8 beste Zwangerschapskussens Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Zwangerschapskussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tijdens de zwangerschap is het mogelijk dat je al snel te kampen krijgt met vervelende klachten zoals rugpijn of pijn in het bekken. Een zwangerschapskussen kan deze pijnen zeker en vast verlichten en het comfort voor jou en de ongeboren baby vergroten. Je zult merken dat je met een zwangerschapskussen een veel rustigere nacht tegemoet kunt gaan. En dit alles kan zorgen voor een bevalling zonder vervelende complicaties. Het is mogelijk dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet en dan is het P’tit Chou kussen een echte aanrader. De speciale vulling zorgt voor extra ondersteuning en iets meer comfort. Een goed alternatief is verder ook het Babyjem Washandje. Door zijn aparte vorm kun je het zelfs na de bevalling gebruiken om je baby iets meer ondersteuning te bieden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 Beste Zwangerschapskussens (Reviews) van 2024

 

Tijdens de zwangerschap is het vooral belangrijk dat de moeder en het ongeboren kind van al het mogelijke comfort genieten voor een gezonde bevalling zonder enige complicatie. Een zwangerschapskussen is bij deze een heel grote steun. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste zwangerschapskussen die voor het meeste comfort zorgt.

 

1. Nagui positioneringskussen Zwangerschapskussen

 

Het zwangerschapskussen/voedingskussen grijs melange van het merk P’tit Chou is een geweldig product. Het biedt optimaal comfort voor en na de zwangerschap en is niet alleen voor vrouwen geschikt, maar ook voor mensen met rugklachten.

Dit product ondersteunt het hele lichaam en biedt steun van de hals, over de wervelkolom tot de heupen. Ook biedt het veel steun bij het voeden van de baby en het kan gebruikt worden om het kind een zithouding te leren aannemen. Dit kussen heeft een afneembare hoes die gewassen kan worden.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. Een groot deel van de kopers vindt dit een top product, want het is handig in gebruik. Het is een duurzaam product en het heeft een goede prijs. Voor enkele gebruikers is dit product onhandig in gebruik. Je kunt niet ermee in bed draaien en het is niet duurzaam.

Dit kussen zorgt voor optimaal comfort tijdens de zwangerschap en is ook geschikt voor mensen met rugklachten. Ook als je je baby wilt voeden komt dit kussen goed van pas. We zetten nog even de belangrijkste punten op een rijtje om je meer informatie te geven.

 

Voordelen:

Afneembare hoes: de hoes kun je makkelijk van het kussen verwijderen om het te wassen. Op die manier blijft het kussen altijd schoon en ruikt het fris.

Vulling: de vulling van polyestervezel zorgt ervoor dat het kussen niet vervormt waardoor deze na een tijdje ongemakkelijk aanvoelt.

Ondersteuning: het kussen zorgt voor optimale steun tijdens de zwangerschap maar helpt ook tegen rugklachten. De kopers slapen beter met dit kussen.

Gebruik: niet alleen vrouwen maar ook mannen geven positieve reviews over het gebruik van dit kussen. Het kan dus door beide worden gebruikt.

 

Nadelen:

Hoge prijs: desondanks dit het populairste kussen is, vinden enkele kopers de prijs van dit product te duur. Ze kopen liever een goedkoper model.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Babyjem Washandje Ondersteunend Zwangerschapskussen

 

Het Babyjem Washandje ondersteunend zwangerschapskussen helpt prima bij het ondersteunen van de nek, wervelkolom en de heupen. Voor de vrouwen die zelfstandig moeilijk op hun zijde kunnen keren is de Babyjem ook een grote hulp.

Dit product is het meest geschikt om gebruikt te worden tijdens en na de zwangerschap. Bij het voeden van de baby kan dit kussen ook voor ondersteuning zorgen en voor verlichting tijdens het slapen. Na de zwangerschap kun je het ook onder de matras van het kindje leggen om het bedje te verhogen.

Als je kijkt naar de prijs van dit product, dan lijkt het wel een zwangerschapskussen aanbieding en dat is het ook voor de gebruikers van dit product. Alle personen zijn positief gestemd hiervoor, want het is handig in gebruik en het is comfortabel voor het kind. Het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Het is ook duurzaam.

Dit kussen kun je onder de buik steken voor extra ondersteuning. Maar er zijn ook personen die er na de zwangerschap een ander gebruik aan geven, zoals bijvoorbeeld om onder de babymatras te leggen zodat deze verhoogd wordt. Dit kussen heeft de laagste prijs van alle producten in ons artikel.

 

Voordelen:

Minder pijn: het kussen verlicht pijn in de rug of het bekken en zorgt ervoor dat je makkelijker kunt slapen.

Slaappositie: je kunt dit kussen gebruiken om op je zij te slapen tijdens de zwangerschap. Zelfs personen die dit niet gewoon zijn zullen makkelijker in slaap kunnen vallen.

Gebruik: na de zwangerschap kun je het kussen onder de matras van je baby leggen zodat het bedje een beetje helt. Dit helpt je baby met de reflux.

 

Nadelen:

Hoes: het kussen beschikt niet over een afneembare hoes, dit maakt het moeilijk om het kussen te wassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Litollo Zwangerschapskussen XXL Voedingskussen Lichaamskussen

 

Heel wat zwangere vrouwen krijgen het op een gegeven moment in de zwangerschap behoorlijk moeilijk om aangenaam in slaap te vallen. Met dit zwangerschapskussen van Litollo kun je alsnog van een goede nachtrust genieten, zelfs als je hoogzwanger bent. Het kussen is voorzien van een duurzame polyestervulling en werd afgewerkt met een aangename zachte katoenen hoes. Dankzij het ergonomische ontwerp biedt dit kussen bovendien ook voldoende steun voor mensen met heup- en/ of rugklachten.

Het kussen is maar liefst 280 cm lang en ruim 70 cm breed en is bovendien afgewerkt in een roze kleur. Echter heb je de mogelijkheid om nog uit heel wat andere kleuren en designs te kiezen. Daarnaast blijkt de hoes makkelijk afneembaar en kun je deze ook nog eens wassen op een programma van 30 graden Celsius. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je de hoes maar beter niet in de droogtrommel stopt.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de unieke kwaliteit maar ook over het design en de gebruiksvriendelijkheid. Slechts enkele kopers vinden dat het kussen niet de juiste ondersteuning biedt en dat is jammer.

 

Voordelen:

Formaat: het kussen wordt gekenmerkt door een lengte van 280 cm en een breedte van ruim 70 cm. Dit maakt het een XXL zwangerschapskussen.

Materiaal: de binnenkant van het kussen is gevuld met kwalitatief en duurzaam polyester terwijl men voor de buitenkant gebruik gemaakt heeft van katoen.

Onderhoud: je kunt de katoenen beschermhoes zonder problemen van het kussen verwijderen en in de wasmachine stoppen.

 

Nadelen:

Geen droogtrommel: het is beter op de beschermhoes niet in de droger te stoppen.

Weinig ondersteuning: slechts enkele klanten zijn van mening dat het kussen niet voldoende ondersteuning biedt tijdens het slapen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Quper Zwangerschapskussen Extra Groot

 

Voor de vrouwen die toch wel iets groter verkiezen, heeft Quper het extra grote zwangerschapskussen.

Dit model zorgt voor veel comfort tijdens en na de zwangerschap. Je kunt helemaal in dit kussen liggen en het kussen doet verder al het werk. Het neemt de vorm van je lichaam aan en ondersteunt elk nodige deel. Dit product kan ook na de zwangerschap gebruikt worden tijdens de voeding. Het is gemaakt van polyester waarbij de vulling bestaat uit een combinatie van polyester en katoen.

Gelet op de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope zwangerschapskussens. Helaas staan er geen reviews geschreven door de gebruikers van dit product. Het is mogelijk dat personen het hebben aangeschaft, maar dat zij hun bevindingen niet hebben gedeeld. Hierdoor is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Dit extra grote kussen is net zoals vele andere producten geschikt voor tijdens de zwangerschap maar ook voor erna om je baby te voeden. Quper behoort tot de beste merken dus je koopt zeker een product van hoge kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: dankzij het uitzonderlijk grote formaat zorgt dit kussen voor optimaal comfort, je kunt er helemaal in gaan liggen.

Afneembare hoes: je kunt de hoes eenvoudig verwijderen en schoonmaken in de wasmachine. Zo onderhoud je een optimale hygiëne van het kussen.

Gebruik: het kussen zorgt voor ondersteuning tijdens de zwangerschap maar je kunt het ook gebruiken als voedingskussen.

 

Nadelen:

Prijs: de hoge prijs van het product zal sommige kopers ervan weerhouden om dit kussen aan te schaffen.

Formaat: grotere vrouwen vanaf 1,70 meter kunnen er niet meer volledig in liggen. Het kussen mocht dus toch nog iets langer zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Zwangerschapskussen Voedingskussen 100% katoen 300 cm

 

Tot slot kun je altijd nog kiezen voor dit unieke en stevige zwangerschapskussen dat maar liefst 300 cm lang blijkt te zijn en daardoor tot de XXL kussens kan gerekend worden. De vulling van het kussen bestaat uit kwalitatieve katoenwatten net zoals ook de buitenkant uit katoen werd vervaardigd. Bovendien is het mogelijk om de katoenen beschermhoes van het kussen te halen en op een standaard wasprogramma van 30 graden te wassen.

De gebruikte materialen en de ergonomische vorm van het kussen, bieden een optimale ondersteuning. Niet alleen tijdens de zwangerschap kan dit kussen van pas komen maar ook ervoor of erna als je vaak last hebt van je heupen en/ of rug. Je zult zien dat het kussen is afgewerkt in een opvallende rode kleur maar je evengoed uit tal van andere kleuren en designs kunt kiezen.

Klanten zijn dan ook duidelijk tevreden met hun aankoop en beoordelen het zwangerschapskussen met maar liefst 4,8 van de 5 sterren. Zo wordt er onder andere een positief advies gegeven over de kwaliteit, de duurzaamheid, het design en de unieke ondersteuning. Enkel het prijskaartje zou misschien voor problemen kunnen zorgen.

 

Voordelen:

Materialen: bij de productie van dit kussen heeft men gekozen om te werken met katoen. Zo is het kussen niet alleen opgevuld met katoenwatten maar is het ook voorzien van een katoenen beschermhoes.

Onderhoud: ook hier is het mogelijk om de beschermhoes van het kussen te verwijderen en in de wasmachine te stoppen.

Design: indien je de rode kleur net iets te opvallend en gedurfd vindt, dan kun je gelukkig uit nog heel wat andere kleurtjes en designs kiezen.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten zullen schrikken bij het zien verschijnen van het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Zwangerschapskussen Voedingskussen 100% katoen 300 cm

 

Ben je werkelijk op zoek naar een vrij groot zwangerschapskussen? Dan lijkt dit product misschien wel wat voor jou. De totale lengte van het kussen wordt geschat op 300 cm en biedt daarmee voldoende ondersteuning voor het volledige lichaam. Denk maar aan de belangrijke zones zoals je hals, de wervelkolom en de heupen.

Het kussen is afgewerkt in een prachtige blauwe met groene kleur maar kun je ook nog in tal van andere kleuren en designs bekomen uiteraard. Je zult merken dat het kussen niet alleen voldoende ondersteuning aanbiedt maar ook nog eens heerlijk aanvoelt. Zo bestaat de vulling voornamelijk uit katoenwatten. De afneembare en makkelijk te onderhouden hoes bestaat uit katoen.

Het is misschien niet meteen één van de goedkope kussens uit het rijtje maar toch merken we vooral heel wat positieve reacties van klanten op. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op de kwaliteit maar ook op het gebruiksgemak. Slechts één klant blijkt het jammer te vinden dat je het kussen niet kunt bijvullen.

In tegenstelling tot de vorige 2 zwangerschapskussens die we besproken hebben, zul je merken dat dit exemplaar nog net iets groter is. De totale lengte van het kussen bedraagt maar liefst 300 cm. Voldoende ondersteuning dus voor je hoofd, nek, rug en heupen!

 

Voordelen:

Design: het kussen wordt gekenmerkt door een blauw/groene kleur. Echter heb je de mogelijkheid om te kiezen uit heel wat andere kleurtjes en prachtige designs.

Materiaal: voor de vulling van het kussen heeft men voornamelijk beroep gedaan op katoenwatten terwijl de hoes uit puur katoen bestaat.

Onderhoud: de afneembare hoes blijkt bovendien ook nog eens wasbaar te zijn.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg zul je toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Momma zwangerschapskussen voedingskussen Compact model Met wasbare hoes

 

Ben je niet alleen op zoek naar een duurzaam zwangerschapskussen maar wil je ook liefst van al een betaalbaar product op de kop kunnen tikken? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit product van Momma even grondig onder de loep te nemen. Dit unieke zwangerschaps- en voedingskussen is duidelijk compacter ten opzichte van de andere producten uit het lijstje, maar wel voorzien van een betaalbaar prijskaartje.

De vulling van het kussen bestaat voornamelijk uit duurzaam en zacht memory foam dat niet alleen voldoende ondersteuning biedt maar ook heerlijk aanvoelt. Je kunt het kussen ’s nachts tussen je knieën plaatsen of achter je rug als je eventjes moet gaan zitten. Het kussen is bovendien voorzien van een afneembare hoes die je makkelijk op een standaard programma van 30 graden kunt wassen.

Als we de online reviews van klanten er even bij nemen dan zien we vooral heel wat tevreden reacties verschijnen. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over het compacte formaat van het kussen maar ook over de stevigheid en het gebruiksgemak. Slechts één enkele koper vindt het kussen wel behoorlijk prijzig en dat is jammer.

Hecht je niet alleen belang aan kwaliteit en duurzaamheid maar vind je betaalbaarheid minstens even belangrijk? Dan raden wij jou aan om het Momma zwangerschapskussen alvast even wat grondiger te bestuderen. Hieronder geven we de populairste kenmerken alvast even overzichtelijk weer.

 

Voordelen:

Materiaal: voor de vulling van het kussen heeft men gekozen om gebruik te maken van zacht memory foam.

Onderhoud: ook hier is het kussen voorzien van een afneembare hoes die je zonder problemen in de wasmachine mag stoppen.

Prijskaartje: je zult aangenaam verrast zijn bij het zien van het economische prijskaartje.

 

Nadelen:

Budget: uit alle online reviews is er slecht één klant die van mening is dat de prijs nog steeds te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Voedingskussen Zwangerschapskussen 100% katoen 240 cm

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor dit unieke zwangerschapskussen en/ of voedingskussen. Het kussen wordt gekenmerkt door een opvallende doch bijzonder prachtig roze design maar is ook beschikbaar in tal van andere kleuren en designs.

Je kunt het zwangerschapskussens tot de grotere formaten rekenen dankzij een totale lengte van maar liefst 240 cm. Het kussen is bijzonder stevig en comfortabel daar het gevuld is met katoenwatten die de neiging hebben zich aan je lichaamsvorm aan te passen. Ook de afneembare hoes is uit katoen vervaardigd en leent zich ertoe makkelijk te laten reinigen.

Het kussen biedt heel wat ondersteuning en kan eventuele ongemakken aanzienlijk verlichten. En dat hebben ook de kopers gemerkt. Zo is het kussen tot op heden unaniem beoordeeld met een maximumscore van maar liefst 5 sterren. Het leidt hier dus geen twijfel dat het om een topproduct gaat!

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met dit unieke zwangerschapskussen. Het kussen is afgewerkt in een zachtroze kleur en oogt heel stijlvol en elegant. Echter zijn er ook heel wat andere kleurtjes, prints en designs mogelijk.

 

Voordelen:

Formaat: het kussen wordt gekenmerkt door een maximale lengte van ruim 240 cm.

Handig in gebruik: het grote formaat van het zwangerschapskussen maakt dat het product niet alleen geschikt is om comfortabel te slapen maar ook als voedingskussen kan worden gebruikt.

Onderhoud: de afneembare katoenen hoes kun je makkelijk en zonder problemen in de wasmachine stoppen.

 

Nadelen:

Te groot: het is mogelijk dat het kussen door sommige klanten als net iets te groot bevonden wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwangerschapskussens Koopgids

 

Een zwangerschapskussen maakt het makkelijker om je baby te voeden maar het wordt ook tijdens het zwangerschap gebruikt om meer steun te geven. Er zijn enkele belangrijke punten die een rol spelen tijdens het kopen van een zwangerschapskussen zoals de grootte, de stevigheid, het merk en het design en de prijs.

Grootte van een zwangerschapskussen

Je kunt kiezen om een klein of een groot zwangerschapskussen te kopen. Er is een verschil in gebruik tussen beide kussens. Let erop wanneer je zo’n kussen koopt dat je zeker de juiste soort voor jouw situatie koopt.

Een klein kussen wordt gebruikt tijdens het voeden en plaats je op je schoot. Je kunt dit kussen echter ook als ondersteuning voor je hoofd gebruiken, vooral bij nekklachten komt dit kussen goed van pas. Deze kussens hebben meestal een maanvormig model zodat je het eenvoudig op je schoot kunt leggen. Daardoor kan je baby grotendeels op het kussen liggen en je arm ondervindt ook steun van het kussen.

Een groot kussen wordt vooral gebruikt om extra ondersteuning te bezorgen tijdens het slapen. Dit is vooral belangrijk aan het eind van de zwangerschap want je hebt dan meer steun nodig voor je buik. Je kunt dit kussen ook voor het voeden gebruiken en het heeft een voordeel ten opzichte van een klein kussen, je kunt het kussen rondom je leggen zodat je rechtop kunt zitten en nog genoeg plaats hebt om je baby op de schoot te leggen. Je kunt dit kussen verder nog gebruiken om je kindje recht te leren zitten want dankzij het kussen kan je kindje niet omvallen.

 

Stevigheid van het zwangerschapskussen

De stevigheid van het kussen hangt voor een groot deel af van je eigen voorkeur. Sommige personen verkiezen een stevig kussen terwijl anderen liever een zacht kussen gebruiken. Deze stevigheid wordt vooral bepaald door de vulling van het kussen. Een voedingskussen is meestal gevuld met grote of kleine korrels en sommige zijn zelfs navulbaar.

Als je kiest voor een kussen met grote korrels dan zal het kussen minder stevig zijn. Er zit meer lucht tussen de korrels en het kussen is flexibel. Een kussen dat gevuld is met kleine korrels is harder en steviger en meestal zal het zelfs iets meer wegen. Het voordeel aan een stevig kussen is dat je het voor een langere tijd kunt gebruiken.

Als je het kussen nog wilt gebruiken na de zwangerschap dan kun je een navulbaar kussen kopen. Meestal is een kussen na de zwangerschap redelijk slap geworden. Je kunt het kussen dan navullen om het te gebruiken voor andere doeleinden. Zo kan het kussen nog dienst doen als hulp om borstvoeding te gebruiken of kun je het zelfs in je vrije tijd gebruiken om steun te bieden aan je rug terwijl je een boek leest.

 

Merk en design

Natuurlijk zijn er bekende merken waarop je kunt terugvallen. Deze merken staan meestal garant voor een betere kwaliteit, het kan wel zijn dat je meer geld moet betalen. We vergelijken even enkele bekende merken.

Babylonia kussens zijn comfortabel en hebben een goede kwaliteit. Dit merk ontwikkelt ook nog andere producten voor baby’s en ouders.

De voedingskussens van Doomoo zijn iets duurder dan de kussens van andere merken maar je krijgt er wel steun en comfort voor terug. Deze kussens hebben ook een leuk design en je beschikt over een grote keuze.

Snoozzz maakt veilige producten van hoge kwaliteit. Je kunt van dit merk ook badcapes en slaapwikkels verkrijgen. Producten van dit merk worden wereldwijd verkocht.

De kussens van Babyjem zijn exclusief en luxueus. Deze producten hebben een tijdloos design en zijn vervaardigd van de beste materialen. Ze zijn ook extreem veilig voor je kind. Verder zijn er nog bekende merken zoals Bamboom en Theraline.

Als je iemand bent die veel waarde hecht aan het design dan kun je daar meer tijd aan besteden wanneer je op zoek bent naar aanbiedingen. De meeste mensen willen graag dat hun product er mooi uitziet. Je hebt een grote keuze aan hoezen voor zwangerschapskussens met verschillende kleuren en prints.

Prijs van een zwangerschapskussen

Als je op zoek bent naar goedkope zwangerschapskussens dan hebben we een nuttige aanbeveling voor je: probeer je product online te kopen. De meeste webwinkels kunnen hun producten aan een lagere prijs aanbieden omdat ze hun kosten laag houden. Je kunt sowieso verschillende mogelijkheden bekijken en de prijzen vergelijken die je online tegenkomt met de prijzen in de babywinkel.

Beslis of je liever een klein of een groot zwangerschapskussen wilt en als het stevig of zacht moet zijn. Bepaal een budget maar houd vooral rekening met je gezondheid dus als je een beter kussen kunt kopen voor iets meer geld die veel meer steun geeft, laat die kans dan niet liggen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES