5 Beste 3D pennen Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

3D pennen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je zelf een creatief persoon of merk je dat je kinderen graag creatief bezig zijn? Dan heb je alvast gehoord van leuke 3D pennen. In onze koopgids proberen we jou wat te helpen in je zoektocht naar de beste 3D pennen. We proberen daarom zoveel mogelijk tips en adviezen aan te bieden. Je kunt natuurlijk ook gewoon kijken naar onze top 3. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Sunlu SI-400 3D pen. Je kunt hierbij kiezen tussen maar liefst 4 diverse en leuke kleurtjes. Ook met de MyRiwell 3D Roze 3D pen kun je zeker zijn van een betrouwbaar apparaat. Het is niet alleen te verkrijgen in diverse kleuren maar het toestel beschikt ook over een duidelijk afleesbaar LCD scherm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste 3D pennen (Reviews) van 2024

 

Een 3D pen kun je gebruiken om de gekste materialen en vormen mee te maken. Dit product is ideaal om de creativiteit van kinderen de vrije loop te laten. Je kunt de meeste van deze pennen gemakkelijk van stroom voorzien via een powerbank of via het lichtnet. We hebben een top vijf samengesteld gebaseerd op de reviews van andere kopers. Je kunt nu zelf de beste 3D pen kiezen uit onze lijst.

 

1. Sunlu Sl-400 intelligent 3D Printer Pen 4th Generation

 

Deze pen is beschikbaar in vier verschillende kleuren en wordt geleverd met filament om meteen te kunnen starten. Je ontvangt filament in 12 verschillende kleuren, elk met een lengte van 10 meter. Je kunt deze pen eenvoudig bedienen met 1 knop en het kan van stroom worden voorzien door een powerbank met een output van 2A.

Wanneer de pen niet wordt gebruikt schakelt het na enkele minuten automatisch uit om energie te besparen. Naast het filament ontvang je bij de bestelling van deze 3D pen ook nog een 3D pad om op te tekenen.

De kopers geven goed advies over het gebruiksgemak van de pen. Het artikel ligt goed in de hand en is ook door kinderen makkelijk te gebruiken. Het is een groot voordeel dat je de pen op een powerbank kunt aansluiten. Online kun je verschillende sjablonen vinden die je meteen kunt gebruiken om diverse creaties mee te maken.

Als je zelf heel creatief bent en dus graag creatief bezig bent dan is een 3D pen voor jou werkelijk een goede aanbeveling. Er zijn heel wat 3D pennen die tegenwoordig tot de populairste producten behoren. Neem nu bijvoorbeeld dit product van het merk Sunlu dat heel wat positieve online reviews heeft mogen ontvangen van kopers.

 

Voordelen:

Filament: bij de aankoop van het toestel zul je merken dat je meteen heel wat filament krijgt meegeleverd. Zo krijg je filament in 12 leuke en aantrekkelijke kleurtjes zodat je meteen van start kun gaan.

Voeding: het is heel makkelijk om de 3D pen van stroom te voorzien. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een powerbank die over een krachtige output beschikt van ongeveer zo een 2A.

Gebruiksgemak: verder zul je merken dat de 3D pen automatisch zal uitschakelen zodra je de pen gedurende enkele minuten niet gebruikt. Op die manier kun je heel wat energie besparen.

Accessoires: naast het grote assortiment aan filament krijg je er meteen ook nog een leuke 3D pad bij.

 

Nadelen:

Wanneer we de verschillende online beoordelingen bekijken dan kunnen we op dit moment alleen maar vaststellen dat werkelijk alle kopers helemaal overtuigd zijn van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. MyRiwell Advanced 3D pen met lcd

 

De 3D pen van MyRiwell is beschikbaar in vier verschillende kleuren en beschikt over een LCD scherm. Via dit scherm kun je de temperatuur om te printen van de pen instellen. Zo kun je de temperatuur afstemmen op het filament dat je gebruikt.

De pen wordt geleverd met 3 stukken filament, elk met een lengte van 3 meter, zodat je meteen kunt beginnen met creaties maken. Je ontvangt ook een adapter bij het product om de 3D pen aan te sluiten op het stopcontact.

Je kunt hele mooie resultaten behalen met deze 3D pen en de kinderen beleven er bovendien urenlang speelplezier aan. Het product helpt om probleemoplossing te ontwikkelen door te zoeken naar creatieve oplossingen. De kopers zijn verder ook tevreden over de kwaliteit van het product en vinden de prijs goedkoop.

Ondanks het feit dat het niet meteen over de laagste prijs beschikt vinden verschillende kopers deze 3D ben wel voordelig van prijs. Het toestel is afkomstig van het merk MyRiwell dat door verschillende klanten als het beste merk beschouwd wordt.

 

Voordelen:

LCD scherm: je zult merken dat deze handige 3D pen over een duidelijk afleesbaar LCD scherm beschikt. Zo kun je bijvoorbeeld op een eenvoudig manier de temperatuur gaan instellen en afstemmen op het type filament dat je van plan bent om te gebruiken.

Accessoires: zodra je besluit om het toestel aan te kopen dan krijg je er maar liefst 3 verschillende kleuren filament bij. Verder wordt er ook een adapter meegeleverd.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één enkele koper is deze 3D pen toch wel behoorlijk kwetsbaar en gaat deze vrij snel stuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. 3D Pen 3DSimo MultiPRO Incl. 12x10m filament

 

Deze 3D pen van CoLiDo is geschikt voor zowel ABS als PLA filament en is heel eenvoudig in gebruik. Je kunt de snelheid van het printen instellen en het product is stevig dankzij het metalen omhulsel.

Het artikel wordt geleverd met 25 meter filament in verschillende kleuren zodat je meteen kunt beginnen met printen. Bovendien ontvang je ook een tekenpad die bestand is tegen hitte. Het filament kan zich aan de tekenpad hechten maar het is ook makkelijk om eventuele resten achteraf te verwijderen.

De kopers zijn tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van deze 3D pen aanbieding. Het artikel is geschikt voor jong en oud en je kunt er urenlang plezier aan beleven.

Indien je echt op zoek bent naar een uitstekende 3D pen en echt bereid bent om er heel wat geld aan te spenderen dan is dit apparaat misschien wel iets voor jou. Het toestel is afkomstig van het bekende merk CoLiDo en zul je niet meteen tussen de goedkope 3D pennen hoeven te verwachten.

 

Voordelen:

Filament: in tegenstelling tot sommige andere 3D pennen kun je dit product met beide soorten filament gaan gebruiken. Je kunt dus zowel het ABS alsook het PLA filament gaan gebruiken.

Gebruiksgemak: verder is het mogelijk om de printsnelheid te gaan bepalen en te wijzigen afhankelijk van het type filament dat je gebruikt.

Accessoires: je hoeft je geen zorgen te maken want op het moment van de aankoop dan ontvang je meteen ook nog eens 25 meter filament. Bovendien kun je kiezen tussen verschillende kleurtjes.

 

Nadelen:

Kostprijs: het is jammer genoeg niet meteen één van de goedkope 3D pennen. En dat kan misschien wel vervelend zijn voor sommige potentiële klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Gembird3 3DP-PEN-01 3D pen voor ABS/PLA

 

Als je op zoek bent naar goedkope 3D pennen dan is dit product van Gembird perfect voor jou. De pen is geschikt voor zowel ABS als PLA filament en is eenvoudig in gebruik.

Je kunt er de mooiste creaties mee maken. De behuizing van de pen is gemaakt van plastic, je moet er dus voorzichtig mee omspringen zodat het niet te vlug breekt. Het product heeft een blauwe kleur.

Momenteel heeft deze 3D pen nog maar één review ontvangen van een koper maar deze persoon is volledig positief over de aankoop. Het product is van goede kwaliteit en wordt verkocht aan een goedkope prijs. De pen is eenvoudig in gebruik en is erg geschikt voor creatieve mensen. Je kunt er urenlang mee bezig zijn en de gekste creaties mee maken.

Wil je toch liever niet teveel geld spenderen maar wel zeker zijn van een degelijke 3D pen? Dan hoef je zonder twijfelen even dit product van het al dan niet bekende merk Gembird even grondig te bestuderen. Wij willen jou alvast helpen door de voor- en nadelen ervan even op te sommen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je zult merken dat de 3D pen vrij eenvoudig te bedienen is. Verder kun je dit product zonder problemen gebruiken met beide soorten filament namelijk ABS en PLA.

Prijskaartje: je zult deze 3D pen vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten. En dat is natuurlijk altijd een pluspunt voor heel wat kopers.

 

Nadelen:

Behuizing: je zult merken dat de behuizing van dit product vooral bestaat uit duurzame plastic. Toch is het belangrijk om voorzichtig met deze 3D pen om te springen zodat deze niet meteen stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lix 3D pen Zwart

 

De 3D pen van Lix is geschikt voor professionele doeleinden. Je kunt dit product gebruiken om kunstwerken of prototypes van producten te maken zonder dat je daarvoor een 3D printer nodig hebt. Je kunt PLA filament gebruiken met de pen maar ook ABS kan gebruikt worden als printstof.

De pen wordt geleverd met een adapter om het product via het stopcontact van stroom te voorzien. Bovendien krijg je nog extra filament in verschillende kleuren met een totale lengte van 16 meter.

De meeste kopers geven goed advies over deze pen, het artikel is vooral heel eenvoudig in gebruik vergeleken met andere 3D pennen. De pen heeft een compact formaat en is licht van gewicht. Het nadeel is dat je geen gewoon filament kunt gebruiken en dat de prijs van het product nogal duur is.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze handige 3D pen van het al dan niet bekende en gewaardeerde merk Lix. Dit toestel is niet meteen één van de goedkope 3D pennen en wordt daarom ook meestal gebruikt voor professionele klusjes en doeleinden.

 

Voordelen:

Printstof: deze 3D pen biedt jou de mogelijkheid om zowel de bekende PLA filamenten te gebruiken alsook de ABS filamenten.

Accessoires en kenmerken: zodra je besluit om het toestel aan te kopen dan zul je merken dat er verschillende accessoires worden meegeleverd. Denk maar aan een adapter en enkele meters filament in tal van verschillende kleurtjes.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg zul je moeten rekening houden dat je deze 3D pen toch net iets duurder zult betalen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3d pennen koopgids

 

Ben je zelf een creatieve ziel of merk je dat je kinderen vaak aan het knutselen gaan, dan kan een 3d pen best wel een leuk geschenkje zijn wanneer ze jarig zijn. Uiteraard is het logisch dat je dan een keuze wenst te maken uit de beste 3d pennen. Zo kun je aandacht besteden aan de mogelijkheden, de filamenten en de voordelen ervan en uiteraard het prijskaartje wanneer je modellen gaat vergelijken. En wie weet zit er zelfs wel een 3d pen aanbieding tussen.

Wat is een 3d pen en de mogelijkheden

Je hebt misschien wel al eens van een 3d printer gehoord. Een 3d pen werkt dus eigenlijk een beetje op hetzelfde principe. Met een 3d pen is het dus mogelijk om te gaan knutselen met plastic. Het enige verschil met een 3d pen is dat je geen voorgeprogrammeerd product hoeft te maken. Je bent dus als het ware helemaal vrij om te knutselen en te teken wat jij ook maar wilt.

Een 3d pen hoeft dus altijd gevuld te worden met een aantal plastic vullingen die ook wel filamenten genoemd worden. Op die manier kun je dus eigenlijk een tekening maken of schrijven met behulp van gesmolten plastic. Je zult al gauw merken dat er 2 verschillende types filamenten zijn elk met hun eigen voor- en nadelen uiteraard. Toch zijn de mogelijkheden bij beide filamenten praktisch eindeloos. Je kunt er dus heel wat kanten mee op.

 

Het filament

Zoals in het voorgaande stukje reeds een klein beetje aangebracht werd, werkt een 3d pen op basis van een filament. Een filament zou je dus eigenlijk kunnen vergelijken met een vulling van plastic. Het principe is ongeveer hetzelfde. Een gewone pen heeft een inktvulling nodig opdat je ermee zou kunnen schrijven. Een 3d pen heeft een plastic vulling nodig om te kunnen knutselen, tekenen of schrijven. Het plastic heb je bovendien in een ruim assortiment van kleuren en samenstellingen en formaten.

We kunnen 2 verschillende soorten filamenten onderscheiden namelijk de ABS en de PLA. Het type vulling dat je uiteindelijk nodig hebt, is afhankelijk van de 3d pen die je aanschaft. Zo heb je heel wat 3d pennen waarbij je enkel ABS filamenten kunt gebruiken en anderen waar je enkel de PLA filamenten kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook altijd uitkijken naar een 3d pen waarbij het mogelijk is om met beide filamenten te werken. Uiteraard zul je die niet meteen tussen de goedkope 3d pennen hoeven te zoeken.

 

Een PLA of ABS filament

De term PLA is eigenlijk de afkorting van “Polylactic Acid”. In vergelijking met het ABS filament is PLA dus iets milieuvriendelijker te noemen. Dit heeft te maken met het feit dat de PLA filamenten allemaal uit natuurlijke producten vervaardigd worden. Denk hierbij maar aan aardappelen of mais. Het grote voordeel van een 3d pen met PLA filament is dat je de keuze hebt uit een zeer ruim assortiment aan kleuren. Bovendien zul je merken dat het oppervlak ook veel glanzender en veel gladder aanvoelt dan wanneer je een ABS filament gebruikt. Daarnaast ruiken de PLA filamenten ook best goed en de printsnelheid ligt een pak hoger dan bij de ABS filamenten.

Uiteraard zul je ook heel wat 3d pennen spotten die gebaseerd zijn op een ABS filament. ABS is eigenlijk de afkorting voor de lange term “Acrylonitrile Butadiene Styrene” en wordt dus eigenlijk grotendeels uit aardolie gemaakt. Dit verklaart dus meteen waarom het niet zo milieuvriendelijk is en schadelijker in vergelijking met de PLA filamenten. Bovendien voelen de ABS filamenten ook veel harder aan. Dit heeft dan weer het voordeel dat ze minder snel van vorm zullen veranderen en dus een beter resultaat geven bij het repareren van bepaalde dingen. Kortom welk filament je ook kiest, ze bieden beiden heel wat mogelijkheden.

 

 

Kostprijs

Naast het verschil in filamenten, kun je tegenwoordig 3d pennen in verschillende kleuren en designs terugvinden. Dit zal uiteraard ook zeker en vast een invloed hebben op de uiteindelijke prijs van het product. Het is daarom in eerste instantie belangrijk om uit te maken waar jij zelf naar op zoek bent. Ben je zelf een professioneel tekenaar dan kan het handig zijn om in een duurder model te investeren. Indien het meer voor sporadisch gebruik is, dan is het natuurlijk beter om niet meteen een grote kost te maken.

Het is een aanbeveling om eventueel een bedrag vast te leggen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Bekijk ook zeker eens de reviews van kopers online. Daar kun je vaak nog heel wat bruikbare tips in terugvinden. Verder kunnen wij jou ook zeker aanraden om de promoties en aanbiedingen zoveel mogelijk in de gaten te houden. En wie weet kun je op die manier wel de 3d pen in de wacht slepen die volledig aan jouw wensen voldoet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES