5 Beste springkussens Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Springkussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een springkussen, ook wel springkasteel genoemd, kan eender welk feestje extra speciaal en uniek maken. Ze bestaan wel degelijk in verschillende vormen, formaten, materialen, kleuren en designs. Ben je altijd al dol geweest op clowns? Dan lijkt het Clown Happy springkussen alvast een schot in de roos te zijn. Dit grappige springkussen wordt gekenmerkt door een vrolijk design boordevol felle kleuren en gekke clown-prints. Heb je het toch meer voor ridders en kastelen, dan lijkt de Bestway Fisher Price misschien wel iets voor jou. Dit unieke springkussen heeft wel degelijk de vorm van een echt kasteel zodat jij en je vriendjes, zich echte ridders kunnen wanen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste springkussens (Reviews) van 2024

 

Is het binnenkort de verjaardag van je zoon of dochter? En wil je voor hem of haar een onvergetelijk verjaardagsfeestje organiseren? Dan kan het beste springkussen alvast niet ontbreken. Je kiest uiteraard helemaal zelf of je voor een groot of een klein springkussen kiest. Hoe groter het product, hoe kleiner de kans dat het tot de goedkope springkussens zal behoren. Laat je echter niet meteen afschrikken en neem rustig de tijd om de 5 topproducten hieronder even grondig te bekijken.

 

1. Clown Happy Town Slide And Hoop Bouncer Inclusief springkussenblower

 

Ben je op zoek naar een echte springkussen aanbieding? Dan lijkt dit product van Clown Happy Town misschien niet echt te zijn waar jij naar op zoek bent. Ondanks de hoge prijs kunnen we vaststellen dat er toch heel wat klanten een positief advies geven over dit product. Bekijk dus zeker ook even de verschillende online reviews bij het product.

Het springkussen heeft een totale afmeting van 225 x 300 x 175 cm en is dus vrij groot. Houd hier dus rekening mee en zorg dan ook voor een goed plekje ergens in de tuin of op terras. Het product is bovendien uitgerust met een bijzonder krachtige 220/240 Volt blower en wordt geleverd inclusief een basketbalnet, 4 grondharingen, een reparatiesetje en zelfs een stevige draagtas. Bij voorkeur wordt het product niet aanbevolen voor kindjes die jonger zijn dan 2 jaar oud.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat er tot op heden nog maar 5 klanten een reactie geplaatst hebben. Alle klanten hebben bovendien unaniem een maximumscore van 5 sterren gegeven. Wat dus doet vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bestway Fisher Price Springkussen DS93463

 

Wil je niet meteen zoveel geld spenderen aan een degelijk en duurzaam springkussen? Of beschik je misschien over een budget dat net iets beperkter is? Dan hoef je je niet langer zorgen te maken, want dan lijkt dit product van Bestway misschien wel iets voor jou. Het is een iets compacter springkussen met een maximale afmeting van 175 x 173 x 135 cm. Ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar oud tot en met de maximale leeftijd van zo’n 6 jaar oud.

Het springkasteel is vervaardigd uit duurzaam vinyl en wordt gekenmerkt door een opvallende blauwe met rode kleur. Echt een topproduct om eender welk verjaardagsfeestje extra mee op te fleuren. Het product staat dan ook garant voor heel wat uurtjes speelplezier.

Bij de aankoop van het product krijg je uiteraard niet alleen het springkussen meegeleverd maar ook een handige reparatieset. We merken dat de meeste klanten de uitstekende kwaliteit duidelijk kunnen waarderen en ook van mening zijn dat het product makkelijk te installeren is. Echter is een kleine minderheid van de klanten niet helemaal overtuigd van dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Intex Springkussen Jump O Lene Castle Bouncer 175×135

 

Net zoals het vorige product, lijkt ook dit springkussen wel een echt koopje te zijn. Ideaal voor mensen die toch eerder op zoek zijn naar één van de goedkope springkussens. Het opblaasbare springkussen is makkelijk en zonder veel problemen op te blazen, en heeft de duidelijke vorm van een kasteel. De hoge muren zorgen meteen voor heel wat extra veiligheid.

Het is een duurzaam springkasteel dat vervaardigd is uit PVC en gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 175 x 175 x 135 cm. Het product heeft bijgevolg een maximale draagkracht van zo’n 54 kilogram en is dus ideaal voor maximaal 3 kindjes tegelijk. Een topproduct dat meteen garant staat voor heel wat uurtjes speelplezier.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de meningen toch eerder wat verdeeld zijn. Zo merken we heel wat positieve reacties op van klanten die duidelijk tevreden zijn over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Anderen zijn dan weer minder overtuigd en vinden dat het springkussen helemaal niet aan de verwachtingen voldoet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Loks Springkussen Kasteel opblaasbaar vinyl Inclusief reparatie sticker

 

Kies je voor het springkussen van Loks, dan kies je voor een product met een maximale afmeting van 175 x 175 x 135 cm. Ideaal dus voor maximaal 2 tot 3 kindjes die er tegelijk op springen. Het springkussen is vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden vinyl met een maximale dikte van zo’n 0,40 mm.

Verder is het springkussen ook nog eens uitgerust van stevige veiligheidsventielen en een handige reparatie sticker. De wanden van dit unieke springkasteel zijn afgewerkt met afneembaar netweefsel. Het product staat dan ook garant voor uren speelplezier en wordt aangeraden voor kindjes vanaf 3 jaar oud tot en met de maximale leeftijd van zo’n 6 jaar oud.

We moeten jammer genoeg vaststellen dat er nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst. Daardoor durven wij vermoeden dat het hier misschien nog om een vrij recent springkussen gaat. Het kan ook zijn dat heel wat kopers het product reeds in huis hebben maar gewoon nog niet de tijd gevonden hebben om een reactie te plaatsen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Avyna Springkussen Fun Palace 6-1 Inclusief sprinkussenblower AVHB-SK02

 

Je kunt tenslotte ook nog altijd opteren voor het degelijke springkussen van Avyna. Indien je voor dit product kiest dan zul je echter wel rekening moeten houden met een hoger budget. Het springkussen is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig PVC en heeft een totale afmeting van 300 bij 210 cm. In vergelijking met de andere producten uit deze lijst, is dit veruit het grootste springkussen.

Bij de levering van het product wordt er meteen ook een krachtige springkussen blower meegeleverd. Het is een groot springkussen dat de vorm heeft van een kasteel en bovendien ook voorzien is van een leuke glijbaan. Kortom heel wat speelplezier voor kindjes vanaf de leeftijd van zo’n 3 jaar tot en met kindjes van maximaal 8 jaar oud.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat enige vorm van reactie ontbreekt. Het hoge prijskaartje zou hier mogelijks wel een verklaring voor kunnen zijn. Laat je echter niet meteen afschrikken door de hoge prijs en bekijkt de mogelijkheden van het product even rustig.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Springkussens koopgids

 

Doet je kindje binnenkort zijn of haar communie? Dan kan één van de beste springkussens alvast niet in het plaatje ontbreken. Het is een goede aanbeveling om niet meteen het eerste het beste springkussen aan te kopen maar meerdere producten met elkaar te vergelijken. Let daarbij niet alleen op het formaat en de materialen maar evenzeer op de veiligheid, de installatie en eventueel het prijskaartje en de verschijningsvormen. En wie weet spot je zo nog wel een springkussen aanbieding.


Wat is een springkussen en het gebruiksgemak

Een springkussen, ook wel springkasteel of luchtkasteel genoemd, is een bijzonder grote zak die helemaal is opgevuld met lucht. De vorm van die zak, de zogenaamde verschijningsvorm, varieert naargelang. Zo heb je de standaard vierkante springkussens maar je hebt er ook die vorm aannemen van een clown, een jungle park en noem maar op. De keuze is werkelijk aan jou.

Een duurzaam springkussen betekent niet alleen heel veel speelplezier, het kan ook gezien worden als een originele workout. Het is bovendien geschikt voor jong en oud en zul je vaak op heel wat feestjes, verjaardagen, communies en evenementen zien verschijnen. Zo heb je niet alleen de mogelijkheid om een springkussen te kopen, je kunt ze namelijk ook gewoon huren.

 

Verschijningsvormen

Zoals reeds min of meer vermeld, kan de verschijningsvorm van het springkussen sterk variëren. Springkussen bestaan vandaag de dag namelijk in tal van verschillende vormen en formaten. De meeste frequente verschijningsvorm die je zult tegenkomen is het kasteel. Vandaar de voor de hand liggende benaming “springkasteel”.

Echter zijn de mogelijkheden vandaag de dag enorm. Zo zul je zien dat heel wat recente springkastelen voorzien zijn van hindernisbanen, glijbanen en noem maar op. Je hoeft je alvast geen zorgen te maken omtrent de veiligheid. Daar dergelijke hindernissen en glijbanen ook voorzien zijn van lucht, is een mogelijke impact bijzonder zacht en zonder gevolgen.

 

Leeftijd en veiligheid

Een springkussen zorgt voor heel wat plezier voor zowel jong als oud. Uiteraard is het wel aan te raden om toezicht te houden indien je kindje van 2 of 3 jaar oud even op het springkussen wilt spelen. Een extra vang- of beschermnet kan dan eventueel een goed idee zijn, zeker bij hele jonge kindjes.

Daarnaast is het een aanrader om wanneer er jonge kindjes aan het springen zijn, er als volwassen persoon er niet ook nog eens op te kruipen. Jongere kindjes hebben namelijk nog niet zoveel evenwicht als een volwassen iemand. Zorg ervoor dat je het springkussen betreedt op sokken of eventueel blootvoets en houd rekening met het maximaal aantal personen dat tegelijk op het springkussen mag.


De grootte en de gebruikte materiaalsoorten

Zoals vermeld, bestaan er vandaag de dag springkussens in allerlei vormen en formaten. Om het formaat van het springkasteel te bepalen, is het handig om niet alleen rekening te houden met de plaatsing maar ook met de leeftijdscategorie. Heb je een kleine of grote tuin? Waar wil je het springkasteel plaatsen en wie of wat is de doelgroep? Het spreekt voor zich dat een springkussen voor jonge kindjes van maximaal 5 jaar oud kleiner zal zijn dan eentje voor volwassenen.

Ook wat betreft de gebruikte materiaalsoorten is het handig om gegronde keuze te maken. Zo zul je merken dat de meeste springkussens vervaardigd zijn uit duurzaam PVC of polyester materiaal. Echter behoren ook TPU, Nylon en zelfs Polyvinylchloride tot de vele mogelijkheden. Kortom, heel wat opties en dus ook heel wat knopen die je moet doorhakken.

 

Installatie van het springkussen en budget

Eenmaal je het springkussen hebt aangekocht, dan zul je je moeten richten op de installatie ervan. Zo is het altijd handig indien je een springkussen aankoopt dat is uitgerust met een ingebouwde pomp. In dergelijke gevallen hoef je de pomp gewoon te verbinden met het dichtstbijzijnde stopcontact en klaar is Kees! Echter moet je wel rekening houden met een hoger prijskaartje.

Wil je liever wat geld besparen, dan kies je maar beter voor een exemplaar dat niet voorzien is van een ingebouwde pomp. Echter heb je hierbij de mogelijkheid om er zelf apart nog een pomp te gaan bijkopen. Hierbij kun je kiezen voor een handmatige pomp of toch liever een elektrisch model. Bij een elektrische pomp zul je zelf weinig energie en kracht verspillen, wat een voordeel is. Echter is het prijskaartje ook weer hoger dan een handmatige pomp.

Algemeen zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 449 euro. Alhoewel er ook heel wat goedkope springkussens zijn van ongeveer 250 euro die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook exemplaren waarbij het prijskaartje richting 600 euro kan oplopen. Bedenk waar je naar op zoek bent en hoeveel geld je bereid bent te spenderen hieraan. En wees bij voorkeur aandachtig voor aanbiedingen en promoties!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES