5 beste Peuterbedden Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste peuterbedden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om de overstap van het ledikant naar een volwassen standaard eenpersoonsbed niet te groot en te bruusk te laten verlopen, bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een peuter- of juniorbedje. Daarbij worden de meeste peuterbedjes gekenmerkt door een breedte van 70/80 cm aangevuld met een lengte die kan variëren van 140 tot 160 cm. Aangezien het ruime aanbod regelmatig voor heel wat twijfel en keuzestress zorgt, zijn we op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zou je kunnen kiezen voor het Houten Huisbed dat voorzien is van een uitvalbeveiliging. Daarnaast blijkt ook het Una peuterbed inclusief 2 lades een mogelijke optie te zijn en, zoals je kunt zien, uitgerust met 2 afzonderlijke lades.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste peuterbedden (Reviews) van 2024

 

Het beste peuterbed hoeft niet meteen het duurste model uit de selectie te zijn. Zo zijn er ook heel wat leuke aanbiedingen of goedkope peuterbedjes te vinden die de moeite waard zijn. Om jou alvast even op weg te helpen, hebben we 5 toppertjes geselecteerd alsook het bijbehorend advies vermeld in de online reviews. Maak dus voor jezelf uit of je op zoek bent naar een peuterbed met matras, een peuterbed met lade dan wel een peuterbed huisje. En je of je daarbij kiest voor een grijs peuterbedje, een peuterbed in wit ontwerp of toch liever een design naar keuze?

 

1. Houten Huisbed 160×80 cm met barrière

 

De afmetingen van een peuterbed kunnen lichtjes van elkaar verschillen naargelang het model, de mogelijkheden en het merk. Zo kent dit houten kinderbedje een maximale buitenafmeting van 160 bij 80 cm inclusief een opstaande barrière om de veiligheid van je kind én jouw gemoedsrust te garanderen. Zodra je kindje wat ouder wordt, kun je deze lage barrière probleemloos verwijderen.

De lengte en breedte van het kinderbedje worden verder aangevuld met een maximale hoogte van ongeveer 120 cm waarbij eventueel de mogelijkheid tot gebruik van een hemeltje ontstaat. Verder blijkt het het kinderbedje, zowel frame als lattenbodem, voornamelijk uit grenenhout vervaardigd. Nadien werd het hout gelakt met een speciale witte verf die eveneens kras-, wasmiddelen- én waterbestendig blijkt.

Ondanks de vele mogelijkheden lijken niet alle klanten 100% overtuigd van hun aankoop. Sommigen zijn duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit, de stevigheid en de eenvoudige opbouw terwijl anderen het bedje als instabiel beschouwen.

 

Voordelen:

Materiaal: dit kinderbedje werd volledig uit duurzaam grenenhout vervaardigd en vervolgens behandeld met een speciale witte coating die niet alleen bescherming biedt tegen wasmiddelen maar ook tegen water en krassen.

Formaat: het bedje wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 160 cm en een breedte van ongeveer 80 cm aangevuld met een totale hoogte van zo’n 120 cm.

Uitvalbeveiliging: in vergelijking met sommige andere peuterbedjes blijkt dit exemplaar voorzien van een lage opstaande barrière die als uitvalbeveiliging fungeert.

Handig in gebruik: het bedje wordt geleverd inclusief een stevige lattenbodem met een draagkracht van 100 kg en de mogelijkheid om een matras van 160 x 80 cm te gebruiken.

 

Nadelen:

Geen matras: ben je van plan om dit peuterbedje aan te kopen, houd er dan wel rekening mee dat er geen matras wordt meegeleverd.

Prijzig: ben je op zoek naar het peuterbedje met de laagste prijs dan is dit exemplaar misschien niet de best mogelijke aanbeveling uit de selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Una peuterbed inclusief 2 lades en valbeugel kinderbed 

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor dit unieke peuterbedje dat jou wordt aangeboden door Quilola mob. Het bedje wordt, net zoals het vorige product, gekenmerkt door een maximale afmeting van 160 bij 80 cm wat het geschikt maakt voor kindjes tot de leeftijd van ongeveer 7 à 8 jaar oud. Houd er wel rekening mee dat er bij aankoop geen matras wordt meegeleverd en je bijgevolg zelf nog op zoek moet naar een 160 x 80 cm kindermatras.

Verder blijkt zowel het frame alsook de bijbehorende lattenbodem volledig uit duurzaam spaanplaat vervaardigd die een belastbaarheid van wel 50 kg garandeert. Naast het frame en de lattenbodem worden er trouwens ook nog 2 lades meegeleverd die je onderaan het peuterbedje kunt schuiven en die bedoeld zijn om extra opbergruimte te creëren.

Ondanks de vele mogelijkheden en het aantrekkelijke prijskaartje, blijken er nog geen online reviews te zijn geplaatst. Dit maakt het voor dan weer iets moeilijker om jou verder advies te geven over de eventuele gebruikerservaringen. 

 

Voordelen:

Formaat: dit unieke kinderbedje kent een maximaal formaat van 160 bij 80 cm aangevuld met een bedbodem hoogte van ongeveer 35 cm.

Materiaal: in tegenstelling tot het vorige product, heeft men bij de productie van dit kinderbed gekozen om te werken met spaanplaat. 

Opbergruimte: het kinderbedje wordt jou aangeboden inclusief 2 afzonderlijke lades die je makkelijk onder het bed kunt installeren. Op die manier wordt net iets meer opbergruimte gecreëerd.

 

Nadelen:

Geen matras: ook hier moeten we jammer genoeg opmerken dat er geen kindermatras wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bopita Romy junior ledikant + Lade MDF Lattenbodem

 

Met dit Bopita peuterbed kies je misschien niet meteen voor een aanbieding of het laagste prijskaartje, wat meteen het gebrek aan online reviews zou kunnen verklaren. Echter staat Bopita nochtans bekend vanwege zijn uitstekende kwaliteit en duurzaamheid en wordt het niet voor niets als één van de populairste en beste merken binnen de wereld van de kinderbedjes beschouwd. De moeite waard dus om deze junior ledikant even van naderbij te bekijken.

Zo zul je zien dat het peuterbedje gekenmerkt wordt door een maximale afmeting van 70 bij 150 cm en geleverd wordt inclusief een stevige lattenbodem en (slaap)lade. Net zoals bij het vorige product kan de lade ook hier als opbergruimte worden ingezet of als extra slaapplaats wanneer er eventueel een vriendje/ vriendinnetje komt slapen.

Bovendien blijkt het geheel vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig MDF waardoor moeiteloos een draagkracht van maar liefst 100 kg kan worden gegarandeerd. Dit alles werd afgewerkt in een prachtige mint groene kleur wat hem geschikt maakt voor de durvers onder ons.

 

Voordelen:

Opbergruimte: naast de lattenbodem wordt ook een opbergruimte meegeleverd die eveneens als extra slaapplek zou kunnen fungeren.

Draagkracht: het gebruikte MDF materiaal garandeert zonder problemen een totale draagkracht van maar liefst 100 kg.

Handig in gebruik: het peuterbedje met een afmeting van 70 bij 150 cm is een ideale tussenoplossing om de stap naar een standaard eenpersoonsbed veilig te kunnen overbruggen.

 

Nadelen:

Geen matras: het zal je allicht niet verwonderen dat ook hier geen matras wordt meegeleverd.

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg zul je voor de aankoop van dit peuterbedje toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Disney Frozen 2 peuterbed Lattenbodem MDF

 

Is je kindje stilletjes aan zijn/ haar ledikant aan het ontgroeien en wordt het tijd om de zoektocht naar het geschikte peuterbed aan te vangen? Dan zit je bij Disney altijd aan het goede adres. Zo werd dit unieke peuterbedje speciaal ontworpen voor de echte Frozen fans en biedt het bijgevolg de mogelijkheid om de slaapkamer om te toveren naar een prachtig magisch bevroren Koninkrijk!

Het bed wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 77 x 63 x 142 cm en levert daarbij een totale draagkracht van ruim 60 kg. Daarbij wordt het comfortabele hoofdeinde en voetbord aangevuld met hoge opstaande zijkanten die voor net iets meer veiligheid en gemoedsrust moeten zorgen en 2 stevige bedlades. Dit alles werd trouwens opnieuw vervaardigd uit duurzaam MDF materiaal.

Het gebrek aan online reviews maakt het voor ons jammer genoeg niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over de eventuele gebruikerservaringen. Laat je echter niet meteen afschrikken want misschien voldoet dit bedje wel aan jouw verwachtingspatroon.

 

Voordelen:

Bedlades: naast de meegeleverde lattenbodem krijg je er bij aankoop ook nog eens 2 lades bij. Deze kun je eenvoudigweg onder het bed installeren en zijn bedoeld om extra opbergruimte te creëren.

Design: het peuterbedje wordt gekenmerkt door een prachtig en uniek design van Frozen met afbeeldingen van Elsa, Anna en Olaf.

Materiaal: het bedje alsook de lattenbodem werden vervaardigd uit duurzaam MDF materiaal.

Draagkracht: je geniet een uitzonderlijke draagkracht die makkelijk zo’n 60 kilogram bedraagt.

 

Nadelen:

Geen matras: je zult jammer genoeg zelf nog op zoek moeten gaan naar een geschikt matrasje met een afmeting van 60 x 90 cm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Top Beds Peuterbed Racing Car Top car Inclusief matras

 

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met dit unieke peuterbed voor jongens en meisjes dat jou aangeboden wordt door Top Beds. Net zoals de vorige exemplaren blijkt ook dit peuterbedje overigens uitgerust met een stevige meegeleverde lattenbodem die moeiteloos een draagkracht van ruim 30 kg garandeert. Bovendien krijg je er bij de aankoop meteen ook een geschikte matras bij, wat een pluspunt is ten opzichte van de vorige peuterbedjes uit deze lijst.

Verder blijkt het bed, inclusief lattenbodem, voornamelijk uit duurzaam MDF materiaal te zijn vervaardigd en voorzien van een totale afmeting van 140 bij 70 cm. Het unieke Cars design maakt dat dit bedje overwegend bestaat uit rode en zwarte kleuren die, misschien, eerder jongens zullen aantrekken alhoewel het bedje uiteraard ook door meisjes kan worden gebruikt.

Ondanks de vele mogelijkheden die dit Cars peuterbed lijkt te bieden, moeten we jou meedelen dat ook hier nog geen reacties werden geplaatst. We vermoeden dat het product misschien nog niet zo lang in de lijst staat of door sommigen als iets te opvallend wordt beschouwd.

 

Voordelen:

Matras: bij aankoop van dit leuke Cars peuterbed wordt wel degelijk een matras meegeleverd. Deze polyether matras voelt heel comfortabel aan en garandeert een goede nachtrust.

Materiaal: bij de productie van dit peuterbedje werd opnieuw gekozen voor de positieve eigenschappen van MDF materiaal.

Formaat: het bedje kent een lengte van 140 cm aangevuld met een breedte van 70 cm wat resulteert in een maximale draagkracht van 30 kg.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het vriendelijke prijskaartje.

 

Nadelen:

Design: wat voor de ene persoon een pluspunt is kan voor de andere als een nadeel beschouwd worden. Zo is dit bedje uitsluitend bedoeld voor de echte Cars fanaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Peuterbedden Koopgids

 

Vind je de overgang van een ledikant naar een groot volwassen eenpersoonsbed net iets te riskant, dan kun je opteren voor een tussenoplossing; het zogenaamde peuterbed. Maar wat kun je verwachten op het gebied van formaat en gebruikte materialen? En welke eigenschappen zijn kenmerkend voor de aanschaf van een peuterbedje? Je hoort het al, heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens je de verschillende peuterbedjes en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een peuterbed en het verschil met een juniorbed

Zoals je uit de inleiding kon afleiden, is het peuterbedje bedoeld om de tussenstap tussen een ledikant en een volwassen eenpersoonsbed minder groot en bruusk te maken. Een dergelijke bedje wordt dan ook gekenmerkt door een bepaald formaat dat enerzijds groter is dan het oorspronkelijke ledikant maar veel kleiner dan het uiteindelijke eenpersoonsbed en is vooral bedoeld voor kindjes vanaf 2,5 jaar tot ongeveer de leeftijd van 6 à 7 jaar oud.

Wat meteen ook het verschil aanduidt met het zogenaamde juniorbed dat, zoals je misschien al kunt vermoeden, net iets groter is dan het peuterbedje. Dat betekent dat een juniorbedje nog net iets dichter tegen het uiteindelijke eenpersoonsbed komt te staan en bijgevolg makkelijk kan worden door gebruikt tot je kindje de uiteindelijke leeftijd van 8 à 9 jaar heeft bereikt. Jammer genoeg bestaat er geen handleiding om te bepalen welk bedje jij als ouder het beste aanschaft aangezien elk kindje anders is en zich op zijn eigen tempo ontwikkelt. 

 

Vanaf en tot welke leeftijd is het gebruik ervan aangewezen?

In theorie wordt aangenomen dat het gebruik van een peuterbedje geschikt is voor kindjes vanaf 2,5 jaar oud tot en met de maximale leeftijd van 7 jaar. Echter, komt blijkt dit er in de praktijk vaak heel anders uit te zien dan je misschien op het eerste zicht zou verwachten. Wat ook logisch is aangezien niet elk kindje zich op dezelfde manier en aan hetzelfde tempo ontwikkelt. 

Zo zullen sommige kindjes reeds op de leeftijd van 1,5 à 2 jaar motorisch iets verder staan terwijl het bij anderen misschien duurt tot de leeftijd van 3 jaar oud. En daar is ook helemaal niets mis mee!

Probeer daarom rekening te houden met je kindje en te bedenken waar hij/ zij zich nu goed bij zou voelen. In de meeste gevallen zijn er wel enkele signalen die aangegeven dat het tijd is om het ledikantje om te ruilen voor een peuter- of juniorbed. Slaapt je kindje de laatste nachten heel onrustig en voelt hij/ zij zich steeds vaker opgesloten? Of probeert hij/ zij regelmatig uit het ledikant te klauteren? Dan wordt het misschien wel eens tijd om te investeren in een kwalitatief peuterbed.

 

Het formaat en het matras in combinatie met de materialen 

Wanneer je dus besluit op zoek te gaan naar het geschikte peuterbedje, is het belangrijk om even stil te staan bij het formaat en de materialen. Zo lijken de meeste peuterbedjes echter een standaard formaat aan te bieden van 70 bij 140 of 70 bij 150 cm waardoor ze geschikt zijn voor kindjes van 2 à 2,5 jaar tot de leeftijd van 6 à 7 jaar oud. Is je kindje echter vrij zelfstandig en voorop in bepaalde vaardigheden dan lijkt een juniorbedje misschien een betere oplossing. Dergelijke bedjes zijn iets langer en kennen bijgevolg een standaard afmeting van 70/80 bij 160 cm waardoor ze kunnen gebruikt worden tot de leeftijd van 8 à 9 jaar oud.

Of je nu kiest voor een peuterbedje of juniorbedje is dus voornamelijk afhankelijk van je kindje en de verwachtingen die je zelf als ouder hebt. Daarbij dien je bovendien ook op zoek te gaan naar het geschikte matrasje dat, in de meeste gevallen, een lengte zal kennen van 70/80 bij 150/160 cm. Kies bij voorkeur voor een degelijke koudschuim matras waarbij je niet alleen een uitstekende vochtabsorptie maar ook luchtcirculatie geniet.

In samenspraak met het formaat en de aanschaf van het geschikte kindermatras, vinden wij het minstens even belangrijk om stil te staan bij de gebruikte materialen. Zo blijken heel wat peuterbedjes vervaardigd uit verschillende natuurlijke houtsoorten of spaanplaat al dan niet in combinatie met een bijbehorende lattenbodem, die uiteraard wordt meegeleverd als onderdeel van de aankoop.

Extra kenmerken en accessoires in functie van de prijs

Tot slot willen we het toch nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Zo kan de prijs van een kwalitatief peuterbed makkelijk variëren van enkele honderden euro’s tot maar liefst 750 euro of misschien zelfs wel meer. Daarbij wordt de prijs bepaald door een combinatie van verschillende factoren gaande van het formaat tot de gebruikte materialen, de uitvoering en de eventuele bijkomstige kenmerken.

Toch kunnen bepaalde kenmerken en accessoires best wel een meerwaarde bieden. Zo is het bijvoorbeeld altijd handig indien het peuterbedje standaard geleverd wordt inclusief kindermatras. Op die manier hoef je zelf niet meer op zoek te gaan wat door heel wat klanten uiteindelijk enorm wordt gewaardeerd.

Daarnaast kan het eveneens als een meerwaarde worden beschouwd, indien het peuterbedje vergezeld wordt van een prachtig hemeltje en/ of 1 of meerdere lades/ commodes. Op die manier kun je heel wat meer opbergruimte creëren of misschien voorzien in een extra slaapplekje. Kortom, heel wat mogelijkheden die het uiteindelijke prijskaartje in meer of mindere mate zullen weten te beïnvloeden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een peuterbed en vanaf wanneer is een dergelijk bed raadzaam?

In theorie is een peuterbedje voornamelijk bedoeld als tussenstap vooraleer over te gaan naar een groot volwassen eenpersoonsbed. Dat betekent dat het peuterbedje bij voorkeur gebruikt wordt zodra het ledikantje te klein wordt, wat in theorie geschat wordt rond de gemiddelde leeftijd van 2,5 jaar oud. 

Uiteraard zijn niet alle kindjes gelijk en zullen ze zich bijgevolg niet allemaal op dezelfde manier en met dezelfde snelheid ontwikkelen. Dat betekent dat sommige kindjes de overstap van het ledikant naar het peuterbed perfect kunnen maken op de leeftijd van 2 jaar en anderen misschien iets langer zullen nodig hebben. 

Wees daarom aandachtig voor bepaalde signalen die je kindje uitstuurt. Merk je dat hij/ zij vrij onrustig slaapt, zich opgesloten voelt en bijgevolg uit het ledikant probeert te klauteren? Dan is het misschien wel tijd om even na te denken over een degelijke peuterbedje.

Q2: Tot welke leeftijd kun je een peuterbedje gebruiken?

Algemeen wordt beschouwd dat een peuterbedje aan te raden is vanaf de leeftijd van 2,5 jaar én kan gebruikt worden tot je kindje maximaal 7 jaar oud is. Uiteraard dienen we, net zoals bij het antwoord op de vorige vraag, hier dezelfde kanttekening te maken en te wijzen op het theoretisch gemiddelde. Dat betekent dat een peuterbedje door sommige kindjes slechts tot de leeftijd van 6 jaar zal worden gebruikt en door anderen misschien zelfs tot ze ongeveer 8 jaar oud zijn. 

Ben je niet van plan om binnen een korte tijdspanne heel wat nieuwe bedjes te kopen, dan zou je eventueel ook kunnen kiezen voor een juniorbed. Dergelijke bedjes zijn slechts enkele centimeters groter dan de peuterbedjes, en bijgevolg eveneens bedoeld als overstap van een ledikant naar een groot bed, en kunnen makkelijk worden gebruikt tot de maximale leeftijd van 8 à 9 jaar oud.

 

Q3: Hoe groot is een peuterbed?

De meeste peuterbedjes worden gekenmerkt door een standaard formaat van 70 bij 140 cm, wat hen geschikt maakt voor kindjes van 2 tot en met 6 à 7 jaar. Deze standaard lengte en breedte worden vaak aangevuld met een hoogte van maximaal 33 cm wat het voor kindjes makkelijker maakt om in- en uit het bed te klauteren.

Is je kindje voor zijn leeftijd reeds vrij zelfstandig en wil je bij voorkeur liever een bedje aankopen dat net enkele jaartjes langer kan meegaan? Dan raden wij jou aan om te kiezen voor een juniorbedje dat, in tegenstelling tot de peuterbedjes, enkele centimeters langer is. Zo wordt de standaard afmeting van het juniorbed geschat op 70 bij 160 cm wat hem geschikt maakt voor kindjes tot de maximale leeftijd van 8 à 9 jaar oud.

 

Q4: Welke dekbed is geschikt voor gebruik in een peuterbed?

De meeste peuterbedjes worden gekenmerkt door een vrij standaard formaat waarbij de breedte steeds 70 cm bedraagt en de lengte kan variëren van minimaal 140 tot maximaal 160 cm. Dat betekent dat een dekbed van 120 bij 150 cm het meest geschikt zal zijn voor gebruik op eender welk type peuterbedje.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES