Beste puntenslijper

Laatste update: 17.06.24

 

Puntenslijpers test van 2024

 

Je zult er misschien wel versteld van staan maar toch zijn er heel wat mogelijkheden op het gebied van puntenslijpers. Bovendien kan dit goed van pas komen in verschillende situaties. Of je nu naar school moet of als architect werkzaam bent, of misschien gewoon graag creatief bezig bent. Kortom, om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde puntenslijpers. Zo zou je kunnen opteren voor de Machine Dahle 133 puntenslijper. Niet alleen kwalitatief bijzonder sterk maar het product ziet er verder ook bijzonder elegant uit. Ideaal om op je bureau te plaatsen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de 5 Star 2-gaats puntenslijper. Een stevige puntenslijper die helemaal vervaardigd is uit duurzaam en stevig metaal.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Puntenslijpers Reviews – Top 5

 

Teken jij ook zo graag? Of gaan jouw kinderen binnenkort terug naar school? Dan is het belangrijk om de juiste benodigdheden aan te kopen. Een puntenslijper hoort daar nu eenmaal bij. Daarom hebben wij een selectie gemaakt op basis van de beoordelingen van kopers. Zo kun jij de beste puntenslijper kiezen uit de topproducten die wij voor jou hebben geselecteerd.

 

1. Machine Dahle 133

 

Een goede puntenslijper is uiteraard een must have als je graag creatief bezig bent. Deze puntenslijper van Dahle werkt dan ook helemaal perfect als je jouw gewone potloden en je kleurpotloden wilt slijpen.

Dit model is gemaakt uit kunststof en heeft een grijze kleur met hier en daar een zwart accent. Doordat de slijpopening relatief zachte tanden bevat, wordt de buitenkant van je potloden beschermd tijdens het slijpen. Er is ook een tafelklem en zelfs een automatische slijpstop voorzien.

We merken dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Dat is uiteraard helemaal niet erg want op die manier kan de puntenslijper in de toekomst alleen maar beter worden. Heel veel mensen geven een positief advies over de goede kwaliteit van het product. Maar er zijn ook enkele kopers die vinden dat het product snel kapot gaat.

Of je nu gewoon een creatieve persoonlijkheid hebt of binnenkort opnieuw met school begint, een goede puntenslijper is echt wel belangrijk en dan ook een goede aanbeveling. Dit product van het bekende, en misschien ook wel het beste merk Dahle, is alvast een goed idee. Hieronder de belangrijkste en populairste kenmerken op een rijtje.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijkheid: of het nu om gewone tekenpotloden, schrijfpotloden of zelfs kleurpotloden gaat, deze puntenslijper is daarvoor alvast ideaal.

Materiaal: het is een stevige en duurzame puntenslijper die vervaardigd is uit degelijk kunststof.

Handig in gebruik: je zult merken dat je potloden tijdens het slijpproces amper tot niet beschadigd worden. Dat heeft vooral te maken met de unieke slijpopening waarover deze puntenslijper beschikt.

Toebehoren: de puntenslijper wordt meteen geleverd in combinatie met een handige tafelklem en is verder ook nog voorzien van een automatische slijpstop.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de puntenslijper toch vrij kwetsbaar is en bijgevolg dan ook redelijk snel stuk lijkt te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 5 Star 2-gaats

 

Als je op zoek bent naar goedkope puntenslijpers dan bekijk je maar liever dit product van 5 Star eens. Deze standaard puntenslijper beschikt over een lage prijs in vergelijking met sommige andere producten.

Dit model is volledig uit metaal gemaakt en is dus ook bijzonder stevig en duurzaam. Het heeft een wigvormig ontwerp en is uiterst geschikt voor potloden en kleurpotloden met een diameter van maximum 8 mm. Er zijn 2 openingen voorzien om potloden met een verschillende diameter te slijpen.

Uit één enkele review blijkt dat de koper het gevaarlijk vindt omwille van de kleine onderdelen. Toch zijn de meeste mensen echter helemaal overtuigd van dit product. Het is een product van goede kwaliteit dat gewoon heel erg praktisch is. Het zou hier dus wel eens om een puntenslijper aanbieding kunnen gaan.

Je kunt natuurlijk ook altijd op zoek gaan naar de 5 Star puntenslijper. Of het ook het product met de laagste prijs is, valt nog even af te wachten. Toch loont het alvast de moeite om de voor- en nadelen even tegenover elkaar te gaan afwegen. Hieronder alvast het overzicht.

 

Voordelen: 

Budget: indien je liever niet teveel geld spendeert aan een degelijke puntenslijper, of gewoon over een iets beperkter budget beschikt, dan is dit exemplaar werkelijk ideaal voor jou.

Materiaal: het is een bijzonder stevige en duurzame puntenslijper die best wel tegen een stootje kan en helemaal uit metaal vervaardigd is.

Ontwerp: de puntenslijper wordt gekenmerkt door een opvallend en duurzaam wigvormig ontwerp waarmee het mogelijk wordt om zowel kleurpotloden alsook de gewone standaard potloden te slijpen.

Handig in gebruik: je kunt gebruik maken van de 2 slijpopeningen zodat het mogelijk wordt om potloden van een verschillende dikte te gaan slijpen.

 

Nadelen: 

Te gevaarlijk: slechts één enkele gebruiker is jammer genoeg van mening dat de puntenslijper toch wel wat gevaarlijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Staedtled Noris Club

 

Met deze Staedtler puntenslijper hoef je geen schrik te hebben dat er restjes van het slijpen op de grond vallen. Deze puntenslijper is namelijk voorzien van een potje waarin alle slijpresten terechtkomen.

Dit model is voorzien van een dubbele slijper waardoor het mogelijk is om verschillende soorten potloden te slijpen. Zo kun je gewone potloden maar ook grafietpotloden slijpen. Met de afsluitklep kun je de slijper volledig afsluiten. Op die manier komen er geen stukjes slijpafval op de grond terecht.

De meeste kopers zijn helemaal overtuigd van dit product en geven dan ook een positief advies over de goede kwaliteit ervan. Verder is de puntenslijper voorzien van een extra leuk ontwerp waardoor het heel aantrekkelijk wordt. Een aantal kopers ergeren zich aan de kleine onderdelen.

Door te kiezen voor deze unieke en prachtige Staedtler puntenslijper, kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor gebruiksvriendelijkheid en uiteraard design. Toch is het altijd handig indien je op voorhand een inschatting kunt maken van wat nu precies de kenmerkende eigenschappen zijn.

 

Voordelen: 

Opvangbakje: het grote pluspunt van dit unieke ontwerp is dat er een opvangbakje voorzien is, waar alle slijpresten vrijwel meteen en geheel automatisch in zullen terechtkomen.

Dubbele slijper: verder kun je genieten van de dubbele slijpopening. Daardoor wordt het meteen ook mogelijk om potloden die gekenmerkt worden door een verschillende diameter te gaan slijpen.

Afsluitklep: er is ook een handige afsluitklep voorzien zodanig dat het mogelijk wordt om de puntenslijper na gebruik helemaal af te sluiten.

 

Nadelen: 

Kleine onderdelen: we merken dat een bijzonder kleine minderheid van de gebruikers zich toch wel wat blijkt te ergeren aan het feit dat er heel wat kleine onderdelen aanwezig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bruynzeel MXZ met Gum

 

Deze puntenslijper met gum van Bruynzeel is eigenlijk een beetje een 2-in-1 pakket. Je krijg er niet alleen een puntenslijper maar ook meteen een gum bij. Bovendien kun je kiezen uit maar liefst 6 verschillende toffe kleurtjes.

Dit model kan ideaal zijn als je kind bijvoorbeeld na de vakantie terug naar school moet. Het is altijd leuk om met nieuwe benodigdheden aan het schooljaar te beginnen. Bovendien is het product heel compact en gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast heb je 2 benodigdheden verwerkt in slechts één product.

Werkelijk alle kopers vinden dit echt een puntenslijper van een goede kwaliteit. Bovendien neemt het niet zoveel ruimte in en is het dus gemakkelijk om mee te nemen. Verder ziet het er ook nog eens aantrekkelijk uit dankzij de verschillende kleurtjes die voorhanden zijn. Haast je dus naar de winkel want misschien is dit wel iets voor jou.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog opteren voor deze unieke puntenslijper met bijbehorende gum. Het product is afkomstig van het bijzonder bekende en sterk gewaardeerde merk Bruynzeel. Het grote pluspunt is dat het product te verkrijgen is in meerdere kleuren en designs. Zo kun je een keuze maken tussen de verschillende puntenslijpers.

 

Voordelen: 

2-in-1 pakket: het is een multifunctioneel product daar je niet alleen over een degelijke puntenslijper beschikt maar ook gebruik kunt maken van de bijbehorende gum.

Formaat: dankzij de compactheid van deze puntenslijper, is het ook handig voor kindjes om mee te nemen in hun boekentasje.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: houd er echter rekening mee dat deze puntenslijper bijvoorbeeld niet ideaal is voor grafietpotloden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wetcott iPOINT evolution Axis

 

Deze puntenslijper van Westcott behoort niet langer tot de goedkope puntenslijpers. Dit komt enerzijds door de hoge prijs maar ook omdat het om een elektrische puntenslijper gaat. Dit model werkt dus volledig op netstroom.

Deze puntenslijper beschikt over titanium mesjes en 6 slijpgaten. Elk slijpgat heeft een andere diameter waardoor het mogelijk is om potloden met een verschillende diameter te slijpen. Verder start het toestel helemaal automatisch zodra je er een potlood in steekt.

Bij dit product is momenteel nog maar één enkele review geplaatst. Toch geeft de koper overwegend positief advies. Het is een handig apparaat waarmee je ook iets dikkere potloden kunt slijpen. Als er dan toch een minpuntje moet gegeven worden dan is het over de prijs die net iets te hoog is.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke puntenslijper van het al dan niet bekende merk Westcott. Indien het allemaal iets meer mag zijn dan is dit product alvast een bijzonder goede aanbeveling. Bovendien hoef je ook helemaal geen kracht meer te zetten aangezien het hier om een elektrische apparaat gaat.

 

Voordelen: 

Netstroom: het is een degelijke puntenslijper die je gewoon op de netstroom hoeft aan te sluiten.

Ontwerp: het product is niet alleen voorzien van maar liefst 6 slijpgaten maar ook nog eens voorzien van meerdere titanium mesjes.

Handig in gebruik: zodra je een potlood in deze puntenslijper steekt, zul je merken dat het apparaat vrijwel geheel automatisch in werking zal treden.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: indien je interesse mocht hebben in deze unieke puntenslijper dan zul je echter wel rekening moeten houden met de hoge prijs ervan. Dat zou als een minpunt kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Puntenslijpers koopgids

 

Zodra het school opnieuw begint, is het belangrijk om meteen in orde te zijn met alle benodigdheden. Zo zijn bepaalde dingen zoals een puntenslijper bijna onmisbaar geworden. Om te weten welk model nu het beste bij jou past, hebben wij een klein onderzoek verricht. Hierdoor zijn we te weten gekomen dat er verschillende types, materialen en formaten voorhanden zijn. Zodra je de beste puntenslijpers en aanbiedingen gaat vergelijken, zul je ook merken dat er onderscheid is op basis van het design en de kostprijs. Uiteraard kun je wel altijd een puntenslijper aanbieding tegenkomen.

Het nut van een degelijke puntenslijper

Met een degelijke en duurzame puntenslijper is het mogelijk om teken- en kleurpotloden op een handige manier en in slechts een paar seconden mooi te slijpen. Het lijkt misschien nutteloos voor sommige personen maar toch zijn er best veel momenten of situaties waarin een puntenslijper goed van pas zou kunnen komen. Wanneer jouw kindje bijvoorbeeld binnenkort terug naar school moet, dan zijn een aantal benodigdheden echt helemaal onmisbaar geworden. Een puntenslijper zou je daar zeker kunnen bij rekenen.

Verder kan een puntenslijper ook bijzonder goed van pas komen tijdens je wekelijkse tekenles. Wanneer jij naar de tekenacademie trekt dan zul je wel vaak schetsen moeten maken of dingen hoeven in te kleuren en dan is een puntenslijper helemaal geen overbodige luxe. Of je bent gewoon thuis graag creatief bezig of je bent werkzaam als architect. In zulke gevallen is het natuurlijk een uitstekende aanbeveling om een degelijke en duurzame puntenslijper aan te kopen.

 

Het type

In je zoektocht naar een degelijke puntenslijper zul je meteen merken dat er heel wat verschillende modelletjes te bekomen zijn. Het ene exemplaar al wat duurder dan het andere uiteraard. Zo heb je de gewone standaard puntenslijper. Dit is meestal een grijs exemplaar dat voorzien is van 1 of 2 gaatjes waarbij het ene iets breder is dan het andere. Dit model is niet voorzien van een opvangbakje en kun je dus zeker en vast tussen de goedkope puntenslijpers spotten. De variant op dit model is de puntenslijper die voorzien is van een opvangbakje. Denk maar aan de modellen van Staedtler.

Alle potlood resten komen dan in het opvangbakje terecht. Zodra het opvangbakje vol is, dan kun je het legen. Daarnaast kun je opteren voor een elektrische puntenslijper die op netstroom werkt. Zoals de naam het al doet vermoeden worden je potloden hierbij één voor één elektrisch geslepen. Je hoeft dus zelf helemaal geen extra kracht te gebruiken. Dit zou ideaal kunnen zijn voor mensen die minder kracht hebben. Houd er wel rekening mee dat deze exemplaren net iets duurder zullen zijn om aan te kopen. Daarnaast moet je bij de keuze van de puntenslijper ook rekening houden met het type en de dikte van je potlood.

 

Het design en de kostprijs

Zodra je van plan bent om een puntenslijper aan te kopen dan zul je merken dat bepaalde modellen net iets duurder zijn dan andere exemplaren. Er zijn dus echt wel prijsverschillen mogelijk. Bekijk daarom alvast het bedrag dat jij wilt en kunt uitgeven aan een degelijke puntenslijper. Als architect bijvoorbeeld of striptekenaar kan een elektrische puntenslijper misschien meer aan te raden zijn. Iemand die naar school gaat, zal bijvoorbeeld iets minder vaak een puntenslijper nodig hebben. In dat geval hoef je dan ook niet meteen het duurste exemplaar aan te kopen.

Verder zal ook het design een grote invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijsbepaling van het product. Zo heb je heel wat puntenslijpers die worden geleverd in combinatie met een handige gum. Op die manier heb je 2 handige spulletjes bij elkaar. Logischerwijze zullen deze puntenslijpers met gum ook iets duurder zijn in aankoop. Een puntenslijper met een leuk design of een figuurtje van de disney zal minder goedkoop zijn dan een gewone grijze standaard puntenslijper.

Het materiaal en de extra kenmerken

Je zult ook al vrij snel merken dat er ook heel wat verschillende materiaalsoorten kunnen voorkomen. Zo heb je heel wat puntenslijpers die bijvoorbeeld uit stevig en duurzaam kunststof gemaakt zijn en andere exemplaren die helemaal uit metaal vervaardigd zijn. De metalen modellen zijn vaak elektrische puntenslijpers en voelen dus iets steviger en duurzamer aan. Daarnaast is het ook belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met de kenmerken van het apparaat.

Een puntenslijper waarbij de slijpopening voorzien is van vrij zachte tandjes zullen je potloden minder beschadigen tijdens het slijpen. Indien mogelijk kies je best ook altijd voor een model waarbij je de mogelijkheid hebt om zowel kleurpotloden alsook gewone tekenpotloden en grafietpotloden te slijpen. Op die manier hoef je geen 2 of 3 verschillende puntenslijpers aan te kopen maar koop je gewoon 1 model aan voor alle potloden te slijpen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES