Beste telegeleide boot

Laatste update: 17.06.24

 

Telegeleide boten test van 2024

 

Wil je je zoon of dochter verrassen met een leuk en origineel geschenk? Dan is een functionele telegeleide boot naargelang de leeftijd misschien wel een goed idee? Daar er tegenwoordig een ruim assortiment aan telegeleide boten op de markt aanwezig is, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te zetten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Rc boot H118 – oplaadbaar die gekenmerkt wordt door een krachtige ingebouwde batterij die – met behulp van de meegeleverde oplaadkabel – makkelijk kan worden opgeladen. Daartegenover staat de Dickie toys 203099621 telegeleide boot; een kwalitatief stuk speelgoed dat naast design ook garant staat voor heel wat uurtjes speelplezier voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 3 jaar oud.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Telegeleide boot – Reviews Top 5

 

Met de beste telegeleide boot zal je kind zich niet alleen urenlang kunnen vermaken maar ook bepaalde motorische vaardigheden kunnen aanleren. Momenteel zijn er heel wat verschillende modellen op de markt waardoor het niet altijd eenvoudig is een goede keuze te maken. We zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste producten van het moment en we hebben deze in een top 5 ondergebracht. Neem de tijd om deze telegeleide boten te bekijken en houd ook zeker rekening met de verschillende online reviews en het negatieve of positieve advies van de klanten.

 

 

1. Rc boot H118 – oplaadbaar – 2.4ghz zender – 10km/h (bereik tot 50 meter) 1:47 – race boot

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een functionele bestuurbare boot voor je kind? Dan lijkt de Rc H118 race boot – jou aangeboden door TKKJ – alvast het bekijken waard. Heel wat klanten zijn overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat zijn mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren weet te verklaren. We durven dan ook vermoeden dat hij met rede tot de 3 beste telegeleide boten in het rijtje behoort.

De op afstand bestuurbare boot werd vervaardigd op een schaal 1:47 en kent daardoor een totale afmeting van 23 x 7,5 x 7,2 cm in combinatie met een gewicht van ongeveer 500 gram. Dit maakt hem bijzonder gebruiksvriendelijk voor kinderen binnen een leeftijdscategorie van zo’n 12 tot 14 jaar. De boot – die voornamelijk uit kunststof vervaardigd is – steunt daarbij op het gebruik van een makkelijk oplaadbare 3.6V 650 mAh batterij die, indien volledig opgeladen, een gebruiksduur van wel 20 minuten levert.

Daarbij geniet je een maximale snelheid van 10 km per uur binnen een bereik van wel 50 meter. Bovendien wordt deze radiografisch bestuurbare boot geleverd met een bijzonder krachtige afstandsbediening met geïntegreerde 2.4 G technologie waardoor een dergelijke snelheid én bereik tot de mogelijkheden behoren. 

 

Voordelen:

Afstandsbediening: dankzij de 4-kanaals afstandsbediening met ingebouwde 2,4 G technologie wordt het mogelijk om een bereik van 50 meter aan een maximale snelheid van 10 km/h te garanderen.

Uitvoering: de boot werd op een schaal van 1:47 gemaakt en kent daardoor een formaat van 23 x 7,5 x 7,2 cm inclusief beperkt gewicht van amper 500 gram.

Gebruiksvriendelijk: de boot is makkelijk te besturen en steunt op het principe van een 3.6V 650 mAh batterij waardoor je makkelijk vooruit, achteruit, links en rechts kunt manoeuvreren.

 

Nadelen:

Lage gebruiksduur: jammer genoeg is 1 koper niet geheel overtuigd van de geleverde gebruiksduur bij een opgeladen batterij.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dickie toys 203099621

 

In vergelijking met sommige andere modellen zul je voor deze telegeleide boot van het merk Dickie net iets meer hoeven te betalen. Toch lijkt de koper zich daar helemaal niet aan te storen want hij of zij geeft een positief advies over dit product.

Deze telegeleide boot is ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar. De felle kleuren zoals rood en geel maken de boot meteen heel aantrekkelijk voor jongere kinderen. Het brandweer thema springt dan ook meteen in het oog. De verpakking bevat daarnaast ook nog een handige afstandsbediening waarmee je de boot kunt besturen.

Zoals we reeds eerder lieten merken, blijkt de koper werkelijk helemaal overtuigd te zijn van de voordelen en de kwaliteiten van dit product. Het zorgt voor eindeloos speelplezier. Het zal dan ook niet verwonderen dat dit product sterk aangeraden wordt door de koper.

 

Voordelen:

Doelgroep: de op afstand bestuurbare boot is uitermate geschikt voor kleinere kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar oud.

Design: zijn unieke design waarbij felle kleurtjes centraal staan en scherpe hoeken/ kantjes zoveel mogelijk werden vermeden, maakt van hem de meest geschikte op afstand bestuurbare boot voor elk kind.

Afstandsbediening: bij aankoop wordt een controller meegeleverd waarmee je de boot eenvoudigweg kunt besturen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Heng Tai Torpedo jager

 

Net zoals het voorgaande product is ook deze telegeleide boot niet meteen één van de goedkope exemplaren. Toch merken we dat ook hier de koper zich niets van het prijskaartje lijkt aan te trekken.

De boot heeft een totale lengte van maar liefst 51 cm en ziet eruit alsof het een echte torpedojager is. Het product is afkomstig van het merk Heng Tai en is vooral aan te raden vanaf de leeftijd van 14 jaar. Je krijgt er meteen een handige afstandsbediening bij die werkt op een meegeleverde 9V batterij. De speedboot zelf werkt in combinatie met een oplaadbare accu.

De koper is overtuigd van de het leuke en trendy ontwerp van deze telegeleide boot. Verder wordt er ook positief advies gegeven over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Wat de kwaliteit betreft, blijkt de gebruiker toch niet helemaal tevreden te zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de Heng Tai werd op een schaal van 1:115 gemaakt uit duurzaam kunststof en kent daardoor een formaat van 51 x 13 x 16 cm in combinatie met een gewicht van 1,4 kg.

Afstandsbediening: de meegeleverde afstandsbediening met 2,4 GHz frequentie maakt het mogelijke om een ruime bedieningsafstand te garanderen van wel 60 meter.

Voeding: de op afstand bestuurbare boot wordt geleverd inclusief een degelijke waterdichte 6V 500 mAh accu die makkelijk kan worden opgeladen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hogere prijs doet vermoeden dat hij niet meteen tussen de goedkope telegeleide boten zal te vinden zijn

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. RC Sea Lord

 

Net zoals één van de voorgaande apparaten haal je met dit toestel een product van het bekende merk Dickie in huis. Bovendien zul je meteen versteld staan van het mooie maar vooral betaalbare prijskaartje. Het zou zomaar eens een telegeleide boot aanbieding kunnen zijn.

Deze speedboot is werkelijk ideaal vanaf de leeftijd van 6 jaar en kan gemakkelijk een snelheid van 2 km per uur halen. De boot heeft een totale lengte van maar liefst 34 cm en is gemakkelijk te besturen door middel van de draadloze afstandsbediening.

Een enkele koper blijkt echter niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van deze telegeleide boot. Toch is de meerderheid van de gebruikers dit echter wel. Ze geven dan ook een positief advies over de kwaliteit en het trendy en leuke ontwerp van dit product.

 

Voordelen:

Doelgroep: de RC Sea Lord van Dickie is bedoeld voor een kinderen binnen de leeftijdscategorie van 6 tot 10 jaar.

Uitvoering: de telegeleide boot werd gemaakt op een schaal van 1:48 en kent daardoor een formaat van 34 x 17 x 11 cm in combinatie met een gewicht van ongeveer 0,8 kg of 800 gram.

Bedieningsafstand: naast de maximale snelheid van 2 km/h geniet je een ruime bedieningsafstand van 15 meter.

Aandrijving: de boot wordt elektrisch aangedreven met behulp van een oplaadbare accu en binnen een frequentie van 27 MHz.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: volgens één enkele koper zou de behuizing van de boot jammer genoeg niet geheel waterdicht zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Revell Control Tide 40 RC

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om voor de Revell telegeleide boot te kiezen. Net zoals het voorgaande toestel zul je ook dit product eerder tussen de goedkope telegeleide boten kunnen spotten.

De boot heeft een lengte van ongeveer 24 cm en is werkelijk ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar. Bovendien kun je kiezen tussen een blauwe of een oranje telegeleide boot. De boot beschikt over heel wat verschillende functies die je vanop een bepaalde afstand kunt laten uitvoeren.

Op dit moment is er nog maar een enkele beoordeling geplaatst. Langs de ene kant is de koper overtuigd van het trendy design en het feit dat het product voor heel wat speelplezier zorgt. Langs de andere kant is de gebruiker minder tevreden over de kwaliteit ervan.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

Doelgroep: de Revell Control boot is geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 6 jaar oud.

Uitvoering: de boot kent een relatief compacte uitvoering van 23,5 x 7,5 x 7,5 cm en is geheel uit duurzaam kunststof vervaardigd.

Verpakkingsinhoud: de speedboot wordt geleverd inclusief een afstandsbediening en instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen batterijen: noch de ontvanger noch de boot zijn voorzien van de nodige batterijen. Dat betekent dat je zelf op zoek moet naar 5 AA batterijtjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telegeleide boten koopgids

 

Ben je nog steeds op zoek naar het perfecte verjaardagsgeschenk voor je kindje? Dan heb je misschien vast en zeker al even een telegeleide boot overwogen? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we zelf al even op zoek gegaan naar belangrijke kenmerken. Zo kan het handig zijn om te letten op het type, het prijskaartje, de leeftijdscategorie en de snelheid van de telegeleide boot. Op die manier wordt het meteen een pak eenvoudiger om de beste telegeleide boten met elkaar te vergelijken. Het is ook een aanbeveling om zeker de aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Zo kun je vaak heel wat leuke koopjes doen.

Wat is een telegeleide boot en het nut ervan

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een telegeleide boot dan is het natuurlijk wel van belang dat je perfect weet wat dit inhoudt. Een telegeleide boot is een boot die een bepaalde snelheid kan halen en die je vanop een afstand zelfstandig kunt besturen. Dat is de reden dat ze vaak bijzonder populair zijn bij kindjes. Maar ook heel wat volwassenen kunnen genieten van dergelijke speelgoed. Een telegeleide boot biedt bovendien heel wat meer voordelen dan alleen maar speelplezier en vertier.

Wanneer je op zoek bent naar het perfect geschenk voor je kind, dan loont het de moeite om de aankoop van een telegeleide boot alvast even in overweging te nemen. Een dergelijk product kan bijvoorbeeld de motorische vaardigheden bij kinderen extra gaan stimuleren. En dat is een groot pluspunt. Verder leren ze ook verantwoordelijk te zijn en respect te hebben voor andere kindjes die zich op hetzelfde moment met een telegeleide boot in het water bevinden. Kortom, zeker de moeite waard om even te overwegen.

 

Welk type telegeleide boot

Uiteraard is het wel belangrijk dat je voor jezelf goed hebt uitgemaakt waar je naar op zoek bent. Er bestaat namelijk niet zoiets als 1 type telegeleide boot. Er is, jammer of niet, heel wat meer keuze. En vandaar ook de verschillende prijscategoriën. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor een telegeleide boot op benzine. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale brandstof waarbij een beetje olie met een kleine hoeveelheid benzine wordt gemengd.

Een pluspunt is dat benzine boten vaak topsnelheden van maar liefst 75 kilometer per uur kunnen halen. Vooral speelgoed voor volwassen dus. Echter is het wel belangrijk om te beseffen dat benzine telegeleide boten vaak voor heel wat lawaai zorgen. Dat kan storend zijn voor jezelf en misschien ook wel voor anderen. Echter zijn het de ideale boten om je even uit te leven op een grote vijver of een uitgestrekt meer.

Naar analogie met de benzine telegeleide boot zou je kunnen kiezen voor de Nitro boten. Deze zijn nog net iets krachtiger en dus ook veel sneller dan de benzine boten. Jammer genoeg moet je er ook iets meer budget voor hebben. Als je op zoek bent voor je kindje, dan is het vrijwel een aanbeveling om eerder te kiezen voor elektro telegeleide boten. Dit zijn modellen die voorzien zijn van een krachtige oplaadbare accu. Ze halen topsnelheden van maximaal 20 km per uur, afhankelijk van het product, en zijn dus ook iets makkelijker om te besturen. Ideaal voor kindjes of beginners dus.

 

Leeftijdscategorie, snelheid en andere kenmerken

Als je besluit een telegeleide boot aan te kopen, probeer dan ook even rekening te houden met de persoon waarvoor de boot bedoeld is. Zoals we hierboven hebben aangegeven, zijn sommige boten meer geschikt voor beginners en kindjes en andere exemplaren zijn dan meer voor volwassenen en gevorderden. Zo is een elektro telegeleide boot ideaal voor jonge kindjes doordat ze een beperkte snelheid halen en daardoor makkelijker te besturen zijn.

Als je echt al jaren over een telegeleide boot beschikt en dus al heel wat stuur ervaring hebt dan kan een benzine of nitro telegeleide boot alvast een goede aanbeveling zijn. Het kan ook handig zijn dat je er de batterijen of dergelijke gewoon bij krijgt. En sommige gebruikers hechten dan weer veel belang aan het design van de boot. Sommige telegeleide boten komen met heel wat accessoires en toebehoren en dat is altijd leuk.

Welk budget hoef je te voorzien en het design

In de zoektocht naar de perfecte telegeleide boot zul je niet alleen kennismaken met de verschillende types en mogelijkheden maar uiteraard ook met verschillende prijskaartjes. Zo zijn er heel wat goedkope telegeleide boten op de markt gebracht. Ideaal als je bijvoorbeeld over een beperkt budget beschikt of liever niet zoveel geld wenst uit te geven. Maar er zijn natuurlijk ook de duurdere exemplaren van ruim 700 euro of misschien wel meer. Je beslist daarom volledig zelf welk bedrag je er kunt aan uitgeven.

Indien je mocht twijfelen tussen verschillende telegeleide boten dan kan het een goede aanbeveling zijn om eens even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin geven verschillende kopers hun ongezouten mening over een bepaalde telegeleide boot. Daarnaast willen wij jou de goede raad geven om zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken alvorens je een keuze maakt. En wie weet, door rekening te houden met promoties en dergelijke, kun je vroeg of laat wel een aantrekkelijke telegeleide boot aanbieding op de kop tikken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES