5 Beste Opblaasbare Zwembaden Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Opblaasbare zwembaden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In de zomer kan het soms wel eens behoorlijk warm worden en dan kan een zwembad echt wel voor een aangename verkoeling zorgen. Tegenwoordig heb je heel wat keuze als je op zoek gaat naar een opblaasbaar zwembad. Toch zijn er heel wat zaken en elementen waar je eventueel rekening mee zou kunnen houden. Deze elementen lichten we even grondig toe in onze koopgids. Uiteraard hebben we ook zelf een klein onderzoek verricht waarbij we onder andere rekening hebben gehouden met de gebruikerservaringen en de verschillende online beoordelingen van klanten. Daaruit hebben we een selectie kunnen maken van de 3 beste opblaasbare zwembaden. Zo haal je met de Intex 262 x 175 x 56 cm een degelijk zwembad in huis. Het is vrij groot qua formaat waardoor het ideaal is voor grotere gezinnen. De Bestway Fast Set Pool hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is ook een vrij groot zwembad dat geschikt is voor gezinnen met kinderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Opblaasbare Zwembaden (Reviews) van 2024

 

Koop een opblaasbaar zwembad en zorg voor eindeloos plezier voor je kinderen en of gezin (afhankelijk van het type dat je koopt). Hierdoor kunnen je kinderen dagelijks genieten in de achtertuin of thuis bij de grootouders, zolang het mooi weer is. Kies uit de 5 opties voor het beste opblaasbaar zwembad.

 

1. Intex Zwembad Groen Opblaas Zwembad

 

Het Intex Opblaasbaar Zwembad is geschikt voor enorm waterplezier en is vanwege het formaat bestemd voor het hele gezin. Dit product heeft twee luchtkamers en komt samen met een reparatiesetje in geval er kleine schades optreden.

Je kunt dit product gemakkelijk opblazen met een hand- of voetpomp en daarna leeg laten lopen door het ventiel dat het heeft. Hierdoor is dit product geschikt als je het wilt meenemen bij het kamperen of als je het gewoon in de tuin wilt gebruiken.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product want het is van goede kwaliteit en handig in gebruik doordat het gemakkelijk op te zetten is. Daarnaast heeft het een ideale omvang waarvan het hele gezin kan genieten. Zij geven dus positief advies voor dit zwembad. Andere kopers vinden dat dit product een slechte kwaliteit heeft en dat je het niet gemakkelijk leeg kunt krijgen.

Dit opblaasbaar zwembad van Intex behoort zeker en vast tot de populairste producten als we de commentaren bekijken. Het is het ideale zwembad om leuke familiedagen te beleven. Bovendien kun je het heel gemakkelijk en vooral snel oppompen. Zo hoef je nooit lang te wachten om het bad vol te laten lopen.

 

Voordelen: 

Formaat: het opblaasbaar zwembad is behoorlijk groot waardoor het geschikt is voor gezinnen met kinderen. Als je het slechts gedeeltelijk opvult dan zit je al snel aan 749 l.

Gebruiksgemak: het zwembad is gemaakt uit zeer sterk vinyl. Verder werden er extra brede randen voorzien die ideaal zijn om even tegen te leunen.

Handig in gebruik: als je een hand- of voetpomp hebt dan zul je merken dat het heel snel op te pompen is. Je krijgt bij aankoop van dit zwembad ook een reparatiesetje meegeleverd om eventuele kleine beschadigingen snel op te lossen.

 

Nadelen: 

Filterpomp: als je dit zwembad aankoopt, zul je er achteraf nog een filterpomp moeten bijkopen. Dit zou misschien wel eens een struikelblok kunnen zijn voor sommige personen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bestway Fast Set Pool

 

De Bestway Fast Set Pool is een ideaal opblaasbaar zwembad voor mensen met een gezin, die een leuke tijd willen hebben in de zomer of bij mooi weer. Dit product is gemaakt van drie lagen pvc en heeft gelamineerde zijkanten. Het is eenvoudig op te zetten, doordat je alleen de bovenrand moet opblazen en daarna moet vullen met water.

Het komt met een filterpomp met een pompcapaciteit van 1249 liters per uur en het heeft een afvoerplug die je kunt aansluiten op een tuinslang. Op zo een manier kun je zelf bepalen waar het water naar toe afgevoerd wordt.

Dit product behoort gezien de prijs niet tot de categorie van goedkope opblaasbare zwembaden, maar heeft toch tot nu toe alleen positieve reviews. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft de juiste omvang. Daarnaast is het ook gemakkelijk om het op te zetten.

Als je echt op zoek bent naar een groot opblaasbaar zwembad dat geschikt is voor het ganse gezin dan zit je met dit toestel goed. Dit opblaasbare zwembad van Bestway wordt voorzien van een filterpomp. Bovendien creëert de ronde vorm iets extra elegant en modern.

 

Voordelen: 

Eenvoudig op te zetten: dit model is zeer handig en vooral snel op te zetten. Je hoeft enkel en alleen de bovenrand op te pompen. Zodra dit gebeurd is, kun je het zwembad vullen. Door het water dat in het zwembad komt, wordt de opgeblazen band naar omhoog geduwd.

Afvoerplug: het zwembad beschikt over een afvoerplug. Deze kun je handig op een tuinslang aansluiten. Op die manier kun je het leeglopen altijd controleren en eventueel bijsturen.

Extra toebehoren: bij aankoop van het toestel krijg je er heel wat leuke en vooral handige accessoires bij. Denk maar aan een reparatiesetje, een handleiding via DVD en een filterpomp.

 

Nadelen: 

Aankoopprijs: in vergelijking met de andere producten uit deze lijst, beschikt dit opblaasbaar zwembad over de hoogste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Intex Opblaasbaar Zwembad Crystal

 

Het Intex Opblaasbaar Zwembad Crystal is geschikt voor kinderen om eindeloos plezier in te hebben. Dit product kun je gemakkelijk met een hand- of voetpomp opblazen.

Het heeft 3 lagen die elk apart opgeblazen kunnen worden. Het is rond gevormd en gemaakt van sterk vinyl. Ideaal voor kinderen die in de zomer wat afkoeling nodig hebben. Je kunt het gewoon in de achtertuin opzetten of je kunt het zelfs meenemen op een vakantiereis.

Als je de reviews leest, dan merk je dat de meeste kopers wel tevreden zijn met dit product. Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. Je kunt gewoon thuis een leuke zomerse dag met de kinderen doorbrengen.

Het is gemakkelijk op te zetten en heeft de juiste omvang. Andere kopers vinden de kwaliteit van dit product minder en dat het er niet aantrekkelijk uitziet.

Net zoals het eerste product is ook dit opblaasbaar zwembad van het merk Intex. Het is iets kleiner dan het vorige model en daardoor ideaal voor gezinnen met kleinere kindjes. Dankzij het stevige vinyl waaruit het bad bestaat, is het niet erg als je even op de randen wilt leunen of steunen.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: het zwembad bestaat uit drie brede randen die je allemaal afzonderlijk moet oppompen.

Prijs: in vergelijking met alle andere producten die we hier in deze lijst bespreken, heeft dit zwembad de laagste prijs.

Toebehoren: je krijg er meteen ook een reparatiesetje bij zodra je het aankoopt. Zo kun je helemaal zelf eventuele kleine beschadigingen aan het zwembad snel oplossen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: het materiaal blijkt voor sommige kopers net iets te dun te zijn en bijgevolg niet zo stevig. Daarnaast vinden ze het er niet zo aantrekkelijk uitzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bestway Opblaasbaar Zwembad

 

De Bestway is een rechthoekig opblaasbaar zwembad dat gemaakt is van sterk vinyl. Dit product is een kinderbad, dus kinderen kunnen nu eindelijk genieten in de achtertuin.

Je hoeft ze niet meer naar het strand te brengen om een leuke tijd te hebben. Met dit product hebben ze dagelijks plezier. Er kan een inhoud van 400 liter water in dit zwembad. Het heeft een twee ring constructie en is gemakkelijk om op te zetten. Het is ook licht van gewicht, zodat je het gemakkelijk kunt meenemen.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve beoordelingen te lezen. De kopers zijn tevreden met dit product. Het is een stevig en praktisch vormgegeven zwembad. Ideaal voor mensen die kinderen hebben en die van water houden. Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik, want het is eenvoudig om het op te zetten. Het is een top product.

Ook hier hebben we opnieuw te maken met een opblaasbaar zwembad van Bestway. Heel wat mensen blijken tevreden te zijn over de kwaliteit die Bestway biedt. Dit doet ons vermoeden dat het  voor deze kopers misschien wel eens het beste merk zou kunnen zijn.

 

Voordelen: 

Kindvriendelijk: als je zelf kinderen hebt dan weet je ook dat de meeste dol zijn op waterpret. Met dit rechthoekig zwembad is dit mogelijk omdat het een echt kinderbad is.

Gemakkelijk op te zetten: het product bestaat uit twee brede ringen die je moet oppompen. Vervolgens kun je het zwembad vullen met water. Er kan tot wel 400 liter water in.

 

Nadelen: 

Geen zwemplezier: dit zwembad is ideaal voor kinderen die gewoon wat willen spelen en ravotten in het water. Echter is het net iets te klein en heeft het te weinig inhoud om ook daadwerkelijk te kunnen zwemmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Intex Zwembad Sunset Glow

 

De Intex Opblaasbaar Zwembad Sunset Glow van 86 cm is speciaal voor kinderen gemaakt om zoveel mogelijk plezier te beleven. Het is rond van vorm en heeft 3 ringen en een opblaasbare bodem. Door de vrolijke kleuren is het aantrekkelijk voor kinderen en staat het ook mooi in de achtertuin.

Gezien de prijs lijkt dit product wel een opblaasbaar zwembad aanbieding en dat is het ook voor de meeste kopers.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Ook handig om te gebruiken als een ballenbak, zodat kinderen op een veilige manier een leuke tijd kunnen hebben.

Het is net groot genoeg voor de kinderen om erin te genieten. Voor enkele kopers heeft het toch enkele minpunten. Het water loopt er langzaam uit en het is geen aantrekkelijk product.

Ook hier hebben we weer te maken met een Intex opblaasbaar zwembad. Dit moet dus echt wel het populairste merk zijn onder de kopers. Door de verschillende kleuren ziet het er meteen heel aantrekkelijk uit. Ideaal als je bijvoorbeeld kindjes hebt. Bovendien is het mogelijk om de grootte uit te kiezen.

 

Voordelen: 

Formaat: dit opblaasbaar zwembad is beschikbaar in verschillende formaten. Op die manier kun je kiezen voor het bad dat het beste bij jouw wensen past.

Gebruiksgemak: het zwembad bestaat uit drie aparte ringen die je moet opblazen. Vervolgens kun je het zwembad vullen met water. Ook de bodem van het zwembad is volledig opblaasbaar waardoor het net iets meer comfort biedt.

 

Nadelen: 

Exclusief filterpomp: bij de aankoop van dit zwembad krijg je er jammer genoeg geen filterpomp bij.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Opblaasbare zwembaden koopgids

 

Een opblaasbaar zwembad zorgt voor verfrissing in de zomer en je kunt het makkelijk terug opbergen door de lucht eruit te laten lopen. Ideaal dus voor mensen met weinig plaats. Om zeker te zijn dat je een goed product koopt moet je op enkele factoren letten zoals de grootte, de accessoires, de prijs en bijkomende kosten, de temperatuur van het water en de veiligheid van de kinderen.

Grootte van het zwembad

Een opblaasbaar zwembad voor kinderen zal kleiner zijn dan een opblaasbaar zwembad voor volwassenen. Je moet dus eerst uitmaken waarom je een opblaasbaar zwembad koopt en voor wie. Je moet ook controleren of je genoeg plaats hebt voor een groot zwembad of niet. Je kunt kiezen voor een gewoon opblaasbaar zwembad maar als je over meer ruimte beschikt kan het een goede optie zijn om een opzetbad te kopen.

Een opzetbad is een stuk duurder dan een gewoon opblaasbaar zwembad maar komt ook dichter in de buurt van een echt ingebouwd zwembad. Ze zijn groot van formaat en je kunt ze gedeeltelijk ingraven maar daardoor duurt de installatie wel veel langer. Het zijn stevige zwembaden die een goede duurzaamheid hebben.

De dikte van het zwembad kan ook zorgen dat het product meer plaats inneemt en heeft ook een invloed op de stevigheid van het zwembad. Als je een zwembad wilt kopen waar je in kunt duiken dan zal het een stuk groter zijn dan een zwembad die je enkel gebruikt om de kinderen in te laten zitten.

 

Temperatuur en veiligheid

De temperatuur van een opblaasbaar zwembad kun je zelf kiezen. Je kunt het zwembad makkelijk vullen met een tuinslang en er dan enkele emmers heet water bijgieten om een geschikte temperatuur te bekomen. In de zomer is dat zelfs niet nodig want dan warmt het water op een natuurlijke wijze op door de warmte van de zon.

Als het zwembad veel gebruikt wordt door kinderen dan is het aangeraden om de temperatuur te controleren. Het water mag niet te koud maar ook niet te warm zijn. Vergeet ook je kinderen niet te beschermen tegen de zon door ze goed in te smeren. Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen verbranden.

De veiligheid van de kinderen in het zwembad is heel belangrijk. Zorg ervoor dat kinderen op een veilige manier in en uit het zwembad kunnen stappen zonder dat ze vallen. Het is belangrijk om als ouder je kinderen niet uit het oog te verliezen, zeker als je kinderen niet goed kunnen zwemmen.

 

Prijs en bijkomende kosten

Je kunt al voor weinig geld een opblaasbaar zwembad kopen, zeker als je het enkel koopt voor kinderen. Hoe groter het zwembad, hoe duurder het zal zijn. Let op bij het kopen van goedkope zwembaden want deze zijn veelal van mindere kwaliteit en gaan vlugger stuk. Je kunt een opblaasbaar zwembad makkelijk vinden in een speelgoedwinkel.

Voordat je een opblaasbaar zwembad koopt is het aanbevolen om verschillende aanbiedingen te vergelijken. Je kunt daarvoor terecht bij de plaatselijke speelgoedwinkel of van bij jou thuis op het internet. Je kunt vele mooie aanbiedingen vinden online en dankzij de reviews van eerdere kopers is er een zee van informatie toegankelijk over de voor- en nadelen van elk product.

Vergeet ook niet dat een opblaasbaar zwembad bijkomende kosten genereert. Meestal moet je er ook nog een filterpomp bij kopen om het zwembad proper te houden. Maar ook een trapje om veilig het zwembad in te kunne stappen en natuurlijk gaan de kosten van het waterverbruik ook de hoogte in door het zwembad te vullen.

Accessoires

Zoals we daarnet even vermeld hebben kan een opblaasbaar zwembad over verschillende accesoires beschikken. Op die manier kun je van meer luxe genieten en jouw zwembad aantrekkelijker maken.

Met een filterpomp wordt het water van het zwembad gezuiverd, je hebt daarvoor wel chloortabletten nodig en deze zul je nog apart moeten aankopen. Met en trapje wordt het makkelijker om in en uit het zwembad te stappen, dit zorgt ook nog eens voor extra veiligheid, vooral voor kinderen.

Om de zwemervaring van de kinderen nog leuker te maken kun je een waterglijbaan aanschaffen. Er zijn opblaasbare modellen verkrijgbaar die goedkoper zijn maar je kunt ook kiezen voor een professioneel product, deze zijn een stuk duurder maar hebben wel een veel langere levensduur.

Een afdekzeil kan voor sommigen een onnodige accessoire lijken maar niets is minder waar. Dankzij het afdekzeil komt er geen vuil in je zwembad terecht. Als je het zwembad in de tuin plaats zullen er altijd bladeren of bloemen van bomen in terecht komen en zelfs insecten. Dankzij het afdekzeil hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES