Beste tekentafel

Laatste update: 17.06.24

 

Tekentafels test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de ideale tekentafel. Want waar moet je beginnen? Om het voor jou allemaal wat soepeler te laten verlopen, hebben wij in onze koopgids de belangrijkste puntjes even wat meer toegelicht. Indien je echt heel dringend op zoek moet naar een degelijke tekentafel dan kan het ook een goed idee zijn om onze top 3 even te bekijken. We zijn op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde producten en zijn daarbij de Reeves Workstation Danube tekentafel tegengekomen. Dit exemplaar heeft een totale afmeting van maar liefst 55 bij 75 cm. Je zou eventueel ook gewoon kunnen kiezen voor de A4 LED licht Lichtbak. Eigenlijk gaat het hier meer om een soort van lichtbak met A4 formaat dat je ook gewoon als een stevige en duurzame tekentafel zou kunnen gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tekentafel Reviews – Top 5

 

 

Als professionele tekenaar of illustrator komt een tekentafel goed van pas. Je kunt de tafel verstellen om op een comfortabele manier te kunnen tekenen en de tekentafel voor extra steun eenvoudig op een gewone tafel plaatsen. De volgende vijf producten zijn door ons uitgekozen op basis van de reviews van vorige kopers. Je kunt er de beste tekentafel uitkiezen die het beste past bij jouw situatie en stijl.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Reeves Workstation Danube

 

De afmetingen van deze tekentafel zijn 55 cm x 75 cm. Je kunt dit product ook gebruiken als lessenaar of als schildersezel. Het product is gemaakt van hout voor extra stevigheid. De tafel heeft een bruine kleur, is in hoogte verstelbaar en is geschikt voor kinderen.

Uit de tientallen positieve reviews kunnen we afleiden dat de meeste kopers heel tevreden zijn over deze tekentafel aanbieding. De kwaliteit van het product is top en omdat je het op verschillende standen kunt zetten heb je geen last meer van rug- of nekklachten tijdens het tekenen. Bovendien neemt de tafel niet teveel ruimte in.

Toch zijn er enkele kopers die ook een paar minpunten aangeven. Voor één koper is het design van de tafel lelijk en een andere koper vindt de kwaliteit van het product ondermaats.

Ben je op zoek naar een duurzame en praktische tekentafel? Dan kan het een goed idee zijn om dit exemplaar alvast even van naderbij te bekijken. De tekentafel heeft een totale afmeting van maar liefst 55 bij 75 cm. Om het voor jou makkelijk te maken, hebben we alvast een selectie van de belangrijkste kenmerken gemaakt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is een handig product dat je niet alleen als tekentafel kunt gebruiken maar eventueel ook als een soort van schildersezel of zelfs als degelijke lessenaar.

Materiaal: het zal je meteen opvallen dat deze unieke tekentafel volledig vervaardigd is uit duurzaam en stevig hout. Vandaar ook de natuurlijke bruine kleur.

Verstelbaar: het is mogelijk om de hoogte van deze tekentafel naar wens te gaan aanpassen en dus te verstellen. Ideaal dus omdat het daardoor ook door kindjes kan worden gebruikt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele klant is niet helemaal overtuigd van de geleverde kwaliteit van deze tekentafel.

Design: een andere koper maakt zich dan weer zorgen over het simplistische design van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. A4 Led licht Lichtbak

 

Deze lichtbak kan gebruikt worden als tekentafel en heeft een A4 formaat. Dankzij de LED verlichting en de drie verschillende standen is het makkelijk om een bepaalde tekening te kopiëren op een ander blad zodat je zelf aanpassingen kunt aanbrengen. Dit product wordt veel gebruikt door tekenaars, architecten, tatoeage artiesten, enzovoort.

Het product heeft een touchscreen bediening om de verlichting makkelijk in of uit te schakelen. Je kunt de lichtbak aansluiten op het stopcontact of via USB met je computer of powerbank.

Volgens de kopers is dit product uitermate geschikt voor diamond painting. De kwaliteit van de tekentafel is top, het design is mooi en het product is eenvoudig in gebruik. Voor één van de kopers werken de dimstanden van het product minder goed.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke tekentafel die voorzien is van een krachtige ledverlichting. De tekentafel of lichtbak heeft bovendien een totale afmeting die vergelijkbaar is met deze van een A4 blad. Hieronder alvast een overzicht van de voordelen en de nadelen van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de combinatie van enerzijds de ledverlichting en anderzijds de diverse standen, maakt het mogelijk om eender welke afbeelding te gaan kopiëren. Vervolgens kun je dan zelf, indien je dit mocht wensen, nog enkele dingen aanpassen.

Doelgroep: het product is speciaal ontworpen voor onder andere tatoeage artiesten, architecten en uiteraard tekenaars.

Handig in gebruik: de bediening gebeurt volledig door middel van het touchscreen. Verder is het mogelijk om deze tekentafel aan je pc of powerbank te koppelen door gebruik te maken van de USB aansluiting. Kortom, vast en zeker één van de populairste tekentafels uit deze lijst.

 

Nadelen:

Slechte dimstanden: een enkele koper is jammer genoeg niet helemaal tevreden over de verschillende dimstanden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Reeves Workstation A3 Ebro

 

Net als de Danube is deze stevige werktafel van Reeves gemaakt van hout. Je kunt het product ook gebruiken als lessenaar of als tekentafel. Doordat het in hoogte verstelbaar is kun je het aan je eigen voorkeur aanpassen. De tafel heeft een A3 formaat en maakt deel uit van de goedkope tekentafels.

De goede kwaliteit is voor de meeste kopers een groot pluspunt. Ze geven ook goed advies over het design van het product en vinden het handig in gebruik. De rand is voor een koper te klein en er zouden ook klemmen op mogen zitten om het papier vast te kunnen maken aan het werkblad.

Je kunt de tafel ook gebruiken om een boek te lezen in bed. Dankzij het product heb je minder last van nek- en schouderpijnen en dankzij het lichte gewicht kun je het makkelijk meenemen op verplaatsing. Het artikel is handig voor vele toepassingen.

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook deze tekentafel geleverd wordt door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste merk, Reeves. De tekentafel is ook hier volledig vervaardigd uit duurzaam en natuurlijk hout dat garant staat voor kwaliteit, degelijkheid en stevigheid.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is een groot pluspunt dat deze tekentafel ook dienst kan doen als zogenaamde lessenaar of werktafel.

Prijskaartje: het is niet meteen de tekentafel met de laagste prijs maar toch zul je het product in een lagere prijsklasse mogen verwachten.

Handig in gebruik: deze tekentafel heeft een maximale afmeting die gelijk is aan de afmeting van een A3 blad. Verder kun je de hoogte van de tafel ook moeiteloos verstellen.

 

Nadelen:

Kleine rand: een enkele koper is van mening dat de rand van deze tekentafel toch wel net iets groter had mogen zijn.

Geen klemmen: verder vindt een andere klant het behoorlijk jammer dat de tekentafel niet geleverd wordt met een stel stevige klemmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. A3 Led licht Lichtbak

 

Deze lichtbak met een A3 formaat heeft dezelfde kenmerken als het model met een A4 formaat. Je kunt de lichtbak op twee manieren van stroom voorzien en het product is licht van gewicht. Het apparaat is voorzien van een LED verlichting die je kunt instellen op drie verschillende standen.

Je kunt het toestel in- of uitschakelen via de touchscreen knop en het product is vooral geschikt voor tekenaars, kaartenmakers, architecten, enzovoort.  De lichtbak heeft een maximaal vermogen van 5 Volt.

We lezen enkele minpunten in de reviews over dit product. Voor enkele kopers is het product te duur en bij één persoon werd het artikel pas 3 dagen later geleverd. Voor de rest is het makkelijk om op dit product te tekenen, is de kwaliteit uitstekend en zijn de verschillende lichtstanden heel handig.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze tekentafel als een echte lichtbak kan worden omschreven. De tekentafel of lichtbak heeft dezelfde grootte als een A3 blad en is voorzien van een krachtige ledverlichting. Een selectie uit de voordelen en de nadelen kun je hieronder terugvinden.

 

Voordelen:

Ledverlichting: de ledverlichting is niet alleen bijzonder krachtig maar ook duurzaam. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere lichtstanden.

Handig in gebruik: de tekentafel is handig te bedienen door middel van de touchscreen knop. Verder kun je de tekentafel op 2 verschillende manieren van elektriciteit te voorzien.

Vermogen: je kunt rekenen op een maximaal en totaal vermogen van maar liefst 5 Volt.

 

Nadelen:

Te prijzig: een kleine minderheid van de klanten is echter van mening dat het product toch wel bijzonder duur is.

Late levering: een andere koper maakt dan weer melding van een vertraagde levering.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Studio Designs – Futura Craft Station

 

Deze multifunctionele tekentafel kun je verstellen tot een hoek van 35º of je kunt ook kiezen om het plat te leggen. Het product is voorzien van gehard veiligheidsglas en beschikt over een potloodlade, 4 afneembare bakken aan de zijkant en 3 uitschuifbare lades. Je kunt kiezen aan welke kant van de tafel je de lades wilt monteren.

Het product heeft een donkergrijze kleur en het veiligheidsglas is transparant. De afmetingen van de tekentafel zijn 97 cm x 62 cm x 80 cm. Het product ligt door de dure prijs echter in een hogere prijsklasse.

Op dit moment is er nog maar één review geplaatst bij deze tekentafel. De koper geeft uitsluitend positief advies, vooral over het design van het product. De tafel is eenvoudig om in elkaar te zetten en is handig in gebruik.

Het rijtje wordt vervolgens afgesloten met de Studio Designs – Futura Craft Station tekentafel. Je zult het meteen kunnen vaststellen dat het hier wel degelijk om een bijzonder multifunctionele tekentafel gaat.

 

Voordelen:

Verstelbaar: het is mogelijk om deze tekentafel lichtjes te verstellen met een maximale instelbare hoek van ruim 35 graden. Je kunt de tekentafel ook gewoon plat leggen indien je dit wenst.

Handig in gebruik: de tekentafel is niet alleen uitgerust met een handige potloodlade maar ook met enkele praktische bakjes die je er ook kunt afnemen. Er zijn ook nog 3 uitschuifbare lades beschikbaar.

Formaat en materiaal: de tafel heeft een totale afmeting van 97 x 62 x 80 cm en is voorzien van een dikke laag transparant veiligheidsglas.

 

Nadelen:

Te groot: in vergelijking met de vorige tekentafels zul je begrijpen dat je voor dit exemplaar net iets meer ruimte zult hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tekentafels koopgids

 

Als je graag creatief bezig bent dan is een tekentafel geen overbodige luxe. Het helpt je ook om een betere houding aan te nemen tijdens het tekenen. Daarom is het belangrijk dat je een keuze kunt maken uit de beste tekentafels. Wij hebben een aantal factoren besproken waar je rekening mee zou kunnen houden als je modellen gaat vergelijken. Denk maar aan het gebruiksgemak, de afmetingen, de kostprijs en het type.

Het gebruiksgemak

Als je graag tekeningen en schetsen maakt of gewoon schildert dan kan een tekentafel echt wel een must zijn voor jou. Zo een tekentafel wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt door architecten en illustrators. Maar ook bij tatoeage artiesten kun je heel vaak een tekentafel model zien staan. Met een tekentafel kun jij vanaf nu elke tekening, schets of schilderij helemaal tot leven brengen. Met zo een tafel kun je namelijk op verschillende manieren tekenen aangezien de meeste exemplaren verstelbaar zijn.

Bovendien kun je bij heel wat exemplaren ook je tekening vastklikken. Op die manier verschuift het blad niet op het moment dat je aan het tekenen bent. Als je dus beslist om een tekentafel aan te kopen dan zul je merken dat er werkelijk heel wat keuze is. Die ruime keuze maakt het er natuurlijk niet eenvoudiger op om er de voor jou beste tekentafel uit te kiezen. Het zou dan ook een goede aanbeveling kunnen zijn dat je eerst even nadenkt over wat je verwachtingen precies zijn.

Is het de bedoeling om de tekentafel professioneel te gebruiken of toch eerder gewoon voor persoonlijke doeleinden. Alles is ook afhankelijk van de plaats waar je de tekening wilt plaatsen. Zo heb je aanbiedingen die iets meer plaats innemen dan andere modellen.

 

De soort tekentafel

Niet alle tekentafels zien er helemaal hetzelfde uit en beschikken over dezelfde opties. Zo zijn er modellen die net iets groter of kleiner zijn en met meer of minder mogelijkheden. De meeste tekentafels zijn volledig verstelbaar. Op die manier kun je de positie bepalen die voor jou het aangenaamste is tijdens het tekenen. Zo kun jij eventuele rug- en nekklachten vermijden of gewoon verminderen.

De standaard tekentafel is het model dat je op een gewone tafel vastklikt en kunt verstellen. Vaak is het mogelijk om je blad vast te klikken zodat het niet beweegt zodra je begint te tekenen. Deze exemplaren zijn heel vaak uit stevig en duurzaam hout gemaakt. Als illustrator teken je elke dag en dan mag het vaak ook ietsje meer zijn. Het is mogelijk om een professionele tekentafel aan te kopen. Deze tekentafels zijn vaak multifunctioneel en kun je platleggen of staand vastzetten. Vaak beschikken ze ook over potloodlades, opbergbakjes en schuiflades.

Je hebt verder de zogeheten lichtbakken die je als tekentafel kunt gebruiken. Deze modellen zijn voorzien van LED verlichting die je in verschillende standen en intensiteiten kunt afstellen. Dit model wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt door tatoeage artiesten of architecten. Dit komt omdat het de mogelijkheid biedt om een bestaande tekening te kopiëren en zo dus nog aanpassingen aan te brengen.

De afmetingen van de tekentafel en de kostprijs

In je zoektocht naar de voor jou ideale tekentafel zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Het zal al vrij snel opvallen dat er grote tekentafels zijn maar ook kleinere exemplaren. Het is hierbij belangrijk dat je rekening houdt met de beschikbare ruimte. Waar ga je de tafel plaatsen? In de woonkamer of heb je toch een aparte kamer voorzien hiervoor? Als je bijvoorbeeld de tafel in de woonkamer wilt plaatsen dan is een compacter formaat dat je op tafel kunt leggen misschien geschikter.

Als je echt heel wat beschikbare ruimte voorhanden hebt dan kun je beslissen om echt een aparte tekentafel aan te kopen. Denk hierbij ook aan het feit of je de tafel vaak gaat gebruiken of niet. Als je graag tekent maar het bijvoorbeeld niet je beroep is, dan is een kleiner model perfect. Als je illustrator bent of tatoeage artiest en dus zo goed als dagelijks tekent dan kies je beter een grotere tafel. De grotere tekentafels voor professionele doeleinden zullen vaak ook iets meer opties hebben. Het zal dus niet verwonderen dat je deze niet langer in de categorie van goedkope tekentafels zult terugvinden.

Je kunt eventueel de beoordelingen van kopers eens doornemen alvorens je op zoek gaat naar een tekentafel. Deze reacties kunnen je namelijk nog meer inzicht geven in de voor- en nadelen van een bepaald product. Zo kun jij op voorhand al uitmaken of die bepaalde tekentafel wel iets voor jou is of niet. Op die manier kun je trouwens ook altijd op een tekentafel aanbieding stuiten die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES