8 beste Wiegen Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste wiegen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je een baby verwacht zul je vaak ook thuis bezoek krijgen om de nieuweling te bewonderen en dan kan hij of zij net zo goed in een mooie en knusse wieg liggen. We willen je graag helpen om in het uitgebreide aanbod de beste wieg te vinden voor jouw hummeltje. Daarom hebben we er 3 uitgezocht die ons de moeite waard leken om aan jou voor te stellen. Zo kun je zien dat de Babywieg Bab2en co-sleeper, een schommelwiegje en een wiegje in 1 is. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Chicco Baby Hug 4-in-1 wieg die voorzien is van 4 wielen en die je gemakkelijk kunt ombouwen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste wiegen (Reviews) van 2024

 

Alle jonge mama’s en papa’s willen het allerbeste en het mooiste voor hun baby. De aanschaf van een babywieg behoort dan ook tot één van de eerste zaken die worden aangekocht wanneer een baby wordt verwacht. Ben je op zoek naar een wieg van Prenatal of wil je liever een Mozes wieg? Om jou een klein beetje te helpen bij je keuze hebben wij 7 toppertjes uitgekozen uit het overvloedige aanbod. We vroegen daarvoor advies aan jonge ouders omtrent hun ervaringen bij het kiezen van de beste wieg. Neem zeker ook een kijkje bij de speciale acties voor een leuke aanbieding.

 

1. Babywieg BabyRace co-sleeper, schommelwiegje en wiegje in 1 

 

Wanneer we denken aan een wieg, dan zien we automatisch dit model voor ons. Een wieg met een hemeltje en een mooie bekleding doet ons denken aan de traditionele wiegen van weleer. De babywieg van Babyrace is dan ook de populairste die we in onze selectie hebben.

De wieg is gemaakt uit duurzaam beukenhout en heeft een formaat van 60 x 90 x 90 cm waardoor je hem zowel in de woonkamer kunt zetten of je kunt hem gebruiken als co-sleeper om naast je bed te plaatsen. Bovendien bevat dit exemplaar een schommelmechanisme waardoor je je kleintje makkelijk in slaap kunt wiegen.

Daarnaast wordt dit wiegje geleverd met een gepaste babymatras, een hemel, een bedbumper en strikjes om het geheel af te maken. Dit bedje is trouwens heel eenvoudig in elkaar te zetten. In de reviews merken we dat dit exemplaar 4,9 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Functioneel: dit model van BabyRace kan worden gebruikt als babywieg, co-sleeper en daarnaast kun je hem ook schommelen zodat je kindje vlug in slaap valt.

Montage: deze wieg is heel gemakkelijk te monteren met een online handleiding. Wanneer je hem gebruikt als co-sleeper kun je het veiligheidsrek eenvoudig demonteren.

Design: de wieg is gemaakt in natuurlijk beukenhout waardoor je de mooie lichte kleur hebt. Het elegante design met een hemel en de bedbekleding in 100% katoen maken het geheel af.

Accessoires: alle accessoires waaronder een degelijke babymatras, de hemel, de bedbumper en de strikjes voldoen aan de Europese veiligheidsnormen en zijn in dit pakket inbegrepen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: het enige dat we kunnen opmerken is dat deze wieg nogal prijzig is waardoor hij minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Chicco Baby Hug 4-in-1 wieg met 4 wielen in hoogte verstelbaar

 

De naam Chicco wordt al een hele tijd geroemd als het beste merk voor babyspulletjes. Van de eerste fopspeen tot een heuse stapfiets, alles heeft Chicco in zijn uitgebreide assortiment zitten. De Chicco wieg is dan ook een toppertje door zijn kwaliteit en zijn functionaliteit.

Hij kan meegroeien met je kleintje vanaf zijn geboorte tot aan de leeftijd van 36 maanden. Dit model kan immers worden omgevormd van wiegje, tot een relax en daarna naar een hoge stoel om hem tenslotte te gebruiken als eerste zetel voor je hummeltje. Bovendien heeft de wieg een afmeting van 88/122 x 60 x 85 cm en hij weegt slecht 10,2 kg waardoor hij goed hanteerbaar is.

Daarnaast heeft deze handige wieg 4 wielen waardoor je hem overal in huis gemakkelijk kunt verplaatsen. De zachte en wasbare bekleding is verkrijgbaar in 2 kleuren, aquarelle (groen/blauw) en glacial (grijs). Het onderstel is trouwens in hoogte verstelbaar. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: de Chicco wieg kan worden omgevormd van wieg, tot relax daarna tot hoge stoel en uiteindelijk kan hij dienen als eerste zeteltje.

Onderhoud: de katoenen bekleding mag in de wasmachine worden gestopt zodat je alles netjes en hygiënisch kunt houden.

Gebruiksgemak: de wieg is voorzien van 4 wielen zodat je hem gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt verrijden. Bovendien is hij in hoogte verstelbaar.

Formaat: de wieg meet 88/122 x 60 x 85 cm en weegt slechts 10,2 kg waardoor je hem zelfs gemakkelijk kunt inklappen om mee te nemen.

 

Nadelen:

Bekleding: we merken op dat het nogal een hele klus is om de bekleding te verwijderen om hem te wassen. We vermoeden dat je hem beter kunt schoonhouden met een vochtige doek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Baninni Piccola wieg inclusief matras in hoogte verstelbaar

 

Deze hangende wieg van Baninni weegt slechts 8,5 kg en meet 80 x 80 x 51 cm waardoor hij kan worden gebruikt tot een leeftijd van ongeveer 12 maanden of een lichaamsgewicht van 9 kg. Hij is verkrijgbaar in zandkleur en in het grijs. 

Hij kan bovendien in hoogte worden versteld tussen 72 en 80 cm zodat je hem kunt instellen op de hoogte van het ouderlijke bed waardoor je hem ook als co-sleeper kunt gebruiken. De zijkanten van het bedje zijn trouwens afgewerkt met gaas zodat je je kleintje gemakkelijk kunt zien liggen. Het wiegje is voorzien van 2 antislipvoetjes en 2 wieltjes waardoor je hem vlot kunt verplaatsen. 

Daarnaast kan de bekleding van de wieg worden afgenomen om hem in de wasmachine te wassen. Het wiegje wordt trouwens geleverd met een bijbehorende matras. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze wieg maar ze zijn minder fan van de matras.

 

Voordelen: 

Formaat: de wieg van Baninni heeft een afmeting van 80 x 80 x 51 cm en heeft een licht gewicht van 8,1 kg waardoor hij heel gemakkelijk kan worden gehanteerd.

Gebruik: dit model kan worden gebruikt als wieg maar ook als co-sleeper. Doordat de zijkanten afgewerkt zijn in gaas kun je je kindje goed zien liggen.

Verstelbaar: de wieg kan in 5 verschillende hoogtes worden ingesteld zodat hij bijna naast elk ouderlijk bed past.

Stabiliteit: door de 2 antislipvoetjes aan de ene kant en de 2 wielen aan de andere kant van het onderstel, staat de wieg goed stevig vast en gaat ze niet gemakkelijk schuiven.

 

Nadelen: 

Matras: de bijgeleverde matras zou van mindere kwaliteit zijn en bovendien heel dun waardoor je toch beter voor een andere matras kiest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. The Little Green Sheep rieten Mozes wieg inclusief matras 

 

De rieten wieg van The Little Green Sheep is een pareltje om te zien. De Mozes mand is gemaakt uit gevlochten palmbladeren zodat hij heel licht is en je hem gemakkelijk kunt meenemen. Daarnaast kreeg de wieg een bekleding in linnenkleurig biologisch katoen waardoor er voldoende luchtcirculatie is.

Bovendien kan de draagwieg op een standaard worden geplaatst die je wel apart moet bijkopen. Dit maakt het mogelijk om hem ook te gebruiken als vaste wieg. Het mandje wordt geleverd met een chemicaliën vrije matras die je vanaf de eerste dag van de geboorte kunt gebruiken.

Deze wieg heeft trouwens een afmeting van 84 x 44 cm waardoor hij kan worden gebruikt tot een leeftijd van 5 à 6 maanden of tot wanneer je kindje zelfstandig kan rechtop zitten. De 100%katoenen voering is geweven met een prachtig kabelmotief en de stof is bovendien wasbaar in de machine op 30° C. In de reviews zien we dat deze wieg een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Duurzaam: doordat de mand gevlochten is met natuurlijke palmbladeren is hij heel sterk en stevig waardoor je hem gemakkelijk van generatie op generatie zult kunnen doorgeven.

Gebruiksgemak: de wieg heeft een heel licht gewicht en kan daardoor gemakkelijk worden opgepakt om mee te nemen.

Leeftijd: dit exemplaar kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot een leeftijd van 5 à 6 maanden of tot je kleintje zich rechtop kan trekken.

Ecologisch: hij is volledig gemaakt uit natuurlijke materialen waaronder palmbladeren voor de mand zelf en 100% biologisch katoen voor de bekleding.

 

Nadelen:

Veiligheid: we vermoeden dat de opstaande randen van de wieg minder stevig zijn en daarom moet de aangegeven leeftijdsgrens voor gebruik zeker worden nageleefd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Leipold draagwieg met bekleding en matrasje gemaakt van kokos

 

De Leipold wieg is gemaakt uit gevlochten palmbladeren waardoor hij meteen een stuk duurzamer is dan de meeste rieten wiegen. Hij is bovendien voorzien van 2 handgrepen zodat je hem gemakkelijk kunt opnemen om te verplaatsen of ergens mee naar toe te nemen.

De draagwieg wordt geleverd met een hele mooie witte bekleding die gemaakt is uit 100% katoen. De stof mag bovendien in de machine worden gewassen op 40° C zodat hij lang zijn helderwitte kleur behoudt. Daarnaast wordt er ook een matrasje meegeleverd dat heel comfortabel is en dat gemaakt is uit kokos.

De mand heeft trouwens een formaat van 84 x 44 x 77 cm met een ligvlak van 75 x 28,5 cm zodat je hem kunt gebruiken tot een gemiddelde leeftijd van 5 à 6 maanden afhankelijk van hoe snel je baby groeit. We konden voor deze draagwieg nog geen reviews terugvinden.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze draagwieg is voorzien van 2 handige grepen zodat je hem kunt oppakken en meenemen.

Duurzaam: door gebruik te maken van palmbladeren heeft deze wieg wat meer stevigheid dan de meeste rieten manden. Palmbladeren slijten trouwens niet zo snel waardoor de mand een lange levensduur heeft.

Formaat: de wieg heeft een afmeting van 84 x 44 x 77 cm en een ligvlak van 75 x 28,5 cm zodat je hem kunt gebruiken tot je kindje 5 à 6 maanden is afhankelijk van zijn groei.

Onderhoud: het heldere witte katoen is machinewasbaar op 40° C. De mand zelf kan met een vochtige doek worden schoongeveegd .

 

Nadelen: 

Standaard: de standaard voor deze wieg moet apart worden bijgekocht waardoor hij meteen nog wat duurder wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Rotan wieg Juul handgemaakt vintage-look met antislipvoetjes

 

Deze rotan wieg is een handgemaakt exemplaar dat gemaakt is uit duurzame en stevige materialen. Hij heeft een heel mooie vintage-stijl die door veel mensen wordt gekoesterd.

Daarnaast heeft hij met zijn ruime omvang en de veilige hoogte alle gemakken van een moderne wieg. De pootjes zijn voorzien van antislip nopjes zodat hij niet gemakkelijk kan wegschuiven. Wat meteen bijdraagt aan de veiligheid en een gerust gevoel.

Deze rotan wieg wordt echter geleverd zonder matrasje en bekleding. Hierdoor moet je dit wel nog extra bij je budget gaan optellen waardoor je toch wel aan een redelijk prijzig totaal uitkomt. Er zijn voor deze wieg nog geen reviews geplaatst en het prijskaartje is daar mogelijk door oorzaak van.

 

Voordelen:

Duurzaam: de wieg is gemaakt uit stevig en duurzaam rotan waardoor hij wel tegen een stootje kan.

Design: deze rotan wieg heeft een knappe vintage-look zodat hij niet alleen in de babykamer prachtig staat maar ook in de woonkamer is hij een echte eyecatcher.

Gebruiksgemak: hij heeft alle gemakken van een moderne wieg door zijn ruime ovale vorm en de hoogte van de zijwanden.

Antislip: op de onderkanten van de pootjes zijn nopjes vastgemaakt zodat hij niet kan verschuiven als je er tegen leunt.

 

Nadelen:

Accessoires: deze wieg wordt geleverd zonder toebehoren waardoor je alles apart moet bijkopen. De wieg zelf is al redelijk prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Mozes wieg Snooze met hemel 2 handgrepen klassiek design

 

De Mozes wieg van Little World is een heel knap exemplaar dat bovendien een goedkope prijs heeft. De wieg is een klassiek model dat gemaakt is uit kunststof waardoor je hem heel gemakkelijk kunt schoonmaken.

De wieg beschikt over 2 handvaten waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien heeft hij een wit hemeltje dat je open en dicht kunt vouwen als je je baby wat wilt afschermen. Hij wordt bovendien geleverd met een comfortabele matras en de volledige katoenen bekleding die je kunt afnemen om te wassen.

Hij heeft trouwens een afmeting van 47 x 55 x 80 cm en weegt slechts 2 kg. In de reviews zien we dat er een gemiddelde tevredenheid heerst. Er zijn nogal wat onduidelijkheden over hoe de hemel moet worden bevestigd.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: door de uitvouwbare hemel kun je je kleintje wat afschermen om hem wat rust te gunnen. Deze draagwieg meet trouwens 47 x 55 x 80 cm en weegt slechts 2 kg waardoor hij heel handzaam is.

Onderhoud: de Mozes wieg is gemaakt uit kunststof waardoor je hem heel gemakkelijk kunt schoonmaken. De bekleding kan er volledig worden vanaf gehaald om te wassen.

Handgrepen: dankzij de 2 stevige handvaten kun je hem vlot verplaatsen en meenemen.

Het prijskaartje: de wieg van Little World valt in de laagste prijsklasse van onze lijst met toppers waardoor hij ook voor mensen met een kleiner budget gemakkelijk kan worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Montage: één klant heeft blijkbaar nogal wat problemen om de hemel correct op de wieg te bevestigen. De instructies in de handleiding zouden niet helemaal duidelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Babybjörn Wieg Wit

 

De Babybjörn Wieg komt inclusief een zachte en comfortabele matras. Dit product is licht van gewicht en is geschikt voor kinderen vanaf 0 tot ongeveer 5 maanden.

Het is compact en neemt daardoor niet veel ruimte in beslag. Daarnaast is het ook licht van gewicht, zodat het gemakkelijk te verplaatsen is. De stof van het babymandje en de matrasovertrek zijn beide afneembaar, zodat je het kunt wassen.

Voor dit product zijn er tot nu toe twee beoordelingen geplaatst. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en comfortabel voor het kind.

Je kunt de stof dat aan deze wieg zit gemakkelijk losmaken en wassen. Dit product heeft ook een fraai design. Deze kopers geven positief advies over dit product, alleen is het jammer dat je het hemeltje niet erbij krijgt en apart moet kopen.

Ook het merk Babybjörn is heel gekend in de wereld van de babyspulletjes. Deze wieg zul je niet meteen tegenkomen tussen de goedkopere modellen. Het schommelwieg design en de witte kleur stralen niet alleen rust uit maar zijn ook heel stijlvol. Hierdoor past het vrijwel in elk interieur.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt de bekleding van de wieg verwijderen en wassen. Ook de matrasovertrek kun je verwijderen en in de wasmachine stoppen.

Gebruiksgemak: je kunt het wiegje door middel van een zachte aanraking doen schommelen. Dit maakt jouw baby rustig en zorgt ervoor dat hij of zij kan ontspannen.

Formaat: het is een eerder compacte wieg die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit model is geschikt voor pasgeboren baby’s tot baby’s die de leeftijd van 5 maanden bereikt hebben.

 

Nadelen: 

Accessoire: het hemeltje dat je op de foto ziet, hoef je er apart nog bij te kopen. Dit is dus niet in de prijs van de wieg inbegrepen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wiegen Koopgids

 

Ben je nu voor de eerste keer zwanger of heb je al kindjes, het kiezen van een mooie en degelijke wieg is en blijft een essentieel onderdeel tijdens de voorbereiding op de geboorte. Je wilt je nieuwe spruit immers verwelkomen en hem in een mooie en knusse wieg aan de andere familieleden en vrienden voorstellen. Je neemt beter je tijd om de diverse mogelijkheden met elkaar te vergelijken vooraleer je je keuze maakt. De aanbevelingen van vrienden en van andere jonge ouders kunnen je helpen bij het maken van jouw keuze.

Wat is een wieg en hoe lang kun je hem gebruiken

Een wieg is echt bedoeld om een boreling in te slapen te leggen. Het is eigenlijk gewoon een bedje dat je tijdens de eerste levensmaanden gebruikt om je kindje bij jou op de kamer te laten slapen of in de woonkamer. Vaak wordt de wieg voor overdag gebruikt en wordt de baby tijdens de nacht in een ledikantje of in een co-sleeper gelegd naast het bed van de ouders. Een wieg is vaak gemaakt uit riet of rotan en je kunt er ook terugvinden in een mooie houtsoort of zelfs volledig in een stevige stof.

Bij de aankoop van een wieg moet je er wel rekening mee houden dat je er slechts gedurende een korte periode gebruik van zult kunnen maken. Een baby groeit tamelijk snel en zal daarom rond de leeftijd van 4 à 5 maanden al vlug te groot worden om comfortabel in de wieg te liggen. Bovendien is het aangeraden om over te schakelen naar een ledikant als je kindje zich kan omdraaien of wanneer hij zichzelf kan optrekken.

 

Welke soorten wiegjes zijn er te vinden en waaruit zijn ze gemaakt

Wezenlijke verschillen zijn er niet echt bij de verschillende wiegen, het zit hem eerder in de materialen waaruit ze gemaakt zijn waardoor ze ook andere functies kunnen hebben. Het Mozes wiegje is meestal vervaardigd uit gevlochten riet of palmbladeren. De naam zegt het al, deze wieg lijkt erg op het mandje waarin Mozes op het water werd gezet. Deze wieg is vaak ook een draagwieg die voorzien is van 2 handgrepen zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen of meenemen. Een Mozes wieg kan worden aangekocht met of zonder houten staander.

Daarnaast heb je de klassieke wieg die meestal gemaakt is uit een natuurlijke en mooie houtsoort of uit rotan. Deze wieg kun je volledig aankleden met een hemel en met bekleding zodat je er helemaal je eigen ding van kunt maken. Vaak zijn er aanbiedingen waarin de wieg met het totaalpakket van een hemeltje, lakentjes en wiegomranding te verkrijgen is. Tenslotte is er ook nog de wieg die gemaakt is uit een stevige stof die bovendien een bedomranding heeft waarin gaas zit verwerkt zodat je hem ook als co-sleeper kunt gebruiken.

De extra mogelijkheden en de prijs

Sommige wiegen zijn draagmanden die je op een staander kunt zetten en waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen en verplaatsen. Andere modellen hebben een vast onderstel dat voorzien is van wieltjes zodat je de wieg vlot van de ene kamer naar de andere kunt verrijden. Daarnaast heeft een wieg met een vast onderstel ook soms de mogelijkheid om hem in hoogte te verstellen waardoor hij op gelijk niveau staat als het bed van de ouders. Bij de houten wieg kun je dikwijls een zijkant demonteren of naar beneden schuiven zodat je gemakkelijk je baby in/uit de wieg kunt halen als hij naast jouw bed staat.

Er worden nog steeds manieren uitgevonden om de wieg om te bouwen naar andere benodigdheden voor de babyuitzet zodat je hem langer kunt gebruiken. De prijs van een wieg is afhankelijk van het materiaal waaruit hij gemaakt is en ook van de kwaliteit ervan. Zo kun je al een Mozes draagwieg vinden zonder onderstel vanaf 45 euro maar de prijs van een rieten mand kan ook gemakkelijk oplopen tot 120 euro. Voor een wieg uit rotan of hout mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 280 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang kan een baby in de wieg liggen en wanneer schakel je over naar een ledikant?

Een wiegje kun je maar een korte periode gebruiken. Doordat een kleintje de eerste maanden heel snel groeit kun je hem vaak maar gebruiken tot een leeftijd van 4 à 5 maanden. Baby’s die iets trager groeien kunnen er misschien nog een maandje langer van genieten. Een veilig wiegje dat voldoet aan de Europese veiligheidsnormen is minimaal 30 cm diep, 40 cm breed en 80 cm lang. Van zodra je baby zich kan omdraaien en/of zich kan optrekken kun je beter de wieg niet meer gebruiken.

Het wordt dan tijd om over te stappen naar een ledikant. Je kunt natuurlijk ook meteen van start gaan met een ledikant en geen wieg gebruiken. Dit bedje is een stuk groter dan een wieg en gaat wel een tijdje mee. Vaak wordt een ledikant gebruikt tot de leeftijd van 2,5 jaar. Je kunt trouwens ook een meegroei ledikant aankopen dat je makkelijk kunt ombouwen tot een peuterbed.

Q2: Hoe maak ik een wieg op?

Voor de veiligheid van je kindje wordt er geadviseerd om van een wieg of bij een ledikant de onderste kant op te maken zodat de voetjes het voeteneinde aanraken. Op die manier kan de baby niet onder de dekens terechtkomen. Het lakentje en deken mogen slechts tot aan de schouders reiken. Om een wieg op te maken heb je eerst en vooral een matrasje nodig dat goed in de wieg moet passen. Je kunt het best kiezen voor een versie in schuimrubber of in natuurlijke materialen. Vervolgens kies je voor het beddengoed waarbij de voorkeur uitgaat naar een katoenen uitvoering.

Een badstoffen hoeslaken is praktisch en een molton eronder zorgt voor extra warmte en comfort voor je kleintje. Een katoenen lakentje en een wollen of katoenen dekentje zijn voldoende voor de eerste maanden. Wanneer je baby veel woelt waardoor hij vaak bloot ligt, dan kun je hem in een trappelzak stoppen zodat hij het toch lekker warm heeft. Een stootkussen is nu nog niet nodig.  Een hoofdkussen en een donsdeken worden zelfs tot een leeftijd van 2,5 jaar afgeraden wegens verstikkingsgevaar.

 

 

Q3: Hoe bekleed ik een wieg?

Soms wordt een wieg door de generaties heen doorgegeven en dan kan er wel nood zijn aan een nieuwe bekleding. Of je wilt er gewoon je eigen wieg van maken door hem aan te kleden zodat hij bij jouw interieur past. Je kunt kiezen om je wieg van een hemel te voorzien en afhankelijk van je wieg is er de mogelijkheid om daarvoor een apart systeem aan te kopen dat je er gemakkelijk op kunt bevestigen. Daarnaast kun je kiezen voor een bijpassende lakenset en een katoenen omranding. Verder zijn er ook nog strikken en linten verkrijgbaar om de bekleding van je wieg helemaal af te maken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES