Beste zuigfles

Laatste update: 17.06.24

 

Zuigflessen test van 2024

 

Als je binnenkort voor de eerste maal mama of papa wordt, dan zul je versteld staan van wat er allemaal bij komt kijken. Een aantal dingen kun je daarom best op voorhand al aankopen zoals bijvoorbeeld een aantal zuigflesjes. Het kan hierbij handig zijn om even aandachtig de koopgids omtrent zuigflessen door te nemen. Zo weet je met welke factoren je rekening kunt houden. Indien je dit wenst dan kun je natuurlijk ook altijd meteen doorklikken naar de top 3. Zo is na een grondig onderzoek gebleken dat je met de Philips Avent Natural SCD290/01 zuigfles een bijzonder degelijk product aankoopt. Het is eigenlijk een soort van starter set die uit 4 verschillende zuigflessen bestaat. De Tommee Tippee Closer to Nature zuigfles hoeft zeker niet onder te doen. De set bestaat uit 2 handige zuigflessen die elk een volume hebben van ongeveer 260 ml.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zuigfles reviews – top 5

 

 

Ben je in de verwachting en wil je graag een goede zuigfles voor wanneer je kind geboren is? Of wil je gewoon de oude vervangen voor een betere? Het is helemaal begrijpelijk dat jij als ouder of verzorger, het beste wil voor het kind. Er zijn genoeg opties om van te kiezen, maar kies alleen voor de beste zuigfles voor jouw kind.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Philips Avent Natural SCD290/01

 

De Philips Avent Natural SCD290/01 is een starter set en bestaat uit vier zuigflessen, een speen en een borstel om de speen en de flessen te kunnen wassen.

De flessen zijn ergonomisch ontworpen en hebben een brede hals. Door de brede hals kun je de flessen gemakkelijk vullen en wassen. De flessen zijn ook nog gemakkelijk vast te houden en je kunt ze ook eenvoudig in elkaar zetten. De speen is extra zacht en soepel en is geschikt voor baby’s van 0 tot 6 maanden oud.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik doordat je ze makkelijk kunt vasthouden. Daarnaast is het comfortabel voor het kind en heeft het een fraai design. Je kunt de flessen gemakkelijk schoonmaken met de brede hals en de borstel. Sommige kopers vinden dat de dop lastig is.

Als mensen de merknaam Philips horen dan denken ze meteen aan kwaliteit. Daarom zal het ook niet verwonderen dat dit voor heel veel personen tot de beste merken behoort. Uit de vele reviews kunnen we ook opmaken dat het misschien wel één van de populairste producten is.

 

Voordelen:

Speen: de speen van deze zuigfles voelt extra zacht aan dankzij de comfortkussentjes die erin aanwezig zijn. Dit voorkomt ook dat de speen gaat inklappen en zorgt voor extra flexibiliteit.

Antikrampjessysteem: een baby kan vaak last krijgen van krampjes doordat er lucht in het buikje terechtkomt. Dankzij het dubbele ventiel komt de lucht in het flesje terecht.

Onderhoud: de fles heeft een extra brede hals waardoor je die eenvoudig kunt reinigen. Bovendien biedt de meegeleverde gebogen borstel extra hulp.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: niet alle kopers zijn even tevreden omdat de flessen niet zo handig blijken te zijn. Er is ook geen deksel voorzien en het zou niet zo comfortabel te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tommee Tippee Closer to Nature

 

De Tommee Tippee – Closer to Nature Zuigfles maakt het voeden van je baby simpeler dan ooit. Dit product bestaat uit 2 flessen, die je gemakkelijk kunt vasthouden en die een inhoud van 260 ml hebben.

Dit product is speciaal gemaakt met een zachte en natuurlijk aanvoelende speen. De brede speen moet de moederborst nabootsen, wat het drinken van melk comfortabel maakt voor het kind. De unieke vorm stimuleert het zuigen van de baby. Het overstappen van borst naar fles zal nu eenvoudiger dan ooit zijn.

Gezien de prijs lijkt dit product wel een zuigfles aanbieding en dat is het ook voor de kopers, want je krijgt twee flessen voor de prijs.

Het is van goede kwaliteit en het is handig om te gebruiken. Dit product is comfortabel voor het kind, want de speen heeft een zo natuurlijk mogelijk gevoel. Het enige minpunt voor sommige kopers is dat het een onaantrekkelijk design heeft.

Met de Tommee Tippee zuigfles zit je werkelijk altijd goed omdat de speen zoveel mogelijk de vorm van de moederborst probeert na te bootsen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat jouw baby de speen vrijwel meteen zal aannemen.

 

Voordelen:

Speen van de zuigfles: de speen voelt uitermate zacht en natuurlijk aan. Het is de bedoeling om de moederborst zoveel mogelijk te imiteren. Zo wordt het voor jouw kind makkelijker om de speen sneller te aanvaarden.

Gebruiksvriendelijk: de set bestaat uit twee zuigflessen die elk een volume hebben van 260 ml. Het product voelt verder ook heel comfortabel aan.

 

Nadelen:

Design: Er zijn enkele kopers die zich storen aan het design dat niet zo heel aantrekkelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Béaba set van 6 Zuigflessen Bunny

 

De Béaba set Bunny bevat 6 zuigflessen met elk een inhoud van 240 ml. De flessen zijn ergonomisch ontworpen en hebben een ronde bodem aan de onderkant.

Dit ter verbetering van de hygiëne en zodat je de flessen gemakkelijker kunt wassen. Deze flessen kunnen met de hand gewassen worden, maar ze kunnen ook in de vaatwasmachine geplaatst worden. Door de luchtregeling via de speen worden buikkrampen verminderd en wordt het zuigen eenvoudiger voor het kind.

Tot nu toe zijn er alleen positieve reviews te lezen van dit product. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is comfortabel voor het kind en het is handig in gebruik.

Het heeft een brede opening, waardoor het gemakkelijk te reinigen is en de ondersteuningen zijn ook handig. Daarnaast heeft het een fraai design, zodat je er van kunt genieten. Voor deze kopers is dit een top product.

Het is altijd beter om meer dan één zuigfles aan te schaffen. Met de Béaba zuigflessen set haal je er meteen 6 in huis. Elke fles heeft een capaciteit van 240 ml. Bovendien zijn deze modellen ook ergonomisch en daardoor heel erg comfortabel om te gebruiken.

 

Voordelen:

Onderhoud: de flessen beschikken over een ronde bodem die productaanslag voorkomt. Hierdoor zijn ze ook eenvoudig en snel te reinigen.

Stabiliteit: de basis van de flessen is behoorlijk wijd. Op die manier wordt stevigheid en stabiliteit zoveel mogelijk gegarandeerd.

Antidarmkrampjessysteem: bij dit product verloopt de luchtregeling volledig via de speen van de zuigflessen. Zo kun je eventuele krampen verminderen en voorkomen maar wordt het zuigen ook veel gemakkelijker gemaakt.

 

Nadelen:

Ontwerp: het design van de fles is op zich niet onaardig maar kan voor sommige kopers misschien wel een struikelblok vormen. Voor een baby hebben veel personen graag iets liefs en schattigs zoals een beertje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tommee Tippee CTN Limited edition Starterset

 

Het Tommee Tippee CTN Limited edition Starterset is een volledig pakket voor jou en je kind. Deze set bestaat uit 1 fles van 150 ml en twee flessen van 260 ml.

Het heeft ook nog een fopspeen voor baby’s van 0 tot 6 maanden, een handige fopspeenhouder en twee zuigspenen voor baby’s ouder dan drie maanden. De flessen zijn voorzien van een brede hals speen waardoor het de moederborst simuleert. De speen is ook speciaal ontworpen om darmkrampjes te voorkomen.

Er zijn tot nu toe alleen positieve beoordelingen geplaatst voor dit product. Gezien de prijs behoort het niet tot de categorie van goedkope zuigflessen, maar je krijgt wel waar voor je geld omdat je er zoveel voor terug krijgt.

Het is handig in gebruik en comfortabel voor het kind. Daarnaast heeft het ook een leuk en fraai design, wat aantrekkelijk is voor kinderen.

Net zoals één van de eerder besproken producten, maakt ook deze zuigfles deel uit van het merk Tommee Tippee. Als je voor de eerste keer mama wordt, dan zal je wel blij zijn met deze set. Bovendien krijg je er verschillende accessoires bij. Het leuke ontwerp maakt het geheel nog eens extra aantrekkelijk.

 

Voordelen:

Accessoires: bij aankoop van deze flessenset krijg je er nog een aantal handige toebehoren bij zoals een opvolgspeen, een fopspeen maar ook een fopspeenhouder. Dit kan dus wel leuk zijn als je voor de eerste keer mama wordt.

Gebruiksvriendelijk: de zuigflessen zijn voorzien van een brede hals die de moederborst zoveel mogelijk moet nabootsen. Op die manier wordt de overgang van borstvoeding naar flesvoeding eenvoudiger gemaakt.

 

Nadelen:

Aankoopprijs: in vergelijking met de andere producten, zijn deze zuigflessen iets duurder. Dit kan voor sommige kopers wel een probleem zijn ondanks de vele voordelen die het biedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Béaba 240ml Bunny

 

De Béaba Zuigfles van 240ml met verwijderbare handvatten is onbreekbaar en ergonomisch ontwikkeld. De verwijderbare handvatten kun je gebruiken voor alle Béaba flessen met een ronde bodem.

Met het handvat kan jouw kind heel vroeg leren om de fles zelf vast te houden. Het heeft een ronde bodem, zodat je het beter kunt wassen en het hygiënischer is.

De speen is speciaal ontworpen voor luchtregeling, zodat de darmkrampen worden verminderd en het zuigen eenvoudiger wordt voor het kind. Dit product is eenvoudig schoon te maken doordat je het met de hand kunt wassen of in de vaatwasmachine kunt plaatsen.

Het is ook steriliseerbaar, wat het ook hygiënischer maakt. Het heeft verder ook nog een lekvrije dop, dat goed afsluit.

Voor dit product zijn er nog geen reviews te lezen. Op basis hiervan is het moeilijk om dit product te beoordelen en kan er daarom nog geen advies worden gegeven.

Net zoals het derde product is ook deze zuigfles van Béaba. Bovendien heeft het ook de laagste prijs in vergelijking met alle andere producten. Als je op zoek bent naar een model dat niet alleen hygiënisch is maar ook nog eens comfortabel dan ben je met deze ergonomische zuigfles zeker goed.

 

Voordelen:

Handvatten: het mooie aan dit product is dat je de handvatten, die zorgen voor extra comfort, gemakkelijk kunt verwijderen. Je kunt ze trouwens benutten voor alle zuigflessen van Béaba die voorzien zijn van een ronde bodem.

Onderhoud: de ronde bodem voorkomt productaanslag. Zo kun je de zuigflessen veel eenvoudiger en sneller reinigen en zijn ze bovendien hygiënischer. De zuigflessen zijn vaatwasserbestendig en je kunt ze ook steriliseren.

 

Nadelen:

Reviews: bij dit product zijn op dit moment nog geen beoordelingen geplaatst waardoor eventuele kopers kunnen twijfelen om dit product aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zuigflessen koopgids

 

Een goede zuigfles voor je baby moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je wilt als ouder enkel het beste voor je kind en zult dus rekening met de vorm en het speen van de fles. Ook de inhoud en het materiaal waarvan de zuigfles gemaakt is zijn belangrijk factoren om in acht te nemen. We bespreken enkele belangrijke punten om je op weg te helpen.

Kunststof of glas

 

Vroeger waren alle zuigflessen vervaardigd uit glas. Tegenwoordig bestaan er ook vele zuigflessen in plastiek. Je zult moeten kiezen tussen de twee volgens je eigen voorkeur. Beide hebben verschillende voor- en nadelen.

Plastieken flessen zijn lichter van gewicht en dus makkelijker om mee te nemen. De baby kan die ook makkelijker vasthouden dankzij het lichte gewicht. Een belangrijke reden van de opkomst van plastic flessen is omdat ze goedkoper zijn voor de fabrikanten om ze te produceren. Zelfs de verpakkingen zijn goedkoper omdat ze niet zo stevig moeten zijn als van een glazen fles.

Een glazen fles heeft echter ook nog vele voordelen. Zo heb je minder last van kalkaanslag. Als dit toch durft te gebeuren dan kun je dit zo wegwassen, bij een plastieken fles gaat dit niet zo makkelijk. Glazen flessen zullen ook minder last hebben van krassen zodat er geen vuil in de krasjes kan blijven zitten. Ook hebben deze flessen geen schadelijke stoffen zoals BPS of BPA. Glas is ook duurzamer dan plastic maar breek natuurlijk wel als je het op de grond laat vallen.

 

 

Vorm en inhoud van de fles

 

Een zuigfles met een inhoud van 250 ml of 300 ml is in het algemeen geschikt voor een normale voeding. Je baby doet er normaal gezien zo’n 20 minuten over om het flesje leeg te krijgen. Pasgeboren baby’s zullen nog niet zoveel voeding nodig hebben dus voor hen kun je gerust een flesje van 125 ml gebruiken. Er bestaan ook kleinere flesjes van bijvoorbeeld 40 ml die je kunt gebruiken om je baby een tussendoortje te geven.

Er bestaan ook verschillende vormen die elk hun eigen voordelen hebben. De ronde flesjes zijn het meest voorkomend en zijn geschikt voor alle soorten gebruik. Driehoekige flesjes zijn makkelijk om vast te houden door de baby en bieden meer stabiliteit. Brede flessen zijn makkelijk om bij te vullen en gebogen flesjes zorgen ervoor dat je baby minder last heeft van reflux. Er bestaan ook modellen met een S-vorm waardoor je baby minder last heeft van darmkrampjes.

Het is sowieso aangeraden om verschillende flesjes in huis te hebben zodat je altijd een proper flesje in de buurt hebt. Als er te veel krassen in komen is het ook beter om je flesje te vervangen.

 

 

Soorten speen

 

Het is altijd aanbevolen om een speen te kopen voor een flesje van hetzelfde merk. Anders kan het zijn dat het speen niet compatibel is met je flesje. Zoals eerder aangegeven is de normale tijd om een flesje leeg te drinken ongeveer 20 minuten. Als je baby er langer over doet dan gebruik je waarschijnlijk niet de juiste speen voor jouw kind.

Er bestaan verschillende soorten en maten van spenen dus je kunt best eerst vergelijken voordat je overgaat tot een aankoop. Je kunt ze kopen in small, medium of large afhankelijk van de grootte van de gaatjes of de hoeveelheid ervan. Hoe meer gaatjes, hoe meer melk eruit loopt. Deze zijn geschikt voor oudere baby’s.

De vormen verschillen ook, je hebt de keuze tussen smalle of brede spenen. Een brede speen lijkt meer op het tepelhof dus is meer geschikt voor baby’s die net overschakelen van borstvoeding op flesvoeding. Als de spenen zachter en buigzamer zijn, bootsen ze beter het gevoel van borstvoeding na en je kind zal dit soort spenen beter accepteren.

Het materiaal van de spenen kan gemaakt zijn van rubber of silicone. Rubber is zachter en soepel maar silicone is geur- en kleurloos en kun je ook makkelijker schoonmaken.

Netheid en accessoires

 

Zowel glazen als plastieken zuigflessen zijn eenvoudig om schoon te maken. Bij plastieken flessen is er na een tijdje wel meer kans op moeilijk te verwijderen kalkaanslag. Je gebruikt best een flessenborstel om ze schoon te maken, zo vermijd je dat er bacteriën op de bodem achterblijven. Bij pasgeboren baby’s is het belangrijk dat je de flessen ook nog dagelijks uitkookt, zo krijgt je baby zo weinig mogelijk bacteriën binnen.

Een belangrijke accessoire die je kunt kopen voor je zuigfles is een flesverwarmer. Deze maken het makkelijker om je flesje op de perfecte temperatuur te krijgen voor je baby. Controleer wel of je er een adapter bij krijgt om het toestel op verplaatsing te gebruiken en of het beschikt over verschillende temperatuurinstellingen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES