Beste slab

Laatste update: 17.06.24

 

Slabben test van 2024

 

De geboorte van een kindje kan voor heel wat stress zorgen. Vooral omdat er heel wat spulletjes moeten aangekocht worden nog voor het kindje geboren wordt. Denk maar aan een stel degelijke en duurzame slabbetjes. Bovendien koop je er maar liefst een paar teveel. Weet je niet meteen welk slabbetje je moet kiezen? Dan kun je altijd even onze koopgids bekijken of gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat je met de Bibetta Olifant Grijs alvast voor een topproduct kiest. Het slabbetje wordt gekenmerkt door een neutrale grijze kleur in combinatie met een vrolijke print van olifantjes. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor het Eric Carle Rupsje Nooitgenoeg slabbetje. Kwaliteit, degelijkheid en betaalbaarheid worden hier zomaar met elkaar gecombineerd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slab Reviews – Top 5

 

 

Bij de geboorte van een baby komt er heel wat bij kijken. Zo moet je voorbereid zijn en hoef je op voorhand al heel wat spulletjes aan te kopen. Denk maar aan een slabbetje. Het lijkt misschien heel onbenullig maar je zult het wel een aantal keer per dag kunnen gebruiken. Kies daarom ook altijd voor de beste slab. Bekijk daarom zeker eens de 5 topproducten die wij hieronder voor jou hebben geselecteerd. Deze selectie is tot stand gekomen na een grondig onderzoek waarbij we onder andere rekening hebben gehouden met de online reviews en het advies van de klanten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bibetta Olifant Grijs

 

Zodra je mama of papa wordt dan komt er heel wat op je af. Zo heb je dagelijks heel wat spulletjes nodig die deel uitmaken van de verzorging van je baby. Een slabbetje hoort daar nu eenmaal ook bij. Dit model is afkomstig van het bekende merk Bibetta en zul je niet meteen tussen de goedkope slabben vinden.

Het slabbetje ziet er heel aantrekkelijk uit met de grijze olifantjes erop. Het is uiteraard mogelijk om dit product eventueel in een andere kleur aan te kopen. Het slabbetje is gemaakt uit neopreen en is helemaal waterproof. Daarnaast droogt het snel op en is er een stevige klittenband voorzien waarmee jij het slabbetje om de hals van je kindje kunt bevestigen. Het opvangbakje is ook altijd heel handig.

We merken hoofdzakelijk positieve reacties op van klanten ondanks het iets hogere prijskaartje. Het is een heel handig product dat er bovendien ook nog eens heel erg leuk uitziet.

Ben je op zoek naar een degelijk slabbetje om je kindje eten te kunnen geven en het morsen te beperken? Dan lijkt dit product van Bibetta alvast een goede aanbeveling te zijn. Om het voor jou makkelijker te maken, zetten we graag de populairste kenmerken van het product eens even op een rijtje.

 

Voordelen:

Design: het slabbetje wordt gekenmerkt door een neutrale grijze achtergrondkleur inclusief vrolijke olifantjes en palmboompjes. Uiteraard zijn er nog heel wat andere kleuren en designs beschikbaar.

Materiaal: de productie van het slabbetje is vooral gericht op het gebruik van neopreen dat niet alleen waterproof blijkt te zijn maar ook eenvoudig te onderhouden is.

Klittenband: met behulp van de klittenband is het mogelijk om het slabbetje in meer of mindere mate aan te spannen.

Opvangbakje: het slabbetje is bovendien ook voorzien van een handig opvangbakje zodanig dat het morsen binnen de perken blijft.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is het slabbetje niet meteen voorzien van de laagste prijs en dat is wel behoorlijk jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Eric Carle Rupsje Nooitgenoeg

 

Met dit handige slabbetje haal je misschien zomaar een slab aanbieding in huis in vergelijking met het voorgaande product.

Dit slabbetje is voorzien van een leuke afbeelding van Rupsje Nooitgenoeg. Dit heeft te maken met het feit dat het wordt geleverd met het bijbehorende boekje dat het verhaal zal vertellen over Rupsje Nooitgenoeg. Het is een handig kartonboekje dat 12 pagina’s telt en ideaal is voor kleine kindjes.

De reacties bij dit artikel zijn helemaal positief. De kopers zijn werkelijk laaiend enthousiast over het ontwerp. Ze vinden het een goed idee om het boekje te combineren met een slabbetje. Het boekje gaat namelijk over bepaalde eetgewoonten van het Rupsje Nooitgenoeg.

Ben je op zoek naar een slabbetje waar een mooi verhaal aan vasthangt? Dan raden wij jou aan om dit product van het lieve rupsje Nooitgenoeg even grondig te bekijken. Het slabbetje wordt jou aangeboden inclusief het leuke leesboekje over het desbetreffende rupsje.

 

Voordelen:

Prijskaartje: ben je niet meteen van plan om heel wat budget te spenderen aan een degelijk slabbetje? Dan is dit product met z’n lage prijs alvast iets voor jou.

Design: het slabbetje wordt gekenmerkt door de print van het bekende Rupsje Nooitgenoeg en wordt afgewerkt met hier en daar een rood accent.

Leesboekje: het meegeleverde bijbehorende leesboekje telt maar liefst 12 pagina’s en vertelt het verhaal over het Rupsje Nooitgenoeg.

 

Nadelen:

Beperkt design: de design mogelijkheden zijn uiteraard iets beperkter en dat kan voor sommige klanten een nadeel zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bibetta Neopreen met Print

 

Net zoals het eerste product is ook deze slab afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Bibetta. De slab met mouwen is gemaakt uit neopreen en is helemaal waterproof. Bovendien zul je merken dat het slabbetje ook vrij snel weer opdroogt.

Het slabbetje heeft een groene kleur en is afgewerkt met allemaal leuke uiltjes die het geheel een extra vrolijke toets geven. Indien je liever een ander kleurtje wenst dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Er is bovendien ook een handig opvangbakje voorzien waar eventuele etensresten in worden opgevangen. Ideaal om mee te nemen ook onderweg bijvoorbeeld.

Slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat het niet zo gemakkelijk schoon te maken is. Toch is de overgrote meerderheid echter duidelijk helemaal tevreden. Het is een handig product dat bovendien ook heel erg comfortabel blijkt te zijn voor het kind.

Net zoals het eerste slabbetje uit deze reeks van 5 topproducten, zul je merken dat ook dit product jou aangeboden wordt door het bekende merk Bibetta. Het slabbetje is eveneens vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden neopreen dat bovendien ook volledig waterproof blijkt te zijn.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is een handig slabbetje dat bovendien ook de armpjes zal bedekken en beschermen tegen het morsen. Na het schoonmaken blijkt het slabbetje vrij snel terug op te drogen.

Design: het slabbetje wordt gekenmerkt door een opvallende groene kleur in combinatie met een vrolijke print. Echter zijn er verschillende designs en kleuren mogelijk.

Opvangbakje: dankzij het opvangbakje is het mogelijk om het morsen nog wat te beperken. De etensrestjes komen dus gewoonweg in het opvangbakje terecht.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een blik op de online beoordelingen toont aan dat een beperkt aantal klanten toch niet overtuigd blijkt te zijn van de gebruiksvriendelijkheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Jollein Mini Waffle Roze

 

Deze leuke slab bandana is afkomstig van het bekende Babymerk Jollein. De bandana is beschikbaar in verschillende neutrale doch zachte kleuren. Dit slabbetje bekom je bijvoorbeeld in het vintage roze.

De buitenkant van dit slabbetje is helemaal gemaakt uit duurzaam en comfortabel katoen. De badstof voering is dan weer vervaardigd uit een combinatie van katoen met polyester. Je kunt dit modelletje gerust ook gebruiken als een soort van leuk accessoire. Verder is het een goede oplossing bij kindjes die heel vaak kwijlen.

We merken alleen maar positieve reacties op van de klanten. Dit toont dan ook meteen de tevredenheid die er heerst over dit product. Indien je zelf heel erg nieuwsgierig geworden bent naar dit slabbetje, kun je het altijd aankopen en ons laten weten wat je ervan vindt in een review.

Kies je echter voor het slabbetje van Jollein dan kies je voor kwaliteit en design. Het slabbetje wordt gekenmerkt door een “wafelstructuur” en een prachtige lichtroze kleur. Echter kun je het slabbetje nog in tal van andere, hetzij eerder neutrale kleuren bekomen. Kortom, waar wacht je nog op?

 

Voordelen:

Materialen: voor de buitenkant van het slabbetje heeft men bewust gekozen voor katoen terwijl men voor de voering gekozen heeft voor een combinatie met polyester.

Accessoire: het slabbetje hoeft niet alleen functioneel te zijn maar kan eventueel ook als leuk accessoire dienst doen.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien je dit type slabbetjes gewoon op een standaard programma kunt wassen in de wasmachine.

 

Nadelen:

Een blik op de online reacties toont voorlopig alleen maar positieve reacties van klanten aan. Dit maakt het voor ons moeilijk om alsnog op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. BabyBjörn Zachte Slab

 

In vergelijking met de voorgaande elementen is dit slabbetje misschien niet meteen één van de goedkope exemplaren. Toch merken we op dat de meeste kopers zich daar niet lijken aan te storen. Dit kan te maken hebben met het feit dat de set geleverd wordt met maar liefst 2 stuks.

De slabbetjes zijn afkomstig van het bekende merk BabyBjörn en zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Ze zijn helemaal gemaakt uit stevig en comfortabel kunststof en daardoor ook gemakkelijk weer schoon te maken. Er is een opvangbakje voorzien en het is ook mogelijk om het halsbandje te verstellen en aan te passen.

Slechts één enkele koper vindt het best onhandig in gebruik. De meerderheid is echter helemaal tevreden. Het zijn comfortabele slabbetjes die niet alleen heel erg duurzaam zijn maar er gewoon ook leuk uitzien.

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor het slabbetje van het sterk gewaardeerde merk BabyBjörn. Het grote voordeel is dat de verpakking steeds een set van 2 afzonderlijke slabbetjes bevat. Dat wordt dan ook door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd en als een pluspunt beschouwd.

 

Voordelen:

Design: de slabbetjes zijn afgewerkt in een vrolijke blauwe en oranje kleur maar kun je ook nog in tal van andere kleuren bekomen.

Opvangbakje: de slabbetjes zijn voorzien van een handig opvangbakje waarin alle restjes makkelijk in terecht komen.

Materiaal: het slabbetje is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof.

Verstelbaar: het is mogelijk om de slabbetjes in meer of mindere mate te verstellen.

 

Nadelen:

Prijzig: echter zul je toch wel iets meer budget moeten voorzien vanwege het toch wel hoge prijskaartje van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Slabben koopgids

 

We begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is om een goede keuze te maken uit de beste slabben. En daarom willen wij jou alvast even op weg helpen. Het is in eerste instantie een goede aanbeveling om zoveel mogelijk slabben te vergelijken met elkaar en ook rekening te houden met de aanbiedingen. Zo kun je bijvoorbeeld aandachtig zijn voor het gebruiksgemak, het design, het budget, het materiaal en het formaat ervan. Probeer eventuele aantrekkelijke promoties of kortingen alvast niet uit de weg te gaan. Je weet nooit of je vroeg of laat wel ergens een leuke slab aanbieding tegenkomt.

 

 

Het nut van een degelijke slab

 

Zodra je een kindje krijgt dan zul je versteld staan van wat er allemaal op je afkomt. En dan hebben we het niet alleen over de emoties van geluk en dergelijke. Maar dan hebben we het ook vooral op een stressvolle periode waarin je heel wat spulletjes moet aankopen. En zeker wanneer het je eerste kindje is, dan is de stress vaak nog iets groter. Je weet namelijk nog niet echt wat er allemaal belangrijk is en hoe je in bepaalde situaties zult reageren. Om met een zo rustig mogelijk gevoel de komst van je kindje te verwachten, kun je al heel wat spulletjes op voorhand aankopen.

Zo zijn slabbetjes echt wel bijzonder belangrijk. Met behulp van een degelijke slabbetje kun je voorkomen dat je kindje overgeeft of morst op zijn of haar kleertjes. Houd er wel rekening mee dat je beter verschillende slabben aankoopt. Met één exemplaar zul je jammer genoeg niet voldoende hebben. Zeker de eerste weken zul je merken dat er bijvoorbeeld al eens wat melk terug naar boven komt, of dat je babytje wat meer morst. Een slabbetje is dan extra handig en dus meteen ook een goede aanbeveling.

 

 

Het type slab

 

Wanneer je op zoek gaat naar slabbetjes dan zul je merken dat er heel wat verschillende soorten bestaan. Zo kun je kiezen voor het standaard exemplaar dat vaak gemaakt is uit stof of textiel. Dit zijn slabbetjes die je door middel van 2 handige touwtjes aan de achterkant van de hals van je kindje kunt vastknopen. Tegenwoordig bestaan er ook heel wat exemplaren die niet langer gebruik maken van touwtjes maar wel van stevige en duurzame velcro. Dit vinden heel wat kopers bovendien ook comfortabeler aangezien het makkelijk aan- en uit te trekken is.

Verder bestaan er ook slabben voor volwassen personen. Dit lijkt misschien nog wel wat taboe of mensen schamen zich daarover. Toch is dit nergens voor nodig. Slabben voor volwassen personen behoren misschien niet altijd tot de goedkope slabben maar zijn echt wel degelijk en duurzaam. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en opties waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. We raden jou alvast aan om zoveel mogelijk slabben te bekijken en alvorens je een keuze maakt. Het belangrijkste is dat het product comfortabel en kwaliteitsvol is.

 

 

Design en mogelijk kostenplaatje

 

In je zoektocht naar het voor jou ideale slabbetje zul je versteld staan van de vele mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Dit wil natuurlijk ook zeggen dat er verschillende prijskaartjes kunnen ontstaan. Zo zul je voor sommige slabben iets duurder betalen terwijl andere modellen duidelijk een koopje blijken te zijn.

De prijs kan bepaald worden door verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het materiaal en het formaat maar ook door de extra kenmerken. Verder kan ook het design een belangrijk invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijsbepaling. Zo zal een slab met een leuke design print of Disney print vaak iets duurder zijn dan een standaard witte slab.

Je kiest natuurlijk helemaal zelf welk bedrag je ter beschikking kunt stellen van de aankoop van meerdere slabbetjes. Uiteraard, indien het je tweede of je derde kindje is dan kun je ook gewoon de slabbetjes van je vorige kindjes gaan hergebruiken. En op die manier kun je ook nog wat geld gaan besparen. Verder kan het misschien een goed idee zijn om even op zoek te gaan naar de online reviews van klanten. Daarin wordt vaak iets meer informatie gegeven over de gebruikerservaringen.

 

 

Materiaalsoorten, formaat en extra kenmerken

 

Je zult merken dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van formaat. Zo zullen heel wat slabbetjes gemaakt zijn uit degelijk en duurzaam katoen. Katoen is niet alleen stevig maar voelt bovendien ook heel zacht en comfortabel aan. En het grote voordeel is dat je dergelijke slabben gewoon in de wasmachine en de droogtrommel kunt stoppen. Ook badstof is een veel voorkomend materiaal bij het ontwerpen van slabben.

Verder kun je ook kiezen voor een slab uit kunststof en siliconen. Deze soorten kun je makkelijk afwassen of schoonmaken door middel van een vochtige doek. Daarnaast is het ook belangrijk om toch even stil te staan ook bij het formaat. Zo kun je kiezen tussen heel kleine slabben die geschikt zijn voor een baby. Er bestaan natuurlijk ook iets grotere exemplaren die beter van pas zullen komen voor iets oudere kindjes. Kortom er is enorm veel keuze en dat maakt het juist zo leuk maar tegelijk ook zo moeilijk.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES