5 beste Voedingskussens Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste voedingskussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je zwanger bent dan heeft je lichaam het soms zwaar te verduren en ook na de bevalling kan het alle ondersteuning gebruiken die het nodig heeft. Daarom is een voedingskussen jouw ideale partner tijdens deze toch wel zware periode. We hebben er voor jou 3 uitgekozen die een goede beoordeling kregen in de online reviews. Zo zien we dat het Theraline Original voedingskussen extra lang is en een zandfijne vulling heeft van microparels. Daarnaast heb je het Snoozzz voedingskussen dat enorm veelzijdig is en een afneembare hoes heeft die kan gewassen worden op 40° C.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste voedingskussens (Reviews) van 2024

 

Om jouw baby op een comfortabele manier te kunnen voeden zoek je de beste houding voor jullie beiden. Het gebruik van een voedingskussen kan daarbij een grote hulp zijn zowel bij borstvoeding als bij flesvoeding. We hebben voor jou 5 toppertjes uitgekozen aan de hand van het advies van verschillende vroedvrouwen. Neem even de tijd om alles rustig te bekijken om daarna het beste voedingskussen uit te kiezen voor jou en je baby. 

 

1. Theraline Original voedingskussen met hoes colibri extra lang

 

Theraline wordt beschouwd als één van de beste merken wat betreft slaapcomfort. Het voedingskussen Original is dan ook het populairste kussen in onze top 5 en valt in de laagste prijscategorie. De reviews van de klanten tonen alleen maar lof over dit product en bovendien wordt het door elke klant aangeraden. De vernieuwde flexibele vulling van zandfijne originele microparels zorgt ervoor dat je baby mooi stabiel en comfortabel ligt tijdens de voeding.

Doordat de vulling  net zoals zand  aanvoelt en beweegt neemt het kussen perfect de vorm aan van je kindje. Het extra lange kussen van 38 x 190 cm is bijzonder buigzaam en bovendien zo licht als een veertje met zijn 1,8 kg. Voor de mama verlicht het tijdens de borstvoeding de druk op de schouders en de nek waardoor je op een ontspannen manier je baby kunt voeden en knuffelen.

Het kussen en de hoes, die overigens beschikbaar is in verschillende kleuren en motieven, mogen gewassen worden op 60° C. Beiden zijn gemaakt uit 100% katoen en hebben een Tox proof certificaat. De uitstekende kwaliteit van dit kussen biedt je ook al voor de bevalling een stevige ondersteuning en een makkelijke manier om je slaappositie te veranderen.

 

Voordelen:

Comfort: het kussen is extra lang waardoor het niet alleen kan dienen als ondersteuning tijdens het slapen, maar ook om een comfortabele houding tijdens het voeden als je baby er is.

Vulling: de vulling zijn zandfijne originele microparels die perfect elke vorm aannemen waardoor het voor de baby een veilig nestje is en hij er stevig en stabiel in ligt.

Onderhoud: zowel het kussen als de hoes mogen gewassen worden op 60° C.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: enkele klanten vinden dit kussen aan de prijzige kant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Snoozzz Voedingskussen afneembare hoes met microkorrels

 

Het mooie kussen van Snoozzz kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Door zijn lange vorm, de zachte vulling en de buigzaamheid geeft het de perfecte ondersteuning aan je lichaam tijdens de zwangerschap zodat je volledig kunt ontspannen en tot rust komen.

Daarnaast geeft dit kussen tijdens de borstvoeding ook de juiste ondersteuning die nodig is om je nek en je schouders te ontlasten zodat je baby ontspannen kan drinken. Het voedingskussen kan gewassen worden in de machine op 40° C waardoor je je niet druk hoeft te maken bij eventuele ongelukjes.

Een vulling van kleine microparels zorgt voor het extra comfort en stabiliteit tijdens de voeding. De hoes is gemaakt uit zachte microvezel en er is een uitgebreide keuze aan kleuren en motiefjes waarin je zeker jouw gading zult vinden. Alle hoezen voor het Snoozzz voedingskussen hebben dezelfde afmeting van 185 x 38 cm. De reviews voor dit veelzijdige kussen zijn allemaal positief. Alle klanten vinden dit een zalig kussen om te slapen of om hun baby op te voeden.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het veelzijdige kussen kan je ondersteuning bieden bij een blessure of na een operatie. Daarnaast heb je een zalige nachtrust met dit slaapmaatje. Je baby kan in dit kussen ontspannen genieten van jouw knuffels en zijn voeding.

Opbergtas: het product is verpakt in een mooie luxueuze plastic tas zodat je hem makkelijk kunt meenemen naar de materniteit of om hem gewoon op te bergen als je hem even niet nodig hebt.

Vulling en hoes: het kussen is gevuld met kleine microparels en kan steeds bijgevuld worden. De afneembare hoes uit microvezel heeft net zoals het kussen de perfecte afmetingen 185 x 38 cm.

Onderhoud: zowel het kussen als de hoes mogen in de wasmachine gestopt worden op 40° C.

 

Nadelen:

Volume: een klant merkt op dat er wel wat meer vulling in zou mogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tweeling voedingskussen van Twin Things machinewasbaar

 

Het voedingskussen van Twin Things is speciaal ontworpen om je tweeling op een handige en toch comfortabele manier te kunnen voeden. Het is bovendien geschikt om te gebruiken voor zowel flesvoeding als borstvoeding. 

Het kussen heeft een afmeting van 100 x 100 cm en wordt geleverd in een mooie hoes waardoor je hem makkelijk kunt opbergen of meenemen als je ergens naartoe gaat. Bovendien weegt dit grote kussen slechts 3 kg en is het gevuld met een mooie dikke vulling in polyesterkorrels. De katoenen hoes is afneembaar en mag net zoals het kussen in de machine gewassen worden op 30° C. 

Als de baby’s iets groter zijn kan het nog steeds dienst doen als comfortabel zitje om bijvoorbeeld wat te lezen of naar tv te kijken. In de reviews zien we een uiterst tevreden klant die heel erg geholpen is met het mooie voedingskussen voor haar tweeling. Momenteel is het echter enkel beschikbaar is de grijze kleur, vanaf oktober zal ook de mint kleur weer voorradig zijn.

 

Voordelen:

Voor tweelingen: met het tweeling voedingskussen lukt het voeden van de 2 kleintjes een stuk makkelijker zowel voor flesvoeding als voor borstvoeding.

Vulling: de polyestervulling zorgt voor een goede ondersteuning van de baby’s.

Onderhoud: zowel het kussen als de katoenen hoes mogen in de machine gewassen worden op 30° C.

Opbergtas: dit kussen wordt geleverd in een mooie opbergtas waardoor je hem makkelijk kunt meenemen.

 

Nadelen:

Geen extra hoes: een klant merkt op dat het zeer spijtig is dat er geen extra hoes voor dit kussen kan bijgekocht worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Doomoo voedingskussen Buddy Stars verkrijgbaar in 3 kleuren- met eps parels

 

Het voedingskussen van Doomoo is gevuld met hele kleine microbolletjes waardoor het enorm buigzaam en soepel is. Dankzij zijn vorm biedt dit kussen ook een grote ondersteuning gedurende de zwangerschap om volledig tot rust te kunnen komen en je lichaam te ontspannen.

Tijdens het voeden ligt je baby op de perfecte hoogte en door de goede houding die je baby aanneemt wanneer hij drinkt, zal hij ook minder snel last krijgen van krampjes. Dit voedingskussen die gevuld is met polystyreen bolletjes heeft een katoenen hoes met een sterrenmotief en is verkrijgbaar in de kleuren grijs, roze en blauw. Bovendien mogen beiden gewassen worden op 40° C.

Het voedingskussen Buddy – Stars kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je baby kan er op zijn buikje in liggen als hij nog heel klein is zodat hij alles kan ontdekken of als hij wat groter wordt kan het kussen steun bieden om zijn evenwicht te bewaren als hij rechtop zit. In de reviews merken we op dat het grootste deel van de klanten tevreden zijn over de kwaliteit van dit kussen, toch vinden enkele kopers het wel aan de prijzige kant.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de lengte van 170 cm is dit kussen het ideale slaapmaatje ook als je niet zwanger bent omdat het je helpt om je lichaam een goede rusthouding te geven.

Onderhoud: het kussen en de katoenen hoes mogen beiden in de wasmachine worden gestopt op 40° C.

Vulling: het kussen heeft een polystyreen vulling en heeft een goede ondersteuning aan je baby tijdens het voeden. Bovendien kun je er als mama een ontspannen houding door aannemen. 

Opbergtas: dit kussen wordt geleverd in een handige opbergtas.

 

Nadelen:

Volume: enkele klanten maken de opmerking dat na beperkt gebruik tijdens de zwangerschap het kussen niet meer het nodige comfort biedt omdat de bolletjes plat worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Chicco voedingskussen Boppy met fluwelen hoes katoen Lion

 

Het voedingskussen Boppy biedt de perfecte ondersteuning aan je baby zodat hij comfortabel kan genieten van zijn voeding. Als  mama zorgt het kussen voor een ontspannen houding waardoor de spierspanning in de armen, schouders en nek zal verminderen. Dit kussen is gelijkaardig aan het voedingskussen van Delta Baby met dezelfde voortreffelijke eigenschappen.

Dankzij de vulling van polykatoen en zijn exclusieve ergonomische vorm past Boppy zich aan het lichaam van de  mama aan waardoor de baby in de ideale positie ligt om voor beiden het meeste gemak te bieden. Dit kussen heeft met zijn afmetingen van 15 x 48 x 52 cm, een klein formaat en het weegt bovendien maar 1,3 kg wat het ook nog eens extra handig maakt om mee te nemen.

De hoes die gemaakt is uit katoen en bestaat in verschillende kleuren en tekeningen is bovendien apart verkrijgbaar. Zowel het kussen als de hoes mogen gewassen worden op 30° C. Er zijn voor dit kussen nog geen reviews beschikbaar en dit kan zijn omdat het een hele recente toevoeging is aan de collectie van Chicco.

 

Voordelen:

Wasvoorschriften: het kussen en de katoenen hoes mogen in de wasmachine gewassen worden op 30° C.

Vulling: de vulling van polykatoen biedt een goede ondersteuning aan je baby waardoor hij zich veilig en geborgen gaat voelen.

Het prijskaartje: dit voedingskussen is een aanbieding en heeft een goedkope prijs bij aankoop van meerdere stuks.

Vorm: de ergonomische vorm past zich aan het lichaam van de mama aan waardoor voor beiden het meeste comfort uit dit kussen wordt gehaald.

 

Nadelen: 

Het formaat: we merken op dat door het kleine formaat van dit kussen het misschien minder lang zal kunnen gebruikt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voedingskussens Koopgids

 

Er is een zee aan mogelijkheden wat betreft voedingskussens. Door de verschillende maten en vormen die er te vinden zijn is dit toch vooral een persoonlijke keuze die moet gemaakt worden. Niet iedereen vindt hetzelfde fijn en comfortabel en daarnaast voelen ook de verschillende soorten vullingen voor de ene persoon beter aan dan voor de andere. We raden jou aan om even de verschillende voedingskussens te vergelijken en bedenk wat voor jou de belangrijkste redenen zijn om voor een bepaald kussen te kiezen. Misschien kunnen de aanbevelingen van jonge mama’s je hier ook bij helpen.

Waarvoor dient een voedingskussen en hoe gebruik je het

Een zwangerschaps- of voedingskussen heeft naast zijn speciale vorm ook een vulling die je verlichting biedt tijdens een periode waarin je wel wat extra steun en comfort kunt gebruiken. Tijdens de zwangerschap is het soms niet gemakkelijk om de juiste slaaphouding te vinden. Door zijn vaak langwerpige vorm kun je met je hele lichaam steunen op dit kussen zoals je tegen je partner aan zou liggen. Als je vaak last hebt van rugpijn of van zware benen dan is dit kussen een uitstekende rugsteun als je op de bank ligt of je kunt er ook je benen opleggen om te ontspannen.

Als voedingskussen zorgt het voor een comfortabele houding voor je baby en ook vooral voor jezelf. Tijdens de borstvoeding of wanneer je flesvoeding geeft, ligt je arm toch een lange tijd in dezelfde houding waardoor je spanning krijgt in je nek en je schouders. Door het gebruik van een voedingskussen kun je je kindje op de juiste hoogte leggen zodat ook jij ontspannen kunt genieten van dit intieme moment. Een voedingskussen is erg persoonlijk en zou je eigenlijk eerst moeten kunnen voelen voor je het aankoopt.

 

De soorten en de verschillende vormen van de voedingskussens

Voedingskussens zijn er in verschillende maten en vormen. Welke voor jou en je baby perfect is hangt volledig af van je persoonlijke wensen. Je hebt de voedingskussens die de vorm hebben van de letter C en in dezelfde trant zie je ook de grotere variant die de vorm heeft van een hoefijzer. Deze laatste zijn veruit de populairste als het op borstvoeding aankomt. Het C-vormige kussen kun je ook gewoon op je schoot leggen en is dan weer gemakkelijker om flesvoeding te geven. Bovendien kunnen deze kleinere kussens later gebruikt worden als zitje om je baby steun te geven wanneer hij  rechtop begint te zitten.

Daarnaast zijn er de langwerpige zwangerschaps-/voedingskussens die je zelf kunt vormen zodat je een comfortabele houding hebt om je baby te voeden. Deze kunnen ook gebruikt worden tijdens of na de zwangerschap als slaapmaatje om je een ontspannen nachtrust te geven. Verder zien we dat je ook voedingskussens kunt vinden in allerlei andere vormen zoals onder andere een driehoek of een boomerang vorm. Bovendien zijn er ook voor tweelingen voedingskussens op de markt zodat ze tegelijkertijd kunnen worden gevoed.

 

De vulling van de kussens 

De vulling zal voor een groot deel het comfort van het kussen bepalen. Ze kunnen verschillende vullingen hebben die allemaal relatief stevig zijn en een goede ondersteuning aanbieden. Toch zijn bijvoorbeeld de materialen die gebruikt worden in sierkussens hiervoor te zacht en bieden ze niet genoeg steun aan je lichaam en aan je baby. We hebben de heel duurzame EPS-parels die een populaire vulling zijn en die gemakkelijk de vorm aannemen van je lichaam. Daarnaast zijn ook nog anti-allergeen en niet giftig.

Andere kussens zijn gevuld met microparels die veel kleiner zijn dan EPS-parels en bovendien ook zachter aanvoelen. De meest gebruikte vullingen zijn de vezelbolletjes die dezelfde stevige eigenschappen hebben als de EPS-parels gecombineerd met de zachtheid van Micromax die overigens aanvoelt als ganzendons. Kussens met Tempexkorrels, beter gekend als polyester of polykatoen, passen zich gemakkelijk aan het lichaam aan en zijn voordelig in aankoop. Deze kussen behouden echter niet lang hun vorm en de korrels maken geluid als je beweegt. 

Het onderhoud en het prijskaartje

Bij de meeste kussens kan de kussenhoes vervangen worden om te wassen en bovendien kunnen deze apart bijgekocht worden. Het voedingskussen zelf mag afhankelijk van het soort vulling gewassen worden in de machine op de voorgeschreven temperatuur. Let er ook even op of het kussen al dan niet in de droger mag.

Net zoals bij alles is ook hier de prijs van het product afhankelijk van de gebruikte materialen en in dit geval is dit het soort vulling. Als je uitkijkt voor interessante aanbiedingen kun je reeds een voedingskussen op de kop tikken rond 55 euro. De gemiddelde prijs van een degelijk product is rond 65 euro. Voor een kussen die geschikt is voor een tweeling reken je best ongeveer 95 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een voedingskussen?

De positie van een voedingskussen is afhankelijk van welke voeding je je baby zult geven. Als je flesvoeding geeft dan is het goed dat je kindje comfortabel ligt en dat er ruimte genoeg is om gemakkelijk de fles te geven, dit kan naast jou zijn maar ook voor jou.

Voor borstvoeding ligt het kussen beter zo dicht mogelijk tegen jou aan. Je moet je arm kunnen laten rusten op het kussen zodat hij niet gaat verkrampen. Bovendien moet je er ook voor zorgen dat het kussen niet te hoog ligt anders kan je baby niet naar de borst happen. Ideaal is een kleine afstand tussen jou en je kleintje zodat jullie beiden gemakkelijk liggen en de baby makkelijk bij de borst kan.

Q2: Hoe slaap je het best met een voedingskussen?

Tijdens je zwangerschap kun je pijn hebben in je bekken en je rug of je kunt niet gemakkelijk inslapen omdat je buik in de weg zit en je met je benen geen blijf weet. Gedurende deze periode is een goede nachtrust broodnodig en daarvoor kan een voedingskussen de uitkomst bieden. Je legt het voedingskussen verticaal open en je gaat er tegenaan liggen zoals je tegen je partner zou doen. 

Het voedingskussen zal steun bieden aan je buik en je borsten.  Als je hem bovendien tussen je knieën stopt liggen je benen evenwijdig zodat het ene been niet op het andere steunt en op die manier is de positie van je bekken perfect.

 

Q3: Welke vulling heeft een voedingskussen?

Een voedingskussen kan verschillende vullingen hebben en deze zorgt voor een deel voor het comfort van het kussen. Meestal worden microvezel bolletjes gebruikt of microparels, daarnaast heb je ook nog de Micromax vulling die zo zacht is als vezelbolletjes met de eigenschappen van ganzendons. Verder kun je ook nog kiezen uit een vulling van traagschuim of tempexkorrels. Allemaal hebben ze dezelfde functie, ze nemen namelijk de vorm aan van het lichaam en ondersteunen het.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES