5 Beste Trampolines Test van 2024

Laatste update: 22.06.24

 

Trampolines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je kinderen hebt dan is het een goede zaak om ze zo actief mogelijk te houden. Indien je dan ook nog eens beschikt over een leuke tuin of een terrasje dan is een trampoline misschien wel iets voor jou. In onze koopgids proberen we zo goed mogelijk uit te leggen waarmee je zoal rekening zou kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Uit onderzoek is gebleken dat je met onder andere de Salta Combo trampoline een meer dan degelijk toestel in huis haalt waar je urenlang speelplezier mee kunt hebben. Met de Berg Talent trampoline mag je zeker rekenen op een evenwaardig en kwaliteitsvol product. De trampoline heeft een doorsnede van ongeveer 300 cm en biedt dus ook heel wat speelruimte.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Trampolines (Reviews) van 2024

 

Voor oneindig springplezier is een trampoline onmisbaar. Dit is een eenvoudig product dat door iedereen gebruikt kan worden. Jong en oud, man of vrouw kunnen het gebruiken om een leuke en gezellige tijd te hebben of om te sporten. Je kunt dit product gewoon in je achtertuin opzetten. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste trampoline.

 

1. Salta Combo 366 cm Trampoline

 

Met de Salta Combo trampoline kunt u vanaf nu oneindig veel plezier hebben. Als je dit product koopt, dan heb je een goede combinatie van kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast ben je ook gegarandeerd van veiligheid, want dit product is voorzien van een veiligheidsnet.

Dit net heeft een hoogwaardige ritssluiting en is voorzien van een opening dat aan de buitenkant vergrendeld kan worden. Het is gemaakt met duurzame stalen frames die bestand zijn tegen corrosie. Dit product heeft een diameter van 366 cm en mag maximaal belast worden tot een gewicht van 150 kg.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope trampolines. Ondanks de hoge prijs van dit product staan er alleen positieve beoordelingen geschreven hiervoor. De kopers zijn tevreden met dit product, want het voldoet aan de verwachtingen en is handig in gebruik.

Met deze trampoline van het bekende merk Salta haal je zeker een degelijk product in huis als we de vele positieve online reviews mogen geloven. Voor heel wat mensen is dit duidelijk het beste merk en misschien behoort het ook wel tot de populairste trampolines uit onze lijst. Laten we daarom alvast even de voor- en nadelen tegenover elkaar gaan afwegen.

 

Voordelen:

Formaat: de trampoline heeft een diameter van 366 cm maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een groter of een kleiner model. De prijs varieert dan uiteraard lichtjes mee.

Kleur: dit model is beschikbaar in maar liefst 3 verschillende kleuren. Zo kies jij de trampoline van jouw keuze.

Handig in gebruik: de trampoline heeft een ronde vorm en is voorzien van 4 stevige poten waardoor het model stabiel blijft staan. Deze trampoline kun je maximaal belasten met 150 kg en is voorzien van een veiligheidsnet.

 

Nadelen:

Montage: volgens één enkele gebruiker is het niet zo eenvoudig om de trampoline te installeren en vereist het wel wat kracht en denkwerk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Berg Talent 300 cm Comfort Trampoline

 

Met de Berg talent kun je op een leuke en veilige manier veel plezier beleven. Het is een trampoline die voorzien is van een veiligheidsnet en een beschermrand heeft van 17 mm dik. Dit product heeft een diameter van 300 cm en staat stevig op 3 poten. Het gewicht waarmee je dit product maximaal mag belasten is 75 kg. Het is voorzien van een springdoek dat gemaakt is van sterk geweven polypropyleen.

Het grootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het zorgt voor eindeloos speelplezier. Dit product is stevig, want het kan tegen een stootje en het heeft een leuk ontwerp.

Het voldoet aan de verwachtingen en de kleur komt overeen met de afbeelding. Voor enkele kopers mag de gebruiksaanwijzing iets duidelijker zijn en is het maximale toegestane gewicht aan de lage kant.

Net zoals het voorgaande model is ook deze trampoline niet meteen één van de meest goedkope exemplaren. Toch kan ook dit model van het merk Berg Toys op heel wat positieve reacties rekenen van de klanten. Alvorens je deze trampoline wilt aankopen dan kun je altijd even de eigenschappen van het toestel bekijken.

 

Voordelen:

Diameter: deze trampoline is beschikbaar in 3 verschillende formaten. Zo kun je kiezen uit een doorsnede van 180, 240 of 300 cm.

Gebruiksgemak: de trampoline heeft een ronde vorm en is belastbaar tot en met 70 kg. De 3 poten zorgen voor extra stabiliteit en het veiligheidsnet biedt heel wat bescherming.

 

Nadelen:

Handleiding: een kleine minderheid van de kopers is het erover eens dat de gebruiksaanwijzing van deze trampoline iets duidelijker had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sport Plus SP-T-110 Fitness Bungee Touw systeem

 

De Sport Plus Fitness Bungee Touw systeem trampoline is voor mannen en vrouwen bestemd. Dan maakt het niet uit als je een professional bent of niet, maar je kunt op een eenvoudige manier gebruik maken van dit product.

Het is een ideaal product die je kunt gebruiken om te trainen. Het maximaal gewicht dat deze trampoline kan verdragen is 110 kg. Het is voorzien van een handvat die je ook in hoogte kunt verstellen. Dit product heeft 6 poten die voorzien zijn van antislipvoetjes.

Op enkele minpunten na zijn alle kopers tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product voldoet aan de verwachtingen en het heeft een fraai design. Deze kopers geven positief advies voor dit product. De minpunten zijn dat dit product niet gebruiksvriendelijk is en dat de puntsbevestiging stang kwetsbaar is.

Als je al een tijdje op zoek bent naar een leuk geschenkje voor je partner en jouw partner toevallig heel erg dol is op sport, dan kun je altijd deze trampoline van SportPlus eens aandachtig bestuderen. Bovendien zul je meteen versteld staan van de heel voordelige prijs van dit toestel. Het is dus zeker en vast de moeite waard om de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van de trampoline eens onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met alle andere trampolines uit onze selectie, beschikt dit model helemaal over de laagste prijs.

Belastbaar gewicht: deze sport trampoline kun je maximaal gaan belasten met maar liefst 130 kg.

Niet handig: het toestel is niet zo eenvoudig te monteren en al zeker niet zo gemakkelijk op te klappen. Dit stoort een bepaalde gebruiker wel degelijk.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een andere koper zou deze trampoline niet zo stevig zijn en vrij snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Salta Trampoline 244 x 396 cm

 

Met de Salta trampoline kan eenieder eindeloos veel plezier hebben. Dit product staat op 4 stevige poten en kan maximaal tot een gewicht van 150 kg belast worden.Dit product is veilig, want het is voorzien van een net die als bescherming moet dienen. Daarnaast is het voorzien van een dikke en gelijkmatige rand die ook zorgt voor een stukje veiligheid. Het heeft een goede springmat die stevige veren heeft.

Voor dit product staan er tot nu toe maar twee beoordelingen geschreven. Beide kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product en het voldoet aan de verwachtingen. Daarnaast komt de kleur van de afbeelding overeen met de kleur van het product en zijn alle onderdelen apart te verkrijgen.

Voor deze kopers is dit een top product. Het enige minpunt voor 1 van de kopers is dat de handleiding onduidelijk is.

Net zoals één van de voorgaande trampolines is ook dit model afkomstig van het bekende merk Salta. Aan de reacties te zien, zou het hier wel eens om een topproduct kunnen gaan. Toch is het belangrijk dat we eerst alle eigenschappen van het toestel eens op een rijtje plaatsen. Op die manier kun je sterke punten en eventueel minder sterke punten van de trampoline te weten komen.

 

Voordelen:

Formaat: dit model heeft een rechthoekig formaat dat steunt op 4 stevige poten. Dit biedt niet alleen meer stabiliteit maar dus ook meer veiligheid.

Gebruiksvriendelijk: je kunt de trampoline belasten met een maximaal gewicht van 150 kg. Verder is er ook een veiligheidsnet voorzien wat bijzonder handig kan zijn als er bijvoorbeeld kindjes willen op spelen.

 

Nadelen:

Handleiding: de kopers raden het product zeer zeker aan. Toch had de handleiding die bij de trampoline steekt iets duidelijker mogen zijn. Nu is het namelijk niet zo eenvoudig om de trampoline in elkaar te steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Spring Trampoline 140 cm met veiligheidsnet

 

Met de SPRING Trampoline kun je op een leuke en gezellige manier ontspannen of in beweging zijn.

Zet jouw favoriete muziek aan en je kunt starten met springen. Het is een heel goede manier voor de mensen die in beweging willen blijven, maar niet uit huis willen gaan of de tijd daarvoor niet vinden. Dit product heeft een diameter van 140 cm en het maximale belastbare gewicht is 75 kg. Het is een veilig product, want het is voorzien van een veiligheidsnet en het heeft een gevoerde beschermrand.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een trampoline aanbieding. En dat is het ook voor sommige kopers.

Voor deze kopers is dit product van goede kwaliteit en is het handig in gebruik. Het voldoet aan de verwachtingen en de kleur van de afbeelding komt overeen met het product.

Ook met de Spring trampoline mag je er zeker van zijn dat je een heel duurzaam en degelijk toestel in huis haalt. Bovendien staat het garant voor urenlang speelplezier en kan het jou helpen om die paar extra kilo’s nog kwijt te raken. Bekijk daarom zeker even de voor- en nadelen van deze leuke trampoline. Zo weet jij of dit model helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Voordelen:

Formaat: deze trampoline heeft een ronde vorm en beschikt over maar liefst 6 poten. Deze zijn voldoende stevig en zorgen daardoor voor voldoende stabiliteit.

Belastbaar gewicht: je kunt de trampoline probleemloos belasten met een gewicht van maximaal 75 kg.

Veiligheid: de trampoline is 140 cm en is bovendien ook voorzien van een handig veiligheidsnet. Ideaal wanneer kindjes op de trampoline aanwezig zijn.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is iets minder tevreden omdat het de verwachtingen niet helemaal inlost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trampolines koopgids

 

Een trampoline is een ideaal product die je in de tuin kunt plaatsen zodat je kinderen in de zomer lekker veel kunnen springen. Zo doen je kinderen aan sport en worden ze ook eerder moe zodat jij als ouder een rustige dag kunt hebben. We geven je enkele tips in deze koopgids zodat je zeker een goede aankoop kunt maken. Zo moet je bijvoorbeeld letten op het formaat, het maximale draaggewicht, het gebruik, de veiligheid en de prijs.

Formaat van de trampoline

Een trampoline is niet geschikt om binnenshuis te gebruiken. Het is dus logisch dat de meeste mensen zullen kiezen om de trampoline in de tuin of op het terras te plaatsen. Het is een aanbeveling om in de eerste plaats de beschikbare ruimte op te meten zodat je weet hoe groot de trampoline maximaal mag zijn.

Voor personen die beschikken over een groot stuk vrije grond is dit geen probleem, maar mensen met een kleine tot middelgrote tuin houden toch best rekening met het formaat van de trampoline.

Denk eraan dat een grotere trampoline enkele voordelen heeft. Je kunt er hoger op springen maar het product kan ook een hoger gewicht aan. Je moet ook rekening houden met een ruimte van 1,5 meter rondom de trampoline, deze ruimte is de valzone in het geval je kind van de trampoline in het gras wil springen.

Je hebt de keuze tussen een ronde trampoline en een rechthoekige trampoline. Een ronde trampoline heeft een beter springvlak met meer comfort maar een rechthoekig model is praktischer en kun je beter in de meeste tuinen plaatsen.

 

Maximale draaggewicht

Dit punt is heel belangrijk. Een trampoline, afhankelijk van de grootte van het product, werkt goed tot een bepaald gewicht. Voor een kind of een volwassene is er meestal geen probleem, maar als je meerdere kinderen op een trampoline wilt laten springen dan is het beter dat je rekening houdt met het maximale draaggewicht van de trampoline.

Als je teveel gewicht op de trampoline plaatst tijdens het springen dan kan het springvlak scheuren en kun je je bezeren. Voor je eigen veiligheid en dit van je kind is het beter om een model te kopen met een hoog maximaal draaggewicht zodat er meerdere mensen tegelijk op de trampoline kunnen springen.

 

Gebruik van de trampoline

Vanwege het slechte weer gedurende de helft van het jaar is het niet altijd goed om je trampoline gans het jaar buiten te laten staan. Je kunt kiezen voor een inklapbare trampoline die je op zonnige dagen makkelijk kunt uitklappen. De rest van het jaar kun je het product opbergen in de garage of in een tuinhuisje. Let op de afmetingen van de trampoline wanneer het ingeklapt is om zeker te zijn dat het in de garage past.

Een trampoline op poten is echter steviger dan een inklapbaar model. Je kunt deze trampoline voor een lange periode laten staan en wanneer de winter eraan komt kun je het product demonteren om het te bewaren. Het is ook aanbevolen om een afdekhoes te gebruiken om de trampoline beter te beschermen.

Je kunt ook een trampoline laten ingraven. Op die manier wordt de trampoline gezien als een vast onderdeel van je tuin, het nadeel is dat het wel veel tijd en inspanning vergt om een trampoline in te graven.

 

Veiligheid eerst

Kinderen worden al vlug enthousiast wanneer ze op een trampoline springen, om hun veiligheid te verhogen kun je enkele maatregelen nemen. Zo kun je een veiligheidsnet rondom de trampoline plaatsen. Op die manier kan je kind niet naast de trampoline vallen. Je kunt meteen een trampoline komen met een veiligheidsnet maar je kunt ook een apart net kopen voor een losse trampoline.

Een trampoline die op poten staat kan tot wel 90 cm hoog staan. Het is daarom beter dat je een trapje bij de trampoline plaatst. Zo vermijd je dat de kinderen van de trampoline afspringen en is de beschermrand van de trampoline ook beter beschermd.

De beschermrand van de trampoline bedekt de ijzeren onderdelen van de trampoline. Dankzij deze beschermrand kunnen de voeten van je kinderen niet tussen veren of het frame komen. Zorg voor een zo dik mogelijke beschermrand want hoe dikker, hoe duurzamer.

Prijs van een trampoline

Vroeger moest je naar een speciale sportwinkel om een trampoline te kopen, tegenwoordig kun je online makkelijk op zoek gaan naar producten en advies. Gebruik het internet om interessante aanbiedingen te vinden en verschillende trampolines met elkaar te vergelijken. Zo kun je leuke promoties ontdekken en meer informatie inwinnen over de voor- en nadelen van elk product.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES