Beste scooter voor kinderen

Laatste update: 17.06.24

 

Scooters voor kinderen test van 2024

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor je kind? En merk je dat je kind toch wel heel veel energie heeft? Dan kan het misschien wel een goede aanbeveling zijn om even op zoek te gaan naar een leuke scooter voor kinderen. Wij willen jou hier alvast bij helpen en zijn daarom op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde scooters voor kinderen. Zo is gebleken dat je met de Space Scooter Junior alvast met een topproduct naar huis gaat. De roze kleur maakt de scooter misschien vooral aantrekkelijk bij jonge meisjes. Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de Puky R1 Ocean Blue scooter voor kinderen. Bovendien kun je deze scooter niet alleen in het rood maar ook in het blauw of het roze bestellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Scooter voor kinderen Reviews – Top 5

 

 

Als kind ben je al snel jaloers, denk maar als je een grote broer of zus hebt die net hun eerste scooter hebben om mee te rijden. Nu hoef je niet meer jaloers te zijn want er bestaan vele verschillende scooters voor kinderen zodat ook je jongste kind plezier kan beleven aan zo’n toestel. Kies de beste scooter voor kinderen dankzij de informatie die wij verzameld hebben in dit artikel.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Space Scooter Junior

 

Deze space scooter zal vooral in de smaak vallen bij de meisjes door de roze kleur. Gelukkig is hij ook beschikbaar in andere kleuren zoals blauw zodat ook jongens er van kunnen genieten. Je kunt deze scooter makkelijk opvouwen om het op te bergen of mee te nemen op verplaatsing.

Deze scooter is bestand tegen een gewicht van maximaal 60 kg. Het apparaat is voorzien van een handrem en werkt op een stepmechanisme. Je kunt deze scooter niet in gewone stepstand zetten en het product is geschikt voor kinderen tussen 4 en 8 jaar.

Aan de vele reviews te zien zijn de kopers van dit product er heel tevreden over. Ze geven positief advies over de topkwaliteit van de scooter en de kinderen beleven er veel speelplezier aan. Het artikel is makkelijk in elkaar te zetten maar je kunt het ook eenvoudig opvouwen zodat het weinig ruimte in beslag neemt.

Ben je op zoek naar een leuk geschenkje voor je zoon of dochter? Dan heb je misschien wel al even nagedacht over een aantrekkelijke scooter voor je kind. Je kunt alvast even deze leuke Space Scooter Junior bekijken. We hebben voor jou dan ook een overzichtje gemaakt van de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Comfort: het is mogelijk om deze leuke scooter zonder problemen te gaan opvouwen. Zo bespaar je niet alleen heel wat ruimte maar het maakt het bovendien ook makkelijker om de scooter te verplaatsen.

Design: de scooter is beschikbaar in meerdere kleuren. Zo zal een roze scooter misschien eerder meisjes aanspreken en een blauw model jongens.

Draagkracht en leeftijd: de scooter kan belast worden met maximaal 60 kilogram en dit komt ongeveer overeen met kindjes tussen de leeftijd van 4 en 8 jaar oud.

Gebruiksgemak: je zult merken dat de scooter over een krachtige en duurzame handrem beschikt.

 

Nadelen:

We merken dat er heel wat positieve online beoordelingen bij het product zijn geplaatst. Deze scooter zal dus zonder twijfel tot de populairste scooters uit onze lijst behoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Puky R1 Ocean Blue

 

De Puky R1 scooter is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar: rood, roze en blauw. Deze step is licht van gewicht en is voorzien van een lage instap en een voetenplank. De step is uitgerust met 3 banden voor meer stabiliteit en is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Het stuur beschikt over stevige handvaten voor een optimale grip. De step is gemaakt van metaal dus het is een stevig product.

Ook hier zijn de meeste gebruikers heel tevreden over hun aankoop. De goede kwaliteit en het design van de step vallen in de smaak bij de kopers.

Het is geschikt voor de allerkleinsten dankzij de twee wielen aan de achterkant die zorgen voor meer stabiliteit. Het is een stevig product die gegarandeerd voor jarenlang speelplezier zorgt.

Is je kindje jonger dan 4 jaar oud dan zal de Puky R1 Ocean Blue scooter alvast meer tot de verbeelding spreken. Bovendien is het mogelijk om deze scooter in het rood, het blauw of het roze te bekomen. Met andere woorden, je kunt de kleur kiezen die je zelf het mooiste vindt.

 

Voordelen:

Stabiliteit: je zult merken dat deze scooter voorzien is van 3 banden. Dit zorgt voor iets meer stabiliteit. En dat is altijd handig wanneer je kindje nog niet zoveel evenwicht heeft.

Leeftijdsgroep: deze scooter is vooral ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 2,5 jaar oud.

Comfort: verder zul je merken dat het stuurwiel van deze scooter is afgewerkt met behoorlijk stevige handgrepen die ook heel comfortabel aanvoelen.

 

Nadelen:

Te groot: volgens één enkele koper is deze scooter nog steeds veel te groot voor de allerkleinsten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sportline Scooter

 

De Sportline Scooter van het merk Johntoy is het ideale product voor mensen die over een beperkt budget beschikken en op zoek zijn naar goedkope scooters voor kinderen. Deze step heeft een roze kleur dus zal waarschijnlijk vooral bij de meisjes in de smaak vallen.

Het stuur van deze step kun je in hoogte verstellen met een minimale hoogte van 57 cm en een maximale hoogte van 82 cm. De scooter is ook in het rood verkrijgbaar en is aanbevolen voor kinderen tussen 5 en 8 jaar. Het toestel kan een gewicht van maximaal 50 kg verdragen en beschikt over twee banden.

Voor één koper is deze step te klein maar alle andere kopers zijn heel lovend over deze scooter voor kinderen aanbieding. Ze vinden het een topproduct waar de kinderen eindeloos speelplezier aan beleven. De lage prijs is voor velen een pluspunt en je krijgt er nog altijd goede kwaliteit voor terug. Het design trekt de aandacht en je kunt het ding inklappen om het op te bergen.

Het is misschien niet de scooter met de laagste prijs maar toch zul je dit toestel vast en zeker tussen de goedkope scooters kunnen spotten. En dat is werkelijk ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld willen uitgeven aan een degelijke scooter. Dit exemplaar is bovendien afkomstig van het bekende en misschien wel het beste merk Johntoy.

 

Voordelen:

Design: je zult merken dat de scooter is afgewerkt in een opvallende roze kleur. Deze zal misschien hoofdzakelijk jonge meisjes gaan aanspreken. Uiteraard is het ook mogelijk om de scooter in een rode kleur te bekomen.

Stuurwiel: het is mogelijk om de hoogte van het stuur aan te passen. Zo heeft het stuur een minimale hoogte van ruim 57 cm en een maximale hoogte van maar liefst 82 cm.

Leeftijd: de scooter kan maximaal belast worden met een gewicht van ongeveer 50 kg wat dus overeenkomt met een leeftijd van ongeveer 5 tot 8 jaar oud.

 

Nadelen:

Te klein: een enkele gebruiker laat weten dat deze scooter toch best wel wat groter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Smoby Mijn eerste Step Frozen 2

 

Ook deze step behoort tot de goedkope scooters voor kinderen en is in verschillende kleuren en ontwerpen beschikbaar.

De Frozen step zal meer in de smaak vallen bij meisjes terwijl de jongens liever een step met een Cars design zullen kiezen.

Door de drie wielen is deze step stabieler en dus geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Het frame van de step is gemaakt van metaal en het stuur is in hoogte verstelbaar. Deze step kan echter enkel belast worden tot 20 kg.

De online kopers kunnen geen enkel negatief punt bedenken over deze scooter voor kinderen aanbieding. De step is makkelijk te monteren en heeft een mooi design. De kinderen zijn er heel tevreden mee en spelen er urenlang mee.

Is je kindje dol op de figuurtjes uit de Disney film van Frozen? Dan is deze scooter voor kinderen misschien wel het ideale geschenk. Deze scooter is namelijk voorzien van een afbeeldingen waarop de 2 prinsessen uit de Disney film van Frozen staan afgebeeld.

 

Voordelen:

Prijskaartje: zodra je het prijskaartje van deze leuke scooter voor kinderen opmerkt dan zul je meteen versteld staan kijken.

Design: deze scooter voor kinderen is afgewerkt met een mooi Frozen design maar uiteraard kun je ook nog uit tal van andere leuke designs kiezen.

Leeftijd: de step is vooral ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 2,5 jaar oud.

 

Nadelen:

Te klein: momenteel zijn alle klanten duidelijk bijzonder tevreden alhoewel het mogelijk is dat de step misschien voor andere potentiële gebruikers te klein zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Janod Houten Loopfiets

 

Deze houten scooter van Janod is uitgerust met rubberen banden en rode handvaten. Je kunt de zithoogte instellen tussen 32 cm en 36,5 cm.

Deze loopfiets is in twee kleuren beschikbaar namelijk mint en vanille. Het product is vervaardigd uit hout en is geschikt voor kinderen tussen 3 en 5 jaar.

De kopers van deze scooter vinden het een stevig product. De kinderen beleven er veel speelplezier aan en de ouders zijn tevreden over het design.

De loopfiets is makkelijk om in elkaar te zetten en de verstelbare zadel is een pluspunt. De kleuren vallen in de smaak en de kinderen wanen zich op een echte vespa scooter.

Tenslotte is er dan ook nog de optie om te gaan kiezen voor deze leuke scooter voor kinderen die afkomstig is van het bekende merk Janod. Deze leuke scooter is bovendien volledig gemaakt uit duurzaam en stevig hout. Daardoor kan het bijvoorbeeld ook mooi als decoratie voorwerp gebruikt worden.

 

Voordelen:

Comfort: de banden uit rubber zorgen voor iets meer grip en stabiliteit. De rode handvaten bieden dan weer net dat tikkeltje meer comfort.

Leeftijd: deze leuke scooter is vooral ideaal voor kindjes tussen de leeftijd van ongeveer 3 en 5 jaar oud.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om de zithoogte van deze aantrekkelijke scooter aan te passen. Hierbij is de minimale zithoogte 32 cm en de maximale zithoogte zo een 36,5 cm.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design niet bij iedereen zo in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Scooters voor kinderen koopgids

 

Heb jij ook een kind met veel energie? Dan kan een scooter eventueel wel een goede aanbeveling zijn. Uiteraard willen wij jou graag helpen om een keuze te maken uit de beste scooters voor kinderen. Probeer hierbij zoveel mogelijk uit te kijken naar het gebruiksgemak, het type, de wielpositie en het stuursysteem wanneer je de aanbiedingen gaat vergelijken.

 

 

Gebruiksgemak

 

Een scooter voor kinderen zou misschien wel het ideale cadeau kunnen zijn voor jouw kind. Het kan helpen bij het ontwikkelen van de motorische vaardigheden waardoor het kind het gemakkelijker heeft om later met de fiets te gaan rijden. Met een scooter voor kinderen is jouw kind dagelijks buiten en helpt het ook om sociale contacten te leggen.

Uiteraard zul je merken dat er heel wat keuze is als je op zoek gaat naar de beste scooter voor jouw kind. Het is daarbij in eerste instantie belangrijk dat je rekening gaat houden met de leeftijd. Het is bijvoorbeeld logisch dat je geen elektrisch gestuurde scooter moet kopen voor een kind van slechts twee jaar. Ideaal voor deze leeftijd zijn bijvoorbeeld de scooters op vier of drie wielen omdat deze voor net iets meer stabiliteit zorgen.

Naast de leeftijd is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de lengte en het gewicht. Ook deze elementen zullen doorslaggevend zijn in jouw zoektocht naar de ideale scooter. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om verschillende scooters te testen. Op die manier krijg je een beter beeld van de scooter die het beste bij hem of haar past. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Maar het staat vast dat je kind er jarenlang speelplezier zal aan hebben. Een ritje naar het park of naar school wordt bovendien zoveel leuker.

 

 

Soorten scooters

 

In je zoektocht naar de scooter die het beste bij jouw kind past zul je al snel merken dat er heel wat verschillende modellen bestaan. Bij elk model is het belangrijk dat je de leeftijd, het gewicht en de lengte van je kind in gedachten houdt maar uiteraard ook de motorische vaardigheden.

Zo zijn er scooters die voorzien zijn van drie of zelfs vier wielen en daardoor meer stabiliteit bieden. Bovendien zijn deze scooters vaak gemaakt uit plastic en zeer licht van gewicht. Kortom de ideale scooter voor kinderen aanbieding voor peuters en kleuters. Uiteraard zijn er ook modellen die slechts uit twee wielen bestaan. Hier is het belangrijk dat je kind al een zeker evenwicht heeft en daardoor zijn deze toestellen eerder geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar.

Naast het aantal wielen is het ook belangrijk dat je kijkt naar de wielpositie. Er zijn namelijk modellen waarbij er twee wielen vooraan bevestigd zijn en één wiel achteraan of juist omgekeerd. De scooter met de twee wielen achteraan is het meest frequent en kan extra stabiliteit bieden voor een kind dat nog niet zo veel evenwicht heeft. Bij de scooters op twee wielen is er uiteraard al een bepaald evenwicht nodig. Hier heb je dan ook de keuze uit de goedkope scooters voor kinderen die werken als een soort step of de duurdere modellen op elektriciteit.

 

 

Wielpositie en stuursysteem

 

Je houdt vervolgens ook best rekening met de positie van de wielen en het type stuur. Afhankelijk van de positie van de wielen en het stuursysteem gaat het om een toestel met een moeilijker of eenvoudig niveau. Bij de scooters op drie wielen is het mogelijk dat er zich twee wielen vooraan bevinden en één wiel achteraan of juist omgekeerd. Dit in combinatie met een stuur waarop je moet leunen om van richting te kunnen veranderen of een stuursysteem dat lijkt op dat van een fiets.

Het standaard model is het toestel waarbij er twee wielen vooraan geplaatst zijn en één wiel achteraan. Dit in combinatie met een stuur waarop je moet leunen om van richting te kunnen veranderen. Het is ook de scooter die het eenvoudigste te gebruiken is en daardoor ideaal is voor jongere kinderen. De combinatie van twee wielen vooraan en één wiel achteraan met een soort van fietsstuur is dan weer geschikt voor een kind dat motorisch al iets meer evenwicht heeft.

De modellen die beschikken over twee wielen achteraan en één wiel vooraan zijn iets minder ergonomisch. Dit komt doordat het grootste deel van het gewicht leunt op de voorkant van de scooter en niet op de achterzijde ervan. Toch is dit model dan weer wel geschikt voor jonge kindjes die nog niet zo goed overweg kunnen met een stuursysteem waarop je moet leunen. Door het gebrek aan evenwicht leunen deze kindjes nog te vaak naar achteren.

 

 

 

Bibliografie:

1) Electric Dutchman maakt elektrische scooter hip

2) Thescooterist.com – Moped Helmets

3) Jongeren verkopen massaal hun scooter na helmplicht

4) How to Teach Your Kid to Ride a Scooter

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES