8 beste Poppenwagens Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste poppenwagens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Is het binnenkort de verjaardag van je kindje? Of zal je kindje binnenkort zijn of haar eerste stapjes zetten? Een leuke en stevige poppenwagen kan dan vast en zeker een origineel en geslaagd geschenk zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we hieronder 3 topproducten even op een rijtje. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Bayer Trendy. Een degelijke prachtig uitziende poppenwagen die geschikt is voor kindjes vanaf 2 jaar oud en kan gebruikt worden tot en met de leeftijd van ongeveer 4 jaar oud. Ook de Bandits and Angels 2in1 alvast een schot in de roos. Het felroze design oogt meteen heel vrolijk en aantrekkelijk.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste poppenwagens (Reviews) van 2024

 

Wat is nu precies de beste poppenwagen? Dat is evenwel een persoonlijke keuze. Zo zullen sommigen kiezen voor een rieten of houten exemplaar, terwijl anderen zweren bij merken zoals Baby Born, Quinny en Bayer. Wil je graag een 2-in-1 of 3-in-1 poppenwagen of is een standaard exemplaar ruim voldoende? Wij helpen jou alvast een stapje in de goede richting te zetten, door je de volgende 5 topproducten aan te bieden. Bekijk zeker ook de online reviews en het advies, positief en/ of negatief van klanten.

 

 

1. Bayer Poppenwagen Trendy voor poppen tot 46 cm / 2-4 jaar

 

Ben je gelijk op zoek naar een leuke aanbieding tussen de vele poppenwagens? Dan lijkt dit product van Bayer vast en zeker een schot in de roos te zijn. De poppenwagen wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 67 x 41 x 67 cm waarbij de duwstang een maximale hoogte van 67 cm bereikt. Dit maakt de poppenwagen vooral geschikt voor kindjes tussen de leeftijd van 2 en 4 jaar oud.

Het compacte design van de poppenwagen wordt gecombineerd met een behoorlijk compact gewicht wat het product bijzonder handzaam maakt voor jonge kindjes. De poppenwagen is voor een groot gedeelte vervaardigd uit een duurzame combinatie tussen enerzijds stof en anderzijds kunststof. De hardroze kleur is opvallend maar tegelijk ook heel vrolijk. Geen nood, je kunt namelijk kiezen uit tal van andere kleurtjes indien je roze maar niets vindt.

De dikke luchtbanden maken het comfortabel om de poppenwagen op eender wel terrein te verplaatsen. Het is een hele leuke en fraaie poppenwagen die garant staat voor heel wat uurtjes speelplezier en dat is ook de vele klanten niet ontgaan. Slechts één koper vindt de kleine onderdelen behoorlijk vervelend.

Het is niet altijd makkelijk een keuze te maken tussen de verschillende poppenwagens. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende merk Bayer en wordt gekenmerkt door een opvallende roze design. Daardoor zullen misschien voornamelijk jonge meisjes ertoe aangetrokken worden.

 

Voordelen

Kostenplaatje: het is misschien niet gelijk de poppenwagen met de laagste prijs maar toch lijkt het om een koopje te gaan. Daardoor zou het evenwel één van de populairste poppenwagens uit het rijtje kunnen zijn.

Formaat: de poppenwagen heeft een totaal formaat van 67 x 41 x 67 cm waarbij de duwstang maximaal ongeveer 67 cm hoog blijkt te zijn.

Comfort: de poppenwagen is niet alleen behoorlijk compact maar ook beperkt qua gewicht wat het geheel heel handzaam maakt. De brede wielen zorgen ervoor dat de poppenwagen zelfs op een oneffen terrein stabiel blijft staan.

 

Nadelen

Te kleine onderdelen: we merken dat één koper zich toch wel ergert aan de kleine onderdelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bandits and Angels Black Angel 2in1 limited poppenwagen

 

Net zoals het vorige product is ook de poppenwagen van Bandits & Angels afgewerkt in een opvallende roze kleur met hier en daar een zwart accent. Echter heb je de mogelijkheid nog uit 3 andere designs te kiezen, alhoewel de poppenwagens ongeveer binnen dezelfde tint blijft. Zo kun je onder andere opteren voor een paarse, lichtroze of volledig roze poppenwagen.

De poppenwagen heeft een totale afmeting van 57 x 42 x 81 cm waarbij de duwstang een maximale hoogte van 81 cm bereikt. In tegenstelling met het vorige product, is deze poppenwagen dus ook geschikt voor iets oudere kindjes. Algemeen wordt de leeftijd geschat tussen 2 en 5 jaar oud. Bij de productie van deze poppenwagen heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van kunststof.

De aanwezigheid van de massieve banden zorgt ervoor dat deze poppenwagen ook makkelijk te besturen is op oneffen of moeilijk terrein. Ondanks het feit dat het product niet tot de goedkope poppenwagens behoort, merken we vooral positieve reacties op. Slechts één klant blijkt te twijfelen over de kwaliteit.

Je zou eventueel kunnen kiezen voor deze unieke poppenwagen van Bandits & Angels. Ben je echt dol op alles wat roze, paars of lichtroze is? Dan is deze kinderwagen een schot in de roos. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de voor- en nadelen even op een rijtje.

 

Voordelen

Formaat: de poppenwagen wordt gekenmerkt door een totaal formaat van maar liefst 57 x 42 x 81 cm. De duwstang is daarmee maximaal 81 cm hoog.

Leeftijdscategorie: het gebruik van deze poppenwagen wordt aanbevolen vanaf een minimum leeftijd van ongeveer 2 jaar oud.

Materiaal: deze unieke poppenwagen is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam kunststof.

Banden: het is een bijzonder degelijk en duurzame poppenwagen die comfortabel in gebruik is en voorzien van massieve banden. Oneffen of moeilijk terrein is dan ook geen enkel probleem.

 

Nadelen

Prijskaartje: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan heeft dit vooral te maken met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Poppenwagen stip Simply for Kids 60x32x55 cm Hout en Stevig Handvat

 

De Simply for Kids poppenwagen is niet alleen geschikt om mee te spelen maar kun je evengoed als origineel en leuk decoratiemeubel gebruiken om de kinderkamer mee op te vrolijken. De poppenwagen wordt gekenmerkt door een compact formaat van ongeveer 60 x 44 x 56 cm, waarbij de hoogte van de duwstang op 56 cm wordt geschat. In combinatie met het beperkte gewicht is deze poppenwagen heel comfortabel voor kindjes tussen 4 en 8 jaar oud.

Deze unieke poppenwagen is volledig vervaardigd uit duurzaam en stevig hout en voorzien van een praktisch stevig handvat. Vervolgens werd de poppenwagen afgewerkt in een opvallende witte kleur met prachtige zilveren stippen. Net zoals bij het eerste product werd ook hier gekozen voor stevige luchtbanden zodanig dat je de poppenwagen makkelijk kunt verplaatsen op oneffen terrein.

Wanneer we de online reviews van klanten op het product bekijken dan kunnen we tot op heden geen negatieve reacties vaststellen. Dat bewijst dat het hier wel degelijk om een topproduct gaat dat instaat voor heel wat uurtjes speelplezier.

Ook het bekende, en misschien wel gelijk het beste merk Simply for Kids, heeft een degelijke poppenwagen op de markt gebracht. De poppenwagen wordt gekenmerkt door een compact formaat waarbij de duwstang een maximale hoogte van ongeveer 56 cm kan bereiken.

 

Voordelen

Formaat: het formaat van de poppenwagen wordt geschat op maximaal 60 x 44 x 56 cm.

Leeftijd: is je kindje minimaal 4 jaar oud en maximaal ongeveer 8 jaar oud, dan is deze poppenwagen vast en zeker een schot in de roos.

Materiaal: bij de productie van deze unieke poppenwagen heeft men voornamelijk gekozen voor de positieve eigenschappen van hout.

Luchtbanden: de luchtbanden waarover de poppenwagen beschikt, bieden heel wat comfort en dan met name op oneffen of moeilijk te bereiken terreinen.

 

Nadelen

Prijzig: ook hier zou het prijskaartje voor sommige klanten mogelijks als een minpuntje kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Playwood Rieten poppenwagen rieten kap Kunststof wielen

 

Een poppenwagen hoeft niet altijd een leuk spel item te zijn, het kan ook evengoed de kamer wat opvrolijken onder het mom van een leuk meubelstuk. Deze prachtige rieten poppenwagen van het bekende merk Playwood, heeft alvast alle kwaliteiten in huis om van de woonkamer, speelkamer of kinderkamer een leuke gezellige rustgevende plek te maken.

De rieten poppenwagen is afgewerkt met prachtige roze en witte accenten die het geheel een rustgevende uitstraling bezorgen. De totale afmeting van 48 x 29 x 61 cm, met een duwstang hoogte van ongeveer 61 cm, maakt deze poppenwagen geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd van 2 jaar oud. Het bijbehorende kussentje is vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden textiel.

De massieve banden zorgen er dan weer voor dat je de poppenwagen makkelijk en probleemloos kunt verplaatsen. Bovendien wordt dit alles jou aangeboden tegen een mooi en vriendelijk prijskaartje. Waar wacht je nog op? Ondanks het feit dat de meeste klanten positief reageren, is één koper niet tevreden over het aangeboden design dat niet overeenkomt met de afbeelding.

Door te kiezen voor de poppenwagen van Playwood kies je voor een degelijke poppenwagen met een maximaal formaat van 48 x 29 x 61 cm. Heeft je kindje de minimale leeftijd van 2 jaar bereikt, dan is deze poppenwagen vast en zeker een goede aanbeveling. Hieronder de populairste eigenschappen even kort opgesomd.

 

Voordelen

Duwstang: de duwstang van deze poppenwagen bereikt maximaal een hoogte van zo’n 61 cm.

Materiaal: bij deze poppenwagen heeft men gebruik gemaakt van diverse materiaalsoorten zoals riet en textiel voor het kussen.

Banden: de poppenwagen wordt gekenmerkt door stevige massieve banden. Dit maakt het ideaal om de poppenwagen te verplaatsen op oneffen terrein.

Kostenplaatje: je zult gelijk versteld staan bij het zien van het betaalbare prijskaartje van deze poppenwagen.

 

Nadelen

Design: volgens één koper zou de poppenwagen er in het echt niet volledig hetzelfde uitzien als op de afbeelding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Smoby Quinny 3-in-1 Poppenwagen 20 x 34 x 53 cm

 

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de poppenwagen van Quinny. Quinny is een bekend merk dat bij velen vast en zeker een belletje zal doen rinkelen. Kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid zijn het merk alvast niet vreemd. Deze unieke poppenwagen heeft een totale afmeting van 20 x 34 x 53 cm waarbij de duwstang een maximale hoogte aanbiedt van 53 cm.

De poppenwagen is voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van stevige materiaalsoorten zoals metaal en kunststof. De combinatie met de massieve banden zorgt ervoor dat je deze poppenwagen zelfs op oneffen en moeilijk terrein probleemloos kunt gebruiken. Ben je op zoek naar een poppenwagen voor een kind tussen 2 en 5 jaar oud? Dan zou dit mogelijks wel eens het product kunnen zijn.

Toch merken we dat de kinderwagen volgens één klant nogal klein uitvalt en daardoor minder comfortabel in gebruik. Echter blijkt de meerderheid van de gebruikers duidelijk tevreden te zijn over het unieke design, de voordelige prijs en de duurzaamheid. Kortom, vast en zeker de moeite waard om even te bekijken.

Ben je al enige tijd op zoek naar een duurzame 3-in-1 poppenwagen? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit exemplaar van Quinny even wat grondiger onder de loep te nemen. De poppenwagen combineert kwaliteit moeiteloos met gebruiksvriendelijkheid en design.

 

Voordelen:

Formaat: het maximale formaat van de poppenwagen wordt geschat op 20 x 34 x 53 cm. De duwstang bereikt dus een maximale hoogte van ruim 53 cm.

Materiaal: bij de productie van deze poppenwagen heeft men voornamelijk gekozen voor stevige en duurzame materialen zoals enerzijds kunststof en anderzijds metaal.

Leeftijd: is je kindje minimaal 2 jaar oud en maximaal ongeveer 5 jaar oud? Dan is deze poppenwagen een goede aanbeveling.

 

Nadelen:

Te klein: een blik op de online reviews toont aan dat de poppenwagen voor één koper toch wel net iets groter had mogen zijn en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Bandits and Angels Purple Angel 2in1 poppenwagen

 

De Bandits and Angels Purple is een 2 in 1 poppenwagen. Dit product heeft meerdere mogelijkheden, want je kunt het eenvoudig inklappen en met 2 zwenkwielen aan de voorkant naar voren duwen.

Genoeg optie en keus hoe je dit product wenst te gebruiken. Dit product is aanbevolen voor kinderen vanaf twee jaar oud. Een leuk product om te gebruiken als wandelwagen voor een middagwandeling in de buurt of naar de winkel.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews te lezen. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een leuk ontwerp.

Dit product zorgt voor eindeloos speelplezier van kinderen. Het is stevig en gemakkelijk in elkaar te zetten. Het is ook gemakkelijk in gebruik doordat je het eenvoudig kunt ombouwen en ook met weinig moeite naar voren kunt duwen.

Deze poppenwagen van Bandits & Angels zul je misschien niet meteen tussen de goedkope spullen terugvinden. Dit komt omdat het duidelijk niet de laagste prijs heeft in vergelijking met sommige andere poppenwagens uit onze lijst. Je kunt kiezen tussen een roze poppenwagen of eentje in lila.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: deze poppenwagen is geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd van 2 jaar. Je kunt dit model probleemloos gebruiken tot de leeftijd van ongeveer 6 jaar.

Zwenkwielen: dit model is voorzien van 2 zwenkwielen aan de voorkant van de poppenwagen. Deze maken het mogelijk om de wagen gemakkelijk en snel te manoeuvreren.

Opbergruimte: je kunt de wagen gemakkelijk in elkaar klappen. Zo kun jij heel wat plaats besparen wanneer je de poppenwagen wilt opruimen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens enkele kopers zijn de wielen niet zo heel stevig en vallen ze er al heel snel af.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Nijntje Poppenbuggy Roze

 

Met de Nijntje Poppenbuggy zal jouw kind eindeloos veel plezier hebben. Dit product is geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar.

Deze poppenwagen heeft een mooie roze kleur en een heel praktisch design voor kinderen. Een ideaal product om te gebruiken bij een middagwandeling of als je op stap gaat.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een poppenwagen aanbieding en dat is het ook voor de meeste kopers.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een leuk ontwerp. Dit product is een voordelige koop, want het kan best wel tegen een stootje.

Dit product zorgt voor eindeloos plezier bij de kinderen. Deze kopers geven positief advies voor dit product. Enkele kopers vinden dat dit product niet stevig is.

Als je echt op zoek bent naar de poppenwagen met de laagste prijs dan hoef je zeker dit model van Nijntje eens te bekijken. De roze kleur in combinatie met de afbeelding van Nijntje, maken dit product meteen heel aantrekkelijk voor kleine meisjes. Vanaf nu zal jouw kleine meisje urenlang kunnen spelen met haar poppen.

 

Voordelen:

Nijntje: de afbeelding van het bekende konijntje Nijntje kan zeker een voordeel zijn. Jonge kindjes worden er vaak meteen door aangetrokken.

Aankoopprijs: de prijs van dit product in vergelijking met de andere 4 poppenwagens is zeker en vast gunstig te noemen. Dit kan een groot pluspunt zijn voor heel wat gebruikers.

 

Nadelen:

Stevigheid: sommige kopers vinden dat deze poppenwagen niet zo heel stevig is. Daardoor gaat het iets sneller stuk en is het helemaal niet duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Rieten poppenwagen

 

De Rieten poppenwagen is een echte blikvanger in jouw huis of als je ermee op straat gaat. Dit product is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar tot 12 jaar.

Heel uniek van dit product en wat het zo mooi maakt, is dat het gemaakt is van riet. Het heeft een stevig houten onderstel. Een ideaal product voor jouw kind om op een veilige manier in huis te spelen.

Daarnaast kun je het ook op straat meenemen voor een middagwandeling. Het is ook een leuk product om als cadeau te geven.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst. De koper van dit product is tevreden ermee, want het is van goede kwaliteit en staat ook mooi in het huis. Dit product is stevig en is zeker een voordelige koop. Voor deze koper is dit een top product.

Deze poppenwagen is voor het grootste deel uit riet gemaakt en ziet er daardoor wel heel bijzonder uit. Het onderstel van de wagen is uit hout vervaardigd en daardoor zeker stevig en duurzaam te noemen. Als je op zoek bent naar een poppenwagen die er uniek en vooral anders uitziet dan hoef je zeker dit model eens te bekijken.

 

Voordelen:

Design: dit aparte design kan heel wat kopers aantrekken. Er zijn niet zo heel veel poppenwagens die uit riet zijn gemaakt en daardoor is het zeker wel iets speciaal.

Leeftijdscategorie: deze poppenwagen kan perfect gebruikt worden voor kindjes tussen 3 en 12 jaar oud.

Handig in gebruik: het onderstel van de wagen is volledig uit hout gemaakt. Dit biedt heel wat stevigheid en stabiliteit. Bovendien kun je de poppenwagen ook zonder problemen op straat gebruiken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: voor één enkele gebruiker was de aankoop van deze poppenwagen niet zo goed. Volgens deze koper brak de duwstang vrij snel af waardoor er scherpe punten uitstaken. Daardoor werd de poppenwagen iets te gevaarlijk om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Poppenwagens Koopgids

 

Klein en groot, jong en oud; een poppenwagen is er werkelijk voor iedereen. Toch is het een aanbeveling om niet meteen de eerste de beste poppenwagen aan te kopen. Het loont de moeite om de verschillende mogelijkheden even rustig te bekijken en met elkaar te vergelijken. Welke materialen, ontwerpen en formaten behoren tot de mogelijkheid en welke invloed heeft dit mogelijks op het prijskaartje? Wil je liever niet zoveel budget spenderen dan raden wij jou aan om eventuele promoties en/ of leuke aanbiedingen niet uit het oog te verliezen.

Het nut van een poppenwagen

Een poppenwagen kan wel degelijk verschillende doeleinden aanbieden. Zo kan het als een leuk decoratiestuk beschouwd worden om de kinder- of speelkamer een beetje op te vrolijken. Maar het kan ook als een leuk stuk speelgoed dienst doen. Zo kun je een poppenwagen gebruiken om je kindje te leren stappen of zodat hij of zij meer evenwicht ontwikkelt. Kortom, de mogelijkheden zijn talloos en het loont de moeite om de aanschaf ervan in elk geval te overwegen.

 

Het formaat en het ontwerp in functie van de leeftijd

Je hebt de knoop eindelijk doorgehakt, en hebt besloten een poppenwagen aan te kopen. Tijdens je zoektocht naar de perfecte poppenwagen zul je dan ook versteld staan van de talloze mogelijkheden en opties die jou worden aangeboden. Kies je voor een buggy of een wandelwagen? Wil je een houten poppenwagen of toch liever een exemplaar vervaardigd uit duurzaam kunststof of metaal? Allemaal vragen waarop je een antwoord tracht te vinden.

Toch kan het helpen om, bij de aanschaf van de poppenwagen rekening te houden met je kindje en zijn of haar leeftijd. Een kindje van 1 jaar oud zal namelijk nog niet hetzelfde evenwichtsgevoel of stabiliteitsniveau bereikt hebben als een kindje van ongeveer 3 of 4 jaar oud. Dat is ook logisch. Met andere woorden, een poppenwagen voor extreem jonge kindjes dient bijzonder stevig en stabiel te zijn. Kies daarom bij voorkeur voor een exemplaar uit duurzaam hout gemaakt.

De leeftijd van je kindje bepaalt niet alleen de gebruikte materialen maar ook het formaat of de plaatsing van de duwstang. Juist omwille van het beperkte evenwicht, kies je bij jonge kindjes liever voor een poppenwagen waarbij de duwstang zich op borsthoogte bevindt. Dat biedt iets meer stabiliteit en kan ook als een stimulans tijdens het stappen worden beschouwd. Bij oudere kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar is een duwstang op heuphoogte ideaal.

 

Mogelijke materialen

Naast het formaat en het ontwerp van de poppenwagen zijn er ook heel wat mogelijkheden op het gebied van de gebruikte materialen. We hebben het er al even over gehad dat een poppenwagen vervaardigd uit duurzame houtsoorten bijzonder stevig en stabiel blijkt te zijn. Bijgevolg ideaal voor jonge kindjes of evengoed geschikt als uniek decoratiemeubel.

Ook poppenwagens vervaardigd uit voornamelijk kunststof, metaal en riet behoren alvast tot het mogelijke rijtje van opties. Zelfs textiel en stof kunnen in dat rijtje worden opgenomen. Het assortiment is dan ook wel degelijk uitgebreid en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk.

Extra kenmerken, functies en/ of accessoires

Bij het zien van de verschillende prijskaartjes, zal het je niet verwonderen dat sommige poppenwagens over net iets meer kenmerken of mogelijkheden beschikken in tegenstelling tot andere. Zo kan het bijvoorbeeld wel een pluspunt zijn indien je de duwstang van de poppenwagen kunt verstellen. Op die manier kan je kindje de wagen toch wel enkele opeenvolgende jaartjes gebruiken.

Ook het gebruik van zwenkwieltjes, die je al dan niet kunt vergrendelen, is een meerwaarde. Daarnaast zullen sommige poppenwagens geleverd worden inclusief tal van handige accessoires. Denk maar aan een paraplu, een zonnescherm of leuke draagtas. Bedenk dus waar je belang aan hecht en wat voor jou en je kindje een meerwaarde zou kunnen zijn.

 

Budget

Tot slot willen wij je nog even wijzen op het prijskaartje. Je zult toch wel rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 55 euro. Uiteraard zullen er altijd wel poppenwagens zijn die goedkoper uitvallen terwijl je voor andere dan weer net iets meer budget zult moeten voorzien. Het spreekt voor zich dat bepaalde factoren de prijs in meer of mindere mate zullen beïnvloeden.

Zo kunnen het formaat, het ontwerp, het design en de aanwezigheid van extra kenmerken en accessoires ervoor zorgen dat een poppenwagen duurder uitvalt dan verwacht. Stel daarom op voorhand een budget samen dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere poppenwagens dan kunnen de online reviews vast en zeker als een waardig hulpmiddel worden beschouwd.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke poppenwagen is geschikt voor een 3 jarige?

Ben je op zoek naar een geschikte poppenwagen voor je kindje van 3 jaar oud? Dan kun je alvast kiezen uit een iets ruimer assortiment. Een kindje van 3 jaar is vaak al iets groter, beschikt over veel meer evenwicht en is dus in staat om zich zelfstandig, zonder de hulp van de poppenwagen, voor te bewegen.

Zo zijn er heel wat wandelwagentjes en buggy’s die vast en zeker tot de verbeelding kunnen spreken. Bij grotere kindjes wordt dan ook aangeraden om te kijken naar de heuphoogte. De heuphoogte bij kindjes vanaf 3 jaar oud, komt namelijk bijzonder goed overeen met wat wordt beschouwd als de geschikte duwhoogte. Kies bij voorkeur voor een duwstang die je eventueel nog kunt verstellen.

Q2: Welke poppenwagen is geschikt voor een 1 jarige?

Je kindje is net 1 jaar geworden en je besluit op zoek te gaan naar een geschikte poppenwagen. Kindjes van 1 jaar, of extreem jonge kindjes in het algemeen, zijn nog niet zo mobiel. Daarmee bedoelen we dat ze nog niet over het evenwicht beschikken zoals bijvoorbeeld een kindje van 3 jaar oud.

Een poppenwagen voor een jonger kindje, van maximaal 1 jaar oud, is dan ook bedoeld om je kindje beetje bij beetje te leren lopen. Kies daarom bij voorkeur voor een stevige en stabiele poppenwagen. De beste optie is er eentje vervaardigd uit duurzaam hout waarbij de duwstang zich ongeveer op borsthoogte van je kindje bevindt.

 

Q3: Vanaf welke leeftijd is een poppenwagen aanvaardbaar?

Er is niet specifiek een bepaalde leeftijd om een poppenwagen aan te kopen. Voor elke ouder kan dit namelijk anders zijn. Toch is het mogelijk om een degelijke poppenwagen reeds op heel jonge leeftijd aan je kindje aan te bieden. Zo kan een poppenwagen bij jonge kindjes er juist voor zorgen dat ze leren lopen, rechtop staan en hun evenwicht behouden.

Bij oudere kindjes is een poppenwagen eerder een gegeven om te spelen en enkele uurtjes aangenaam bezig te kunnen zijn. In dergelijke gevallen kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor een poppenwagen die toch al heel wat extra accessoires en mogelijkheden bezit. Kortom, aan jou de keuze!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES