Beste speelhuis

Laatste update: 17.06.24

 

Speelhuizen test van 2024

 

Kinderen moeten zich van tijd tot tijd eens goed kunnen uitleven. Een speelhuisje is dan wel een goede mogelijkheid hiertoe. Toch is er heel wat onderscheid tussen de verschillende soorten speelhuizen. Dit maakt het nemen van een uiteindelijke beslissing ook niet altijd makkelijk. Wij zijn voor jou daarom alvast even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde speelhuizen. Zo zijn we uitgekomen bij het Smoby Friends speelhuis. Dit product is vooral vervaardigd uit duurzaam en stevig kunststof dat bovendien helemaal niet over scherpe hoeken of kantjes beschikt. Met het Little Tikes Picknick speelhuis haal je alvast een meer dan degelijk toestel in huis. Net zoals het vorige product is ook dit speelhuisje volledig vervaardigd uit kunststof. Je kunt het dus zowel binnen alsook gewoon buiten ergens een plekje geven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Speelhuis reviews – top 5

 

 

Als je een kinderdagverblijf hebt of je bent iemand met kinderen die wel een achtertuin heeft, dan is een speelhuis misschien wel een leuk idee. Kinderen moet je bezig kunnen houden en dat is waar zo een product goed van te pas komt. Zo een speelhuis kan zorgen voor eindeloos speelplezier, kies daarom voor het beste speelhuis dat jij nodig hebt.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Smoby friends

 

Met het Smoby friends speelhuis kunnen kinderen nu eindeloos speelplezier beleven. Dit is het ideaal kado dat je aan alle kinderen kunt geven. Je kunt het gewoon simpel in de achtertuin plaatsen, zodat de kinderen op een veilige manier kunnen genieten. Dit product is gemaakt van kunststof en het ziet er geweldig uit.

Het heeft zoveel elementen waarvan de kinderen kunnen genieten zoals een elektrische deurbel, echte ramen, een bankje met tafel aan de buitenkant en zelfs een brievenbus. Het is uitgewerkt in diverse leuke en fleurige kleuren en is behandeld met een speciale coating, zodat dit product de kleur blijft behouden.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met de kwaliteit en dit product heeft een leuk design. De prijs is redelijk en je kunt het zelf gemakkelijk opzetten. De elektrische bel is een specificatie waarvan de kinderen houden. Voor sommige gebruikers is het lastig op te zetten, want er zijn meer onderdelen nodig.

Ondanks de hoge prijs van dit Smoby speelhuis, zien we duidelijk heel wat positieve online beoordelingen verschijnen. Het zal dan ook niet verwonderen indien dit toestel één van de populairste speelhuizen uit onze lijst wordt. Bovendien is het ook afkomstig van een enorm gewaardeerd merk.

 

Voordelen: 

Materiaal: het speelhuisje is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig kunststof. Je kunt het zowel binnen alsook buiten in de tuin plaatsen.

Ontwerp: het huisje is voorzien van ramen en deuren. Daarnaast is er zelfs een garage en een leuke schoorsteen voorzien. De felle kleurtjes maken het speelhuisje er heel erg fraai en trendy uitzien.

Speciale coating: of je het huisje nu binnen of buiten plaatst, je hoeft je geen zorgen te maken dat de kleuren zouden vervagen. Het huisje is namelijk met een zeer speciale coating behandeld.

 

Nadelen: 

Prijzig: we merken dat het speelhuisje niet meteen over de laagste prijs beschikt. We vermoeden dat dit een probleem zou kunnen zijn voor sommige gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Little Tikes Picknick

 

Het Little Tikes Picknick speelhuis is de droom van elk kind. Dit mooie en leuke speelhuis is gemaakt van kunststof en is heel erg duurzaam. Het is uitgevoerd in neutrale kleuren, zodat het op een echt huis lijkt.

Dit huisje is voorzien van een elektrische bel die 6 verschillende geluiden kan maken. Let wel, dat je de batterijen niet meekrijgt bij het aanschaffen van dit product. Het is voorzien van een leuke picknick tafel waarbij de gerechten via het raam aan de zijkant geserveerd kunnen worden. Aan de binnenkant heb je een complete keuken en je krijgt ook een 19-delig setje met verschillend keukengerei en ingrediënten.

Dit product is misschien niet 1 van de goedkope speelhuizen, maar het is wel erg geliefd onder haar gebruikers. Voor hen heeft dit product het juiste formaat en de kwaliteit ervan is ook goed. Het is een stevig en duurzaam product en de kinderen genieten ervan.

Je kunt natuurlijk ook meteen kiezen voor het Little Tikes Picknick speelhuisje. Dit exemplaar is werkelijk het ideaal kado om aan je kind of kinderen te geven. Net zoals het voorgaande model is ook dit speelhuisje helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig kunststof. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit speelhuisje.

 

Voordelen: 

Design: het huisje is afgewerkt met bijzonder neutrale kleuren. Daardoor lijkt het wel op een echt huis.

Kenmerken en opties: het huisje is niet alleen voorzien van ramen en een deur maar ook van een gezellig terrasje. Daarnaast is er ook een elektrische bel aanwezig en een leuke picknick tafel.

Hulpstukken en accessoires: zodra je besluit om dit speelhuisje aan te kopen dan krijg je er meteen ook een 19-delig setje bij. Zo heb je heel wat verschillende soorten keukengerei en ingrediënten die je kunt gebruiken in het speelhuisje.

 

Nadelen: 

Geen batterijen: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de batterijen voor de elektrische bel niet bij de aankoop worden meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Smoby My House

 

Met het Smoby My House speelhuis kunnen zelfs de peuters ook genieten van een zalige speeltijd.

Dit product kan gebruikt worden voor kinderen vanaf een leeftijd van twee jaar. Als je ruimte hebt in je huis, dan kun je dit speelhuis gewoon daar plaatsen. Bij mooi weer kunnen de kinderen dan met volle teugen genieten van dit product. Dit product is gemaakt in leuke en fleurige kleuren, wat het aantrekkelijker maakt voor de kinderen. Het is ook voorzien van gave geluidsfuncties, waarvan de kinderen zeker zullen houden.

Aan de hand van de reviews kun je merken dat de gebruikers dit product top vinden. Met dit product hebben de kinderen boordevol plezier en kunnen zij oneindig bezig zijn. Dit product is kwalitatief en het ziet er ook mooi uit. Het is stevig is gemakkelijk om in elkaar te krijgen. Enkele gebruikers vinden dat het moeilijk op te zetten is.

Net zoals het eerste toestel is ook dit speelhuisje afkomstig van het bekende merk Smoby. We vermoeden dat verschillende personen dit merk beschouwen als veruit het beste merk. Het huisje ziet er zeer aantrekkelijk en aangenaam uit vanwege de mooie felle kleurtjes. Bovendien is het huisje ook geschikt voor peuters en kleuters.

 

Voordelen: 

Leeftijd: dit speelhuisje wordt vooral aangeraden voor jonge kindjes van zodra ze 2 jaar oud zijn geworden.

Gebruiksgemak: je kunt dit speelhuisje zowel binnen gaan plaatsen alsook gewoon buiten in de tuin of op het terras.

Handig in gebruik: naast de felle kleurtjes zul je merken dat het huisje ook over heel wat ramen en een deurtje beschikt. Verder zijn er ook heel wat verschillende geluidsfuncties voorzien. Daardoor wordt het huisje wel erg aantrekkelijk voor kindjes.

 

Nadelen: 

Installatie: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers is van mening dat het niet zo eenvoudig is om het speelhuisje in elkaar te zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Feber Bungalow

 

De Feber Bungalow is geschikt voor mensen die niet teveel ruimte hebben, maar toch een speelhuis voor de kinderen willen kopen.

Het heeft een compact design, maar is toch groot genoeg zodat de kinderen er vrij in kunnen spelen. Dit product is geschikt voor kinderen die ouder dan drie jaar zijn. Het is gemakkelijk om in elkaar te zetten en het heeft bepaalde eigenschappen, waarbij de kinderen het gevoel zullen krijgen dat het om een echt huis gaat. Zo kun je de ramen en deuren open- en dicht maken.

Als je wilt profiteren van een speelhuis aanbieding, dan moet je voor dit product kiezen. Het heeft tot nu toe maar 1 review, maar je kunt merken dat de koper blij ermee is. Voor deze persoon heeft dit product het juiste formaat en de kwaliteit is goed. Het is gemakkelijk om op te zetten en de kinderen zijn er dol op.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijk speelhuisje dat er ook nog eens fraai uitziet dan kun je dit exemplaar even bekijken. De Feber Bungalow is werkelijk ideaal voor mensen met een beperkt budget. Laten we samen even op zoek gaan naar de eigenschappen van dit speelhuis.

 

Voordelen: 

Compact: in vergelijking met sommige andere speelhuisjes zul je merken dat dit exemplaar vrij compact is. Daardoor hoef je niet veel ruimte te voorzien om het ergens te zetten.

Ontwerp: het huisje is voorzien van verschillende ramen en een deurtje. De felle kleurtjes maken het speelhuis heel aantrekkelijk en trendy.

Prijskaartje: je zult vrijwel meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van dit speelhuis.

 

Nadelen: 

Design en formaat: het is natuurlijk altijd mogelijk dat sommige kopers het huisje liever wat groter en aantrekkelijker willen hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Speelhuis Hout Ibiza

 

Het Speelhuis Hout Ibiza van Exit is gemaakt van echt en gedroogd cederhout met een neutrale kleur. Je kunt zelf ervoor kiezen om het in een gewenste kleur te schilderen of je kunt het ook zo laten. Het is een ideaal product voor kinderen zodat ze op een leuke en veilige manier kunnen spelen. Je kunt het gebruiken voor kinderen die ouder zijn dan drie jaar.

Dit product is eenvoudig op te zetten, dankzij het Prefab systeem dat het heeft. Het heeft een compact formaat en heeft daarvoor niet veel ruimte nodig.

Voor dit product is er jammer genoeg nog geen beoordeling geschreven. Als jij van plan bent dit product te kopen, dan kun je de eerste persoon zijn die een beoordeling geeft ervoor. Omdat er nog geen beoordeling van een gebruiker is geplaatst, kan er nog geen advies worden gegeven voor dit product.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor het speelhuisje van het bekende merk Exit. Dit Speelhuis Hout Ibiza is bijzonder stevig en ziet er heel erg natuurlijk uit. Het is dan ook ideaal voor mensen die op zoek zijn naar iets rustgevend en iets dat er heel eenvoudig uitziet.

 

Voordelen: 

Materialen: dit speelhuisje is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam cederhout. Vandaar ook de neutrale kleur van het speelhuisje.

Gebruiksgemak: indien je het huisje graag wilt schilderen dan is dit uiteraard geen enkel probleem. Op die manier kun je het nog net iets persoonlijker maken.

Prefab systeem: het Prefab systeem zorgt ervoor dat het speelhuis in een mum van tijd is opgezet.

Formaat: je zult merken dat het hier om een vrij compact speelhuis gaat. Je hoeft dus helemaal niet zoveel ruimte te voorzien.

 

Nadelen: 

Geen reviews: momenteel zijn er jammer genoeg nog geen online beoordelingen geplaatst. Daardoor is het niet eenvoudig om op jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen van het speelhuis.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelhuizen koopgids

 

Spelen jouw kindjes ook graag in de tuin samen met hun vriendjes? Dan kan het misschien wel een leuk idee zijn om een speelhuis aan te kopen. Opdat jij zou weten waar je op moet letten, hebben wij hieronder een aantal elementen besproken. Bekijk zeker het type, de afmetingen, het materiaal, de opties en ook de prijs.

Type

Tegenwoordig bestaan er speelhuizen in verschillende maten en materialen waardoor de keuze er niet gemakkelijker op wordt. Je hebt de losstaande speelhuizen en je hebt modellen in combinatie met een glijbaan of schommel.

De gewone standaard modellen zijn vaak de losstaande huizen waarvan de meeste uit plastic gemaakt zijn. Hierdoor kun je ze dus ook heel gemakkelijk verplaatsen doordat ze heel weinig wegen. Ideaal voor zowel binnen als buiten. Deze speelhuisjes bieden natuurlijk geen extra doorgroeimogelijkheden en zijn vaak geschikt voor een bepaalde leeftijdscategorie.

Wil je graag een speelhuis aankopen dat kan gebruikt worden voor verschillende leeftijden dan is dit mogelijk. Dit zijn vaak aanbiedingen die verbonden zijn met een andere constructie waar bijvoorbeeld een schommel of glijbaan aan bevestigd is. Houd er rekening mee dat deze modellen veel groter zijn en dus meer ruimte in beslag gaan nemen.

 

Afmetingen

Als je beslist om een speelhuis te kopen voor jouw kindje dan is het handig als je weet waar je het wilt zetten. Op die manier heb je een beter zicht op de ruimte die beschikbaar is en kun je veel doelgerichter gaan zoeken.

Wanneer je op zoek bent naar een speelhuisje dat zowel binnen alsook buiten geplaatst kan worden, dan kijk je best naar een model dat niet al te groot is en niet veel weegt. De lengte ligt gemiddeld rond de 150 cm en de breedte ligt gemiddeld rond de 75 cm. De hoogte varieert tussen 100 cm en 140 cm.

De speelhuizen die verbonden zijn met een constructie waarop ook een glijbaan of een schommel bevestigd zijn, zijn uiteraard veel groter. Dit is dus ideaal voor als je over een grote tuin beschikt. Aangezien deze constructie meer plaats in beslag neemt, is het dus noodzakelijk dat je over voldoende ruimte beschikt.

 

Materiaal

Als je de beste speelhuizen met elkaar gaat vergelijken houd je best ook rekening met het materiaal. Sommige modellen zijn gemaakt uit kunststof en zijn dus zeer sterk en degelijk gebouwd. Ook plastic is een mogelijkheid.

Er is ook de mogelijkheid om voor een speelhuis aanbieding uit gedroogd cederhout te gaan. Deze bijzondere houtsoort is bestand tegen alle weersomstandigheden en heeft een neutrale kleur. Op die manier kun je het huisje probleemloos schilderen in een kleur naar keuze. Door het huis te schilderen kun je het meteen veel persoonlijker gaan maken.

Sommige speelhuizen beschikken ook over een anti-UV coating. Dit is een speciale coating die ervoor zorgt dat het product zijn kleur niet verliest en de stevigheid behoudt. Zo kun je veel langer van het speelhuis genieten.

 

Opties en accessoires

Veel recente speelhuizen beschikken over een elektrische deurbel. Afhankelijk van het model heb je dan de keuze tussen verschillende geluiden. Bovendien kun je bij heel veel modellen de ramen en deuren openmaken en dichtmaken. Dit is voor een kind ook altijd leuk omdat het huisje voor hen daardoor net iets meer werkelijkheid wordt.

Sommige speelhuisjes zijn daarnaast ook voorzien van een kleine brievenbus en een bankje met een tafeltje. Ideaal voor als de kindjes graag eens in hun eigen huis willen eten. De iets recentere modellen zijn ook vaak voorzien van heel wat accessoires. Denk maar aan een compleet ingericht keukentje of een volledige set keukengerei met ingrediënten. En sommige beschikken over een veranda of een klein balkon.

Houd er wel rekening mee dat een speelhuis met meer opties en extra accessoires misschien niet meer tot de goedkope speelhuizen kan gerekend worden.

Prijs

Zoals we hebben kunnen merken uit de vorige puntjes zijn er tegenwoordig reeds verschillende modellen op de markt gebracht. Elk met hun eigen voor- en nadelen. Het ene model beschikt bijvoorbeeld over net iets meer opties dan het andere model. Het aantal mogelijkheden die het huis biedt, zal uiteraard ook een belangrijke rol spelen in de vraagprijs ervan.

Ook het design is een doorslaggevende factor in de kostprijs van een speelhuis. Een huisje met alles erop en eraan zal misschien ook wel net iets duurder zijn dan een iets eenvoudiger model. Ook het model en de grootte speelt een belangrijke rol. Een speelhuis in combinatie met een schommel bijvoorbeeld zal wel net een tikkeltje duurder zijn.

Het is ook belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt welk bedrag je maximaal wilt en kunt spenderen aan het product. Het is een goede aanbeveling om de reviews van kopers te lezen voordat je een speelhuis aankoopt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES