5 beste Zwangerschapskussens Test van 2021

Laatste update: 05.07.22

 

Beste zwangerschapskussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De meeste vrouwen lijken steeds op zoek te gaan naar een groter zwangerschapskussen dat niet alleen voldoende ondersteuning biedt aan de wervelkolom maar ook de hals en de heupen. Echter bestaan er heel wat mogelijke soorten zwangerschapskussens. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse zwangerschapskussen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Nagui positioneringskussen dat  geleverd wordt in een stevige duurzame opbergtas. Echter blijkt ook het Litollo Zwangerschapskussen een goede aanbeveling te zijn omwille van de lengte en de zachte fleece afwerking waaruit het bestaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Zwangerschapskussens (Reviews) van 2021

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar het beste zwangerschapskussen? Dan zul je al gemerkt hebben dat het assortiment heel erg ruim is. Zo bestaan er zwangerschapskussens in allerlei vormen en formaten van S tot XL of zelfs XXL. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen diverse kleuren, designs en merken. Zo beslis je zelf of je de voorkeur geeft aan P’tit Chou of toch liever op zoek gaat naar een kussen van Nagui. Bekijk de 5 topproducten hieronder en houd daarbij rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Nagui positioneringskussen Voedingskussen Afneembare hoes inclusief opbergtas

 

Ben je op zoek naar een zwangerschapskussen aanbieding? Dan lijkt dit product van Nagui uit de bekende Jersey collectie pinke niet meteen een goede aanbeveling te zijn. Toch leren de online reviews ons dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn. Slechts een enkele koper blijkt wat minder overtuigd van de duurzaamheid.

Of je nog moet bevallen of reeds bevallen bent, dit zwangerschapskussen biedt alvast een goede ondersteuning. Daarnaast kan het ook handzaam zijn tijdens het voeden van je kindje daar je een betere houding kunt aannemen. Het kussen is voorzien van een afneembare katoenen hoes die je makkelijk in de wasmachine kunt stoppen. De vulling van het kussen bestaat dan weer uit polyestervezel. Polyestervezel zorgt ervoor dat het kussen niet alleen z’n kwaliteit maar ook vorm en ondersteuning zal behouden.

Het kussen wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 115 x 65 cm en kan daardoor tot de grotere zwangerschapskussens worden gerekend. Bovendien wordt het kussen jou geleverd inclusief een stevige opbergtas. Het loont dan ook de moeite om dit product even van naderbij te bekijken en wie weet voldoet het wel helemaal aan jouw verwachtingspatroon.

Het is niet meteen het zwangerschapskussen met de laagste prijs, maar toch lijkt dit product van Nagui op heel wat begrip van klanten te kunnen rekenen. Misschien beschouwen de meesten het wel als veruit het beste merk? Laten we toch maar even een kijkje nemen naar de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud. Het kussen beschikt namelijk over een wasbare katoenen hoes die je makkelijk kunt verwijderen.

Formaat: het kussen heeft een totale afmeting van maar liefst 115 x 65 cm en biedt voldoende ondersteuning ter hoogte van de heupen, rug en nek.

Verpakking: de verpakking telt eveneens een stevige en kwalitatieve opbergtas.

 

Nadelen:

Prijskaartje: neem je dit kussen in overweging? Besef dan wel dat het prijskaartje iets hoger ligt dan gemiddeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Litollo Zwangerschapskussen XXL 280cm Zachte fleece stof Afneembare hoes en opbergtas

 

Door te kiezen voor het zwangerschapskussen van Litollo, kies je gelijk voor kwaliteit, design en duurzaamheid. Het kussen wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 280 cm en behoort daardoor tot de XXL zwangerschapskussens. Ben je niet echt dol op het roze design dan kun je gelukkig ook nog kiezen uit andere kleurtjes.

Het kussen is speciaal ontwikkeld om je zowel tijdens alsook na de zwangerschap voldoende ondersteuning te bieden. Dit zowel ter hoogte van de hals als de wervelkolom en de heupen. Daarnaast is het ook het perfecte kussen om te gebruiken door mensen die te kampen hebben met rugproblemen en/ of heupklachten.

De beschermhoes van het kussen is vervaardigd uit katoen en afgewerkt met een zachte fleece coating die heel comfortabel aanvoelt en makkelijk schoon te maken is. De vulling daarentegen bestaat uit polyester. Houd er wel rekening mee dat het niet aangeraden wordt om het kussen in de droogtrommel te stoppen. Klanten reageren voornamelijk positief op dit product en raden het andere kopers direct aan.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het bekende Litollo zwangerschapskussen. Met een maximaal formaat van maar liefst 280 cm, behoort dit product vast en zeker tot de XXL zwangerschapskussens. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het grote kussen leent zich er makkelijk toe om ’s nachts van een goede nachtrust te genieten. Echter is het ook een aanbeveling tijdens het voeden of bij mogelijk rug- en nekklachten.

Beschermhoes: het kussen is voorzien van een katoenen beschermhoes die je zonder problemen kunt verwijderen en wassen.

Materiaal: de katoenen hoes is afgewerkt met een fleece laagje terwijl de vulling voornamelijk uit polyester bestaat.

 

Nadelen:

Geen droogtrommel: ben je van plan om dit kussen aan te kopen, houd er dan rekening mee dat je het maar beter niet in de droogtrommel stopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Zwangerschapskussen Voedingskussen 100% katoen 300 cm

 

Ben je werkelijk op zoek naar een vrij groot zwangerschapskussen? Dan lijkt dit product misschien wel wat voor jou. De totale lengte van het kussen wordt geschat op 300 cm en biedt daarmee voldoende ondersteuning voor het volledige lichaam. Denk maar aan de belangrijke zones zoals je hals, de wervelkolom en de heupen.

Het kussen is afgewerkt in een prachtige blauwe met groene kleur maar kun je ook nog in tal van andere kleuren en designs bekomen uiteraard. Je zult merken dat het kussen niet alleen voldoende ondersteuning aanbiedt maar ook nog eens heerlijk aanvoelt. Zo bestaat de vulling voornamelijk uit katoenwatten. De afneembare en makkelijk te onderhouden hoes bestaat uit katoen.

Het is misschien niet meteen één van de goedkope kussens uit het rijtje maar toch merken we vooral heel wat positieve reacties van klanten op. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op de kwaliteit maar ook op het gebruiksgemak. Slechts één klant blijkt het jammer te vinden dat je het kussen niet kunt bijvullen.

In tegenstelling tot de vorige 2 zwangerschapskussens die we besproken hebben, zul je merken dat dit exemplaar nog net iets groter is. De totale lengte van het kussen bedraagt maar liefst 300 cm. Voldoende ondersteuning dus voor je hoofd, nek, rug en heupen!

 

Voordelen:

Design: het kussen wordt gekenmerkt door een blauw/groene kleur. Echter heb je de mogelijkheid om te kiezen uit heel wat andere kleurtjes en prachtige designs.

Materiaal: voor de vulling van het kussen heeft men voornamelijk beroep gedaan op katoenwatten terwijl de hoes uit puur katoen bestaat.

Onderhoud: de afneembare hoes blijkt bovendien ook nog eens wasbaar te zijn.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg zul je toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Momma zwangerschapskussen voedingskussen Compact model Met wasbare hoes

 

Ben je niet alleen op zoek naar een duurzaam zwangerschapskussen maar wil je ook liefst van al een betaalbaar product op de kop kunnen tikken? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit product van Momma even grondig onder de loep te nemen. Dit unieke zwangerschaps- en voedingskussen is duidelijk compacter ten opzichte van de andere producten uit het lijstje, maar wel voorzien van een betaalbaar prijskaartje.

De vulling van het kussen bestaat voornamelijk uit duurzaam en zacht memory foam dat niet alleen voldoende ondersteuning biedt maar ook heerlijk aanvoelt. Je kunt het kussen ’s nachts tussen je knieën plaatsen of achter je rug als je eventjes moet gaan zitten. Het kussen is bovendien voorzien van een afneembare hoes die je makkelijk op een standaard programma van 30 graden kunt wassen.

Als we de online reviews van klanten er even bij nemen dan zien we vooral heel wat tevreden reacties verschijnen. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over het compacte formaat van het kussen maar ook over de stevigheid en het gebruiksgemak. Slechts één enkele koper vindt het kussen wel behoorlijk prijzig en dat is jammer.

Hecht je niet alleen belang aan kwaliteit en duurzaamheid maar vind je betaalbaarheid minstens even belangrijk? Dan raden wij jou aan om het Momma zwangerschapskussen alvast even wat grondiger te bestuderen. Hieronder geven we de populairste kenmerken alvast even overzichtelijk weer.

 

Voordelen:

Materiaal: voor de vulling van het kussen heeft men gekozen om gebruik te maken van zacht memory foam.

Onderhoud: ook hier is het kussen voorzien van een afneembare hoes die je zonder problemen in de wasmachine mag stoppen.

Prijskaartje: je zult aangenaam verrast zijn bij het zien van het economische prijskaartje.

 

Nadelen:

Budget: uit alle online reviews is er slecht één klant die van mening is dat de prijs nog steeds te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Voedingskussen Zwangerschapskussen 100% katoen 240 cm

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor dit unieke zwangerschapskussen en/ of voedingskussen. Het kussen wordt gekenmerkt door een opvallende doch bijzonder prachtig roze design maar is ook beschikbaar in tal van andere kleuren en designs.

Je kunt het zwangerschapskussens tot de grotere formaten rekenen dankzij een totale lengte van maar liefst 240 cm. Het kussen is bijzonder stevig en comfortabel daar het gevuld is met katoenwatten die de neiging hebben zich aan je lichaamsvorm aan te passen. Ook de afneembare hoes is uit katoen vervaardigd en leent zich ertoe makkelijk te laten reinigen.

Het kussen biedt heel wat ondersteuning en kan eventuele ongemakken aanzienlijk verlichten. En dat hebben ook de kopers gemerkt. Zo is het kussen tot op heden unaniem beoordeeld met een maximumscore van maar liefst 5 sterren. Het leidt hier dus geen twijfel dat het om een topproduct gaat!

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met dit unieke zwangerschapskussen. Het kussen is afgewerkt in een zachtroze kleur en oogt heel stijlvol en elegant. Echter zijn er ook heel wat andere kleurtjes, prints en designs mogelijk.

 

Voordelen:

Formaat: het kussen wordt gekenmerkt door een maximale lengte van ruim 240 cm.

Handig in gebruik: het grote formaat van het zwangerschapskussen maakt dat het product niet alleen geschikt is om comfortabel te slapen maar ook als voedingskussen kan worden gebruikt.

Onderhoud: de afneembare katoenen hoes kun je makkelijk en zonder problemen in de wasmachine stoppen.

 

Nadelen:

Te groot: het is mogelijk dat het kussen door sommige klanten als net iets te groot bevonden wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwangerschapskussens Koopgids

 

Het aanbod aan duurzame zwangerschapskussens is de laatste jaren enorm toegenomen. Vandaag de dag kun je dan ook kiezen uit verschillende formaten, kleuren en designs maar ook de hardheid en het comfort kunnen een belangrijke rol spelen. Het lijkt daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk zwangerschapskussens met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop. Ga hierbij eventuele promoties en aanbiedingen zeker niet uit de weg.

Wat is een zwangerschapskussen en het gebruiksgemak

Een zwangerschapskussen kan beschouwd worden als een multifunctioneel kussen aangezien je het zowel voor, tijdens alsook na de zwangerschap kunt gebruiken. Vaak kan het ook perfect dienst doen als voedingskussen om je kindje op een comfortabele en goed ondersteunende manier eten te geven. Bovendien blijkt een zwangerschapskussen ook een goede aanbeveling voor mensen die te kampen hebben met rugklachten en/ of pijn in de heupen.

Je hoort het al, een degelijk zwangerschapskussen kan bijna nooit een miskoop zijn. Afhankelijk van het formaat van het kussen worden je buik, rug, heupen en nek voldoende ondersteund. Je kunt het kussen perfect ’s nachts en overdag gebruiken. Kortom, een echte aanrader! Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken daar het assortiment bijzonder uitgebreid is. Bedenk dan waar je naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Je hebt de knoop doorgehakt en besluit op zoek te gaan naar een kwalitatief zwangerschapskussen, maar met welk prijskaartje hoef je dan rekening te houden? Een degelijk kussen hoeft eigenlijk helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope zwangerschapskussens die echt wel de moeite waard blijken te zijn. Je moet rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 53 euro.

Uiteraard zullen er altijd wel factoren zijn die ervoor zorgen dat het prijskaartje, in meer of mindere mate, wordt beïnvloed. Zo kunnen het design en de kleur de prijs alvast mee bepalen net zoals ook de hardheid en het formaat daartoe in staat zijn. Het kan dan ook handig zijn om voor jezelf een bepaald budget vast te leggen. Hoeveel wil en kun je hieraan spenderen?

Indien je alsnog mocht twijfelen tussen één of meerdere zwangerschapskussens, dan kan het altijd nog een goede oplossing zijn om de online reviews van klanten even te bekijken. Daarin geven kopers hun ongezouten mening omtrent een bepaald kussen.

 

Het formaat van het kussen

Bij de aanschaf van een zwangerschapskussen is het raadzaam om even stil te staan bij de beschikbare afmetingen. Vandaag de dag bestaan er zwangerschapskussens in allerlei vormen en formaten, van XS tot zelfs XXL. De keuze tussen een groot of een klein kussen is voornamelijk gebaseerd op het gebruik en de doelstelling ervan.

Zo worden de kleine zwangerschapskussens vooral gebruikt om voldoende ondersteuning te bieden tijdens het voeden. Dergelijke compacte kussens worden bijgevolg op de schoot geplaatst. Verder kun je deze kussens ook perfect ter ondersteuning van het hoofd of de rug gebruiken. Dus meteen ook een goede aankoop indien je vaak last hebt van nek- en/ of rugklachten.

Ben je echter op zoek naar iets meer ondersteuning op momenten dat je wilt rusten en slapen? Dan kies je toch beter voor een groter zwangerschapskussen. Vele vrouwen ervaren het kussen als bijzonder belangrijk naar het einde van de zwangerschap toe. Uiteraard kan een groter kussen ook goed van pas komen tijdens het voeden van je kindje.

Stevigheid, hardheid en ondersteuning

Verder is het minstens even belangrijk om aandachtig te zijn voor de stevigheid en de hardheid van het kussen. Het spreekt voor zich dat het hier voornamelijk om een persoonlijke keuze gaat. Zo heb je vrouwen die de voorkeur geven aan een hard en stevig kussen terwijl anderen een zacht kussen net iets comfortabeler zullen vinden. De stevigheid of de hardheid van het zwangerschapskussen wordt voornamelijk bepaald op basis van het type vulling.

In de meeste gevallen zul je dus de mogelijkheid hebben om te kiezen voor een kussen met kleine of grote korrels. Zo zullen kussens met een vulling grote korrels vaak iets zachter aanvoelen en bijgevolg minder stevig zijn. Ben je op zoek naar een kussen met een hoge hardheid, dan kies je beter voor een zwangerschapskussen met kleine korrels. Het is ook altijd handig om te bedenken of je de vulling van het kussen eigenhandig kunt bijvullen of niet.

 

Mogelijke merken en het design

Tegenwoordig zijn er heel wat bekende merken die één of meerdere zwangerschapskussens op de markt gebracht hebben. Zo zijn er de gewaardeerde babymerken zoals Jollein, Snoozzz en Babylonia. Kussens van Snoozzz staan garant voor veiligheid en kwalitatieve materialen. Babylonia zwangerschapskussens staan dan weer bekend vanwege de zachtheid en het comfort. En zo heeft elk merk wel enkele voordelen te bieden.

Ook op het gebied van design blijken de mogelijkheden vrijwel eindeloos te zijn. Zo kun je kiezen voor een effen kleur of heb je toch liever een print? En ben je dan vooral dol op neutrale tinten zoals wit, grijs en beige? Of mag het allemaal toch net iets feller zijn? Kortom, er zijn heel wat optiemogelijkheden en bijgevolg ook vrij veel knopen om door te hakken. Veel succes!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe slaap je met een zwangerschapskussen?

Dat is uiteraard afhankelijk van het type zwangerschapskussen dat je besluit aan te kopen. Zo heb je bepaalde compacte kussens die louter bedoeld zijn om ondersteuning te bieden tijdens het voeden. Je hebt ook kussens die erop gericht zijn je nachtrust in de laatste maanden van de zwangerschap te verbeteren.

Afhankelijk van het type en de doelstelling waarmee je het kussen aankoopt, heb je exemplaren die je gewoon onder je hoofd kunt leggen of ter ondersteuning van je rug. De grote U-vormige zwangerschapskussens bieden vaak wat meer ondersteuning ter hoogte van de wervelkolom en heupen. Het ene uiteinde van dergelijke kussens, plaats je tussen beide benen. Het andere uiteinde is bedoeld om je hoofd op te laten rusten.

Q2: Wanneer een zwangerschapskussen?

Een zwangerschapskussen is speciaal ontwikkeld om zwangere vrouwen wat meer ondersteuning te bieden. Het kussen kan dan ook nuttig zijn zowel tijdens als ook na de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap is het vooral in de laatste maanden erg aangewezen zodanig een goede nachtrust te bekomen.

Ook na de zwangerschap kun je het kussen ’s nachts blijven doorgebruiken maar dient het nu veeleer ook als voedingskussen. Echter hoef je helemaal niet zwanger te zijn om van een zwangerschapskussen te genieten. Indien je vaak last hebt van een pijnlijke rug, nek of heupen dan kan een degelijke zwangerschapskussen een welkome aanbeveling zijn.

 

Q3: Waarom een zwangerschapskussen?

Zoals reeds min of meer vermeld, kan een zwangerschapskussen voor velen een echte aanbeveling zijn. De vorm van het kussen biedt je de mogelijkheid om ’s nachts een correcte slaaphouding te hanteren. Hierdoor vormen de wervels in de hals één mooie lijn met de wervelkolom en de heupen. Niet alleen geschikt dus voor zwangere vrouwen maar ook ideaal voor mensen met rug- en/of nekklachten.

Ook tijdens het voeden kan het kussen een meerwaarde betekenen. Tijdens het voeden is het kussen eerder bedoeld als extra ondersteuning zodanig dat je armen een beetje gespaard blijven. Kortom, een echte aanrader!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES