5 beste stoelverhogers Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste stoelverhogers – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Als je kindje te groot geworden is om in een kinderstoel te zitten, dan kan een degelijke stoelverhoger de oplossing bieden. Met een stoelverhoger kun je op een handige manier de zithoogte van een stoel aanpassen zodat je kind gezellig mee aan tafel kan. Uit het ruime aanbod selecteerden we alvast 3 toppers om even beter te bekijken. Zo zou de Ingenuity Baby Base 2-in-1 Stoelverhoger een uitstekende keuze kunnen zijn omdat de zitverhoger met je baby meegroeit en tevens gemakkelijk kan worden meegenomen. Daarnaast staat de Mykko stoelverhoger die een meer dan waardig alternatief is. Deze houten meegroeistoel heeft een aluminium frame dat eenvoudig uitschuifbaar is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste stoelverhogers (Reviews) van 2024 

 

Als je op zoek bent naar een degelijke stoelverhoger, kunnen we het advies geven om even onze lijst met topproducten te bekijken. Wil je graag een stoelverhoger met kussen zodat je kindje heel comfortabel zit? Of gaat je voorkeur uit naar een opblaasbare stoelverhoger om gemakkelijk te kunnen meenemen? In onze selectie staan uiteenlopende uitvoeringen waartussen je zeker de beste stoelverhoger kunt vinden die aan al jou noden voldoet.

 

1. Ingenuity Baby Base 2-in-1 Stoelverhoger – met uitneembaar inzetstuk

 

De stoelverhoger voor de eetkamerstoel van Ingenuity is één van de populairste producten in onze selectie. Deze stoelverhoger voor kinderen tot 22 kg is het ideale hulpmiddel om je kleintje op een grote stoel te laten zitten zodat hij gezellig samen met het gezin kan eten.

Het compacte polypropyleen zitje  is voorzien van een comfortabel inzetstuk dat je er gewoon kunt uitnemen als je kind groter wordt. Bovendien beschikt hij over een afneembaar tafelblad met een houder waarin je peuter zijn/haar drinkbeker kan plaatsen. Dit blad kan trouwens onderaan in de stoelverhoger worden opgeborgen zodat je hem altijd bij de hand hebt.

Dit exemplaar heeft een licht gewicht van 2,4 kg waardoor je hem kunt meenemen om bijvoorbeeld bij oma en opa te gaan lunchen. Doordat hij voorzien is van een handige riem om het zitje vast te maken, blijft het geheel stevig op zijn plaats en gaat hij niet verschuiven. Daarnaast heeft deze stoelverhoger een 3-puntsgordel waarmee je je kind veilig kunt vastgespen zodat hij/zij niet valt. In de reviews merken we dat deze stoelverhoger een heel goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze stoelverhoger voor kinderen tot 22 kg beschikt over een verwijderbaar tafelblad dat in het zitje kan worden opgeborgen zodat je hem altijd bij hebt.

Materiaal: hij is gemaakt uit duurzaam polypropyleen waardoor je hem gemakkelijk kunt schoonmaken.

Gewicht: door zijn licht gewicht van amper 2,4 kg kun je hem meenemen als jullie ergens gaan lunchen.

Veiligheid: de stoelverhoger is voorzien van een riem om hem aan de stoel te bevestigen. Hij heeft tevens een stevige veiligheidsgordel zodat je kleintje niet van de stoel kan vallen.

 

Nadelen: 

Zithoogte: een klant maakt de opmerking dat het stoeltje met het inzetstuk een te hoge zithoogte heeft om onder de tafel te schuiven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Mykko stoelverhoger , Meegroeistoel , design – maximaal belastbaar tot 30 kg

 

Deze moderne Mykko stoelverhoger eetstoel is heel functioneel en kindvriendelijk. Door zijn aluminium frame dat met een houten zitting en -rugleuning werd afgewerkt, heeft het geheel een klassevolle uitstraling zodat hij in de meeste interieurs kan worden gebruikt.

Bovendien is het telescopisch frame vlot uitschuifbaar waardoor je hem probleemloos op elke stoel kunt vasthaken. Het zitje en de rugleuning kunnen eenvoudig worden versteld zodat deze stoelverhoger altijd de juiste zithoogte heeft om samen met de volwassenen aan tafel te zitten. Hij is trouwens voorzien van een stevige heupgordel om je kleintje veilig vast te maken zodat hij/zij niet kan vallen.

Daarnaast kan deze stoelverhoger met zijn licht gewicht van 2,7 kg tot een compact formaat worden dichtgevouwen waardoor hij heel goed transporteerbaar is. Hij is trouwens geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot je kind 5 jaar is of ongeveer 30 kg weegt. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen: 

Installatie: deze stoelverhoger kan gewoon met haken op de rugleuning van bijna elke stoel worden vastgehaakt waardoor hij stevig vaststaat.

Gebruiksgemak: dankzij het telescopische frame en de aanpasbare zitting en rugleuning, groeit deze stoel met je kindje mee zodat je hem lang kunt gebruiken.

Materiaal: het buizenframe is gemaakt uit aluminium en afgewerkt met een houten ruggensteun en -zitting waardoor hij er heel eigentijds uitziet.

Transporteerbaar: de stoelverhoger weegt 2,7 kg en kan tot een compact formaat worden opgevouwen zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

 

Nadelen: 

Compatibiliteit: een klant merkt op dat deze stoelverhoger niet op stoelen met een dikke rugleuning kan worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Babybjörn Stoelverhoger , met antislip zitting, gemakkelijk meeneembaar

 

Babybjörn wordt door velen als het beste merk beschouwd voor alles wat je nodig hebt om je kleintje optimaal te verzorgen. Deze Babybjörn stoelverhoger voor peuters wordt in het wit en babyblauw aangeboden zodat je er eentje kunt uitkiezen dat het best bij jouw stoelen past.

Bovendien is hij uit duurzame kunststof vervaardigd waardoor hij heel eenvoudig met een vochtige doek te reinigen is. Aan de onderzijde van het zitje werd een rubberen rand en stevige riem voorzien om de stoelverhoger goed vast te maken en ervoor te zorgen dat hij niet kan verschuiven. Doordat het zitgedeelte een geribbelde antisliplaag heeft, kan je kind niet heen en weer glijden of stiekem van de stoel glippen.

Dankzij zijn compacte formaat van 35,6 x 36,8 x 14,2 cm en zijn gewicht van amper 678 g kun je hem gemakkelijk overal meenemen. Deze stoelverhoger is trouwens geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.  In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de stoelverhoger werd aan de onderzijde voorzien van een riem en een rubberen rand zodat het zitje niet kan verschuiven.

Formaat: hij heeft een compacte afmeting van 35,6 x 36,8 x 14,2 cm en een licht gewicht van 678 g waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen als je ergens gaat lunchen.

Materiaal: deze stoelverhoger is gemaakt uit duurzaam en onderhoudsvriendelijk polypropyleen. Op de zitting is een geribbelde antisliplaag aangebracht zodat je kleintje niet heen en weer kan schuiven.

Compatibiliteit: deze stoelverhoger past op de meeste stoelen en laat bovendien geen afdrukken na waardoor de stoel niet beschadigd raakt.

 

Nadelen: 

Gebruik: we merken dat deze stoelverhoger geen ruggensteun heeft en bijgevolg minder geschikt is voor stoelen met een rugleuning die ver naar achteren staat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Munchkin Travel booster seat Stoelverhoger – met rugleuning

 

Deze stoelverhoger met rugleuning is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het zitje van Munchkin kan heel compact tot een soort draagtas worden opgevouwen zodat je hem gemakkelijk aan de handige draagriem kunt meenemen.

Bovendien heeft de nylon stoelverhoger een stevig en stabiel frame waardoor je kindje een comfortabele zitting met rugleuning heeft. Onder het zitgedeelte is er ruimte voorzien om flessen, luiers en andere benodigdheden op te bergen zodat je steeds alles bij de hand hebt. Aan de onderzijde werden er trouwens Xtra-Grip tractiepads aangebracht waardoor het geheel stevig op de stoel staat en niet kan verschuiven.

Verder heeft deze draagbare stoelverhoger een aanpasbaar 3-punts harnassysteem zodat je kind veilig op de grote stoel kan zitten. Deze stoelverhoger is overigens geschikt voor kindjes vanaf 12 maanden tot ze ongeveer 15 kg wegen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over dit product, maar dat de beschrijving op de website niet correct is.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze 2-in-1 stoelverhoger is tevens een opbergtas om luiers, flesjes en andere noodzakelijke spulletjes in op te bergen.

Meeneembaar: deze stoelverhoger dient hoofdzakelijk om mee te nemen wanneer je ergens naartoe gaat zodat je kleintje altijd gemakkelijk mee aan tafel kan zitten.

Veiligheid: het verstelbare 3-punts harnassysteem zorgt ervoor dat je je kind goed kan vastmaken zodat hij veilig op een grote stoel kan plaatsnemen.

Het prijskaartje: doordat hij tijdelijk in de aanbieding is, heeft hij de laagste prijs in onze lijst met toppers en kan hij bijgevolg door bijna iedereen worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Maximaal gewicht: we merken dat het maximaal gewicht in de beschrijving van de verkoopsite niet correct is. Hij is geschikt voor kinderen tot maximum 15 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Babykledingenzo Kaboost stoelverhoger – om onder de stoel te plaatsen

 

Deze stoelverhoger van Kaboost is een vernuftig systeem waarmee je iets oudere kinderen op een gewone stoel kunt laten zitten zonder dat er een kinderlijk zitje nodig is. Deze verhoger dient namelijk om onder de stoelpoten te plaatsen zodat de gehele stoel wordt verhoogd. 

Doordat hij over een handig veersysteem beschikt, zullen de steunvoeten zich automatisch rond de poten van de stoel klemmen zonder deze te beschadigen. Bovendien is de stoelverhoger geschikt voor stoelen met ronde of vierkante poten die diagonaal op een afstand van 50 tot 76 cm staan. Deze stoelverhoger zorgt er trouwens voor dat de stoel tussen een hoogte van 9,5 tot 11,5 cm kan worden verhoogd waardoor hij eigenlijk met je kind meegroeit.

Daarnaast heeft deze stoelverhoger een compact formaat van 30,5 x 33 x 16,5 cm en een licht gewicht van 1,8 kg zodat je hem in dichtgevouwen toestand gemakkelijk kunt meenemen. Dit systeem heeft overigens een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg. Er werden voor dit vrij recente product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze stoelverhoger kan onder elke stoel met ronde of vierkante poten worden geplaatst. De diagonale afstand tussen de stoelpoten moet tussen 50 en 76 cm zijn zodat het geheel veilig kan worden gebruikt.

Bevestiging: de steunvlakken van deze stoelverhoger zijn voorzien van een klemsysteem dat zich rond de stoelpoten vastzet zonder dat deze beschadigen.

Zithoogte: de zithoogte kan worden aangepast tussen 9,5 en 11,5 cm waardoor de stoelverhoger met je kindje meegroeit.

Maximaal gewicht: deze innovatieve stoelverhoger heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg.

 

Nadelen: 

Veiligheid: doordat deze stoelverhoger onder de stoel wordt geplaatst kun je je kind niet met een gordel vastmaken. Hierdoor is dit systeem meer geschikt voor oudere kinderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stoelverhogers Koopgids 

 

Wanneer je peuter zijn kinderstoel ontgroeid is, kan het gebruik van een stoelverhoger een goede aanbeveling zijn. Maar wat is een stoelverhoger nu precies? Bestaan er verschillende types? En hoe zit het met het prijskaartje? Zijn er goedkope varianten te vinden of kun je maar beter de aanbiedingen en promoties bekijken als je de verschillende producten in de testen gaat vergelijken? 

Wat is een stoelverhoger

De aanblik van je dreumes die vol trots op een gewone stoel zit en over de tafel moet piepen, is gewoon heel schattig om te zien. Echter, voor je kind is het behoorlijk lastig omdat hij zijn uiterste best moet doen om zijn volledige lichaam op te spannen zodat hij net over de tafelrand kan kijken. Bovendien is dit niet helemaal zonder risico omdat je kleintje heen en weer zal schuiven om iets te kunnen zien waardoor hij van de stoel kan vallen en zich flink kan bezeren.

Om zo’n situaties te vermijden is een stoelverhoger de beste oplossing om je kind veilig op een normale stoel aan tafel te laten zitten. Een stoelverhoger is eigenlijk een verhoogje dat op de zitting van de stoel wordt vastgemaakt zodat je kleintje als een echte grote jongen/meisje aan het hele tafelgebeuren kan deelnemen. Een dergelijk hulpmiddel is trouwens een stuk goedkoper en handiger dan wanneer je een groter formaat kinderstoel zou aankopen.

 

De verschillende types stoelverhogers

Er zijn heel wat stoelverhogers op de markt om je kind op gelijke hoogte als de andere gezinsleden aan tafel te laten zitten. De stoelverhoger zonder rugleuning is een eenvoudig verhoogd zitje met onderaan riempjes om hem aan de stoel te bevestigen. Meestal beschikt hij over een 3-puntsgordel waarmee je je peuter kunt vastklikken zodat hij/zij veilig kan blijven zitten. Deze stoelverhoger is vrij licht en compact van formaat zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen.

Een stoelverhoger met een rugleuning zorgt voor extra steun zodat je kindje comfortabel en dicht genoeg aan tafel zit om gemakkelijk te kunnen eten of knutselen. Ook dit systeem kan in de meeste gevallen met riempjes aan de grote stoel worden vastgemaakt waardoor hij niet verschuift. Deze varianten hebben eveneens een gordel zodat je kind veilig zit en niet van de stoel kan vallen. Echter, dergelijke stoelverhoger is minder compact waardoor het niet zo evident is om hem te transporteren.  

Er zijn trouwens ook stoelverhogers met een geïntegreerd tafelblad dat in verschillende hoogtes kan worden aangepast. Met dit type stoelverhoger wordt er ten opzichte van de andere mensen aan de tafel, een zekere afstand gecreëerd en dit zal je kind misschien minder leuk vinden. Een stoelverhoger met een tafelblad wordt vrijwel enkel thuis gebruikt omdat hij nogal vrij zwaar is en niet compact genoeg om mee te nemen.

 

Wat zijn de voordelen bij het gebruik van een stoelverhoger

Bij het gebruik van een stoelverhoger zijn er tal van voordelen die niet alleen de ouders ten goede komen, maar zeker even gunstig zijn voor de kinderen zelf. Een peuter die net als mama en papa, broertjes en zusjes op een normale stoel kan zitten, zal zich helemaal groot voelen omdat hij/zij er gewoon bij hoort.

Door je kind op een stoelverhoger te laten zitten, zal hij meteen een goede houding aannemen en mooi recht aan tafel leren zitten. Bovendien zul je zelf op een meer comfortabele manier je kleintje kunnen helpen omdat hij/zij op dezelfde hoogte zit. Doordat je je peuter niet op schoot moet nemen kunnen mama en papa op een rustige manier van de maaltijd genieten.

Heel veel stoelverhogers beschikken trouwens over een 3- of 5-puntsgordel waardoor actieve kinderen niet zomaar even van hun stoel kunnen komen en dus  netjes aan tafel moeten blijven zitten. Wanneer je kind zijn kinderstoel ontgroeid is, zou je natuurlijk een groter exemplaar kunnen aankopen maar deze vallen vaak nogal duur uit. Met een stoelverhoger ben je er een pak goedkoper vanaf en je kunt hem veel langer gebruiken.

Het prijskaartje en het onderhoud

De meeste stoelverhogers zijn gemaakt uit polyurethaan en overtrokken met een afneembare stoffen hoes zodat je deze gemakkelijk kunt wassen. Andere exemplaren zijn vervaardigd uit kunststof die je gewoon na elke maaltijd met een vochtige doek kunt schoonvegen.

Wat betreft de aankoopprijs, een stoelverhoger is lang niet zo duur als een groter formaat van kinderstoel. Je kunt reeds een eenvoudige stoelverhoger aanschaffen voor gemiddeld 25 à 30 euro. Voor exemplaren met een rugleuning moet je op een budget tussen 40 en 50 euro rekenen. De stoelverhogers met een geïntegreerd tafelblad zullen nog iets duurder zijn.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Vanaf wanneer kun je een stoelverhoger gebruiken?

De ideale leeftijd om van een kinderstoel naar een stoelverhoger over te schakelen is 3 jaar. Natuurlijk is dit voor elk peuter anders omdat het ene kind bijvoorbeeld aan de leeftijd van 3 jaar nog heel klein van gestalte is terwijl een ander kindje aan 2,5 jaar al goed gegroeid is en gemakkelijk op een stoelverhoger kan plaatsnemen. Je kunt de stoelverhoger gebruiken tot je kind normaal aan tafel kan zitten zonder dat hij op zijn knietjes moet gaan zitten.

Q2: Wanneer kan je kind zonder stoelverhoger aan tafel zitten?

Ook hier is de lichamelijke ontwikkeling een belangrijke factor om te bepalen wanneer je kind op een gewone stoel zonder stoelverhoger kan plaatsnemen. Kleine kinderen hebben nogal vaak de neiging om op hun knietjes te gaan zitten om overal goed bij te kunnen. Echter, op deze manier wordt er veel gemorst en zit je kind vaak op zijn stoel te wriemelen waaruit blijkt dat je beter nog even de stoelverhoger kunt gebruiken.

Bovendien moet je kleintje groot genoeg zijn om boven de tafel te kunnen kijken zodat hij een correcte houding kan aannemen om te eten. Als je kindje ongeveer 1,15 à 1,25 m groot is, zal hij al goed op een gewone stoel kunnen zitten. Je kunt de meeste stoelverhogers trouwens gebruiken tot je kind ongeveer 5 jaar oud is of tot hij circa 30 kg weegt. 

 

Q3: Wat is een stoelverhoger?

Een stoelverhoger is een tussenstap om van een kinderstoel naar een gewone stoel over te schakelen. Het is eigenlijk niks meer dan een verhoogde zitting die je met riempjes aan de stoel kunt vastmaken zodat je kleintje op een veilige manier hoger komt te zitten. Een stoelverhoger zorgt er trouwens ook voor dat je kind een goede houding aanneemt en boven de tafel kan kijken om te eten, knutselen of een spelletje te spelen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES