5 beste Zitverhogers auto Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste zitverhogers auto – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is verplicht om in de auto een zitverhoger te gebruiken tot je kind een bepaalde lichaamslengte en leeftijd heeft. Om met je kleintje veilig op weg te kunnen gaan biedt de combinatie van een veiligheidsgordel en een zitverhoger veel meer zekerheid. Zoals je al hebt gemerkt is er nogal een ruim aanbod aan zitverhogers. We hebben er alvast 3 uitgezocht om eens op een rijtje te zetten. Zo zul je zien dat de Titaniumbaby Zitverhoger Booster voorzien is van armsteunen. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Bubblebum Zitverhoger Autozitje dat geschikt is voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste zitverhogers auto (Reviews) van 2024

 

Wanneer je met je kleintje(s) de weg op moet is het veel veiliger om een zitverhoger in de wagen te gebruiken om ze goed te kunnen vastmaken. Kies je voor een auto zitverhoger met rugleuning? Of gaat je voorkeur uit naar een smalle zitverhoger voor de auto omdat je vaak verschillende kinderen meeneemt? We vroegen het advies van enkele experten om ons te helpen om 5 topproducten te selecteren. Neem even de tijd om alles te bekijken en er vervolgens de beste auto zitverhoger uit te kiezen.

 

1. Titaniumbaby Zitverhoger Booster iSafety Groep 2 – 3 met armsteunen

 

De zitverhoger van Titaniumbaby heeft meteen de laagste prijs in onze lijst met toppers. In de reviews zien we dat hij een goede beoordeling kreeg. De klanten zijn tevreden over hun aankoop en raden het product zeker aan. De zitverhoger is trouwens goedgekeurd volgens de Europese norm ECE R44/4.

Deze auto zitverhoger is voor de leeftijdscategorie voor kinderen van 3 tot 12 jaar of van 15 tot 36 kg. Hij heeft een eenvoudig en mooi design waardoor hij in elke wagen past. Bovendien heeft deze zitverhoger een ergonomisch gevormd frame dat gemaakt is uit kunststof. Hij is voorzien van 2 armsteunen om je kind nog meer comfort te bieden.

Daarnaast heeft hij een bekleding van zwarte stof die je kunt afnemen om te reinigen. Hij meet 38 x 38 x 10 cm en weegt slechts 695 g waardoor je hem gemakkelijk kunt uithalen wanneer je hem niet nodig hebt.

 

Voordelen:

Leeftijdsgroep: de zitverhoger is geschikt voor kinderen vanaf 3 tot ongeveer 12 jaar of met een gewicht tussen 15 tot 36 kg.

Afmeting: hij heeft een compacte afmeting van 38 x 38 x 10 cm waardoor je meerdere zitjes op de achterbank kunt zetten.

Gewicht: dankzij zijn gewicht van slechts 695 g kun je hem makkelijk uithalen om bijvoorbeeld in een andere wagen te gebruiken.

Vormgeving: hij is gemaakt uit een kunststof frame dat voorzien is van comfortabele armsteunen. Bovendien heeft de zitverhoger een ergonomische vorm.

 

Nadelen: 

Comfort: enkele klanten merken op dat het zitje niet geschikt is voor kinderen boven de 6 jaar omdat het nogal smal is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bubblebum Zitverhoger Autozitje Opblaasbaar Autostoeltje voor 4 tot 12 jaar

 

De Bubblebum zitverhoger blijkt de populairste te zijn in onze lijst met geselecteerde producten. Het is dan ook een innovatieve uitvoering van het traditionele verhoogde kinderzitje. Hij is niet alleen draagbaar, je kunt hem ook opblazen en opvouwen waardoor hij heel gebruiksvriendelijk is.

Bovendien is deze zitverhoger voor de auto geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar met een gewicht tussen 18 en 36 kg. Door zijn unieke eigenschappen biedt hij ook heel wat meer zitcomfort dan het klassieke kinderzitje. Je kunt hem naar wens opblazen zodat hij perfect is voor het gewicht en de leeftijdsgroep waar je kind toe behoort. Hierdoor zal je kleintje veel veiliger en comfortabeler kunnen meereizen met de wagen.

Daarnaast voldoet hij aan alle veiligheidsnormen volgens de ECE R44/4 normen van de Europese Unie. Hij heeft een breedte van 32 cm waardoor er zelfs 3 zitjes naast elkaar op de achterbank kunnen worden geplaatst. Hij weegt trouwens maar 500 g zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen en/of in een andere auto kunt plaatsen. We zien in de reviews dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze zitverhoger.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze zitverhoger is opblaasbaar en opvouwbaar waardoor hij heel compact is om mee te nemen op reis.

Comfort: doordat je de zitverhoger naar wens kunt opblazen heeft je kind meer comfort en kan hij veilig meerijden tijdens een autorit.

Leeftijdsgroep: de vernieuwende zitverhoger is geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Formaat: deze zitverhoger heeft een breedte van 32 cm en hij weegt slechts 500 g. Doordat hij opblaasbaar is kun je de hoogte zelf bepalen.

 

Nadelen:

Lek: een klant maakt de melding dat ze 3 zitjes had gekocht om mee te nemen op reis en dat deze allemaal heel snel lek waren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Auto Zitverhoger Autozitje Kinderzitje Groep 2 en 3

 

De zitverhoger van Carpoint valt in de goedkope prijsklasse van onze lijst. Hij kreeg in de reviews trouwens een uitstekende beoordeling van 4,7 van de 5 sterren. Deze zitverhoger heeft trouwens het ECE R44/4 veiligheidscertificaat van de Europese Unie.

Bovendien is hij geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar met een gewicht tussen 15 en 36 kg. Hij meet 35 x 35 x 20 cm en heeft een licht gewicht van slecht 150 g. Dankzij zijn compacte formaat is het perfect mogelijk om 3 zitjes achteraan in de wagen te plaatsen. Hij kan trouwens gemakkelijk worden uitgehaald om op te bergen of om hem in een ander auto te installeren.

Daarnaast is hij verkrijgbaar in 2 uitvoeringen met een zwart/rode en zwart/witte stof waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je auto past. De stof van de zitting is antislip  waardoor je kindje niet heen en weer kan schuiven. De bekleding kan trouwens gemakkelijk met een vochtige doek worden schoongeveegd.

 

Voordelen:

Certificaat: hij is getest en goedgekeurd volgens de Europese kwaliteitsnormen ECE R44/4 inzake veiligheid van kinderen in het verkeer.

Formaat: hij weegt slechts 150 g en hij meet 35 x 35 x 20 cm waardoor je gemakkelijk 3 zitjes op de achterbank kunt zetten.

Comfortabel: door zijn ergonomische vorm kan je kind comfortabel en veilig van de autorit genieten.

Onderhoud: de zitting is voorzien van een antislip stof die gemakkelijk met een vochtige doek kan worden schoongemaakt. 

 

Nadelen: 

Afwijkende stof: we merken dat voor de zitverhoger met de witte afwerking een andere stof werd gebruikt voor de zitting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Booster Zitverhoger Baninni Robu met isoFix  (22-36 kg)

 

Baninni wordt door velen beschouwd als het beste merk met kwaliteitsproducten voor kinderen. De auto zitverhoger met Isofix-sluiting is daar een mooi voorbeeld van. De Isofix-aansluitingen zijn bevestigingsbeugels die standaard in de meeste wagens gemonteerd zijn. Ze zijn verbonden met de carrosserie van de wagen en kunnen ook achteraf in de auto worden bijgeplaatst.

Bovendien is de zitverhoger dankzij deze Isofix-haken snel en eenvoudig in de wagen te monteren. Het zitje kan veel steviger worden vastgemaakt dan wanneer je hem met de gewone autogordel zou bevestigen. Hij kan trouwens door de inschuifbare haken ook gemakkelijk in een wagen zonder Isofix-bevestigingspunten worden gebruikt. Deze zitverhoger is geschikt voor kinderen die tussen 22 en 36 kg wegen met een leeftijd van ongeveer 5 tot 12 jaar. 

Daarnaast meet hij 21 x 45 x 42 cm waardoor hij heel geschikt  is voor kinderen die groot zijn van gestalte. Hij is trouwens voorzien van armleuningen voor extra comfort. De zachte bekleding is verkrijgbaar in het zwart, rood en grijs en kan gemakkelijk worden verwijderd om in de wasmachine te stoppen. In de reviews merken we dat de meeste klanten deze zitverhoger een maximale score gaven.

 

Voordelen: 

Isofix-bevestiging: hij is voorzien van het Isofix-aansluitsysteem dat in de meeste wagens aanwezig is.

Leeftijdsgroep: de zitverhoger is ideaal om kinderen tussen 5 en 12 jaar veilig vast te gespen tijdens de autorit. 

Gebruiksvriendelijk: het kinderzitje met ECE R44/4 certificaat kan ook in wagens zonder de Isofix-bevestigingspunten worden gebruikt dankzij de inschuifbare haken.

Onderhoud: de stoffen zitting kan worden verwijderd om in de wasmachine te wassen.

 

Nadelen: 

Formaat: omdat het stoeltje nogal breed is kan een kind moeilijk zelf zijn gordel vastmaken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bebies First Zitverhoger met Isofix Topo 22 tot 36 kg

 

Deze zitverhoger van Bebies First is een tijdelijke aanbieding waardoor je toch wel 15% bespaart. Het mooie kinderzitje is bekleed met een zwarte stof die er heel degelijk uitziet. De ergonomische vorm zorgt er trouwens voor dat de zitverhoger heel comfortabel is.

Bovendien is hij geschikt voor kindjes die een lengte hebben van minimum 125 cm met een gewicht tussen 22 en 36 kg. Hij is getest en goedgekeurd waardoor hij over het ECE R44/4 veiligheidscertificaat beschikt.

Daarnaast kan hij met de Isofix-aansluiting stevig en veilig in de auto worden geïnstalleerd waardoor het kinderzitje niet kan verschuiven of loskomen. De zitverhoger zorgt voor een veilige reis waarbij je kind hoog genoeg zit om ook naar buiten te kunnen kijken. In de reviews zien we dat de klanten dit product een maximale score van 5 sterren geven.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door de Isofix-aansluiting kan het stoeltje gemakkelijk en snel in de wagen worden bevestigd.

Doelgroep: hij is geschikt voor kinderen vanaf de lengte van 125 cm en met een gewicht tussen 22 en 36 kg.

Formaat: door zijn compacte formaat kun je vlot twee of zelfs 3 kinderzitjes in de wagen installeren.

Veiligheid: door de Isofix-bevestigingspunten zal het zitje niet verschuiven. Het zit stevig met speciale haken vastgemaakt aan de carrosserie van de wagen. Hij heeft het certificaat ECE R44/4 omtrent de veiligheid voor kinderstoelen.

 

Nadelen: 

De prijs: hoewel dit een tijdelijke aanbieding is valt deze zitverhoger toch in de hoogste prijsklasse waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zitverhogers auto Koopgids

 

Wanneer je kinderen meeneemt in de wagen moet je er steeds voor zorgen dat dit op de meest veilige manier verloopt. Het is daarom een goede aanbeveling om te investeren in een degelijke zitverhoger voor de auto zodat je gerust de baan op kunt. Wat een zitverhoger nu eigenlijk is en waarom je hem echt moet gebruiken zullen we in onze koopgids uitleggen. Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Bekijk zeker ook de koopjeshoek voor aantrekkelijke aanbiedingen.

Wat is een zitverhoger

Om op een verantwoorde manier met je kind een autorit te maken kun je beter gebruik maken van een zitverhoger. Het is een hulpmiddel om je kindje veilig en stevig vast te kunnen maken waardoor de impact van een eventueel ongeluk drastisch wordt verkleind. Door je kind in een zitverhoger te plaatsen verminder je de kans op verwondingen met wel 45%. In de meeste landen is het dan ook verplicht om tot een bepaalde lichaamslengte en leeftijd een zitverhoger te gebruiken. Echter, een zitverhoger mag niet worden vergeleken met een kinderstoel. 

Een zitverhoger is speciaal bedoeld voor de grotere kinderen die niet meer in een autostoel passen. Eigenlijk verklaart de naam al meteen wat een zitverhoger is. Hij verhoogt de zitting van de wagen zodat je kleine niet van onder de gordel kan glijden. Hij zorgt er vooral voor dat kleine kinderen iets hoger komen te zitten waardoor de veiligheidsriem beter over de schouders en aan de heupen kan worden gepositioneerd. Het zitje kan bovendien op de achterbank worden vastgemaakt zodat hij niet gaat verschuiven als papa een flinke bocht neemt.

 

Waarom een goede zitverhoger belangrijk is

De autogordels op de achterbank van de wagen zijn meestal gemaakt om volwassen personen te beveiligen. Omdat kinderen een kleiner gestalte hebben komt de gordel aan de schoot en op de schouders op een verkeerde plek te zitten. Hierdoor kunnen bij een ongeluk ernstige verwondingen optreden wat nu net niet de bedoeling is van een autogordel.

Doordat de veiligheidsriem vaak te hoog zit, komen er meer verwondingen voor aan de buik waarbij de lever, de milt en de ribben kritiek worden geraakt met soms desastreuze gevolgen. Door je kind steeds op een zitverhoger te laten plaatsnemen kunnen de gordels op de correcte manier worden bevestigd. Gebruik altijd de zitverhoger in combinatie met de veiligheidsriem ook al ga je maar net even naar de bakker. Koop trouwens nooit een tweedehands zitverhoger want deze kan al een ongeluk hebben meegemaakt waardoor hij meestal onbruikbaar is en niet meer veilig.

 

De verschillende soorten zitverhogers

We merken op dat er twee types zitverhogers voor de auto zijn. Namelijk de gewone zitverhoger en de variant met een rugleuning. Die laatste is meer geschikt voor kleinere kinderen vanwege het specifieke design waarbij de rugsteun en de verhoogde zijkanten steun biedt aan de nek, de rug en het hoofdje. De rugsteun heeft vaak nog twee kussens bovenaan aan de zijkanten waarop je kind zijn hoofd kan laten rusten wanneer hij/zij in slaap valt. Deze zitverhoger met rugsteun biedt meer bescherming dan de gewone zitverhoger wanneer je langs achteren wordt aangereden.

Grotere kinderen passen al snel niet meer in een zitverhoger met leuning waardoor je dan beter voor de gewone zitverhoger kiest. Doordat je kind al wat groter is kan hij al goed met zijn rug tegen de vaste leuning van de wagen zitten waardoor hij voldoende wordt ondersteund. Een gewone zitverhoger kan dus langer worden gebruikt en is bovendien ook nog een stuk goedkoper. Daarnaast kun je hem gemakkelijker uithalen om hem op te bergen of om hem in een andere wagen te plaatsen.

De doelgroep en de veiligheid

Je kiest de beste zitverhoger aan de hand van de lichaamslengte en het gewicht van je kind. Vaak wordt ook een leeftijdscategorie vermeld die een goede indicator is bij het maken van je keuze. De meeste modellen worden gemaakt voor kinderen met een gewicht van 15 tot en met 36 kg met een maximale lengte van 1,35 m. Hiermee voldoe je dan ook meteen aan de wettelijke normen inzake het gebruik van een zitverhoger in de auto.

Kleinere kinderen kunnen beter in een kinderstoel worden geplaatst om de veiligheid te garanderen. Deze stoelen hebben meestal andere veiligheidsvoorwaarden dan een kinderzitje. Een goede zitverhoger is voorzien van een ECE R44/4 veiligheidscertificaat dat door de Europese unie is goedgekeurd. De gebruiksvoorwaarden met de indicatie voor de leeftijdsgroep wordt steeds op de verpakking vermeld. Er wordt bovendien sterk aangeraden om deze voorschriften strikt te volgen om je kind veilig in het verkeer mee te nemen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES