5 beste Slaaptrainers Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste slaaptrainers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het juiste slaapritme aanleren is bij veel kleintjes een moeilijke en lange weg. Met de hulp van een slaaptrainer zal je kindje kunnen wennen aan het tijdsbesef van “grote mensen”. Een slaaptrainer laat op een eenvoudige manier zien wanneer het tijd is om op te staan en wanneer het bedtijd is. We hebben voor jou 3 slaaptrainers uitgezocht en ze op een rijtje gezet. Zo merk je dat de Zazu slaaptrainer ook een nachtlamp functie heeft en een verlichte klok. Daarnaast heb je de Nijntje slaaptrainer die werkt op batterijen en het bekende liedje van Nijntje afspeelt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste slaaptrainers (Reviews) van 2024

 

Wanneer je kind slaapproblemen heeft dan zit je als ouder wel eens met de handen in het haar. Jonge kinderen hebben vaak nog geen besef van tijd en voor hen start de dag wanneer ze hun oogjes openen. Door gebruik te maken van een slaaptrainer zal je kleintje op een eenvoudige manier wennen aan het tijdsbesef. We hebben voor jou 5 toppers uitgekozen met de hulp en het advies van kinderartsen en jonge ouders. Neem je tijd om alles eens goed te bekijken waarna je de beste slaaptrainer kunt uitkiezen voor jouw kind. 

 

1. Zazu slaaptrainer Sam het schaap

 

Zazu is een bedrijf dat enkel en alleen slaaptrainers produceert. Dit merk heeft zich erop toegelegd om kinderwekkers te ontwerpen die niet alleen gemakkelijk zijn om te gebruiken maar ook leuk en educatief. Het merk wordt door specialisten beschouwd als het beste merk voor slaaptrainers voor kinderen.

De Zazu slaaptrainer heeft 2 tijdsinstellingen waarmee hij kan ingesteld worden om op een bepaald uur op te staan en te gaan slapen. Bovendien kun je hem ook instellen met een aantal minuten om bijvoorbeeld een middagdutje te doen. Daarnaast heeft de slaaptrainer Sam het schaap een geluidsalarm en een LCD-scherm dat ook dient als nachtlampje. Deze slaaptrainer met schaap is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat je zeker een leuk exemplaar kunt uitkiezen voor de slaapkamer van je kind.

Deze slaaptrainer werkt op netstroom met een bijgeleverde adapter en daarnaast ook op 4 AA batterijen die apart moeten aangekocht worden. Sam het schaap meet 20 x 12 x 14 cm en is gemaakt uit kunststof. Hij werd trouwens getest volgens de EU-wetgeving en kreeg het veiligheidslabel. In de reviews zien we gemengde reacties over dit product. Hij werd toch beloond met 4,1 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Design: slaaptrainer Sam is een vrolijk schaap dat zijn ogen opent wanneer het tijd is om op te staan.

Visueel: het schaap krijgt een andere kleur wanneer hij wakker wordt of slaapt en daarbij zal hij zijn ogen open en dicht doen.

Functioneel: deze kinderwekker heeft ook een nachtlampje en een alarmfunctie.

Gebruiksgemak: de slaaptrainer werkt niet alleen op netstroom met een netsnoer van 50 cm maar ook op batterijen.

 

Nadelen:

Instellingen: deze slaaptrainer zou nogal ingewikkeld zijn om te programmeren wat trouwens elke avond opnieuw moet gebeuren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nijntje slaaptrainer werkt op batterijen

 

De Nijntje slaaptrainer is echt wel een eyecatcher en staat superleuk op het nachtkastje van je kleintje waardoor hij met veel plezier gaat slapen. Deze kinderwekker/slaaptrainer is een aanbieding en kreeg een korting van wel bijna 10%. Ook hier merken we in de reviews dat de meningen over dit product verdeeld zijn. In ieder geval zijn de kinderen heel enthousiast over dit mooie hebbeding.

Deze slaaptrainer kan ingesteld worden op een gekozen tijdstip waarbij Nijntje zijn oogjes zal openen en tegelijk het bekende liedje van “Nijntje lief klein konijntje” zal afspelen. De slaaptrainer ziet eruit zoals Nijntje in zijn bed en heeft de afmeting van 22 x 16,5 x 22,5 cm. Hij is gemaakt uit kunststof en heeft de gekende felle kleuren geel, oranje, blauw en wit.

Daarnaast werkt deze slaaptrainer op 3 AA batterijen die apart moeten worden aangekocht. Bovendien is het toestel heel eenvoudig te bedienen eenmaal hij ingesteld is. Door ‘s avonds de groene balk op de rand van het bed in te drukken gedurende 5 sec, zal Nijntje zijn ogen sluiten waardoor je kleintje weet dat het bedtijd is.

 

Voordelen:

Design: de slaaptrainer is een hele mooie afbeelding van Nijntje in zijn bed. Hij heeft de bekende vrolijke kleuren waardoor jouw kind hier helemaal weg van zal zijn.

Gebruiksvriendelijk: de kinderwekker kan heel gemakkelijk bediend worden door de balk aan de rand van het bed in te drukken.

Visueel en auditief: wanneer het tijd is om op te staan zal Nijntje zijn ogen openen en begint het liedje te spelen van “Nijntje lief klein konijntje”.

Gebruiksgemak: dit product werkt op 3 AA batterijen die wel apart moeten worden aangekocht.

 

Nadelen:

Geluid: enkele mensen merken op dat de wekker tikt. Ook zou hun kindje wakker schrikken wanneer het liedje begint af te spelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Alecto Baby BC-100 Monkey slaaptrainer nachtlampje wekker

 

De slaaptrainer aap van het merk Alecto is een grappig ding. De kinderwekker heeft in zijn display het gezichtje van een aap dat zijn oogjes opent en sluit om aan te geven wanneer het tijd is om te gaan slapen of om op te staan. De Alecto slaaptrainer moet slechts éénmaal ingesteld worden met het uur om te gaan slapen en de tijd om op te staan.

De display van deze kinderwekker doet tevens dienst als nachtlampje. Bovendien heeft de wekker tijdens de nacht een zachtblauwe kleur die rustgevend werkt voor je kind. Wanneer het tijd is om op te staan doet de aap zijn ogen open en krijgt zijn gezicht een oranje kleur. Als je kind iets ouder is kan het toestel nog steeds gebruikt worden als wekker want op de display kun je ook de klok aflezen.

Door zijn speelse design en zijn afmetingen van 10,5 x 3,5 x 14 cm past deze slaaptrainer in elke kinderkamer. Bovendien werkt deze wekker zowel op de netstroom met een adapter als draadloos met een oplaadbare batterij die wordt bijgeleverd. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de slaaptrainer moet je slechts éénmaal instellen met het uur om op te staan en het tijdstip om te gaan slapen.

Gebruik: het toestel werkt op netstroom met een adapter en daarnaast ook draadloos met een oplaadbare batterij die wordt bijgeleverd.

Visueel: de kinderwekker werkt ook als nachtlampje door de lichtblauwe display wanneer het nacht is en het oranje gezicht van het aapje wanneer het tijd is om op te staan.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: deze slaaptrainer zou nogal gemakkelijk stuk gaan wanneer hij per ongeluk valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sleasy Wake-Up Light wekker slaaptrainer kinderen

 

De kinderwekker/slaaptrainer van Sleasy heeft de laagste prijs in onze top 5. Het is een mooi en handig ding waarmee zowel kinderen als volwassenen op een rustige manier kunnen wakker worden. Voor de wekker afgaat wordt je langzaamaan gewekt door een licht dat geleidelijk toeneemt als zou het de opgaande zon zijn.

Daarnaast kun je kiezen uit 5 wekgeluiden die je met natuurlijke klanken wakker maken door het toenemend volume. Hierdoor zul je nooit bruusk wakker schrikken door een irritant geluid. Daarnaast heeft deze wekker ook 2 sluimerfuncties voor de moeilijke ontwakers. Deze slaaptrainer simuleert de zonsopgang en de zonsondergang waardoor je je kind kunt aanleren wanneer het bedtijd is en wanneer hij mag opstaan.

Deze slaaptrainer meet 15 x 4 x 18 cm en is beschikbaar in 6 verschillende kleuren waarin je zeker je gading zult vinden. Bovendien werkt deze wekker op netstroom met een USB-kabel en een adapter. De adapter moet wel apart worden bijgekocht. In de reviews merken we een goede tevredenheid op over dit product. 

 

Voordelen:

Rust: je wordt op een rustige manier gewekt door de simulatie van zonsopgang en de 5 natuurlijke wekgeluiden.

Nachtlampje: de slaaptrainer kan ingesteld worden op verschillende kleuren om hem te gebruiken als nachtlampje.

Sluimerfunctie: de wekker heeft ook 2 sluimerfuncties voor mensen die wat meer tijd nodig hebben om wakker te worden.

Het prijskaartje: deze slaaptrainer heeft een goedkope aankoopprijs.

 

Nadelen:

Adapter: de wekker wordt geleverd met een USB-kabel maar zonder adapter.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Numsy slaaptrainer kind nachtlampje baby

 

Numsy is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met relaxatie, rust en welzijn van elk individu. Deze slaaptrainer is dan ook de populairste bij de klanten in de online reviews. Hij kreeg bovendien een uitstekende score van 5 sterren. Deze kinderwekker met zijn vrolijke design is speciaal ontworpen om jouw kleintje kennis te laten maken met het ritme van opstaan en slapengaan.

Dit toestel meet 10 x 10 x 15 cm en is gemaakt uit PVC. Bovendien heeft de Numsy slaaptrainer 4 verschillende gelaatsuitdrukkingen waarmee je kind leert wanneer hij moet slapengaan en opstaan. Daarnaast toont hij ook wanneer het tijd is om een dutje te doen of wanneer je kind kan spelen. De helderheid van het scherm kan aangepast worden zodat je kleintje ‘s nachts niet gewekt zal worden door te fel licht. 

Bovendien kun je deze slaaptrainer instellen op 7 verschillende warme kleuren waardoor je kleintje er eentje kan uitkiezen waarbij hij zich veilig en geborgen voelt. Het toestel werkt op netstroom met een USB-kabel en een poort die standaard worden meegeleverd.

 

Voordelen: 

Design: dankzij zijn vrolijke design zal je kind op een speelse wijze leren wat het ritme is van opstaan en slapengaan.

Visueel: door de verschillende gelaatsuitdrukkingen van de slaaptrainer leert je kind al snel wanneer hij uit zijn bedje mag komen en wanneer hij moet gaan slapen.

Nachtlampje: de trainer kan ingesteld worden op 7 verschillende kleuren die dienst doen als nachtlampje. Bovendien kun je de helderheid van het licht aanpassen.

 

Nadelen:

Formaat: we merken op dat deze slaaptrainer nogal klein is waardoor hij goed dicht bij het bedje moet staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Slaaptrainers Koopgids

 

Op jonge leeftijd hebben kinderen nog geen tijdsbesef en begrijpen ze nog niet dat je niet op elk uur uit je bed kunt komen om aan de dag te beginnen. Gelukkig bestaan er slaaptrainers die met de hulp van visuele veranderingen en andere leuke technieken, je kindje aanleren dat het bijvoorbeeld om 4 uur ‘s ochtends nog even in bed moet blijven. We raden je aan om de verschillende toestellen eens te bekijken en te vergelijken alvorens je keuze te maken. De aanbevelingen van jonge ouders kunnen je ook op het juiste spoor zetten.

Wat is een slaaptrainer of kinderwekker

Jonge ouders hebben vaak te kampen met de slaapproblemen van hun kleintjes. Door gebruik te maken van een slaaptrainer of kinderwekker zal je kind het onderwerp “tijd” aanleren. Een slaaptrainer is een soort wekker die je kind zal helpen om het juiste slaapritme te vinden. Deze trainers hebben verschillende mogelijkheden om aan te geven dat hij bijvoorbeeld midden in de nacht niet kan opstaan om te beginnen spelen of tv te kijken. Een slaaptrainer zorgt ervoor dat het ritueel van naar bed gaan, ook gewoon leuk kan zijn.

 

De verschillende soorten slaaptrainers

Door de manier waarop ze aangeven wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer je kan opstaan, zijn er eigenlijk veel verschillende types slaaptrainers . Bovendien zijn ze er niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Soms hebben ook zij een slaapprobleem of kunnen ze moeilijk het juiste slaappatroon vinden door hun werkritme. Een slaaptrainer/wekker voor volwassenen simuleert meestal het opgaan en het ondergaan van de zon. Bij deze soort zal er op een vooraf ingesteld tijdstip een zacht licht beginnen branden dat geleidelijk aan feller wordt net zoals het licht van de zonsopgang.

Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van zachte natuurlijke geluiden die ook steeds wat luider klinken om het ontwaken niet te bruusk te laten verlopen. Bij een slaaptrainer voor kinderen worden visuele technieken gebruikt zoals bijvoorbeeld oogjes die opengaan wanneer het ochtend is en wanneer het bedtijd is terug dichtgaan. De kinderwekker is ook meestal voorzien van een zacht muziekje of een gekende kindertune en bovendien ziet hij er heel leuk en aantrekkelijk uit voor kinderen.

 

De verschillende functies

Een slaaptrainer beschikt vaak over verschillende functies die allemaal helpen bij het aanleren van het juiste tijdsbesef en slaappatroon. Zo zijn er toestellen die naast de functie van slaaptrainer ook kunnen gebruikt worden als wekker. Bij sommige apparaten kun je verschillende tijden instellen voor tijdens de week en andere tijdens het weekend. Daarnaast zijn er ook toestellen die aantonen dat het tijd is om een middagdutje te doen of om te spelen bijvoorbeeld na het afwerken van het schoolwerk.

Daarnaast zijn er ook slaaptrainers die kunnen gebruikt worden als nachtlampje. Bij andere toestellen zit een leeslamp verwerkt zodat je kleintje nog even een boekje kan bekijken. Vaak is er ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een analoge wekker of een digitale wekker. Bij enkele slaaptrainers heb je zelfs beide mogelijkheden en dat is wel handig wanneer je kleintje de klok leert lezen. Voor kleinere kinderen die nog de klok niet kennen is het vooral belangrijk dat de afbeeldingen eenvoudig te begrijpen zijn.

Het prijskaartje

Welke slaaptrainer je ook kiest, het is vooral afhankelijk van je persoonlijke wensen, de leeftijd van het kind en de voorkeur van je kleintje. Sommige kinderen slapen liever met een nachtlampje en andere hebben het graag donker. Het belangrijkste is dat je kind zich goed voelt bij het gebruik van de slaaptrainer zodat hij snel een goed slaappatroon zal vinden.

De prijzen van een slaaptrainer liggen allemaal zo een beetje op dezelfde lijn. Je kunt een slaaptrainer voor kinderen en ook voor volwassenen vinden voor een gemiddelde prijs tussen 30 en 45 euro. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in de outletstore voor leuke aanbiedingen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Vanaf welke leeftijd kan een slaaptrainer gebruikt worden?

Voor het gebruik van een slaaptrainer is er geen minimumleeftijd vastgesteld. Als ouder bepaal je zelf wanneer je kind rijp is om een dergelijk toestel te beginnen gebruiken. Je kleintje moet natuurlijk wel begrijpen wat je van hem of haar verlangt. Met de leeftijd van 2 jaar zijn de meeste kinderen zich al bewust van het onderscheid tussen naar bed gaan en opstaan. Dit is de ideale leeftijd om stilletjesaan te starten met het gebruik van de slaaptrainer. Je moet wel standvastig zijn en niet stoppen na één of twee dagen omdat je kleintje toch uit zijn bed komt.

Q2: Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is eigenlijk gewoon een wekker die speciaal ontworpen is voor kleine kinderen die nog niet kunnen kloklezen. Door middel van lichtjes en andere visuele veranderingen wordt aangegeven wanneer het tijd is om naar bed te gaan of om op te staan. Een slaaptrainer is heel duidelijk en heeft enkel aan of het nacht is of dag. Wanneer je kleintje tijdens de nacht wakker wordt en op de slaaptrainer ziet dat het nog geen ochtend is zal leren dat hij nog een beetje moet slapen of tenminste in zijn bed blijven.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES