Beste skateboard

Laatste update: 21.07.24

 

Skateboards test van 2024

 

Ben je op zoek naar een origineel en geslaagd verjaardagsgeschenk voor je zoon of dochter? En heb je al gemerkt dat je kind wel wat aanleg heeft voor inline skaten en skateboarden? Dan heb je vast en zeker al even overwogen om een nieuw en degelijk skateboard aan te kopen. Om de keuze voor jou niet te lastig te maken, hebben wij in de koopgids uitgelegd waarop je zoal zou moeten letten. Daarnaast bieden we ook een top 3 aan waarin we de 3 beste skateboarden even kort aan jou voorstellen. Ben je op zoek naar een skateboard met een design kenmerkend voor de jaren ’70? Kies dan voor het Nijdam Flipgrip-board. Je kunt natuurlijk ook kiezen het Urban District Single Kickboard. Dit skateboard is bovendien te verkrijgen in maar liefst 6 vrolijke kleuren en designs.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Skateboard Reviews – Top 5

 

 

Als je liefhebber bent van boardsporten zoals snowboarden of surfen, dan zul je zeker ook graag skateboarden. Een skateboard is een geweldig cadeau voor je coole neefje of zoontje en ze zullen er zeker veel plezier aan beleven. Haal de coolste tricks uit met het beste skateboard. We hebben een top vijf samengesteld zodat je makkelijk het product van je voorkeur kunt kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Nijdam Flipgrip-board

 

Dit skateboard heeft een opmerkelijk design gebaseerd op de skateboards van de jaren ‘70 en is beschikbaar in vijf verschillende kleuren die meteen de aandacht zullen trekken. De plank is gemaakt van plastic en is voorzien van verstevigingsribben aan de onderkant. Op de bovenkant zit er een laag grip zodat je voeten niet wegschuiven.

De wielen van het skateboard zijn gemaakt van PU en het product heeft een draagvermogen van 50 tot 100 kg. Deze skateboard is heel wendbaar en kun je makkelijk meenemen op verplaatsing.

De kopers van dit skateboard geven goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding en het kleurrijke design. De skateboard is geschikt voor meisjes en jongens tot ongeveer 10 jaar en heeft een goede vorm. Het is wel aanbevolen om een helm te dragen tijdens gebruik.

Ben je op zoek naar een uniek en origineel geschenk voor je zoon of dochter? En heb je al gemerkt dat hij of zij aangetrokken is tot alles wat met skaten te maken heeft? Dan kun je misschien overwegen om dit skateboard aan te kopen. Het board wordt geleverd door het bekende merk Nijdam.

 

Voordelen:

Design: je zult meteen het opvallende jaren ’70 design kunnen vaststellen. Toch heb je de mogelijkheid om te gaan kiezen tussen diverse kleurtjes.

Materiaal: dit unieke skateboard is vervaardigd uit stevig en degelijk plastic. De onderkant van het board is verder aangevuld met een stel degelijke verstevigingsribben. Verder bestaan de wielen uit duurzaam PU-materiaal.

Grip: de bovenkant van het skateboard is afgewerkt met een handige coating die zorgt voor iets meer grip en stabiliteit.

Draagkracht: het skateboard heeft een minimale draagkracht van 50 kg en een maximale draagkracht van ongeveer 100 kg.

 

Nadelen:

Extra bescherming: ondanks de vele positieve reacties zijn er toch wel heel wat klanten die extra bescherming aanraden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Urban District Single Kickboard

 

Dit retro skateboard kun je in zes verschillende kleuren bestellen en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 80 kg. De wielen zijn gemaakt van PU en beschikken over ABEC-7 lagers. Gebruik dit product om je evenwicht te trainen. De skateboard heeft een lengte van 55 cm en is geschikt voor kinderen van 5 tot 15 jaar.

In de reviews lezen we goede commentaren over de leuke kleuren van de skateboard en de stevigheid van het product. Bovendien is de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product voordelig.

De kinderen hebben echter wel wat tijd nodig om het skateboard onder de knie te krijgen en het is daarom aangeraden om bescherming te dragen in het begin. Er is ook een prijsverschil te merken tussen hetzelfde skateboard met een verschillende kleur.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke Urban District Single Kickboard. Het skateboard wordt gekenmerkt door een opvallend en bijzonder retro design en is te verkrijgen in tal van verschillende vrolijke kleuren. Het loont de moeite om de populairste kenmerken alvast even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Draagkracht: het skateboard kan probleemloos belast worden met een maximaal gewicht van ongeveer 80 kg.

Wielen: het skateboard is voorzien van bijzonder stevige en wendbare wielen die vervaardigd zijn uit duurzaam PU-materiaal. Verder zijn de wielen ook uitgerust met de typische ABEC-7 lagers.

Doelgroep: met een maximale lengte van ongeveer 55 cm is dit het ultieme skateboard voor jonge kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 5 jaar oud tot een maximale leeftijd van 15 jaar oud.

Prijs-kwaliteitverhouding: het is misschien niet direct het product met de laagste prijs maar toch zijn de meeste klanten tevreden met de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Nadelen:

Extra bescherming: ook hier wordt extra bescherming echt wel aangeraden door meerdere klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Feyenoord Double Kick

 

Als je op zoek bent naar goedkope skateboards dan is de Double Kick van Feyenoord het ideale product voor jou. Dit 31 inch skateboard is voorzien van aluminium trucks en beschikt over officiële opdrukken van het Feyenoord voetbalteam.

Het product is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar en weegt slechts 2,3 kg waardoor je het makkelijk kunt meenemen. Het skateboard is gemaakt van hout dat zorgt voor een optimale stevigheid.

De gebruikers geven vooral goed advies over de kwaliteit van dit skateboard en schrijven dat je er eindeloos plezier aan beleeft. Voor fans van Feyenoord valt dit product extra in de smaak vanwege het Feyenoord logo, toch is er één koper die helemaal niet tevreden is vanwege het logo. Het skateboard is stevig en de wieltjes rollen goed.

Ben je een echte Feyenoord fan? En ben je ook dol op skaten? Dan kun je die 2 elementen makkelijk met elkaar combineren. Dit unieke skateboard is volledig afgewerkt in de kleuren en met het logo van Feyenoord. Gebruik je het niet, dan kan het alvast ook een uniek collectors item worden. En dit alles is bovendien ook betaalbaar.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en betaalbare prijskaartje van dit unieke skateboard.

Doelgroep: het is het ideale skateboard voor kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 6 jaar oud tot en met de maximale leeftijd van zo’n 10 jaar oud.

Formaat en gewicht: het skateboard weegt amper 2,3 kg en is daardoor makkelijk en snel op te tillen en te verplaatsen. Verder heeft het board een maximaal formaat van 31 inch.

Materiaal: het grootste gedeelte van het board is vervaardigd uit duurzaam en bijzonder stevig hout. De trucks zijn dan weer uit aluminium gemaakt.

 

Nadelen:

Slecht design: jammer genoeg blijkt het opvallende Feyenoord design bij één enkele koper niet helemaal in de smaak te vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nijdam Plastic Pennyboard Splash Dye

 

Dit skateboard van 22,5 inch is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar. Het is eigenlijk een longboard waarmee je een veel grotere snelheid kunt halen dan met een gewoon skateboard. De board heeft een mintgroene kleur en aan de onderkant zitten er gele wielen.

De board zelf is gemaakt van plastic en is aan de onderkant voorzien van verstevigingsribben. Je zult stabiel blijven staan dankzij de grip op de bovenkant van het product. De trucks zijn gemaakt van aluminium en de wielen van PU.

Het skateboard is van goede kwaliteit en de wielen lopen soepel. De kopers zijn lovend over het opvallende design en zijn tevreden over de prijs die ze voor het artikel betaald hebben. Het product wordt vooral gekocht voor kinderen die er heel blij mee zijn.

Ook meisjes kunnen dol zijn op skateboarden en inline skaten. Met dit unieke Nijdam board haal je meteen een topproduct in huis. Het skateboard wordt door hetzelfde merk geleverd als het eerste product uit deze lijst, waardoor we wel het gevoel krijgen dat het hier misschien wel als het beste merk zal beschouwd worden.

 

Voordelen:

Formaat: het skateboard heeft een totale afmeting van ongeveer 22,5 inch en is daardoor ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 4 jaar oud.

Design: de mintgroene kleur van het board wordt eigenlijk perfect gecombineerd met de opvallende gele wielen.

Materiaal: het board is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk plastic en beschikt verder nog over verstevigingsribben aan de onderkant. De wieltjes bestaan dan weer uit PU-materiaal terwijl de trucks uit aluminium zijn gemaakt.

 

Nadelen:

Felle kleur: het is mogelijk dat het design niet bij iedereen meteen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mindless Longboards Daily Stained

 

Deze longboard is geschikt voor personen vanaf 6 jaar en ligt in een hogere prijsklasse waardoor het niet geschikt is voor kopers met een beperkt budget. De board  is gemaakt van 7 lagen Canadees maple-hout voor extra stevigheid en is maximaal belastbaar met 90 kg.

Hoewel dit skateboard duurder is dan de andere producten in onze lijst vinden de kopers de prijs toch nog goedkoop. Er zijn andere verkopers die skateboards van minder goede kwaliteit verkopen voor meer dan €100.

Het skateboard is niet te groot waardoor je het makkelijk kunt meenemen op verplaatsing. Het product is ideaal voor beginners en heeft een mooi ontwerp. Het product is wel niet geschikt voor zware mensen omdat je het maar met maximaal 90 kg mag belasten.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met dit handige skateboard dat eigenlijk ook als een soort longboard zou kunnen beschouwd worden. Een longboard gaat bovendien nog net ietsje sneller dan een standaard skateboard.

 

Voordelen:

Doelgroep: het is een degelijk skateboard dat speciaal ontworpen is om door kindjes te worden gebruikt vanaf de leeftijd van ongeveer 6 jaar oud.

Materiaal: het board bestaat uit maar liefst 7 lagen Canadees maple-hout en is daardoor bijzonder stevig en duurzaam.

Draagkracht: de maximale draagkracht van dit board bedraagt maar liefst 90 kg.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je dit board niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Skateboards koopgids

 

Mensen die verzot zijn of surfen zijn meestal ook helemaal dol op skateboarden. Toch is het niet zo eenvoudig om een keuze te maken uit de beste skateboards. Dit heeft te maken met het ruime assortiment dat er tegenwoordig op de markt gebracht is. Daarom kan het misschien wel een aanbeveling zijn om met bepaalde factoren rekening te houden zodra je de verschillende skateboarden met elkaar gaat vergelijken. Zo kun je letten op de wielen, het design, het materiaal, de prijs en de veiligheid ervan.

 

 

Wat is een skateboard

 

Je zult wel staan kijken van de ruime keuze die er tegenwoordig voorhanden is op het gebied van skateboards. Vroeger was dit uiteraard helemaal niet het geval en had je slechts enkele modellen. Vandaag de dag is er zoveel onderscheid dat het niet altijd eenvoudig is om meteen een goede keuze te maken. Een skateboard zou je eigenlijk een beetje kunnen vergelijken met een surfplank. Maar dan in eerste instantie veel kleiner en met wieltjes eronder. Het is dus eigenlijk een soort surfplank waarmee je over de straten kunt rijden.

In de categorie van het skateboard kun je ook het zogenaamde longboard terugvinden. Dit is eigenlijk ongeveer hetzelfde principe als een skateboard maar het is iets langwerpiger. Daardoor kun je met een longboard ook een iets hogere snelheid halen in vergelijking met een standaard skateboard. Dit kleine verschil laat meteen al merken dat er heel wat dingen zijn waarop je hoeft te letten bij de aanschaf van een degelijk skateboard. Probeer eventueel ook zeker de aanbiedingen te bekijken want je weet nooit of er iets tussen zit dat helemaal aan je verwachtingspatroon tegemoet komt.

 

 

Het design en het budget

 

Tegenwoordig heb je niet alleen skateboards in verschillende formaten en uit verschillende materialen, maar je kunt ze ook kiezen in verschillende kleuren. Zo zijn er heel wat roze skateboards die misschien eerder door meisjes gekozen worden. Je kunt ook kiezen voor een skateboard met een bepaalde afdruk erop van je favoriete voetbalploeg bijvoorbeeld. Kortom er is heel wat keuzemogelijkheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat we heel wat verschillen in de prijskaartjes kunnen ontdekken. Zo zul je heel goedkope skateboards hebben maar je hebt ook de duurdere exemplaren van boven de 100 euro.

We raden jou dan ook aan om even te bekijken welk bedrag je er maximaal wilt en kunt aan spenderen. Zal het skateboard vaak gebruikt worden of toch eerder heel sporadisch een keertje. Het lijkt ons ook een goed idee mocht je eventueel de tijd vinden om de reviews van kopers eens te bekijken. Vaak kom je daar nog heel wat bruikbare tips tegen en krijg je ook heel wat handige informatie op het gebied van gebruikerservaring. En je weet nooit of je op die manier wel een skateboard aanbieding spot die helemaal jouw ding is.

 

 

Veiligheid

 

Indien je een skateboard aankoopt, is het ook een goede aanbeveling om er meteen extra bescherming bij te kopen. Dit is niet meteen verplicht maar toch is het belangrijk om goed beschermd te blijven en zeker als beginnend skater. Als beginnend skater heb je nog niet dezelfde reflexen als iemand die al jaren met het skateboard traint. Een helm is één van de belangrijkste factoren. Je hoeft daarom geen nieuwe helm aan te kopen, je kunt gerust je fietshelm gebruiken.

Verder is het ook een goed idee om ook bepaalde gewrichten van iets meer steun en stabiliteit te voorzien. Denk hierbij maar aan polsbeschermers, kniebeschermers, scheenbeenbeschermers en elleboogbeschermers. Het lijkt misschien heel erg nutteloos maar dat is het helemaal niet. Met een skateboard kun je vaak een hoge snelheid aanhalen en het minste obstakel kan al voor kleine of grote gevolgen zorgen.

 

 

Het materiaal en de wielen

 

Je zult meteen zien dat een skateboard uit verschillende materialen kan gemaakt zijn. Zo heb je heel wat skateboarden die gemaakt zijn uit heel stevige en duurzame plastic. Maar je hebt ook boarden die vervaardigd zijn uit hout dat zorgt voor iets meer stevigheid en stabiliteit. De wielen van het skateboard zijn in de meeste gevallen gemaakt uit de duurzame materiaalsoort PU. De meeste skateboarden zijn vaak ook uitgerust met extra verstevigingsribben die zich aan de onderkant van het board bevinden. Een een antisliplaag op de bovenkant van het board die ervoor hoeft te zorgen dat je stabieler staat.

Probeer ook zeker aandacht te besteden aan de wielen. Een skateboard met kleine wielen heeft een kleinere afstand met het asfalt. Dit mondt uit in meer grip en stabiliteit maar maakt het skateboard minder wendbaar. Een skateboard met een groter wiel daarentegen zal veel harder rollen en zal over een groter draagvlak beschikken in combinatie met het asfalt. Dit wil dus zeggen dat je veel minder hard hoeft te steppen in vergelijking met een board met kleine wielen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES