5 beste Traphekjes Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste traphekje – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu wilt voorkomen dat je kinderen van de trap donderen of je wilt je huisdieren in een bepaalde kamer houden, een traphekje komt altijd wel goed van pas in dergelijke situaties. Toch is de keuze niet altijd even makkelijk en dat heeft voornamelijk te maken met het ruime aanbod. Kies je voor een standaard hekje of toch eerder een harmonica of oprolbaar exemplaar? Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten en zijn onder andere uitgekomen bij het Hauck Open N Stop traphekje dat gekenmerkt wordt door een eenvoudige klembevestiging. Echter blijkt ook het A3 Baby & Kids hekje een goede aanbeveling te zijn. Dergelijk hekje kan worden geïnstalleerd door middel van schroefbevestiging.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste traphekjes (Reviews) van 2024

 

Of je nu kiest voor een oprolbaar dan wel een harmonica traphekje blijft uiteraard een persoonlijke keuze. okDaarnaast zijn er exemplaren die je kunt installeren zonder boren en kun je zelfs opteren voor een open trap model of een traphekje met hoek. Bedenk waarvoor je het traphekje wilt gebruiken. Is het bedoeld voor je kindje of wil je vooral huisdieren beletten de kamer uit te lopen? We hebben voor jou 5 topproducten geselecteerd, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Kies er vervolgens het voor jou beste traphekje uit.

 

1. Hauck Open N Stop Traphekje Klembevestiging

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar toch wel zeker zijn van een overtuigende kwaliteit en degelijkheid? Dan lijkt dit traphekje van Hauck misschien wel een goede optie te zijn. Aan het prijskaartje te zien, zouden we er zelfs van uit kunnen gaan dat het hier misschien om een aanbieding gaat.

Het hekje wordt gekenmerkt door een minimale breedte van 75 cm, een maximale breedte van 80 cm en een hoogte van ruim 77 cm. Met een beperkt gewicht van net geen 5 kg, blijkt dit hekje ook makkelijk te installeren door middel van klembevestiging. Het lage gewicht doet echter helemaal niets af aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product. Zo is het hekje voornamelijk uit duurzaam metaal vervaardigd waardoor hij best wel tegen een stootje kan.

Dit unieke spijlenhek is bedoeld om handmatig te installeren en wordt uiteraard geleverd in combinatie met een informatie Nederlandstalige handleiding. De witte kleur oogt heel neutraal en maakt het geschikt om in eender welk interieur te plaatsen. We zien dat dit goedkope traphekje op heel wat positieve reacties kan rekenen. Slechts één iemand vindt het product niet duurzaam.

 

Voordelen:

Budget: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het aanvaardbare en betaalbare prijskaartje.

Formaat: het traphekje blijkt maar liefst 77 cm hoog te zijn en beschikt over een variërende breedte van minimaal 75 en maximaal 80 cm.

Installatie: het hekje is makkelijk onder- of bovenaan de trap te installeren met behulp van een betrouwbare klembevestiging.

 

Nadelen:

Niet duurzaam: we stellen vast dat een enkeling jammer genoeg toch wel wat twijfels blijkt te hebben over de duurzaamheid van het hekje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. A3 Baby & Kids SafetyDoor Traphekje Schroefbevestiging

 

Door te kiezen voor het traphekje van A3 Baby & Kids kies je voor een combinatie van kwaliteit en design. Zo heb je de mogelijkheid om het hekje in maar liefst 3 verschillende kleuren aan te kopen en bijgevolg te laten passen in het interieur.

Je kunt het hekje makkelijk handmatig installeren door middel van schroefbevestiging. Bovendien is het, net zoals het vorige product, uit duurzaam metaal vervaardigd en kan hij bijgevolg best wel wat verdragen. Het hekje wordt gekenmerkt door een minimale breedte van 76 cm die je makkelijk kunt verstellen tot een breedte van 116 cm. Dit wordt aangevuld met een maximale lengte van 116 cm en een hoogte van 75 cm. Met een gewicht van 6,2 kg is dit traphekje makkelijk te verplaatsen en te installeren.

Een blik op de online reviews toont een gemiddelde score aan van maar liefst 4,7 sterren. Klanten reageren dan ook voornamelijk tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Slechts een kleine minderheid is niet helemaal overtuigd van het design.

 

Voordelen:

Installatie: in tegenstelling tot het vorige product, zul je merken dat dit hekje makkelijk kan worden gemonteerd met behulp van schroefbevestiging.

Formaat: de breedte van het hekje kan variëren van minimaal 76 tot maximaal 116 cm. Verder is het hekje 116 cm lang en 75 cm hoog.

 

Nadelen:

Design: ondanks de verschillende mogelijkheden op het gebied van kleuren en designs, blijkt een beperkt aantal kopers toch nog steeds niet overtuigd te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. DreamBaby Oprolbaar trap hekje Schroefbevestiging

 

Is budget niet meteen een probleem en ben je bereid net iets meer te spenderen aan een traphekje? Dan kun je altijd even dit product van Dreambaby bekijken. Net zoals Safety First en Babydan behoort ook dit merk tot de bekende merken en wordt het door velen beschouwd als veruit het beste merk.

Dit oprolbare traphekje wordt geleverd inclusief een duidelijke Nederlandstalige handleiding en 2 praktische bevestigingssets. Dankzij het rolsysteem past dit hekje niet alleen in een nauwe doorgang maar evengoed in een iets bredere doorgang en kan het zowel boven- als onderaan de trap worden bevestigd. Net zoals het vorige product wordt ook hier gebruik gemaakt van schroefbevestiging.

Het traphekje is vervaardigd uit weersbestendig en duurzaam polyamide en is makkelijk met slechts 1 hand te openen en te sluiten. Het doek is minimaal 80 cm hoog en maximaal 87 cm inclusief het oprolmechanisme. Ondanks de hoge prijs kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen waardoor het wel eens één van de populairste hekjes uit de lijst zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Bevestiging: ook hier wordt gebruik gemaakt van de betrouwbare schroefbevestiging techniek om het hekje te installeren.

Rolsysteem: het betreft hier een oprolbaar traphekje dat je eenvoudigweg in een nauwe doorgang evenals brede doorgang kunt plaatsen.

Verpakking: de levering van het traphekje omvat eveneens 2 afzonderlijke bevestigingssets en een informatie Nederlandstalige handleiding met instructies betreffende de installatie.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je van plan om dit traphekje aan te kopen dan zul je echter wel iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Safety 1st Traphekje Schroefbevestiging Verstelbaar

 

Safety 1st is één van de bekende merken op het gebied van babyspullen en benodigdheden. Dit unieke traphekje, dat makkelijk handmatig te installeren is door middel van een schroefbevestiging, is hier alvast een voorbeeld van.

Het hekje is, net zoals de meeste andere producten uit deze lijst, vervaardigd uit duurzaam metaal en kan dan ook best wel wat verdragen. Dankzij de verstelbare breedte van minimaal 62 cm en maximaal 102 cm, is dit hekje zowel in een nauwe alsook brede doorgang te installeren. De breedte wordt verder aangevuld met een maximale hoogte van 72,5 cm en een totale lengte van 102 cm. Het hekje wordt geleverd inclusief het bevestigingsmateriaal en een handleiding.

Met behulp van dit hekje kun je ervoor zorgen dat je kindje niet van de trap valt en dieren de ruimte niet zomaar kunnen verlaten. En dat is ook de meeste klanten niet ontgaan. Slechts één iemand is ervan overtuigd dat de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid een pak beter hadden gekund.

 

Voordelen:

Formaat: het is mogelijk om de breedte van het hekje aan te passen van minimaal 62 tot maximaal 102 cm. Hij is verder 72,5 cm hoog en 102 cm lang.

Verpakking: op het moment van levering zul je merken dat al het nodige bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd evenals een duidelijke handleiding.

Materiaal: bij de productie van dit traphekje heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevig metaal.

Installatie: ook dit unieke traphekje kan met behulp van een schroefbevestiging worden geïnstalleerd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper had toch wel net iets meer kwaliteit verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Traphek Deurhek Harmonica XXL Tot 113.5 CM BabyDan

 

Ben je op zoek naar een traphekje vervaardigd uit hout? Dan ben je er aan voor de moeite. Dit unieke exemplaar van BabyDan is namelijk vooral gemaakt uit duurzaam kunststof. Het hekje is bovendien afgewerkt in een neutrale crème-achtige kleur en blijkt volledig vrij van scherpe hoeken en kantjes.

Het hekje wordt gekenmerkt door een verstelbare breedte van minimaal 12 tot maximaal 114 cm. Dit wordt gecombineerd met een hoogte van maar liefst 72,5 cm en een maximale lengte van 113,5 cm. Het oprolbare hekje is geschikt om onder- en bovenaan de trap te plaatsen in zowel een nauwe alsook brede doorgang. In de meegeleverde Nederlandstalige handleiding wordt bovendien vermeld hoe je het hekje door middel van schroefbevestiging makkelijk kunt installeren.

Het is echter niet meteen het traphekje met de laagste prijs en dat zou enigszins een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties. Laat je er niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even en misschien is het wel iets voor jou.

 

Voordelen:

Formaat: de breedte is verstelbaar van 12 tot maar liefst 114 cm. Verder blijkt hij ongeveer 113,5 cm lang te zijn en zo’n 72,5 cm hoog.

Handig in gebruik: of je het hekje nu onder- of bovenaan de trap wilt plaatsen, blijft vooral een persoonlijke keuze. Verder blijken zowel een nauwe als brede doorgang tot de mogelijkheden te behoren.

Materiaal: in tegenstelling tot heel wat andere traphekjes uit deze lijst, zul je merken dat dit exemplaar uit kunststof is vervaardigd.

 

Nadelen:

Budget: we durven vermoeden dat de hoge prijs door sommige klanten als een nadeel zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Traphekjes Koopgids

 

De lijst van nuttige baby benodigdheden en producten zal zeker   worden aangevuld met een traphekje. Maar wat is een traphekje nu precies en wat kun je er zoal mee bereiken? Bestaan er verschillende soorten traphekjes en welke kenmerken kunnen ze aanbieden? Deze en tal van andere vragen worden in de koopgids hieronder uitvoerig besproken. Neem na het lezen van de koopgids, rustig de tijd om de verschillende traphekjes en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Veel succes!

Wat is een traphekje en het gebruiksgemak

Zodra je zwanger bent of juist bevallen, is het alvast een goede aanbeveling om de aanschaf van een degelijk traphekje te overwegen. Het biedt je de mogelijkheid om je kindje zoveel mogelijk te beschermen en behoeden van eventuele blessures en verwondingen.

Het traphekje is, zoals de naam doet vermoeden, bedoeld om onder- of bovenaan de trap te bevestigen. Bij voorkeur plaatst je er zelfs 2, zowel boven- als onderaan de trap dus. Op die manier kan je kindje niet gelijk naar beneden tuimelen wat dan weer zorgt voor iets meer gemoedsrust als ouder.

Het spreekt voor zich dat een traphekje dan ook vooral geschikt is zodra hij of zij voor de eerste keer kruipt of gebruik maakt van een loopstoel. Vanaf dat moment zullen ze alleen maar mobieler worden wat dus ook betekent dat er meer gevaar om de hoek loert.

Echter hoeft een traphekje niet alleen gebruik te worden bij kindjes. Zo zijn er ook heel wat personen die een traphekje in huis halen om ervoor te zorgen dat de huisdieren in een bepaalde kamer of ruimte blijven. Denk maar aan katten en honden. Kortom, er zijn dan ook heel wat mogelijkheden en dus de moeite waard om de aanschaf ervan ten minste te overwegen.

 

Het type traphekje in combinatie met het materiaal

Je zult het misschien niet gelijk verwachten, maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten traphekjes. Zo kun je opteren om een drukgevoelig traphekje in huis te halen. Dergelijke traphekjes zijn vaak uit hout of metaal vervaardigd en verlangen geen schroefbevestiging noch het boren van gaten in de wand. Dit maakt ze een pak makkelijker te installeren. Echter zijn ze minder stabiel en bijgevolg minder betrouwbaar.

Een traphekje dat je effectief dient vast te schroeven biedt deze zekerheid dan weer wel. Dergelijke hekjes zijn bijzonder stabiel en betrouwbaar en, net zoals de drukgevoelige exemplaren, voornamelijk vervaardigd uit hout of metaal. Houd wel rekening met de verschillende afmetingen die mogelijk zijn in verhouding tot de breedte van je trapgat.

Kies je voor het oprolbare traphekje dan kies je voor een exemplaar waarvan de werking gelijklopend is aan het rolgordijn. In tegenstelling tot de vorige types, worden deze veelal uit maas vervaardigd. Ze zijn frameloos, geschikt voor grote openingen en bovendien heel discreet zodra ze zijn opgerold. Echter kan het wel wat tijd in beslag nemen om een dergelijk hekje correct te bevestigen.

Tot slot zijn er nog de zogenaamde reis traphekjes die je, zoals verwacht, makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ze zijn voornamelijk uit maas gemaakt en blijken volledig frameloos te zijn. Houd er rekening mee dat dergelijk product hier als een barrière geldt dan als een daadwerkelijk traphekje.

Het merk, de plaatsing en andere kenmerkende eigenschappen

Je hebt het ondertussen wel al gemerkt en de keuze aan traphekjes blijkt enorm ruim te zijn. Uiteraard willen wij jou niet aanraden om zomaar het eerste het beste hekje uit te kiezen. Bedenk wat je nodig hebt, waar je het wilt plaatsen en wat je verwachtingen zoal zijn. Dan zul je vaststellen dat er heel wat merken zoals Ikea, BabyDan en Lindam meerdere optiemogelijkheden lijken aan te bieden.

Ben je op zoek naar een rolsysteem dat iets moeilijker te bevestigen is maar toch discreet kan zijn? Of heb je liever gaten te boren in de wand of kies je voor een schroefbevestiging? Misschien wil je wel helemaal geen gaten in de muur bouwen en kies je voor een drukgevoelig hekje. Ook wat betreft de materiaalkeuze moet op voorhand even grondig nagedacht worden. Zo heb je keuze tussen stevige materialen zoals metaal, kunststof, maas en hout.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Tot slot willen wij het nog even hebben over het uiteindelijke prijskaartje. Een degelijk traphekje hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je een eenvoudig hekje al gauw aankopen voor amper 20 tot 25 euro. Een hekje met schroefbevestiging zal dan weer wat duurder zijn en zou eventueel, afhankelijk van het design, kunnen oplopen tot wel 100 euro.

Jij beslist welk bedrag je er maximaal kunt en wilt aan spenderen. Ben je van plan om het hekje regelmatig te gebruiken of niet? En welke verwachtingen heb je ervan. Bij eventuele twijfel kan het handig zijn om de bijbehorende online reviews van klanten er even op na te kijken. Dit kan de keuze aanzienlijk makkelijker maken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Tot welke leeftijd dien je een traphekje te gebruiken?

Het gebruik van een traphekje is een goede aanbeveling voor huishoudens met jonge kindjes. Uiteraard is het gebruik ervan verbonden aan een bepaalde leeftijd. Zo kun je de traphekjes maar beter installeren zodra je kindje in staat is om helemaal zelfstandig rond te kruipen.

Eenmaal je kindje weet hoe hij of zij moet rondkruipen, duurt het meestal niet lang meer alvorens ze hun eerste stapjes proberen zetten. Kortom, een leeftijd waarop je extra op je hoede moet zijn. Zodra je kindje ongeveer 5 à 6 jaar oud is en dus al behoorlijke motorische vaardigheden heeft opgebouwd, kun je het gebruik van een traphekje gaan verminderen. We zien dat de maximumleeftijd vaak verschilt van gezin tot gezin.

 

Q2: Waar kun je het traphekje plaatsen?

Het plaatsen van een traphekje is helemaal niet zo moeilijk aangezien je vaak diverse mogelijkheden hebt. Afhankelijk van het type traphekje en het formaat ervan, kun je hem boven- en onderaan de trap plaatsen. Wil je echt op veilig spelen dan kun je zowel eentje onderaan alsook bovenaan de trap installeren en klaar is Kees!

Houd bij het plaatsen wel rekening met het formaat van het hekje evenals de doorgang van de trap. Betreft het een nauwe of brede doorgang of heb je misschien een combinatie van beide? In dergelijke gevallen kan een verstelbaar traphekje of een harmonica en oprolbaar exemplaar alvast een goede aanbeveling zijn.

Q3: Hoe kun je het traphekje bevestigen?

Ook hier heb je verschillende mogelijkheden naargelang je eigen wensen en het type traphekje je besluit aan te kopen. Wil je bijvoorbeeld helemaal geen gaten in de muur boren of schroeven bevestigen, dan kun je opteren voor een drukverlagend traphekje.

Echter biedt een exemplaar dat je in de muur moet vastschroeven of dat voorzien is van klembevestiging nog altijd iets meer stabiliteit en zekerheid te bieden. Woon je in een huurwoning dan zul je misschien rekening moeten houden met bepaalde eisen van de verhuurder. Wat dan weer niet het geval is als je de woning hebt gekocht.

 

Q4: Hoe hoog moet een traphekje zijn?

Over de correcte hoogte van een traphekje bestaat nogal eens onenigheid. Sommige instanties raden een minimum hoogte van 65 cm aan terwijl andere bedrijven een hoogte van minimaal 75 cm aanraden. In elk geval is het beter dat het hekje te hoog dan te laag komt. Bij een hekje dat te laag is, heb je nog altijd het risico dat je kindje alsnog van de trap tuimelt.

Daarnaast is de hoogte niet alleen afhankelijk van de lichaamslengte van je kindje maar ook vaak van het type traphekje. Zo bestaan er bepaalde traphekjes met een standaard hoogte van 70 cm terwijl andere een standaard hoogte van 75 tot 80 cm aanbieden.

 

Q5: Traphekje waar kat door kan?

Een traphekje kan niet alleen een goede investering zijn voor gezinnen met kinderen maar ook voor mensen met huisdieren. Wil je vermijden dat je hond of kat in een bepaalde ruimte komt, dan kun je alvast gebruik maken van een traphekje. Het ideale traphekje om bij huisdieren te gebruiken, is het zogenaamde klemhekje dat je zonder problemen tussen 2 muren kunt vastklemmen.

Dergelijk klemhekje is vaak voorzien van een handig compact luikje dat precies groot genoeg is om katten door te laten. Zo kunnen zijn makkelijk naar buiten indien ze dat willen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES