7 beste speelgoed 1 jaar Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste speelgoed 1 jaar – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je op zoek gaat naar het gepaste speelgoed voor een eenjarige zul je al gauw merken dat dit niet zo evident is. De kleintjes zijn geen baby’s meer en hebben ondertussen al heel wat vaardigheden verworven. Daarom hebben we voor jou 3 producten uitgezocht om eens wat beter te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de SmartMax My First Safari Animals, een 18-delige set met rubberen magneetdiertjes waarmee de kleintjes van alles bijleren. Daarnaast zou het VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes ook een uitstekende keuze kunnen zijn omdat  de eerste woordjes op een leuke manier worden aangeleerd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste speelgoed 1 jaar (Reviews) van 2024

 

Als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor een eenjarig kind, kunnen we het advies geven om even onze lijst met toppers te bekijken. Je kunt natuurlijk altijd een speelgoedauto voor de leeftijd van 1 jaar als geschenk geven. Maar misschien ben je wel op zoek naar leerrijk speelgoed voor jongens van 1 jaar? Of heb je nu net meisjes speelgoed voor een eenjarige nodig? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en er vervolgens het beste speelgoed voor een kleintje van 1 jaar uit te kiezen.

 

1. SmartMax My First Safari Animals – Magnetische Dieren

 

De SmartMax magnetische dierenset is momenteel in de aanbieding waardoor zijn aankoopprijs meteen een stuk toegankelijker is en hij bijgevolg door bijna iedereen kan worden aangekocht. Bovendien bestaat deze speelgoedset voor kinderen van 1 jaar uit 18 verschillende wilde dieren of je kunt hem ook met boerderijdieren kiezen.

De leuke figuurtjes zijn gemaakt uit kunststof in alle tinten van de regenboog zodat je kleintje op een leuke manier de kleuren leert onderscheiden. Doordat de diertjes uit 2 losse delen bestaan, die met een magneet aan elkaar moeten worden vastgemaakt, leert je kind ook vormen onderscheiden. De achterkant van de figuurtjes moeten immers bij de snoet van het dier passen.

Daarnaast is dit speelgoed geschikt voor kinderen tussen 1 en 5 jaar om een leuke tijd mee te beleven. De fabrikant heeft het advies om dit speelgoed rond de leeftijd van 1 jaar steeds onder supervisie van een ouder te laten gebruiken en zod de veiligheid van je kind te garanderen. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Educatief: met dit speelgoed zal je kindje de verschillende kleuren leren onderscheiden, diverse dieren leren kennen en op die manier eveneens nieuwe woordjes en geluiden oppikken.

Materiaal: de onderdelen zijn volledig uit kunststof gemaakt en kunnen met een magneet aan elkaar worden bevestigd.

Leeftijdsgroep: deze speelset is geschikt voor kinderen tussen 1 en 5 jaar.

De prijs: doordat dit pakket met 18 verschillende dieren momenteel sterk is afgeprijsd, is hij voor iedereen goed toegankelijk.

 

Nadelen: 

Magneet: bij één klant is er een magneetschijfje losgekomen wat heel gevaarlijk is als je kind dit in zijn mond steekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes – Interactief Boek

 

Dit VTech interactieve boek blijkt de populairste manier te zijn om nieuwe woordjes aan te leren. Doordat het boek grappige geluiden maakt die je kleintje al snel met veel gekraai zal kunnen nadoen, is dit muziekspeelgoed geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Door de plaatjes aan te tikken worden er wel 100 nieuwe woordjes aan leuke weetjes gelinkt en die worden naar keuze door een Nederlands- of Engelstalige stem verteld. Er zijn trouwens 12 verschillende thema’s waaronder huisdieren, eten, kleuren, fruit en dergelijke meer om de woordenschat van je kind te laten groeien. Daarnaast kan je kindje door op de ster te drukken, een vrolijk liedje horen dat hij/zij al snel zal kunnen meezingen.

Dit interactieve boek werkt op 2 AA-batterijen die in het pakket worden meegeleverd. Bovendien zal het boek zichzelf automatisch uitschakelen als hij een tijdje niet wordt gebruikt. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende score van 4,8 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Leeftijdscategorie: dit interactieve speelgoed kan vanaf de leeftijd van 1 jaar worden gebruikt tot je kind ongeveer 4 jaar is. 

Toepassing: met dit leuke educatieve speelgoed voor eenjarigen zal je kapoen heel veel nieuwe woordjes aanleren en wordt de oog-handcoördinatie gestimuleerd.

Thema: dit boek kan in verschillende uitvoeringen worden aangekocht. Elk exemplaar bevat 12 thema’s zoals bijvoorbeeld het huis, de dieren, eten, kleuren en fruit waardoor je kleintje telkens nieuwe woordenschat aanleert.

Batterijen: het interactieve boek werkt op 2 AA-batterijen die in de verpakking worden meegeleverd. Het boek zal zichzelf trouwens bij inactiviteit automatisch uitschakelen.

 

Nadelen: 

Volume: hoewel het geluidsvolume kan worden aangepast, vindt één klant dat het boek toch te luid is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nijntje Verstoppertje Spelen – Kinderspel

 

Dit leuke spel van Nijntje heeft de laagste prijs in onze selectie met toppers waardoor hij ook geschikt is voor mensen die minder te besteden hebben. Het maakt eigenlijk allemaal niet zoveel uit welk speelgoed je voor een eenjarige uitkiest, hij/zij zal er altijd plezier aan beleven.

Dit leuke Nijntje kaartspel kan door kinderen van 1 tot 3 jaar worden gebruikt om nieuwe woordjes en handelingen aan te leren. Daarnaast wordt de luistervaardigheid van je kleintje aardig op de proef gesteld door Nijntje te verstoppen. Het popje zal om de 10 seconden “ik ben hier” roepen zodat je kapoen zich op het geluid moet concentreren om Nijntje terug te vinden.

Het leuke aan dit uitdagende speelgoed voor eenjarigen is, dat het met 2 tot 4 vriendjes kan worden gespeeld waardoor de kinderen op een sociale manier met elkaar leren omgaan. Deze verpakking bevat 24 locatiekaartjes, een Nijntje pop en dit zit allemaal verpakt in een mooie blikken doos. In de reviews merken we dat de meningen over dit speelgoed verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Gebruik: dit leuke spel bestaat uit 24 locatiekaartjes waarmee de kinderen snel de Nijntje pop moeten terugvinden. Nijntje roept om de 10 seconden “ik ben hier” zodat de kinderen hem snel kunnen terugvinden.

Leeftijd: het spelletje is geschikt voor kids vanaf 1 tot 3 jaar om samen met vriendjes of met mama en papa te spelen.

Interactief: door de locatiekaartjes en de leuke pratende Nijntje pop leert je kind verbanden leggen.

Werking: de pop heeft 2 batterijen nodig die apart moeten worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: enkele klanten laten weten dat het popje heel kwetsbaar is. Als je kleintje hem per ongeluk laat vallen is hij stuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sophie de Giraf – Babyspeeltje in geschenkdoos

 

Sophie de Giraf behoort tot babyspeelgoed voor kleintjes vanaf 1 jaar en is bedoeld om fijn mee te knuffelen of te spelen waardoor alle zintuigen worden geprikkeld. Door zijn grote formaat van 17 cm kan je kindje gemakkelijk de giraf vastgrijpen waardoor de oog-handcoördinatie wordt gestimuleerd.

Bovendien is hij gemaakt uit 100% natuurlijk rubber en beschilderd met een niet giftige verf waardoor je kind hem zonder probleem in zijn/haar mondje kan stoppen om op te bijten wanneer er een nieuw tandje doorkomt. Het natuurlijke rubber dat afkomstig is van de Hévéa boom heeft daarnaast ook een aparte geur waardoor je baby hem gemakkelijk tussen de andere speeltjes zal terugvinden. 

Door in bepaalde onderdelen te bijten of te knijpen zal de leuke giraf trouwens vrolijke geluidjes maken zodat het gehoor wordt geprikkeld en je kleintje verband leert leggen tussen oorzaak en gevolg. We merken in de reviews dat de klanten dit artikel een uitstekende beoordeling gaven.

 

Voordelen: 

Natuurlijk product: de giraf is gemaakt uit natuurlijk rubber en werd met een niet giftige verf beschilderd zodat je kindje er gerust op mag bijten. Hij is hierdoor ideaal om je kind wat soelaas te bieden wanneer er nieuwe tandjes aan het doorkomen zijn.

Geluid: Sophie de Giraf maakt grappige geluidjes wanneer je kleintje erin bijt of op knijpt waardoor het gehoor wordt gestimuleerd. Op die manier leert je kind ook de connectie maken tussen oorzaak en gevolg.

Verpakking: dit product wordt in een mooie geschenkdoos geleverd zodat je hem gerust kunt meenemen als je op kraambezoek gaat.

 

Nadelen: 

Formaat: enkele klanten vinden hem ondanks zijn formaat van 17 cm, toch iets aan de kleine kant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Waterspeelmat – Babygym – Opblaasbare Watermat – Tummy Time – Speelmat

 

De waterspeelmat Tummy Time heeft een goedkope prijs zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. Bovendien is hij vervaardigd uit niet-toxisch stevig pvc waardoor het product veilig kan worden gebruikt en er geen scheuren ontstaan.

Door de mat met water op te vullen worden alle onderwaterdieren en plantjes als het ware tot leven gewekt zodat je kleintje er urenlang kan naar kijken en naar grijpen. Doordat deze speelmat waterdicht is, komt je kind niet in aanraking met het water waardoor hij/zij geen enkel risico loopt. Daarnaast zorgt dit speelgoed ervoor dat je baby spelenderwijs zijn motorische vaardigheden verder ontwikkelt.

Je kunt je kindje op zijn buikje leggen om alle leuke dingen te bekijken en ondertussen worden de nek-, rug- en buikspieren steviger waardoor hij/zij sneller zijn evenwicht zal kunnen bewaren om recht te zitten. We zien in de reviews dat de meningen over dit product verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Lichamelijke ontwikkeling: door je kindje op zijn buikje te leggen zullen verschillende spieren worden aangesterkt waardoor hij sneller zijn evenwicht kan bewaren.

Motorische ontwikkeling: deze speelmat bevordert de oog-handcoördinatie omdat je kindje naar de leuke onderwaterdieren gaat grijpen.

Gebruiksgemak: door de speelmat gewoon met water op te vullen komt alles tot leven wat voor heel wat nieuwe ontdekkingen zorgt.

Materiaal: hij is vervaardigd uit BPA-vrije materialen waardoor de mat geen giftige stoffen bevat.

 

Nadelen: 

Blaaspompje: enkele klanten merken op dat het kleine opblaaspompje, dat bij de mat wordt meegeleverd, bijna onmiddellijk stuk was.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Bubbelmachine badspeelgoed vanaf 1 jaar – Baby speelgoed voor in bad

 

Deze supergrappige rode krab is het perfecte speelgoed om je kleintje tijdens het baden te vermaken. Dit speelgoed is geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar om op een leuke manier de verveling tegen te gaan zodat je je kind gemakkelijk kunt wassen.

Wanneer de vrolijke krab automatisch bubbels gaat blazen zal je kleintje zijn/haar plezier niet op kunnen. Bovendien zingt de krab ook 13 verschillende kinderliedjes die je kapoen al snel zal kunnen meezingen. Je kunt hem trouwen ook onder de douche gebruiken of hem buiten op het gras plaatsen om een glimlach op je kind zijn gezicht te toveren.

Daarnaast is hij heel eenvoudig te bedienen met een aan/uit knop zodat de bubbelmachine na gebruik geen batterij verbruikt. Doordat hij vervaardigd is uit milieuvriendelijk materiaal is hij heel veilig om je kindje ermee te laten spelen. In de reviews zien we dat dit het best verkochte kinderspeelgoed is om in bad te gebruiken.

 

Voordelen: 

Gebruik: door een mengsel van water en zeepvrij bellenblaasproduct in de krab te doen, krijg je kleurrijke mooie bubbels.

Zuignappen: de leuke rode krab is voorzien van zuignappen om hem tegen de wand van het bad of de douche te bevestigen om heerlijk te bubbelen.

Batterijen: dit product heeft AA-batterijen nodig om te kunnen functioneren zodat hij vrolijk zijn liedjes kan zingen en bubbels kan maken.

Bediening: de krab heeft een aan/uit knop om hem te activeren. Zelfs kleine kinderen kunnen hem al snel zelf inschakelen.

 

Nadelen: 

Geluid: één klant maakt de opmerking dat dit speelgoed een irritant en luid geluid. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Little Dutch Tuimelstapelaar Wild Flowers – met 7 houten ringen

 

Little Dutch wordt door velen als het beste merk beschouwd voor alles wat je nodig hebt om de babykamer compleet te maken. Deze houten tuimelstapelaar wordt in 2 kleuren aangeboden zodat je hem op de meubeltjes in de kinderkamer kunt afstemmen.

Het prachtig ogend houten speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar is speciaal ontworpen om de oog-handcoördinatie te stimuleren. Door de houten ringen in de correcte volgorde te stapelen bekomt je kleintje een mooie piramide. De extra inspanning om de ringen op de heen-en-weer bewegende stapelaar te plaatsen zorgt ervoor dat dit een uitdagend spelletje is.

Daarnaast heeft deze tuimelaar wel 7 houten ringen waardoor je kleintje meerdere pogingen kan wagen. Op die manier leert hij/zij ook om dingen vol te houden tot het hem/haar lukt. In de reviews merken we dat de klanten dit product een uitstekende score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Toepassing: dit houten speelgoed is een heen-en-weer bewegende tuimelaar waarop je kind 7 houten ringen in de juiste volgorde moet plaatsen.

Uitdaging: doordat de stapelaar beweegt zal je kindje moeten leren volhouden tot hij/zij zijn doel heeft bereikt.

Kleuren: de tuimelaar kan in 2 verschillende kleuren, namelijk oudroze en blauw, worden aangekocht zodat dit het perfecte kraamcadeau is.

Stimulatie: om een mooie piramide te bekomen moet je kind de ringen in de juiste volgorde op de bewegende stapelaar plaats waardoor de oog-handcoördinatie wordt gestimuleerd.

 

Nadelen: 

Leeftijdsgroep: hoewel dit speelgoed al voor 1-jarigen wordt aanbevolen, vermoeden we dat dit toch nog een beetje te moeilijk zal zijn waardoor het kleintje gefrustreerd kan raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelgoed 1 jaar Koopgids

 

Als je op zoek bent naar een leuk cadeau om je kleintje op zijn/haar eerste verjaardag cadeau te doen, kunnen we de aanbeveling geven om onze koopgids over speelgoed voor 1-jarigen eens door te nemen. Je zult al gauw merken dat er een enorm groot aanbod is van verschillende soorten speelgoed. Maar waar moet je nu juist op letten als je dit speelgoed gaat aankopen? Neem even rustig de tijd om alle keuzemogelijkheden te bekijken en te vergelijken alvorens je een beslissing neemt.

Waarom je beter voor aangepast speelgoed kiest

Wanneer je kind één jaar wordt, dan gaat er een heel nieuwe wereld voor hem/haar open waarin onnoemelijk veel zaken te ontdekken zijn. Door het gepaste speelgoed voor een eenjarige uit te kiezen, zal je kindje diverse dingen aanleren en gaat hij/zij zich sneller ontwikkelen. Rond deze leeftijd zullen de meeste kleintjes trouwens ook leren lopen en worden ze veel behendiger. Daarnaast zal de fijne motoriek stilletjesaan verbeteren en de oog-handcoördinatie gaat er snel op vooruit.

Doordat een eenjarige heel nieuwsgierig is, zal je kapoen graag op onderzoek gaan. Educatief en interactief speelgoed dat speciaal ontwikkeld is voor eenjarige peuters, biedt de perfecte uitkomst om je kind uit te dagen om nieuwe zaken te leren kennen en op die manier andere vaardigheden aan te leren. Het speelgoed voor eenjarigen is bovendien veilig en vooral ook leuk waardoor hun motivatie op een speelse manier wordt geprikkeld.

 

De verschillende soorten speelgoed voor 1 jaar

Er is een grote diversiteit aan educatieve en interactieve spelletjes. Een pop of een knuffelbeer is altijd leuk om lekker te knuffelen en stimuleert bovendien de verbeelding van je kind waardoor hij/zij bepaalde interacties tussen mama en papa gaat imiteren. Op die manier leert hij/zij hoe je op een fijne manier met andere mensen moet omgaan wat enkel de sociale vaardigheden ten goede komt.

Je zou ook kunnen kiezen voor speelgoed waarmee de fijne motoriek wordt gestimuleerd. Bijvoorbeeld met een vormensorteerder, waarbij de vormpjes in de juiste vakjes moeten worden gelegd, leert je kindje vormen en kleurtjes herkennen. Door je peuter een legpuzzel met stevige grote stukken te geven, zal hij spelenderwijs probleemoplossend leren denken en wordt de fijne motoriek verbeterd.

Een blokkendoos om torens mee te bouwen en deze vervolgens terug om te duwen zal je kleintje urenlang zoet houden en bovenal ook de zintuigen stimuleren. Je kapoen zal altijd genieten van een kleurrijk prentenboek om de plaatjes te bekijken en te luisteren naar de verhalen die mama hierbij vertelt. Op die manier breiden ze spelenderwijs hun woordenschat uit en leren ze zinnen opbouwen. Er zijn natuurlijk ook nog de loopwagentjes, driewielers en diverse muziekinstrumenten waarmee je kind zich kan amuseren.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van speelgoed

Het is goed om te beseffen dat je kinderen snel groeien en tamelijk vlug iets nieuws aanleren. Echter, aan de leeftijd van 1 jaar kunnen ze nog niet alles en sommige speelgoedartikelen zullen nog een beetje te moeilijk zijn. Er is ook speelgoed dat gevaarlijk is omdat deze kleine onderdelen bevatten die een kind kan inslikken. Daarom is het een goede aanbeveling om altijd naar de leeftijdspecificaties te kijken die aangeven voor welke leeftijdsgroep het kinderspeelgoed geschikt is.

Een belangrijk aspect is de kwaliteit van het speelgoed, want je wilt natuurlijk dat je kind veilig kan spelen zonder dat er iets stuk gaat. Het speelgoed kan ook enorm demotiverend werken omdat bepaalde zaken voor je kleintje nog te ingewikkeld zijn. Kies daarom altijd voor speelgoed dat geschikt is voor de leeftijdscategorie van je kleintje omdat dit rekening houdt met de vaardigheden waarover je kind beschikt.

Door je kind het gepaste speelgoed te geven, gun je jezelf trouwens even wat rust omdat hij/zij zich alleen kan amuseren terwijl jij bijvoorbeeld met het huishouden bezig bent. Je kindje leert zich op die manier zelfstandig te vermaken wat heel belangrijk is voor zijn verdere ontwikkeling.

Het prijskaartje

Naast de reeds vermelde speelgoedartikelen zijn er nog veel meer soorten speelgoed die geschikt zijn voor kinderen die ongeveer de leeftijd van 1 jaar hebben. Deze stimuleren eveneens de ontwikkeling van je kind en kunnen ook gewoon leuk zijn. Let steeds op de leeftijdscategorie om leerzaam en plezierig speelgoed uit te kiezen.

Je kunt reeds producten vinden vanaf 10 à 15 euro en er zijn natuurlijk ook speeltjes waarvan de prijs oploopt tot gemiddeld 30 of 40 euro en meer. Er zijn trouwens ook aanbiedingen van pakketten die verschillende speelgoedartikelen bevatten die je kindje heel wat speelplezier zullen bezorgen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES