6 beste wasmiddelen voor baby’s Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste wasmiddelen voor baby’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor het bekende Ariel Baby Vloeibaar Wasmiddel, kies je meteen voor een heuse voordeelverpakking bestaande uit maar liefst 4 stevige bidons en een totaal van 88 wasbeurten. Echter moet het Le Chat Baby Vloeibaar Wasmiddel met 120 wasbeurten alvast niet onder doen. De frisse aangename geur in combinatie met de ultieme zachtheid zorgen voor een optimaal comfort. In de onderstaande tabel hebben we voor de gelegenheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen de zoektocht op die manier net iets aangenamer te maken.

Sint 2024Sint 2024
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste wasmiddelen voor baby’s (Reviews) van 2024

 

Heeft je baby’tje vaak last van een rode geïrriteerde huid? Dan kan het misschien een aanbeveling zijn om (tijdelijk) over te schakelen op een ander type wasmiddel gericht op baby’s. In de onderstaande top 6 maakten wij alvast een selectie van de – misschien wel – beste wasmiddelen voor baby’s waarbij we eveneens rekening hielden met het advies uit de online reviews. Bekijk de opties even en bedenk of jij kiest voor het populairste Ariel baby wasmiddel dan wel de voorkeur geeft aan het Neutral baby wasmiddel of kiest voor een aantrekkelijke wasmiddel voor baby aanbieding.

 

1. Ariel Baby Vloeibaar Wasmiddel – 4 x 1,21 L (88 wasbeurten)

 

Net zoals het bekende Baby Reus wasmiddel behoort ook dit unieke wasmiddel van Ariel tot de populaire en bekende – zoniet beste – merken uit het rijtje. Of het product eveneens voorzien is van de laagste prijs, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat ouders alvast overtuigd van dit unieke wasmiddel voor baby’s wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren verklaart. De moeite waard dus om dit wasmiddel even onder de aandacht te brengen.

Met Ariel kies je gelijk voor een vloeibaar wasmiddel dat geleverd wordt in een stevige bidon met bijbehorende voorbehandelingsdop. Elke bidon kent daarbij een royale inhoud van 1,21 liter aan vloeibaar wasmiddel met een frisse aangename geur. En doordat het hier een heuse voordeelverpakking betreft waarbij maar liefst 4 bidons per set worden aangeboden, lijkt het prijskaartje uiteindelijk nog wel mee te vallen.

De 4 bidons garanderen maar liefst 88 wasbeurten waarbij je rekening moet houden met een aanbevolen dosering van ongeveer 65 ml. Meteen na het wassen van de kleertjes, zul je zijn ultieme zachtheid en frisse geur opmerken. Ideaal voor baby’tjes met een gevoelige huid!

 

Voordelen:

Set: de verpakking telt maar liefst 4 afzonderlijke bidons vloeibaar wasmiddel waarbij elke bidon een inhoud kent van 1,21 liter.

Inhoud: daar elke bidon een inhoud van 1,21 liter garandeert, bedraagt de totale inhoud van deze aankoop maar liefst 4,84 liter wat overeenkomt met zo’n 88 wasbeurten.

Voorbehandelingsdop: elke afzonderlijke bidon is voorzien van een bijbehorende voorbehandelingsdop waarmee je speciale/ moeilijke babyvlekken eenvoudig kunt verwijderen.

Gebruiksvriendelijk: het vloeibare wasmiddel van Ariel werd uitvoerig dermatologisch getest en ook goedgekeurd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs aardig lijkt mee te vallen en kopers tot op heden geen kritiek hebben geuit, is het niet meteen één van de meest goedkope wasmiddelen voor baby’s uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Le Chat Baby Vloeibaar Wasmiddel – 4 x 30 (120 Wasbeurten)

 

Wil je de gevoelige huid van je baby’tje zoveel mogelijk beschermen? Dan is de keuze voor dit bekende Le Chat baby wasmiddel alvast sneller gemaakt dan je misschien eerst zou denken. Net zoals het voorgaande product, kies je met Le Chat – overigens afkomstig van de populaire “Le Chat Sensitive” serie – opnieuw voor een vloeibaar baby wasmiddel met een unieke frisse geur.

De verpakking telt maar liefst 4 afzonderlijke bidons die elk zomaar 30 wasbeurten garanderen, wat het totale aantal wasbeurten op ruim 120 brengt. Bovendien is elke bidon uitgerust met een stevige handgreep en een bijbehorende draaidop die eveneens als maatstaf fungeert. Het gebruiksgemak wordt verder aangedikt door het parfumvrije én hypo-allergeen karakter van dit unieke Le Chat wasmiddel voor baby’s.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie eindscore van 4,8 sterren zien waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de kwaliteit en de frisheid van het baby wasmiddel. Echter lijkt één koper van mening dat zelfs de meest eenvoudige vlekken niet helemaal weg te krijgen zijn.

 

Voordelen:

Wasbeurten: daar deze verpakking uit 4 afzonderlijke bidons bestaat, geniet je maar liefst 120 wasbeurten.

Gebruiksvriendelijk: het wasmiddel voor baby’s wordt gekenmerkt door een aangename frisse geur en blijkt daarnaast 100% parfumvrij én hypo-allergeen.

Budgetvriendelijk: het betreft hier duidelijk een voordeelverpakking bestaande uit 4 bidons en een totaal van maar liefst 120 wasbeurten.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit:één koper vindt dat het wasmiddel niet voldoende krachtig is en bijgevolg niet alle vlekken even goed verwijdert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Robijn Klein & Krachtig Zwitsal Vloeibaar Wasmiddel – 2 x 40 wasbeurten 

 

Met het Robijn wasmiddel voor baby’s kies je – net zoals de voorgaande producten – opnieuw voor een heuse voordeelverpakking bestaande uit maar liefst 2 bidons en een totaal van wel 80 wasbeurten. Het wasmiddel wordt overigens geleverd in een stevige verpakking met bijbehorende draaidop die eveneens als indicator fungeert, en werd afgewerkt met het typische logo van Zwitsal.

Het vloeibare wasmiddel wordt daarbij gekenmerkt door een typische milde Zwitsalgeur en garandeert – in combinatie met de bijbehorende Robijn Zwitsal wasverzachter – voor een aangenaam en heerlijk zacht wasresultaat. In tegenstelling tot de vorige toppertjes, is dit vloeibare wasmiddel uitermate geschikt voor de bonte en gekleurde op 15, 30, 40 of 60 graden. Doordat het een extra geconcentreerd wasmiddel betreft, draag je ook nog eens bij aan het milieu. Let wel; het wasmiddel is niet parfumvrij noch hypoallergeen.

Desondanks reageren heel wat klanten bijzonder positief wat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 op 5 sterren oplevert. Slechts een kleine minderheid lijkt de kwaliteit en de geur als matig te beschouwen.

 

Voordelen:

Inhoud: een bidon van dit Robijn wasmiddel voor baby’s omvat een royale inhoud van 1400 ml of 1,4 liter wat het totale pakket op maar liefst 2,8 liter brengt.

Voordeelverpakking: het betreft een heuse voordeelverpakking bestaande uit 2 afzonderlijke bidons wat overeenkomt met een inhoud van 2,8 liter en een totaal van 2 x 40 wasbeurten.

Handig in gebruik: of je nu wast op 15, 30, 40 of zelfs 60 graden; dit Robijn wasmiddel is uitermate geschikt.

 

Nadelen:

Enkele gekleurde was: let wel; dit wasmiddel van Robijn is enkel en alleen geschikt voor de bonte en gekleurde was en dus geen goede aanbeveling indien je op zoek bent naar een wasmiddel om je witte was te reinigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Persil Sensitive Gel Vloeibaar Wasmiddel – Baby en Gevoelige Huid – 20 wasbeurten 

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke Persil baby wasmiddel, afkomstig uit de bekende “Persil Sensitive Gel” serie én uitermate geschikt voor de gevoelige en/ of geïrriteerde babyhuidjes. Het vloeibare wasmiddel wordt geleverd in een duurzame verpakking met stevige handgreep en bijbehorende draaidop zodat je het bidon na ieder gebruik weer hermetisch kunt afsluiten. 

De bidon kent daarbij een inhoud van 1 liter wat overeenkomt met zo’n 20 wasbeurten maar kan daarnaast nog in grotere verpakkingen worden aangekocht, indien gewenst. Dankzij zijn unieke samenstelling op basis van natuurlijke zeep en amandelmelk geur, heeft dit wasmiddel voor baby’s het kenmerkende dermatologisch getest label mogen ontvangen. Maar dat is nog niet alles want daarnaast blijkt dit wasmiddel ook nog eens 100% allergievriendelijk te zijn.

Hoewel de kenmerkende eigenschappen allen in de goede richting lijken te wijzen, is een enkele koper niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Inhoud: de Persil Sensitive Gel wordt geleverd in een stevige bidon met een inhoud van 1 liter wat overeenkomt met zo’n 20 wasbeurten maar kan ook in grotere verpakkingen worden aangekocht.

Draaidop: de stevige draaidop fungeert eveneens als handige indicator om de aanbevolen dosering van 50 ml makkelijk af te meten.

Dermatologisch getest: het wasmiddel voor baby’s blijkt niet alleen allergievriendelijk maar werd ook nog eens dermatologisch getest én goedgekeurd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele klant is van mening dat de kwaliteit van het wasmiddel beter kan en het allesbehalve geschikt is voor de gevoelige babyhuid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vloeibaar Wasmiddel Baby Extra Mild Aloë Vera // Planet Pure 

 

Door te kiezen voor het vloeibare wasmiddel voor baby’s van het bekende merk Planet Pure, kies je voor een 100% biologisch product op basis van krachtige plantaardige saponine-extracten. Dat betekent dat het Planet Pure wasmiddel 100% vrij is van chemicaliën wat niet alleen bijdraagt aan het milieu maar ook aan je gezondheid.

Het vloeibare wasmiddel wordt jou tevens aangeboden in een duurzame plastic verpakking met bijbehorende draaidop die eveneens als maatstaf fungeert. Met een totale inhoud van 1,6 liter garandeert dit wasmiddel maar liefst 38 wasbeurten inclusief een aangename bloemige geur.

Wanneer we een kijkje nemen naar de online reviews stellen we vast dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. We durven stellen dat het prijskaartje misschien wel eens een verklaring zou kunnen bieden alsook de recente uitgave van dit product.

 

Voordelen:

Geursoort: dit unieke wasmiddel wordt gekenmerkt door een aangename bloemige geur.

Biologisch: het wasmiddel van Planet Pure is 100% biologisch en helemaal vrij van chemicaliën wat het niet alleen gebruiksvriendelijk maakt ten opzichte van de gezondheid maar ook met respect naar het milieu.

Parfumvrij: doordat het wasmiddel ook nog eens parfumvrij is, is het ideaal voor de gevoelige babyhuid.

Inhoud: de bidon kent een inhoud van 1,6 liter wat ongeveer overeenkomt met zo’n 38 wasbeurten.

 

Nadelen:

Geen voordeelverpakking: let wel; het betreft hier jammer genoeg geen voordeelverpakking waardoor je rekening moet houden met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Neutral Sensitive Baby Geschenkset – Wasmiddel Witte Was / Wasverzachter / Billendoekjes

 

We sluiten het rijtje af met dit baby wasmiddel van Neutral dat overigens wordt aangeboden in een heuse voordeelverpakking bestaande uit wasmiddel voor de witte was, bijbehorende wasverzachter en de nodige billendoekjes. Kortom, het geschikte setje om jonge moeders bij te staan in de eerste weken van het prille ouderschap!

De Neutral Sensitive baby geschenkset is uitermate geschikt voor de gevoelige/ geïrriteerde huid ongeacht het geslacht of huidtype en kan verder eveneens een meerwaarde betekenen voor baby’tjes die regelmatig te kampen hebben met allergische huidreacties. De producten zijn niet voor niets parfumvrij, bevatten noch kleurstof of bleekmiddel en werden dermatologisch getest en goedgekeurd.

Hoewel het product heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien is dit wasmiddel voor baby’s wel precies waar jij naar op zoek was!

 

Voordelen:

Voordeelverpakking: het betreft een heuse voordeelverpakking bestaande uit 6 afzonderlijke stuks waaronder 2 wasmiddelen, 2 wasverzachters en 2 pakjes billendoekjes.

Huidtype: de geschenkset is uitermate geschikt voor de gevoelige/ geïrriteerde babyhuid en kan tevens ook zijn nut bewijzen bij allergische huidreacties.

Gebruiksvriendelijk: de producten zijn niet alleen parfumvrij maar bevatten verder 0% kleurstoffen noch bleekmiddel.

 

Nadelen:

Geen gekleurde was: ben je op zoek naar een wasmiddel om je bonte en gekleurde was onder handen te nemen, dan is dit product niet de beste aanbeveling uit de selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wasmiddelen voor baby’s Koopgids

 

Wist je dat een babyhuidje bijzonder fragiel en kwetsbaar is en het dus belangrijk is om tijdens de verzorging voor neutrale producten te kiezen? We hebben het dan heus niet alleen over crèmes en billendoekjes maar evenzeer over het juiste wasmiddel. Benieuwd naar wat de huidige beste wasmiddelen voor baby’s zijn? En aan welke karakteristieken een dergelijk product moet voldoen? Lees dan alvast even verder alvorens de verschillende wasmiddelen voor baby’s en/ of eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Waarom kiezen voor een baby wasmiddel?

In tegenstelling tot de huid van een jongvolwassene of volwassen persoon, is de huid van een pasgeboren baby op zijn minst bijzonder teer en kwetsbaar te noemen. Dat verklaart meteen waarom heel wat baby’tjes reeds kort na de geboorte te kampen hebben met rode/ (licht) geïrriteerde billetjes of te maken krijgen met roodheid en/ of uitslag ter hoogte van het gezicht, de armpjes en het buikje. Hoewel meestal niet gevaarlijk, kan het als kersverse ouder best wel wat schrikken zijn. Kortom, het is beter voorkomen dan genezen of behandelen.

Hoewel babyhuidjes bijzonder fragiel zijn en de kans op een gevoelige – dan wel licht geïrriteerde rode – huid vaker voorkomen dan je misschien in eerste instantie dacht, kun je de overgevoeligheid temperen door rekening te houden met bepaalde aspecten. Zo zou je alvast kunnen opteren voor neutrale verzorgingsproducten die niet alleen vrij van chemicaliën zijn maar tevens ook kleurloos, geurloos én hypoallergeen zijn. En dat geldt uiteraard niet alleen voor de standaard crèmes en bodylotions maar evengoed voor de gebruikte wasmiddelen.

Het is dan ook een goede aanbeveling om – eveneens – op het gebied van wasmiddelen op zoek te gaan naar een neutraal type wasmiddel die de kans op roodheid en/ of een overgevoelige huid als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

 

Kenmerken van een goed baby wasmiddel

Maar wat wordt nu precies bedoeld met een goed baby wasmiddel? Het spreekt voor zich dat een dergelijk type wasmiddel aan heel wat “extra” eisen moet voldoen zodoende tegemoet te komen aan de noden van je baby’tje. Zo raden we steevast aan om – indien mogelijk – te opteren voor een parfumvrij wasmiddel met een hypoallergeen karakter. Heel wat biologisch geproduceerde wasmiddelen voor baby’s lijken aan deze standaard alvast te voldoen. Bovendien zijn dergelijke wasmiddelen ook nog eens volledig vrij van chemicaliën wat het niet alleen geschikt maar voor jou en je baby maar tevens ook ten opzichte van het milieu.

Verder is het eveneens aangewezen om te kijken of het betreffende wasmiddel allergievriendelijk is. Daar heel wat pasgeboren baby’tjes nogal wat last hebben van bepaalde allergieën, is het altijd mooi meegenomen om te opteren voor een wasmiddel dat het op dergelijk gebied uitstekend doet. Tot slot raden wij aan om er zeker van te zijn dat het wasmiddel uitvoerig dermatologisch getest én goedgekeurd werd, wat meteen zichtbaar moet zijn aan de hand van het bijbehorende kenmerkende logo!

 

Goede wasmiddelen op een rijtje

Om je toch een idee te geven van enkele goede wasmiddelen voor baby’s, zijn we even op onderzoek getrokken. Diverse studies en onderzoeken uit 2024 hebben aangetoond dat het bekende Persil Sensitive Gel wasmiddel en het Ariel baby wasmiddel alvast tot de toppertjes behoren. Zo kenmerkt het Persil Sensitive wasmiddel zich in eerste instantie door zijn unieke structuur op basis van amandelolie én natuurlijke zeep. Daarnaast is het vrij van kleurstoffen én werd het 100% dermatologisch getest wat de kans op irritaties en/ of allergische reacties tot een minimum reduceert.

Het Ariel baby wasmiddel werd in datzelfde lijstje hoog gequoteerd dankzij zijn unieke zachte formule, het bekende dermatologisch getest logo en de praktische voorbehandelingsdop die erop toeziet dat je de maximale dosering van 65 ml niet overschrijdt. Ook zijn samenstelling zorgt ervoor dat de kans op een overgevoelig babyhuidje aanzienlijk kan worden gereduceerd.

Het lijstje met kwalitatieve en gebruiksvriendelijke baby wasmiddelen kan overigens verder worden aangevuld met het bekende Le Chat Sensitive baby wasmiddel, het populaire Baby Reus en het – al dan niet gekende – merk Nellie.

Extra tips en tricks

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele belangrijke tips & tricks die misschien wel een meerwaarde kunnen bieden. Zo is het aangewezen om – alvorens de eerste babykleertjes te wassen – de wasmachine even grondig schoon te maken en bij voorkeur op een warm programma te reinigen. Kies vervolgens voor een neutraal baby wasmiddel gericht op de noden en behoeften van je kleintje en vermijd het gebruik van wasverzachter. Veel succes!

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar kun je Ariel wasmiddel voor baby’s kopen?

Ben je op zoek naar het Ariel wasmiddel voor baby’s dan zijn er vandaag de dag heel wat mogelijkheden zowel wat betreft fysieke als online winkelketens. Denk onder meer aan de populaire Albert Heijn (AH) of de Jumbo supermarkten als fysieke winkels maar ook bij de plaatselijke drogisterij kun je vast en zeker de geschikte producten spotten. Bestel je het product liever online dan kun je al gauw terecht bij het bekende bol.com, beslist.nl of drogist.nl.

Q2: Tot wanneer moet je het baby wasmiddel gebruiken?

Een baby in huis zorgt niet alleen voor heel wat vreugde maar brengt ook aanpassingen met zich mee op diverse vlakken. Zo dien je bijvoorbeeld de kleertjes van je baby afzonderlijk te wassen tenzij je gebruik maakt van één van de vele neutrale wasmiddelen specifiek bedoeld voor de tere babyhuidjes. Op die manier kun je een rode gevoelige/ geïrriteerde huid zoveel mogelijk vermijden.

Gebruik je een speciaal wasmiddel voor baby’s dan raden verschillende experts aan om dit gedurende de eerste levensmaanden van je baby’tje te gebruiken. Na een paar maanden kun je – indien gewenst – geleidelijk aan overschakelen op het standaard wasmiddel dat je voorheen gebruikte. Maar uiteraard is dit slechts een theorie en kan de praktijk er helemaal anders uitzien. Zo zijn sommige baby’tjes net iets minder gevoelig aan allergieën waardoor het gebruik van speciaal baby wasmiddel vroeger kan worden afgebouwd. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES