7 beste speelgoed voor 2 jaar Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste speelgoed voor 2 jaar – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Op 2-jarige leeftijd hebben kinderen al heel wat onder de knie waardoor je op zoek moet gaan naar nieuwe speeltjes die hun interesse wekken. Door even onze top 3 van speelgoed voor 2-jarigen te bekijken, zul je al gauw merken dat je met het Nijntje Verstoppertje Spelen – Kinderspel, een leuk en leerzaam spel in huis haalt. Het leert je kind om goed te luisteren en vervolgens, aan de hand van de tips op de kaartjes, het popje te vinden. Ook het SmartMax My First Safari Animals pakket blijkt een uitstekende keuze te zijn omdat het je kindje verschillende kleuren en dieren aanleert en hij/zij volop zijn/haar fantasie kan laten werken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste speelgoed voor 2 jaar (Reviews) van 2024

 

Als jonge ouder weet je als geen ander welk speelgoed je kleintje leuk vindt. Toch is het belangrijk om regelmatig ander speelgoed te geven zodat je kind steeds in zijn ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ben je op zoek naar een speelgoed tractor voor een 2-jarige? Of kies je specifiek voor educatief speelgoed voor kinderen vanaf 2 jaar? We kregen de hulp en het advies van ervaren kinderbegeleiders om deze lijst met 7 toppers samen te stellen. Neem je tijd om alles even rustig te bekijken en er vervolgens het beste speelgoed voor 2-jarigen uit te kiezen dat jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Nijntje Verstoppertje Spelen – Kinderspel – met 2 AA batterijen

 

Het Nijntje verstoppertje spel is leuk en leerzaam speelgoed voor kinderen vanaf 2 jaar. De kindjes kunnen alleen, met mama en papa of met vriendjes spelen waardoor de sociale interactie wordt gestimuleerd. Het Nijntje spel bestaat uit een Nijntje pop en 24 kaartjes met visuele tips waarmee het popje kan worden gevonden.

Bovendien zit alles netjes verpakt in een leuk koffertje met een handvat zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Door de Nijntje pop te verstoppen, moet je kind aan de hand van de tekeningen op de kaartjes, naar het popje op zoek gaan. Nijntje roept trouwens om de 10 seconden “ik ben hier” waardoor je peuter verband kan leggen tussen het geluid en de visuele tips om de pop te vinden. De eerste die Nijntje heeft gevonden is de winnaar.

Om dit spel te spelen heb je 2 AA batterijen nodig die apart moeten worden aangekocht. In de reviews merken we dat dit het populairste speelgoed is om kinderen samen te leren spelen en dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Verpakking: de verpakking bevat een leuk koffertje met handvat waarin een Nijntje pop en 24 kaartjes zitten waarop tekeningen staan.

Cognitief speelgoed: door goed te luisteren van waar het geluid komt en de visuele tips op de kaartjes te gebruiken, zal je kind het popje kunnen vinden. 

Aantal spelers: het Nijntje verstoppertje spel kan alleen, met mama of met 4 vriendjes worden gespeeld waardoor de kinderen met elkaar leren omgaan. Het speelgoed is geschikt voor meisjes en jongens vanaf 2 jaar.

De prijs: dit spelletje is momenteel in de aanbieding en valt in de goedkope prijsklasse zodat hij in bijna elk budget past.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: enkele klanten merken op dat de Nijntje pop heel kwetsbaar is waardoor hij onmiddellijk stuk is als hij valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SmartMax My First Safari Animals – Magnetische Dieren

 

Dit cognitieve speelgoed is geschikt voor een kind vanaf de leeftijd van 2 jaar om spelenderwijs kleuren en vormen te leren onderscheiden. De SmartMax magnetische dierenset kan trouwens met safari- of boerderijdieren worden aangekocht.

Het pakket bevat 6 magnetische staafjes en 6 safari dieren die uit 2 delen bestaan. Doordat deze bouwset wel 18 verschillende onderdelen bevat, kan je kind zijn/haar fantasie rijkelijk laten vloeien om gekke diersoorten samen te stellen. Zo kan hij/zij bijvoorbeeld het hoofd van een olifant, met een magnetisch staafje, aan het achterwerk van een leeuw vastmaken.

Alle losse onderdeeltjes passen overigens perfect in elkaar waardoor de fijne motoriek wordt gestimuleerd en je kindje heel handig wordt. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Leeftijdsgroep: dit speelgoed is geschikt voor jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 2 jaar tot ze ongeveer 5 jaar oud zijn.

Fijne motoriek: doordat de vormen en de magnetische staafjes goed in elkaar moeten worden gestopt, wordt er extra aandacht besteedt aan de fijne motoriek van de kinderen.

Verpakking: deze bouwset is verkrijgbaar met boerderij- of safari dieren en bevat 18 verschillende onderdelen waaronder 6 magnetische staafjes en 6 verschillende diertjes die uit 2 delen bestaan.

Veiligheid: alle onderdelen zijn groot genoeg waardoor je kindje ze niet kan inslikken.

 

Nadelen: 

Eenzijdig: een klant merkt op dat dit speelgoed heel eentonig is en dat de kinderen er al snel op uitgekeken raken. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes – Interactief Boek

 

Het interactief boek van VTech is speelgoed voor kinderen van 1 à 2 jaar om ze spelenderwijs hun eerste woordjes aan te leren. Het boek kan trouwens in 3 verschillende uitvoeringen worden aangekocht waardoor je kleintje al snel een heleboel dingen zal kunnen benoemen.

Door op een plaatje te tikken worden voorwerpen, dieren en andere zaken met een heldere elektronische stem benoemd waarna je kind deze leert nazeggen. Daarnaast krijgt hij/zij ook de bijhorende geluiden en leuke weetjes te horen waardoor de woordenschat snel wordt uitgebreid en je kind zich veel beter verstaanbaar zal kunnen maken.

Bovendien kun je het boek zo instellen dat hij een Nederlands- of Engelstalige stem heeft waardoor hij ook voor oudere kinderen die Engels leren, kan worden gebruikt. Het boek heeft overigens 2 AA batterijen nodig die in het pakket worden meegeleverd. In de reviews merken we dat de klanten dit speelgoed een uitstekende score van 4,8 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: doordat de elektronische stem zowel in het Nederlands als in het Engels kan worden ingesteld, kan het boek ook voor oudere kinderen goed van pas komen om de Engelse taal te leren.

Leeftijd: het interactieve boek is geschikt om kinderen vanaf de leeftijd van 1 à 2 jaar nieuwe woorden aan te leren.

Leerrijk: naast het uitbreiden van de woordenschat krijgt je kind ook allerlei leuke weetjes te horen.

Automatische uitschakeling: om spaarzaam met de 2 AA batterijen om te gaan, zal het boek na een bepaalde periode inactiviteit zichzelf uitschakelen.

 

Nadelen: 

Geluid: enkele klanten vinden dat het boek zelfs op het laagste volume nogal veel lawaai maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lego Duplo Getallentrein – 10847 – 23 onderdelen – vanaf 1,5 jaar

 

In plaats van je 2-jarige een speelgoedauto cadeau te geven, zou je kunnen kiezen voor deze stevige trein waarmee hij/zij meteen ook iets opsteekt. Deze Lego Duplo is leuk speelgoed voor kinderen vanaf 2 jaar om op een speelse manier cijfers te leren kennen. Bovendien kan hij ook later worden gebruikt als je kindje leert rekenen en tellen.

Met de grappige bijhorende figuurtjes kan je kind volop zijn fantasie laten werken en avontuurlijke verhalen verzinnen. Op die manier stimuleer je je kind tot een soort rollenspel waarbij de sociale interactie tussen mensen onderling of met dieren aan bod kan komen. Daarnaast zorgt Duplo er zoals steeds voor, dat alle onderdelen aangepast zijn aan de leeftijdsgroep van je kind zodat je hem/haar veilig kunt laten spelen.

Deze verpakking bevat een locomotief en 3 wagons, blokken met cijfertjes, 2 kinderfiguurtjes en een poes die mee op avontuur kan. In de reviews zien we dat zowel de ouders als de kindjes heel blij zijn met deze speeldoos.

 

Voordelen: 

Leerrijk: je kindje leert bouwen met behulp van de blokken en maakt kennis met cijfers. 

Leeftijd: de Duplo Lego trein is speelgoed dat geschikt is voor kindjes vanaf 1,5 tot 2 jaar. Wanneer je kind naar de eerste klas gaat kan hij ook dienen om te leren rekenen.

Verpakking: deze verpakking bevat 23 onderdelen waaronder een locomotief en 3 wagons, blokken met getallen, 2 poppetjes en een poes.

De prijs: dit speelgoed valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Klein formaat: slechts één klant heeft problemen met het formaat van de onderdelen. Hij/zij vindt de stukjes te klein voor kinderen vanaf 1,5 jaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. VTech Baby Activiteiten Tablet – Babytablet – educatief en interactief speelgoed

 

VTech wordt door velen als het beste merk beschouwd voor educatief en interactief speelgoed. De activiteiten tablet kan reeds worden gebruikt voor kinderen vanaf 9 maanden omdat hij korte verhaaltjes en leuke liedjes laat afspelen waarnaar je kind met veel plezier zal luisteren. 

Daarnaast beschikt de tablet over 25 interactieve toetsen die je peuter laten kennismaken met grappige dieren, mooie kleuren en vormen leert kennen en hij/zij krijgt ook leuke weetjes te horen. Hierdoor zal de woordenschat van je kleintje meteen een pak rijker worden en kan hij/zij meteen al veel meer vertellen.

Bovendien heeft deze tablet een handig formaat van 20 x 17 x 4 cm zodat hij heel gemakkelijk door kleine handjes kan worden vastgehouden. Dit speelgoed heeft trouwens 3 AAA batterijen nodig om te functioneren en deze worden met de tablet meegeleverd. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over deze tablet, maar dat hij wel heel kwetsbaar blijkt te zijn.

 

Voordelen: 

Educatief: deze tablet heeft 25 interactieve toetsen die na het aanklikken leuke weetjes laten horen en daarnaast je kind met allerlei voorwerpen en dieren laat kennismaken.

Leeftijdscategorie: doordat de tablet ook verhaaltjes en grappige liedjes ten gehore brengt, kan hij voor kinderen vanaf 9 maanden worden gebruikt.

Formaat: het toestel meet 20 x 17 x 4 cm waardoor je kleintje hem gemakkelijk zelf kan vasthouden.

Verpakking: de tablet wordt geleverd met 3 AAA batterijen zodat je hem meteen in gebruik kunt nemen.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: enkele klanten vinden dit speelgoed te kwetsbaar voor kleine kinderen. Als het apparaat eenmaal gevallen is, werkt hij niet meer naar behoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. AquaPlay Megabrug 1528 – Waterbaan – 35 onderdelen – vanaf 2 jaar

 

De kleine waterbaan van Aquaplan zorgt ervoor dat je kind volop zijn fantasie kan gebruiken om avontuurlijke verhalen te verzinnen. Dit uitdagend speelgoed voor 2-jarigen zal je kindje trouwens op een leuke manier leren hoe water beweegt. 

De mini waterbaan wordt met allerlei bruggetjes, bootjes en amfibievoertuigen geleverd zodat je kind de bijhorende poppetjes een heuse tocht kan laten maken. Als kapitein aan het roer kan je kleintje de richting van het water veranderen en de sluizen openen.

Deze waterbaan meet 120 x 105 x 22 cm waardoor je best wel wat ruimte nodig hebt om hem te plaatsen. Doordat er in de verpakking wel 35 losse onderdelen zitten, heeft je kind de hulp van een volwassene nodig om het leuke parcours te bouwen. In de reviews merken we dat de mensen heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze waterbaan.

 

Voordelen: 

Formaat: de waterbaan heeft een afmeting van 120 x 105 x 22 cm waardoor je genoeg plaats moet voorzien om hem te installeren.

Gebruik: de waterbaan moet met water worden gevuld zodat de bootjes en de amfibievoertuigen kunnen varen.

Leerrijk: door je kind de sluizen en het roer te laten bedienen zal hij/zij leren hoe water zich beweegt. Daarnaast kan je kleuter volop zijn fantasie aan het werk zetten en stoere verhalen verzinnen.

Montage: deze verpakking bevat 35 losse onderdelen die met de hulp van mama, papa of oudere broer/zus tot een heus parcours moeten worden gebouwd.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: doordat deze waterbaan in de hoogste prijsklasse valt, zal hij niet voor iedereen toegankelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Waterspeelmat – Babygym – Opblaasbare Watermat – Tummy Time – Speelmat

 

De opblaasbare waterspeelmat van Chillsy zal je kleintje urenlang speelplezier bezorgen. Hij moet met water worden gevuld waarna alle onderwaterdiertjes, grappige visjes en eendjes als het ware tot leven worden gebracht zodat je kindje alles goed kan bekijken.

Door je kleintje op zijn buikje te leggen zal hij met verwondering naar de mooie figuurtjes kunnen kijken en ernaar beginnen grijpen. Hierdoor wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd en zullen verschillende spieren aan het werk worden gezet waardoor zijn/haar fysieke vaardigheden er snel op vooruit gaan.

Deze speelmat is geschikt vanaf de leeftijd van 3 maand tot je kind ongeveer 5 jaar oud is. Bovendien is hij vervaardigd uit BPA-vrije materialen en volledig waterdicht zodat je kind niet nat wordt. Hij heeft trouwens een afmeting van 55 x 60 cm waardoor de speelmat vrij compact is en bijgevolg in elke ruimte kan worden gelegd. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: doordat deze watermat moet worden opgevuld en goed waterdicht is, kan hij altijd en overal worden gebruikt.

Motorische ontwikkeling: de onderwaterwereld komt helemaal tot leven waardoor je kindje de figuurtjes zal proberen vastgrijpen waarbij de oog-handcoördinatie wordt gestimuleerd.

Fysieke vaardigheden: door je kind op zijn buikje te leggen, zal hij/zij zich proberen opduwen en worden de hoofd-, nek-, schouder- en rugspieren aangesterkt.

Leeftijdsgroep: de speelmat kan voor kinderen vanaf 3 maand tot de leeftijd van 5 jaar worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Formaat: de speelmat heeft een beperkte afmeting van 55 x 60 cm waardoor sommige ouders hem te klein vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelgoed voor 2 jaar Koopgids

 

Wanneer je kleine kinderen in huis hebt, zul je ondertussen wel gemerkt hebben dat speelgoed een belangrijke rol speelt in hun ontwikkeling. Het is dan ook een goede aanbeveling om regelmatig in nieuw speelgoed te investeren om op die manier je kleintje optimaal te blijven stimuleren. Maar welk speelgoed bestaat er zoal voor 2-jarigen en waarom is de leeftijdsrestrictie zo belangrijk? Op welk budget moet je rekenen? En zijn er goedkope alternatieven te vinden of kun je maar beter de aanbiedingen en promoties erbij nemen als je de verschillende producten gaat vergelijken?

Waarom is het juiste speelgoed zo belangrijk

Naarmate je kind ouder wordt, zul je merken dat het belangrijk is om voor aangepast speelgoed te zorgen. Tijdens de dag is je kleintje het grootste deel van zijn tijd aan het spelen waardoor leuk en educatief speelgoed niet meer weg te denken is. Speelgoed wordt niet alleen gebruikt om je kind te vermaken, maar ook om hem/haar tijdens zijn ontwikkeling te stimuleren en nieuwe dingen aan te leren.

Speelgoed voor 2-jarigen is specifiek bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar omdat het gericht is op het mentale en lichamelijke niveau dat je kind op dat moment heeft. Op die manier kan je kleintje nieuwe vaardigheden aanleren die hij/zij later in het dagelijkse leven goed zal kunnen gebruiken. Het speelgoed voor kinderen van 2 jaar zal je kind bovendien al goed voorbereiden op de eerste stappen naar de peuterklas.

 

De leeftijdscategorieën bij speelgoed

Er zijn oneindig veel verschillende soorten speelgoed en dit kun je dan ook beter goed benutten om je kind spelenderwijs iets aan te leren. Echter, het heeft totaal geen zin om een kindje van 2 jaar schrijf- en rekenspeelgoed te geven omdat ze daar op die leeftijd meestal nog niet rijp voor zijn. Een kind moet op basis van zijn ontwikkelingsniveau worden uitgedaagd zodat hij/zij ook zelfvertrouwen krijgt. Speelgoed dat te moeilijk is zal je kind ontmoedigen waardoor er bijvoorbeeld bepaalde angsten kunnen ontstaan.

De motoriek en het verstandelijk vermogen bij kinderen van 2 jaar verschilt enorm ten opzichte van kids die 4 jaar oud zijn. Daarnaast is het speelgoed voor 2-jarigen zodanig aangepast dat het op een veilige manier kan worden gebruikt. De kleintjes stoppen vaak nog van alles in hun mond waardoor er verstikkingsgevaar is. Het is dan ook heel erg belangrijk om bij het kiezen van speelgoed goed naar de leeftijdscategorie te kijken zodat je kind op een veilige en leuke manier kan spelen.

 

De verschillende soorten speelgoed voor kinderen van 2 jaar

Met cognitief speelgoed leert je kind verbanden leggen en zal hij/zij merken dat oorzaken bepaalde gevolgen hebben. We denken dan bijvoorbeeld aan interactieve spelletjes waar de kinderen naar iets op zoek moeten gaan aan de hand van visuele of auditieve tips. Cognitieve spelletjes zorgen ervoor dat je kind ook kleuren en vormen leert onderscheiden. Enkele voorbeelden van cognitief speelgoed zijn spelletjes met blokken en symbolen, een speeltapijt, elektrische auto of een loopwagen met toeters en bellen.

Vervolgens is er het speelgoed voor de sociale en emotionele ontwikkeling waarmee een kind aanleert hoe hij/zij bepaalde emoties onder controle moet houden. Door met andere kinderen een spelletje te spelen zal een kind leren hoe hij met gevoelens moet omgaan waardoor meteen ook de sociale vaardigheden worden aangescherpt. Een krijtbord, klein winkeltje of een gezelschapsspelletje is perfect om sociale en emotionele betrokkenheid te stimuleren.

Daarnaast is speelgoed voor de fysieke ontwikkeling minstens even belangrijk. Dan denken we bijvoorbeeld aan een bal, een leuk peuterbad om te watertrappelen, een hippe zwemband om te leren drijven of een driewieler waarmee hij/zij alvast een voorsprong neemt om later goed te kunnen fietsen.

Het prijskaartje

Je kunt in elke prijsklasse gepast speelgoed voor een 2-jarig kind vinden waardoor er voor elke budget meer dan voldoende keuze is. Zo kun je al leuke spelletjes, een bal of doe-boekjes aankopen vanaf 5 euro of je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een grote blokkendoos die ongeveer 20 euro kost. Er is natuurlijk ook duurder speelgoed waarmee je je kind kunt vermaken. Voor een stevig loopfietsje of een degelijk ballenbad zul je al gauw gemiddeld 50 euro betalen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES