Beste RC helikopter

Laatste update: 17.06.24

 

RC helikopters test van 2024

 

Ben je nog steeds op zoek naar het ideale kado voor jouw kindje? Dan kun je misschien eventjes een leuke RC helikopter overwegen. Het principe van de RC helikopter is net hetzelfde als een RC auto. Met de beste RC helikopter zorg je voor urenlang speelplezier op een mooie zonnige zomerdag. We zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste RC helikopter toestellen. Zo hebben we gemerkt dat de Air Hogs Battle Tracker heel sterk wordt aangeraden door verschillende klanten. Dit product wordt aangeraden voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar oud. Met de Silverlit Picooz XI Vortex RC helikopter haal je vast en zeker een sterk en krachtig alternatief in huis. Het design is bijzonder realistisch gemaakt en dat is zeker een pluspunt voor heel wat klanten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

RC helikopter reviews – top 5

 

 

Weet je nog hoeveel speelplezier je had als kind met een RC auto? Nu kun je dat speelplezier nog verdubbelen voor jouw kinderen met een RC helikopter! Laat je helikopter overal rondvliegen in de tuin tijdens een mooie zomerdag. Ze zijn ook geschikt voor de woonkamer maar dan stop je best je mooie vaas even weg. Kies uit de volgende vijf producten de beste RC helikopter uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Air Hogs Battle Tracker

 

De Air Hogs Battle Tracker is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en bestaat uit een RC helikopter, de Saw Blade Heli, en een gevechtstoren, de Battle Tracker. Deze toren volgt automatisch je helikopter en je kunt ze laten vechten tegen elkaar. Met de toren kun je 12 projectielen handmatig of automatisch afvuren naar de helikopter.

De helikopter op zijn beurt heeft 7 schijven waarmee hij de aanval van de toren kan afslaan. Deze RC helikopter aanbieding werkt op batterijen en is vooral geschikt voor jongens.

De kopers van dit speelgoed vinden het een echt top product. De kinderen beleven er eindeloos speelplezier aan en het speelgoed is van goede kwaliteit. De besturing van de helikopter is even wennen en er moeten wel veel batterijen in maar de kinderen zijn er heel tevreden over en kunnen tegen elkaar vechten met de toren en de helikopter.

Met de RC helikopter van het merk Air Hogs mag je er zeker van zijn dat je jouw kind echt helemaal gelukkig zal maken. De helikopter wordt ook heel aantrekkelijk gemaakt door middel van stoere kleuren zoals rood, grijs en zwart. Ook de online reacties blijken voornamelijk positief te zijn waardoor deze RC helikopter wel eens tot de populairste modellen zou kunnen behoren.

 

Voordelen: 

Set: bij de aankoop van dit product zul je merken dat er veel meer geleverd wordt dan enkel een RC helikopter. Je krijgt er namelijk ook de Saw Blade Heli bij en de Battle Tracker.

Battle Tracker: de Battle Tracker is eigenlijk de gevechtstoren. Deze toren zal vrijwel meteen en helemaal automatisch de helikopter gaan volgen. Bovendien kun je met de Battle Tracker ook projectielen afvuren.

 

Nadelen: 

Besturing: het is even wennen om de besturing van deze leuke RC helikopter helemaal onder de knie te krijgen.

Batterij: de batterijen raken volgens een klein aantal kopers behoorlijk snel op waardoor je ze hoeft te herladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Silverlit Picooz Xl Vortex

 

De Silverlit Picooz XI Vortex is realistisch gemaakt en kan zowel voor- als achterwaarts vliegen en naar links en naar rechts gaan. Het toestel beschikt over een stabiele propeller die je ook kunt inklappen om het beter te beschermen wanneer je er niet mee speelt.

De helikopter heeft de optimale grootte om zowel binnen als buiten te gebruiken en beschikt over verschillende klimmogelijkheden. Verder is het speelgoed nog uitgerust met LED verlichting en kun je de batterij uitnemen. Dit product is geschikt voor kinderen vanaf 15 jaar.

Over dit product is nog maar één beoordeling geschreven en de koper haalt zowel positieve als negatieve punten aan.Het speelgoed is van topkwaliteit en heeft een leuk design. Het is niet aangeraden om de helikopter in de woonkamer te gebruiken en als je er buiten mee wilt spelen dan is het beter windstil anders gaat hij de verkeerde kant uit.

Indien je op op zoek bent naar een leuk geschenkje voor je kind of misschien wel voor je partner, dan is deze RC helikopter misschien wel een leuk idee. Dit model is gemaakt door het bekende merk Silverlit. Uit de reactie kunnen we opmaken dat de koper werkelijk laaiend enthousiast is en dat dit voor hem of haar ook het beste merk is.

 

Voordelen: 

Propeller: dit apparaat is voorzien van een bijzonder handige propellor. Wanneer je niet met de helikopter aan het spelen bent dan kun je de propellor gewoon in elkaar klappen.

Handig in gebruik: met dit toestel is het mogelijk om zowel voor- alsook achterwaarts te vliegen. Verder kun je ook gewoon naar links en rechts gaan.

Leeftijdscategorie: deze helikopter beschikt over iets meer opties en mogelijkheden en is daardoor vooral geschikt voor jongeren vanaf de leeftijd van 15 jaar.

Gebruiksgemak: de helikopter is uitgerust met meerdere klimmogelijkheden. Daarnaast is het apparaat ook nog eens voorzien van een handige LED verlichting.

 

Nadelen: 

We merken dat de koper werkelijk laaiend enthousiast is over dit product waardoor het voor ons moeilijk is om minpunten te ontdekken. De gebruiker raadt wel aan om het toestel niet in de woonkamer te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Syma S107G

 

Deze RC helikopter van Syma is geschikt voor alle leeftijden want het is een helikopter voor beginners. Het toestel is uitgerust met een ingebouwde gyroscoop voor betere stabiliteit. De helikopter is 22 cm lang en beschikt over een aluminium frame. Het is een lichte helikopter maar het kan zeker tegen een stootje.

Het toestel is voorzien van een 3 kanaals transmitter en dankzij de lage prijs behoort het tot de categorie van goedkope RC helikopters. De batterij moet 20 tot 30 minuten opladen en dan kun je er 7 minuten lang mee vliegen.

De koper van dit product geeft er een positief advies over. De helikopter is heel wendbaar tijdens het vliegen en het is een compact maar toch stevig toestel. Het enige minpunt is dat de batterijen veel te snel op zijn en je ze opnieuw moet opladen.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven maar toch zeker een degelijke RC helikopter wilt aankopen dan kun je altijd dit exemplaar van Syma eens bekijken. In vergelijking met sommige andere toestellen, zul je deze RC helikopter zeker en vast tussen de goedkope exemplaren kunnen terugvinden.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: het toestel beschikt misschien niet helemaal over de laagste prijs, toch mag het zeker tot de goedkope RC helikopters gerekend worden.

Materiaal: deze RC helikopter is uitgerust met een frame dat gemaakt is uit stevig maar doch licht aluminium. Je hoeft dus geen schrik te hebben want dit toestel kan zeker en vast tegen een stootje.

Gyroscoop: doordat deze helikopter is afgewerkt met een ingebouwde gyroscoop zul je merken dat de stabiliteit echt helemaal top is.

 

Nadelen: 

Batterijen: we merken dat een kleine minderheid van de kopers vindt dat de batterijen van deze helikopter snel leeg raken. Vervolgens hoef je ze dan telkens opnieuw op te laden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Jamara Gyro V2

 

De Gyro V2 2,4 GHz RC helikopter van Jamara is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De rotorbladen zijn flexibel en het toestel is uitgerust met een stabilisatorstang onder de rotorkop. De helikopter beschikt over een turbo-functie en is stevig gebouwd en bestand tegen crashes. De lithium-polymeer batterij is afneembaar.

Het beschikt verder nog over een motorbeveiliging wanneer de rotorbladen geblokkeerd raken en heeft ook een demo modus. Je kunt er mee vooruit en achteruit vliegen maar ook naar rechts en naar links. De zender beschikt over een ingebouwde lader en het toestel wordt geleverd met de USB oplaadkabel.

Over deze RC helikopter aanbieding zijn er momenteel nog maar twee reviews geschreven maar deze zijn overwegend positief. De helikopter is gemaakt van topkwaliteit en kan tegen een stootje. Je kunt hem opladen via de USB van je laptop en dan kun je er 15 minuten mee vliegen. Eén koper vindt dat de batterijen te snel op zijn.

Met de Jamara Gyro V2 RC helikopter haal je echt wel een heel stoer en robuust uitziend exemplaar in huis. De felle kleuren zoals groen en geel in combinatie met zwart, zorgen ervoor dat dit model vooral voor jongens heel aantrekkelijk wordt. Bekijk alvast even de voor- en nadelen van deze leuke helikopter.

 

Voordelen: 

Batterij: dit model is voorzien van een krachtige lithium-polymeer batterij die je er bovendien zonder problemen kunt uit halen.

Leeftijdscategorie: deze helikopter is bijzonder eenvoudig te besturen en is daardoor geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar.

Handig in gebruik: de helikopter is voorzien van bijzonder soepele rotorbladen en een stabilisatorstang waardoor de helikopter mooi in evenwicht blijft. Verder is er ook een turbofunctie voorzien en zul je merken dat de helikopter uit bijzonder stevig materiaal is gemaakt.

 

Nadelen: 

Batterijen: volgens één enkele gebruiker zouden de batterijen van het toestel bijzonder snel leeg raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Silverlit M.I. Archer

 

De Silverlit M.I. Archer bestuur je via Motion Intelligence. Dit wil zeggen dat de helikopter de bewegingen registreert die je maakt met de joystick en zo vliegt naar waar jij wilt. Je kunt de schot-knop gebruiken om er raketten mee af te schieten en het meegeleverde doel te raken. Je kunt ze één per één afschieten of allemaal tegelijk!

Je kunt de helikopter opladen via de controller en hij het wordt geleverd met 12 raketten. Het toestel heeft een lengte van 22 cm en heeft een bereik van 25 meter. Dit speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

De meningen van de gebruikers over dit product verschillen. Het toestel is goed te bedienen en je beleeft er eindeloos speelplezier mee. Je moet wel wennen aan de besturing en één koper vindt de helikopter te duur. Hij schiet ook niet zo heel ver.

Net zoals één van de voorgaande modellen is ook deze RC helikopter afkomstig van het bekende merk Silverlit. Dit doet ons vermoeden dat het misschien door heel wat gebruikers als het beste merk bestempeld wordt. Laten we daarom even op zoek gaan naar de eigenschappen van deze leuke RC helikopter.

 

Voordelen: 

Motion Intelligence: dankzij de Motion Intelligence functie zal de helikopter al jouw bewegingen gaan registreren. Op die manier vliegt het toestel zo goed als automatisch naar waar jij wilt.

Shot-knop: met de shot-knop is het mogelijk om allerlei raketten af  te vuren.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: een enkele koper vindt dat de prijs van deze RC helikopter toch wel een tikkeltje te duur is.

Matige kwaliteit: een andere gebruiker laat weten dat het niet zo eenvoudig is om het apparaat te bedienen en dat de helikopter ook helemaal niet zo ver schiet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

RC helikopters koopgids

 

Net zoals een RC auto kan een RC helikopter voor veel plezier zorgen. Ook deze kun je gebruiken als speelgoed maar je kunt ook een duurder model kopen van betere kwaliteit die zelfs kan uitgerust zijn met een camera. Deze leunen dicht aan bij een drone en kunnen gebruikt worden om foto’s en video’s vanuit een vogelperspectief te maken. Je moet verder nog rekening houden met de prijs van het toestel, de controller en de vliegtijd.

Speelgoed of hobby?

Deze keuze is redelijk simpel en de meeste mensen zullen dit al weten voordat ze dit artikel lezen. Als je op zoek bent naar speelgoed om je kinderen blij te maken dan kun je gewoon even naar de speelgoedwinkel op zoek naar de beste radiogestuurde helikopter. Deze zijn meestal enkel geschikt voor gebruik binnenshuis want ze zijn minder stevig en kunnen beïnvloed worden door de wind als je ze buiten gebruikt.

De kwaliteit van het product is ook iets minder, meestal worden harde soorten plastic gebruikt om dit speelgoed te maken. Het nadeel aan dit plastic is dat het makkelijk breekt. Bij een RC helikopter moet je dit zeker in gedachten houden want tijdens een verstrooid moment kan je kind makkelijk de controller loslaten en valt de helikopter naar beneden. Een ander nadeel is dat je kapotte onderdelen niet kunt vervangen want deze onderdelen zijn niet apart verkrijgbaar.

Als je er echter een hobby van gemaakt hebt om als volwassene je vrije tijd aan modelbouw te besteden dan ben je zeker bereid om meer geld uit te geven aan een RC helikopter van hoogwaardige kwaliteit. Deze zijn gemaakt van steviger materiaal en kunnen meestal ook op grotere hoogte vliegen. De controller heeft een groter bereik en je kunt de onderdelen los kopen zodat je kapotte onderdelen kunt vervangen. Je kunt kiezen voor een helikopter met een camera die je kunt gebruiken om mooie luchtfoto’s te maken van bepaalde gebieden. Deze helikopters moet je meestal zelf nog voor een groot deel in elkaar zetten.

 

De controller van de helikopter

Een controller kan op twee manieren werken. Je kunt een infrarood controller gebruiken of een controller die werkt via Ghz. De infrarood controllers worden geleverd bij RC helikopters die binnenshuis gebruikt worden. Dit soort controllers zul je altijd bij de speelgoedmodellen vinden. Deze worden nooit geleverd bij helikopters die je buitenshuis wilt gebruiken want ze zijn niet betrouwbaar genoeg.

Om buiten te vliegen gebruik je beter een Ghz controller. Dit type heeft een groter bereik, ze kunnen werken tot op een bereik van 150 meter. Een infrarood controller heeft een bereik van slechts 10 meter. Het signaal van een Ghz controller is ook sterker, je hebt minder kans op faling van het signaal.

Er zijn twee verschillende soorten RC helikopters: de 3 en de 4 kanaals. Een 3-kanaals RC helikopters kan omhoog, omlaag, om de as draaien, naar voor en achter vliegen en naar links of rechts draaien. De 4-kanaals helikopters kan al deze bewegingen doen maar daarbovenop kan het nog eens ook zijwaarts naar links of naar rechts vliegen. Om te leren vliegen met een 4-kanaals helikopter heb je wel wat meer tijd nodig.

 

De vliegtijd van de helikopter

De vliegtijd hangt in grote mate af van de persoon die de helikopter bestuurt. Als je veel op en neer beweegt dan zal de batterij veel vlugger leeg raken. Normaal kun je tot 10 minuten lang met een RC helikopter vliegen, maar dit hangt ook nog eens af van andere factoren zoals de mogelijkheid om een externe accu te plaatsen of als je een camera op de helikopter hebt.

Een RC helikopter met een camera zal ook stroom gebruiken om foto’s te maken dus de accu zal vlugger leeg zijn. Als je echter de mogelijkheid hebt om een externe accu te plaatsen dan beschik je over twee accu’s en kun je voor een langere tijd gebruik maken van je RC helikopter. Deze mogelijkheid is aanwezig bij duurdere modellen maar het is niet altijd goed weergegeven dus als je het niet zeker bent dan vraag je het best even na.

Prijs van een RC helikopter

Als je een “ready to fly” helikopter koopt dan moet je zelf niets meer in elkaar zetten en deze modellen zijn meestal ook goedkoper. Het gaat hier dan wel vaak om speelgoed die makkelijk breekt.

Als je een duurder model wilt kopen kies dan voor een bekend merk. Deze zijn meestal beter te betrouwen en de kwaliteit van het product is beter. Een RC helikopter blijft natuurlijk een gevaarlijk speeltje want je kunt makkelijk tegen iemand vliegen en deze persoon verwonden. De veiligheid van anderen en jouw eigen veiligheid is dus het belangrijkste.

Je kunt de website van een fabrikant bezoeken om verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Op de meeste websites kun je meteen ook de aankoop maken en het product wordt dan aan huis geleverd in de vooraf vermelde leveringstijd.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES