruikte papier. Zo wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van gelijnd papier. Maar toch is het ook mogelijk om te kiezen voor blanco papier, papier met puntjes of heb je toch liever geruit papier? Tegenwoordig is zo goed als alles mogelijk geworden, en dat maakt de keuze alleen maar lastiger.

Probeer daarom vooral te kijken naar wat je wensen en verwachtingen zijn van het notitieboekje. Ben je van plan om het vaak te gebruiken en waarvoor wil je het gaan gebruiken? Het antwoord op deze vragen kan het makkelijker maken om een uiteindelijke beslissing te gaan nemen over het type papier van het notitieboekje.

 

Gebruikte materiaalsoorten en formaat

Zoals reeds duidelijk werd, zijn er heel wat mogelijkheden op het gebied van notitieboekjes. We hebben reeds vermeld dat de meeste exemplaren over een A5 of A6 formaat beschikken. Alhoewel het tegenwoordig ook mogelijk is om een notitieboekje in A4 formaat aan te kopen. Of wil je toch liever een compact notitieboekje dat je zonder problemen kunt meenemen in je rugzak of handtas? Geen enkel probleem, ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Verder zul je ook een keuze moeten maken wat betreft de gebruikte materiaalsoorten. Zo zijn er heel wat notitieboekjes die vervaardigd zijn uit duurzaam en stevig karton. Echter, kun je tegenwoordig ook kiezen voor een exemplaar uit plastic, kunststof of leer. Eigenlijk is het type materiaalsoort vooral afhankelijk van je eigen wensen en verwachtingen. Wat zie je graag en wat heeft je voorkeur? Houd er wel rekening mee dat een notitieboekje uit leer misschien niet meteen tot de goedkope notitieboekjes zal behoren.

 

De kaft en de binding

Wat betreft de kaft en de binding van het notitieboekje dan kunnen we een onderscheid maken tussen 3 grote groepen. Zo kan een notitieboekje gebonden zijn waarbij er dan ook nog een keuze gemaakt wordt tussen gelijmd of een harde band. Maar een notitieboekje kan ook ingenaaid worden of voorzien zijn van een ringband. Welk exemplaar je ook kiest, is opnieuw persoonlijk. Toch zijn de notitieboekjes die gebonden zijn op basis van een harde band vaak iets steviger en duurzamer. Je kunt de werkwijze vergelijken met die van een leesboek.

Het verschil met het gelijmde exemplaar is dat de pagina’s van het gelijmde notitieboekje meteen aan de rug van het product vastgelijmd worden. Er is dus geen opening tussen de rug van het boek en de vellen papier. Wat dus wel het geval is bij de gebonden versie met harde band. Wanneer je te maken hebt met een ingenaaid notitieboekje dan zul je merken dat alles met garen zo goed mogelijk aan elkaar genaaid is. Vervolgens wordt dit afgewerkt met een stevige omslag. Tegenwoordig zijn er ook heel wat notitieboekjes met een ringband.

 

Extra kenmerken en eventuele toebehoren

Sommige notitieboekjes zijn voorzien van iets meer mogelijkheden en opties. Zo is het altijd handig indien er een lint of touw aanwezig is zodat je de bovenkant en de onderkant van het notitieboekje bij elkaar kunt houden. Verder speelt ook het design een grote rol. Ben je op zoek naar een notitieboekje in een neutrale kleur of heb je toch liever een uniek exemplaar met een aparte print?

Het is ook altijd leuk indien je er bijvoorbeeld een pen, een potlood of een bladwijzer bij krijgt. Zo een extra accessoire is altijd leuk en praktisch. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje ook iets duurder kan worden. Alhoewel het altijd mogelijk is om een aantrekkelijke notitieboekje aanbieding te spotten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES