Beste wandelwagen

Laatste update: 17.06.24

 

Wandelwagens test van 2024

 

Als je binnenkort voor de eerste keer moet bevallen dan kun je maar beter een aantal dingen op voorhand geregeld hebben. Zo heb je bijvoorbeeld ook heel wat keuze en mogelijkheden op het gebied van een degelijke wandelwagen. Om het jou gemakkelijk te maken, zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste wandelwagens van het moment. Zo zijn we eerst en vooral uitgekomen bij de Quinny Moodd wandelwagen. Dit is een compleet model die je na gebruik bijzonder snel en eenvoudig kunt opvouwen. Zo bespaar je heel wat extra ruimte. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Mura Plus 4 wandelwagen. Dit model kun je zowel gebruiken voor een pasgeboren baby alsook voor kindjes tot en met de leeftijd van 4 jaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wandelwagen reviews – top 5

 

 

De armen verdienen zeker ook rust en dat is dankzij een stevige wandelwagen ongetwijfeld verholpen. Met dit product kun je genieten van je kleintje en het kind in jouw aanwezigheid hebben, terwijl je een wandeling neemt of inkopen aan het doen bent. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste wandelwagen voor je kind.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Quinny Moodd

 

De Quinny Moodd Grey Gravel is een complete wandelwagen die makkelijk op te vouwen is tot een geheel. Het ontvouwt geheel automatisch door op een knopje te drukken. Het heeft een verstelbare zitting die naar je toe of van je af gericht kan worden en kan ook als een Maxi-Cosi gebruikt worden.

De voor- en achterbanden zijn voorzien van veringen en het heeft een boodschappenmand met een maximaal gewicht van 5 kg. Het heeft ook nog een zonnekap, een regenhoes en het biedt de optie om de wandelwagen van een 3-wieler tot een 4-wieler te maken.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope wandelwagens. Toch zijn er voor deze wandelwagen alleen positieve reviews geplaatst. Alle vier gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is duurzaam en het is handig in gebruik. Voor deze kopers heeft deze wagen een fraai design.

Met deze wandelwagen van Quinny kun jij jouw kindje overal mee naartoe nemen en heb je toch min of meer je handen vrij. Aan de vele positieve online reacties te zien, zou het zomaar eens één van de populairste wandelwagens uit onze selectie kunnen zijn. Neem dus alvast een kijkje naar de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen:

Comfort: het is mogelijk om de duwstang van deze kinderwagen in hoogte te verstellen. Bovendien kun je de wandelwagen na gebruik gewoon weer heel eenvoudig en snel opvouwen. Zo bespaar je heel wat ruimte.

Kleur: dit model kinderwagen is beschikbaar in maar liefst 10 verschillende kleuren. Zo kies jij de wandelwagen die je het mooiste vindt.

Zitting: het is mogelijk om de zitting van de wandelwagen te verstellen. Je kunt de zitting er ook uithalen en deze als een Maxi-Cosi gebruiken.

 

Nadelen:

Aankoopprijs: als we het vergelijken met de andere 4 wandelwagens uit onze lijst, dan moeten we vaststellen dat dit model niet over de laagste prijs beschikt. Dit zou een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Mura Plus 4

 

De Mura Plus 4 kinderwagen is tegelijkertijd een baby autostoeltje en kinderwagenbak, geschikt voor baby’s en kinderen tot 4 jaar. Verder kent deze wandelwagen 6 standen en foam geïnjecteerde banden tegen scherpe voorwerpen.

De Mura Plus 4 biedt tegen alle weersomstandigheden bescherming aan het kind door de ruime zonnekap en zitting. De zitting heeft 3 voorwaarts en 3 achterwaarts gerichte standen. De duwstang is in hoogte verstelbaar en de zwenkwielen kunnen vastgezet worden. Dit product is ook zeer eenvoudig compact in te klappen en uit te vouwen.

Voor dit product zijn er alleen positieve beoordelingen gegeven door de gebruikers. Voor deze personen is dit een top product, want het is handig in gebruik en het is comfortabel voor het kind. De gebruikers van de Mura Plus 4 geven goed advies voor dit product, want het heeft ook een fraai design.

Met de Mura Plus 4 wandelwagen van het bekende en eventueel voor sommigen ook het beste merk Maxi-Cosi haal je echt wel een bijzonder degelijk product in huis. De kinderwagen is in een mooie bruine kleur beschikbaar maar uiteraard zijn er nog een heleboel andere kleurmogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

 

Voordelen:

Zwenkwielen: de kinderwagen is voorzien van 4 stevige wielen die met foam geïnjecteerd zijn. Daardoor zijn ze meteen veel beter bestand tegen scherpe voorwerpen zoals bijvoorbeeld glas. Je kunt de zwenkwielen ook vergrendelen.

Handig in gebruik: dit model is eigenlijk een kinderwagen maar je kunt het ook als een baby autostoeltje gaan gebruiken. Verder biedt dit model bescherming tegen gelijk welke weersomstandigheid.

Zitting: het is mogelijk om de zitting van de kinderwagen te verstellen. Het is ook mogelijk om de duwstang aan te passen en in hoogte te verstellen.

 

Nadelen:

We kunnen duidelijk opmerken dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over deze wandelwagen en het product ook echt aanraden. Uiteraard wordt het hierdoor voor ons extra moeilijk om eventuele nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hauck Duett 2

 

De Hauck Duett 2 is een slimme duo wandelwagen met een reiswieg die kan worden omgebouwd tot een wandelwagen en het heeft ook nog een tweede afneembare zit. Dit product heeft een duwstang die je kunt verstellen naar de gewenste hoogte en het heeft veringen die ontworpen zijn om 2 kinderen te kunnen dragen.

De rugleuning en voetensteun kunnen op meerdere standen versteld worden. Dit product heeft wielbeschermers die voorkomen dat het kind tijdens het wandelen de wielen kan aanraken en de tweede zitting is te verwijderen indien het niet nodig is.

Voor dit product zijn er zowel positieve als negatieve beoordelingen gegeven. De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Ook is het handig in gebruik en het is comfortabel voor het kind. Voor enkele kopers is de wandelwagen niet comfortabel voor het kind.

In vergelijking met de voorgaande wandelwagens is dit model iets minder duur en dat kan verklaren waarom er zoveel positieve beoordelingen geplaatst zijn. Alvorens je beslist om deze Hauck kinderwagen aan te kopen, lijkt het ons verstandig om de voor- en nadelen van het toestel even te raadplegen. Deze geven wij jou hieronder graag even mee.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: met deze wandelwagen kun je je beide kindjes tegelijkertijd vervoeren. Ideaal voor mensen met een tweeling.

Comfort: het is mogelijk om de duwstang in hoogte te verstellen net zoals ook de rugleuning en de voetensteun van deze wandelwagen.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: een kleine minderheid van de gebruikers laat weten dat deze wandelwagen voor het tweede kind niet zo comfortabel is. Er is niet voldoende plaats voor de voetjes.

Design: voor een andere koper is het design gedateerd en niet zo aantrekkelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tectake Combi Buggy

 

De Tectake Combi kinderwagen buggy met regenhoes is geschikt voor kinderen tot de leeftijd van 3 jaar. Dit product is ondanks zijn beknopt en smal design erg stabiel en veilig, ook voor het winkelen of wandelen.

Deze wandelwagen is voorzien van een zonnebescherming en een instelbaar schuifhandvat. Verder heeft het ook rubber beklede zwenkwielen die 360º draaibaar zijn, voor het gemakkelijk en stil bewegen van dit product.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een wandelwagen aanbieding en dat is het ook voor de ene gebruiker die dit product heeft aangeschaft. Deze koper raadt dit product aan, want het is handig in gebruik en het heeft een fraai design.

Voor deze persoon is deze wandelwagen buggy ook comfortabel voor het kind. Dit product heeft een fraai design en is handig in gebruik. Het is ook nog comfortabel voor het kind.

Misschien ben je wel al geruime tijd op zoek naar een degelijke wandelwagen maar wil je er gewoon niet zoveel geld aan spenderen. In dat geval loont het zeker en vast de moeite om eens te kijken naar dit model van Tectake. In vergelijking met alle andere 4 topproducten uit onze lijst, beschikt deze kinderwagen wel degelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen:

Budget: je zult helemaal staan kijken van het voordelige prijskaartje van deze wandelwagen. Ideaal als je een beperkt budget hebt en niet zoveel wenst uit te geven.

Design: de wandelwagen is voorzien van 3 brede wielen en is beschikbaar in maar liefst 5 verschillende kleurtjes.

Veiligheid: deze wandelwagen zal je kind beschermen tegen elke weeromstandigheid. De zwenkwielen zijn met rubber afgewerkt en hebben daardoor een goede grip.

 

Nadelen:

Design matrasje: één enkele koper laat weten dat het patroon van het matrasje niet helemaal aan het verwachtingspatroon voldoet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Xadventure X-line

 

De Xadventure X-line kinderwagen set is een 3-in-1 kinderwagen, baby autostoel en omkeerbare wandelwagen met lederen accenten. Dit multifunctionele product heeft een lichtgewicht aluminium frame en is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot een gewicht van 15 kg.

Het is voorzien van een duwstang die aangepast kan worden op gewenste hoogte met optionele gefixeerde of zwenkbare voorwielen. Voor het uitermate gebruik van dit product is het best dat de kinderwagen wordt gebruikt tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden, de autostoel vanaf de geboorte tot 13 kg en de wandelwagen vanaf 6 maanden tot 15 kg.

Voor dit product zijn er alleen positieve beoordelingen gegeven door de gebruikers. Alle gebruikers zijn tevreden met deze 3-in-1 kinderwagen set, want het is van goede kwaliteit en het heeft een redelijke prijs. Deze kopers vinden dit product ook comfortabel voor het kind en het heeft een fraai design. Daarnaast is het ook handig in gebruik.

Met deze wandelwagen van Xadventure mag je er zeker van zijn dat je een heel degelijk en duurzaam toestel in huis haalt. Daarom lijkt het ons ook de moeite waard om de positieve en eventueel negatieve eigenschappen eens even op een rijtje te plaatsen. Op die manier krijg je een beter beeld of het model al dan niet aan je verwachtingen zal voldoen.

 

Voordelen:

3-in-1 toestel: dit model heeft eigenlijk 3 functies namelijk die van kinderwagen, omkeerbare wandelwagen en zelfs die van autostoel.

Handig in gebruik: het onderstel is gemaakt uit aluminium en daardoor bijzonder licht. De duwstang kun je probleemloos verstellen en de zwenkwielen bieden iets meer comfort.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: een kleine minderheid van de kopers vindt dat deze wandelwagen niet zo comfortabel is voor het kind.

Kwetsbaar: een andere gebruiker merkt op dat het toestel toch wel vrij kwetsbaar is en snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wandelwagens koopgids

 

Dankzij een wandelwagen of kinderwagen kun je rustig met je baby of kind op stap gaan. Zo hoef je niet thuis te zitten op een mooie zomerdag. Bij het kopen van een wandelwagen zijn er bepaalde elementen die belangrijk zijn voor de kwaliteit van het product. Als je een goede wandelwagen wilt kopen dan moet je letten op de functies, het onderstel en de prijs van het artikel. Maar je moet in de eerste plaats het model kiezen die het beste bij je past.

Soorten wandelwagens

 

De bekendste kinderwagen is een buggy. Dit is ook de simpelste kinderwagen die geschikt is voor korte wandelingen. Je kunt er je kind in vastmaken en ze zijn al geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden. Buggy’s zijn meestal klein van formaat en kun je makkelijk samenvouwen om ze op te bergen of mee te nemen op de fiets of in de auto. Het nadeel is dat je geen extra opbergruimte hebt om andere spullen in te bewaren zoals pampers en babyvoeding.

Een combi-kinderwagen bestaat uit een wagen en een aparte stoel of wieg die je op de wagen kunt vastmaken. Dit gebeurt meestal volgens een kliksysteem en heeft het grote voordeel dat je de stoel meteen als autostoeltje kunt gebruiken. Een combi-kinderwagen beschikt over meer mogelijkheden en het onderste gedeelte kun je makkelijk samenvouwen om mee te nemen. Een ander voordeel is dat je de kinderwagen voor een langere tijd kunt gebruiken want je kunt het product aanpassen aan de groeifasen van je kind.

Een duo kinderwagen is geschikt om twee kinderen in te vervoeren. Deze zijn geschikt voor koppels met jonge kinderen of die een tweeling hebben. De zitjes van de wandelwagen kunnen naast elkaar of achter elkaar zitten.

 

 

Functies van de wandelwagen

 

De meeste onderdelen van een kinderwagen kun je verstellen. Denk maar aan de ruggensteun. Je kunt de ruggensteun rechtzetten of in een liggende positie plaatsen. Deze laatste mogelijkheid is vooral handig als je kind moe is en een dutje wil maken.

Naast de ruggensteun is het ook mogelijk dat je de voetensteun kunt verstellen. Op die manier kun je de wandelwagen voor een langere tijd gebruiken want je kunt de voetensteun lager zetten wanneer je kind een beetje gegroeid is. Op die manier zit je kind altijd comfortabel en schrapen de voeten niet over de grond.

Sommige modellen hebben de mogelijkheid om de duwbeugel om te keren. Zo kun je zelf beslissen of je wilt dat je kind alles rondom zich waarneemt of dat het met het gezicht naar jou gericht is. Het is ook handig als je de duwbeugel in de hoogte kunt instellen. Sommige mensen zijn nu eenmaal kleiner dan anderen dus een ergonomische duwbeugel kan rugpijn voorkomen.

 

 

Het onderstel van de wagen

 

Het onderstel van de wagen is verantwoordelijk voor de stabiliteit. Je moet natuurlijk de wagen ook makkelijk kunnen besturen en draaien dus een goede wendbaarheid is ook essentieel. Je kunt meestal een keuze maken tussen een kinderwagen met drie of vier wielen.

Kinderwagens met drie wielen beschikken over meer wendbaarheid en zijn ideaal voor sporters die hun kinderen meenemen tijdens het joggen. Er zijn echter ook modellen die beschikken over meer dan vier wielen, je kunt zelfs al wagens vinden met 8 wielen. Het voordeel daarvan is dat ze veel stabieler zijn.

Een zwaardere kinderwagen heeft meerdere of grotere wielen nodig om het gewicht te kunnen dragen. Je kunt bijvoorbeeld een kinderwagen met luchtbanden kopen, met deze wagens kun je zelfs wandelingen maken op het strand. Het nadeel is dat ze veel minder wendbaar zijn.

Als je van plan bent om de wandelwagen enkel in de stad te gebruiken dan kun je kiezen voor een model met kleine wielen of zwenkwielen. Deze draaien veel makkelijker en je kunt ze ook vergrendelen.

Prijs van een wandelwagen

 

De prijs van de wandelwagen hangt af van het model en de kwaliteit. Het is logisch dat een duo kinderwagen duurder is dan een buggy want het product is groter en beschikt over meer mogelijkheden.

Als je op zoek bent naar een goede wandelwagen kun je om een aanbeveling vragen in een gespecialiseerde kinderwinkel. Je kunt echter ook extra informatie opzoeken op internet en de reviews lezen van verschillende producten. Door deze informatie te analyseren en te vergelijken kun je makkelijker tot een besluit komen.

Online is het mogelijk dat je een betere aanbieding vindt dan in de winkel. Vergeet niet om rekening te houden met de verzendkosten van een product want deze kunnen redelijk hoog oplopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES