Beste wiegmatras

Laatste update: 17.06.24

 

Wiegmatrassen test van 2024

 

Het is belangrijk dat je een goede en duurzame wiegmatras uitzoekt voor je baby’tje. In de eerste plaats zodat hij of zij van een comfortabele en goede nachtrust kan genieten maar natuurlijk ook omdat het helpt bij de ontwikkeling van je baby. In onze koopgids proberen wij jou zo goed mogelijk uit te leggen met welke factoren je rekening zou kunnen houden als je een wiegmatras aankoopt. Daarnaast is het ook mogelijk om gewoon een kijkje te nemen naar onze top 3. Zo is gebleken dat je met de Betaalbaar-slaapcomfort.nl 60×120 een degelijke en duurzame wiegmatras aankoopt. De matras voelt bijzonder zacht en comfortabel aan en stoot de warmte af. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om te opteren voor de Abz D25 wiegmatras die helemaal vervaardigd is uit bijzonder stevig polyether.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wiegmatras reviews – top 5

 

 

Het is zeer belangrijk om een goede en comfortabele wiegmatras te hebben voor jouw kind. Hiermee zal het kind goed kunnen slapen, wat erg van belang is voor de groei van jouw kind. Het moet dan ook een matras zijn dat goed past, zodat het kind niet tussen de matras en de wieg terechtkomt. Bekijk de opties hieronder en kies de beste wiegmatras.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Betaalbaar-slaapcomfort.nl 60×120

 

De babymatras van het merk betaalbaar-slaapcomfort.nl is in 1 woord een geweldig product. Het is gemaakt van een ventilerend luxury foam comfort schuim.

Met dit product ligt jouw baby niet alleen comfortabel op de matras, maar heeft hij of zij geen last van de hitte dat de matras absorbeert en afstoot. Handig van dit product is, dat het gemakkelijk schoon te houden is, want je kunt de hoes eraf halen en wassen. Deze matras is ergonomisch en biedt optimale conformiteit. Van nu af aan kan jouw kind lekker slapen met dit product.

Voor dit product staan er bijna alleen positieve beoordelingen geschreven, want de meeste kopers zijn tevreden ermee. Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs. Deze kopers geven daarom positief advies voor dit product. Een gebruiker geeft aan dat het een onaantrekkelijk design heeft.

Dankzij deze baby matras van het merk Betaalbaar-slaapcomfort.nl zul je merken dat je kindje telkens weer een hele rustige en comfortabele nacht tegemoet gaat. De overwegend positieve reacties leren ons dat de meeste kopers overtuigd zijn van het product. Het zou dus zomaar eens één van de populairste wiegmatrassen uit onze lijst kunnen zijn.

 

Voordelen:

Onderhoud: de wiegmatras is voorzien van een handige hoes die je er gemakkelijk kunt afhalen. Bovendien mag je de hoes wassen en zo blijft de matras altijd hygiënisch en proper.

Materiaal: de matras is vervaardigd uit comfort schuim. Dit ventileert heel goed en daardoor zal je kindje nooit echt veel last hebben van de warmte tijdens het slapen.

Prijs-kwaliteitverhouding: het is niet meteen het goedkoopste bed uit onze lijst maar ook zeker niet het duurste. Bovendien komt de prijs volledig overeen met de verwachtingen van de klanten.

 

Nadelen:

Design: een kleine minderheid van de kopers vindt dat het design van de matras er onaantrekkelijk en ouderwets uitziet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Abz D25

 

De ABZ D25 wiegmatras is gemaakt van polyether en is anti allergisch en is bestendig tegen muggen. Dit is het ideale product dat je kunt gebruiken voor jouw baby.

Met deze matras slaapt het kind heerlijk en comfortabel. Het heeft een dikte van 7 cm en het is voorzien van een warmtehoudende laag. Hierdoor zal jouw baby het ook niet meer koud krijgen. Dit product heeft ook de ideale afmeting van een wiegmatras, wat erg belangrijk is want het kind mag niet tussen de wieg en de matras terecht komen.

Er staan tot nu toe alleen maar positieve reviews geschreven over dit product. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is comfortabel voor het kind. Het is een super goede matras vanwege de dikte. Dit product heeft een goede prijs en het is handig in gebruik. Voor deze kopers is het daarom een top product.

De wiegmatras van het merk ABZ zul je niet meteen tussen de goedkope modellen hoeven te zoeken. Toch merken we dat bij vele klanten vooral de kwaliteit en duurzaamheid primeert en dan merk je aan de reacties dat deze matras daar echt goed op scoort. Het lijkt ons dan ook de moeite waard om de sterke punten en eventueel minder sterke punten eens op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Materiaal: deze wiegmatras is voor het grootste deel vervaardigd uit polyether. Bovendien is de matras ook nog eens antiallergisch en ook nog eens bestand tegen vervelende muggen en andere insecten.

Comfort: de wiegmatras heeft niet alleen de perfecte afmeting maar is ook nog eens 7 cm dik. Bovendien is er een warmtehoudende laag voorzien die ervoor zorgt dat jouw kindje het nooit te koud heeft.

 

Nadelen:

Bekleding: het is niet mogelijk om de bekleding van de wiegmatras af te halen. Daardoor is het niet eenvoudig om de matras te wassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Abz Parkmatras

 

De Boxmatras van het merk ABZ is speciaal gemaakt om comfort en luxe aan jouw kind te geven. Het is 6 cm dik en heeft een afneembare hoes die je kunt wassen.

Dit product is anti allergisch en is ook behandeld tegen huisstofmijten, dus bacteriën en mijten zullen het niet overleven. Het is in verschillende maten te verkrijgen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je de juiste afmeting koopt. De matras is veerkrachtig en vormvast, omdat het gevuld is met een hoogwaardig materiaal genaamd polyetherschuim. Dit is een stevig materiaal en zorgt ervoor dat deze matras een duurzaam product is.

Ook voor dit product staan er tot nu toe alleen positieve beoordelingen geschreven. Dit product is handig in gebruik en is van goede kwaliteit. Het is comfortabel voor het kind en heeft ook een fraai design. Deze kopers zijn tevreden met dit product en raden het aan anderen aan.

Net zoals het voorgaande model is ook deze wiegmatras er eentje van het merk ABZ. Dit doet bij ons het vermoeden rijzen dat dit wel eens het beste merk zou kunnen zijn op het gebied van wiegmatrassen. De matras heeft een afmeting van 95 x 75 cm en is dus vooral geschikt om in een box of parkje te plaatsen.

 

Voordelen:

Reinigen: dit model is voorzien van een afneembare hoes die je zonder problemen in de wasmachine mag stoppen. Op die manier kun jij ervoor zorgen dat de matras ten allen tijde hygiënisch en proper blijft.

Veiligheid: de wiegmatras van ABZ is niet alleen antiallergisch maar is ook nog eens bestand tegen huisstofmijten en andere mogelijke bacteriën.

Materiaal: de wiegmatras is volledig vervaardigd uit polyetherschuim. Dit is een zeer duurzaam materiaal dat niet alleen vormvast is maar ook nog eens enorm veerkrachtig. Dit draagt bij tot het comfort.

 

Nadelen:

Design: het design van de wiegmatras voldoet niet aan de verwachtingen van één enkele gebruiker. Het is ouderwets en onaantrekkelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Traumeland Basic Wash

 

De Traumeland wiegmatras basic wash is een geweldig product die jij kunt gebruiken om jouw baby erop te laten slapen in de wieg of box. Dit product heeft een matraskern dat gemaakt is van zacht schuim.

De matrasovertrek is gemaakt van katoen en is gestopt met 100% polyester. Handig is dat je de overtrek eraf kunt halen om het te wassen. Na het wassen van de tijk kun je het weer aan de matras zetten. Het is mogelijk om dit product compleet te bestellen samen met een hoeslakentje of een dekentje.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het wel niet tot de categorie van goedkope wiegmatrassen. Ondanks de hoge prijs van dit product, zijn er alleen positieve reviews geschreven ervoor. De kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product en het heeft voor hen ook een goede prijs. Daarnaast is dit product comfortabel voor het kind.

Indien je op zoek gaat naar een wiegmatras voor jouw kindje dan is het in de eerste plaats belangrijk dat de matras duurzaam is en comfortabel ligt. Als je het dan ook nog aan een bijzonder voordelig tarief kunt kopen dan is dit helemaal goed. Daarom raden wij jou aan om het volgende product eens aandachtig te bekijken.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: in vergelijking met de andere 4 wiegmatrassen uit onze lijst, heeft dit product duidelijk de laagste prijs.

Afmeting: de wiegmatras heeft een totale afmeting van 90 x 40 cm en is dus vooral ideaal om te plaatsen in een leuk en trendy wiegje.

Overtrek: de matras beschikt over een katoenen hoes die je er zonder problemen kunt afhalen. Bovendien kun je de hoes wassen op 60 graden Celsius en is deze bijzonder geschikt voor mensen die te kampen hebben met een allergie.

 

Nadelen:

We merken dat de kopers helemaal tevreden zijn over de aankoop van deze wiegmatras. Dit maakt het voor ons ook bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Babywise Ovaal

 

De Babywise Ovaal wiegmatras is een comfortabel product, waarop jouw baby heerlijk zal slapen. Het is een veilig product, dat ook de nodige ondersteuning zal bieden aan het kind die erop slaapt. Het heeft een hoes dat je kunt weghalen om te wassen.

Na het wassen kun je de hoes weer eraan plaatsen. Dit product is gemaakt van schuim en aan de buitenkant van polyester. Het is licht van gewicht en is dus gemakkelijk verplaatsbaar.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een wiegmatras aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, is er tot nu toe nog geen review geschreven hiervoor.

Het is mogelijk dat mensen dit product hebben aangeschaft, maar dat zij hun ervaring nog niet gedeeld hebben. Omdat er nog geen gebruikerservaring is van dit product, kan er op basis daarvan geen advies worden gegeven ervoor.

Met de Babywise wiegmatras van 76 x 34 cm haal je de ideale babymatras in huis om in een wiegje te plaatsen. Alvorens je besluit om het product aan te kopen, lijkt het ons een goed idee om even op zoek te gaan naar de sterke kanten van de matras. We vergelijken ze meteen met de eventuele negatieve punten.

 

Voordelen:

Onderhoud: de matras beschikt over een afneembare hoes die je zonder problemen in de wasmachine kunt wassen.

Comfort: de ovale vorm maakt de matras ideaal om in een wiegje te plaatsen. Het biedt voldoende ondersteuning en bescherming voor jouw baby.

 

Nadelen:

Gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn, is het voor ons moeilijk om je advies te geven over de gebruikerservaring van de klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wiegmatrassen koopgids

 

Kersverse ouders hebben een wieg nodig en om het comfort van je baby te verhogen kun je daar ook een matras in plaatsen. De veiligheid van je baby is natuurlijk het belangrijkste punt om op te letten bij de aankoop van een wiegmatras maar er zijn nog enkele andere factoren die een rol kunnen spelen zoals het type matras, de grootte, de dikte, de matrasbeschermer, enzovoort.

Soorten wiegmatrassen

 

De eerste keuze die je moet maken is het type wiegmatras die je wilt kopen. Er zijn verschillende vullingen die gebruikt worden om wiegmatrassen te maken. De meeste beschikken over een vulling van polyether, dit is een synthetisch schuim die vergelijkbaar is met een badspons. Deze matrassen zijn stevig en goedkoop. Ze hebben ook een lang levensduur maar zijn minder comfortabel dan andere types.

Visco-elastisch schuim of traagschuim vormt zich naar je lichaam zodat je geen last hebt van drukpunten. Het is iets moeilijker om te bewegen op deze matrassen en ze kunnen ook heel hard worden bij koude temperaturen. Als je in een land woont met een warm klimaat dan zijn deze matrassen perfect. Matrassen van traagschuim houden de lichaamswarmte goed vast.

Je kunt ook kiezen voor een wiegmatras van koudschuim. Deze matrassen zijn veerkrachtig en comfortabel. Let wel op de dichtheid en de stevigheid tijdens de aankoop want ze kunnen grote verschillen vertonen. Koudschuim houdt de lichaamswarmte goed vast en wordt meestal gecombineerd met andere materialen. Deze matrassen zijn duurzaam maar ook duurder dan andere soorten.

Tenslotte heb je nog de optie om een matras met pocketvering te kopen. Deze matrassen werden vroeger veel gebruikt en hoewel ze tegenwoordig minder populair zijn, hebben ze nog altijd enkele voordelen. Een matras met pocketvering ventileert goed maar is wel redelijk duur.

 

 

Hoe groot en hoe dik moet een wiegmatras zijn

 

De grootte van de matras is afhankelijk van de grootte van de wieg. De matras moet de correcte grootte hebben en er mag geen ruimte vrij zijn aan de randen van de matras want anders kunnen de handjes en de voetjes van je baby tussen de matras en de wieg raken. De matras moet comfortabel genoeg zijn voor je baby dus het is een aanbeveling om een matras te kopen die tenminste een lengte van 80 cm en een breedte van 40 cm heeft.

De dikte kan ook belangrijk zijn, dit zorgt ervoor dat een baby zachter of harder ligt op de matras. Let erop dat je geen matras koopt die dunner is dan 4 cm, dikker dan 15 cm is ook niet goed dus je zoekt beter iets tussenin.

Een ander belangrijk kenmerk van een matras is de stevigheid. De matras mag niet te zacht zijn want anders kan het hoofdje van je baby erin wegzakken en zorgen voor verstikking. Koop dus zeker een matras die stevig genoeg is want dit zorgt voor meer veiligheid voor je baby.

De matrasbeschermer

 

Een wiegmatras kun je nog eens extra beschermen met een matrasbeschermer. De meeste wiegmatrassen worden zelfs meteen geleverd met zo’n beschermer. Op die manier wordt de matras zelf niet vuil maar enkel de beschermer. Deze beschermer kun je eenvoudig verwijderen om het in de wasmachine te reinigen.

Zo blijft de wieg en de matras proper, dit is beter voor de gezondheid van je baby. Een matrasbeschermer kan er ook voor zorgen dat de bovenkant van de matras steviger is en voorkomt ook nog eens scheuren in de matras en slijtage.

Zorg er ook voor dat de matras anti-allergeen is. Je weet van bij de geboorte niet als jouw baby last heeft van een bepaalde allergie, om problemen te vermijden is het daarom beter dat je een matras koopt die anti-allergisch is. Als je dit in het begin niet doen kan dit negatief zijn voor de gezondheid van je baby en zul je ook nog eens extra kosten maken omdat je een nieuwe matras moet kopen.

Sommige wiegmatrassen zijn bewerkt met anti-insect producten om te vermijden dat je baby gestoken wordt door muggen of andere insecten. Volgens de informatie op het internet is het niet gegarandeerd dat deze producten ook echt werken. Het kan natuurlijk ook zijn dat deze middelen schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby. Je kunt dus best eerst nog wat extra onderzoek verrichten voordat je voor zo’n wiegmatras kiest. Als je muggen op een natuurlijke wijze op afstand wilt houden dan kies je best voor een goede ventilerende matras. Dankzij de ventilatie zal je baby minder zweten en daardoor ook minder muggen aantrekken. Een extra voordeel is dat er veel minder risico is op verstikking.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES