5 Beste Balpennen Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Balpennen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Parker Jotter-balpen / Royal Blue kies je alvast voor een goede combinatie tussen kwaliteit, comfort én gebruiksvriendelijkheid. Bovendien kan hij – in tegenstelling tot heel wat andere balpennen – wel degelijk door zowel rechtshandigen als linkshandigen worden gebruikt. Daartegenover staat de bekende BIC balpen soft feel die meteen in het oog springt vanwege zijn unieke voordeelverpakking en bijgevolg betaalbare prijskaartje. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Zeker de moeite waard dus om dit even te bekijken!
Sint 2024Sint 2024
 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste balpennen (Reviews) van 2024

 

Een balpen is iets wat de meeste mensen vrijwel dagelijks zullen gebruiken. Het is dus belangrijk steevast op zoek te gaan naar de beste balpen. Voor sommigen is dit eentje van het bekende merk Waterman terwijl anderen eerder kiezen voor een eenvoudige BIC of misschien een exemplaar van  Stabilo. We hebben alvast 5 topproducten geselecteerd binnen de categorie balpennen. Bekijk deze even en neem de tijd om ook de online reviews en het advies van klanten door te nemen.

 

1. Parker Jotter-balpen / Royal Blue / Medium punt met blauwe inkt / Cadeauverpakking

 

Net zoals de populaire Bic balpennen of de befaamde balpennen van Waterman, behoort ook Parker tot de absolute toppertjes binnen deze reeks. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door het positieve advies vermeld in de talrijke online reviews én de bijbehorende gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Kortom, de moeite waard om deze Parker balpen eens even onder de loep te nemen.

Zo springt de Parker Jotter balpen meteen in het oog vanwege zijn traditionele koningsblauwe design, wat bij velen meten een belletje zal doen rinkelen. Desondanks kun je deze balpen nog in tal van andere designs en uitvoeringen bekomen, waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

De pen – die overigens in een elegante cadeauverpakking wordt geleverd – kenmerkt zich door een roestvrijstalen behuizing inclusief hoogglans-afwerking én bijbehorende pijlvormige clip. Met behulp van de typerende drukknop kun je de pen makkelijk openen/ sluiten wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Het geheel wordt afgewerkt met een medium punt met blauwe inkt én een Quinkflow-balpen navulling die bijdraagt aan een optimale inktstroom én dito schrijfervaring. Kortom, een toppertje maar misschien niet meteen één van de goedkope opties uit het rijtje.

 

Voordelen: 

Uitvoering: de balpen wordt gekenmerkt door een gestroomlijnde roestvrijstalen behuizing met bijbehorende hoogglans-afwerking en een pijlvormige clip.

Drukknop: het kenmerkende ontwerp wordt getypeerd door een drukknop waarmee je de pen – met 1 simpele klik – makkelijk kunt openen/ sluiten.

Quinkflow balpen navulling: de pen is voorzien van een Quinkflow balpen navulling die bijdraagt aan een optimale inktstroom en dito schrijfervaring.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou voor sommige klanten wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  BIC balpen soft feel click 3 stuks 1mm puntdikte

 

Ben je op zoek naar een echte balpen aanbieding? En wil je dus bij voorkeur niet zoveel geld spenderen hieraan? Dan raden wij jou aan om dit product van het bekende en sterk gewaardeerde merk BIC alvast even wat grondiger onder de loep te nemen. De verpakking telt bovendien niet 1 maar wel degelijk 3 afzonderlijke balpennen.

De balpen is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof en wordt gekenmerkt door een fijne penpunt met een dikte van amper 1 mm. Ideaal dus om notities te nemen of andere aantekeningen te maken. De balpen zorgt voor een blauwe inkt kleur en is speciaal ontworpen voor volwassenen. Hierbij maakt het helemaal niet uit of je nu rechtshandig of linkshandig bent.

De balpen is ongeveer 14 cm lang en weegt amper 10 gram, wat ze heel handzaam en praktisch om mee te werken maakt. Ondanks de vele positieve reacties bij dit product, is het echter wel belangrijk om je erop te wijzen dat het niet mogelijk is om de balpennen te gaan navullen. Eenmaal de balpen leeg is, zul je deze dus gewoon moeten wegsmijten.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje in verhouding tot de geleverde kwaliteit, maken deze balpennenset bijzonder toegankelijk.

Uitvoering: de uit kunststof vervaardigde balpen kent een lengte van 14 cm en een gewicht van slechts 10 gram waardoor hij aangenaam in de hand ligt. Hij wordt aangevuld met een fijne 1 mm penpunt.

Set: het betreft een set bestaande uit maar liefst 3 stuks die overigens geschikt zijn voor rechts- én linkshandige personen.

 

Nadelen: 

Niet navulbaar: houd er wel rekening mee dat dit type balpen niet navulbaar is en dus na gebruik dient te worden weggesmeten en vervangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  BIC Mijn 4 Kleuren Box – Balpennen met Kliksysteem en Medium Punt (1.0 mm)

 

Je hoeft niet altijd op zoek te gaan naar een luxe balpen om zeker te zijn van een gebruiksvriendelijk en functioneel ontwerp. Neem nu bijvoorbeeld deze set bestaande uit maar liefst 5 iconische BIC balpennen met bijbehorend kliksysteem en praktische medium punt; geleverd in een prachtige metalen opbergdoos.

De 5 BIC balpennen – waaronder 2 Fun én 3 Shine pennen – worden elk afzonderlijk gekenmerkt door maar liefst 4 inktkleuren waartussen je probleemloos kunt schakelen. Zo bevatten de Fun pennen een leuke samenhang van roze, paars, geel en oranje terwijl de Shine modellen steunen op een traditionele combinatie van blauw, zwart, rood én groen. Daarbij is elke pen uitgerust met 4 medium 1,0 mm punten waarmee je niet alleen kunt schrijven maar ook kunt tekenen en zelfs notities kunt organiseren wat het gebruiksgemak ten goede komt. Kortom,  je hoeft niet meteen voor een balpen van Waterman of een Parker balpen te kiezen om zeker te zijn van kwaliteit.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze set lijkt één koper niet helemaal tevreden. Zo zouden sommige kleuren veel te licht overkomen.

 

Voordelen: 

Opbergdoos: de set van 5 BIC balpennen wordt jou toegestuurd in een prachtige metalen geschenkdoos.

Set: het is een veelzijdige set bestaande uit maar liefst 5 verschillende BIC balpennen waaronder 2 Fun en 3 Shine pennen; elk op hun beurt uitgerust met 4 waardige inktkleuren.

Uitvoering: elke afzonderlijke balpen is voorzien van 4 medium veelzijdige punten van elk 1,0 mm. Ze worden daarbij afgewerkt met het karakteristieke omhulsel, de bijbehorende praktische clip en het ringetje ter hoogte van het uiteinde.

 

Nadelen: 

Te licht: volgens een enkele koper zouden de kleuren van de Fun en Sun BIC balpen net iets te licht overkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Waterman Hemisphere Steel GT Balpen Kleur inkt Zilver Medium

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan zou je eventueel nog kunnen kiezen voor deze unieke balpen van Waterman. De balpen maakt steevast deel uit van de bekende Waterman Hemisphere serie en wordt tegen een iets hoger prijskaartje aangeboden. Echter blijken de meeste klanten de prijs wel te aanvaarden daar ze overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit.

Deze unieke Waterman balpen is vervaardigd uit stevige en duurzame materialen zoals enerzijds staal en anderzijds geelgoud. De pen wordt gekenmerkt door een medium penpunt dikte en is voorzien van zilverkleurige inkt. Deze unieke balpen maakt gebruik van specifieke inktpatronen die je makkelijk zelf weer kunt opvullen.

De pen is specifiek voor volwassen mannen en vrouwen ontwikkeld en wordt jou aangeboden in een prachtige en stevige verpakking. Houd je niet alleen van kwaliteit en duurzaamheid maar hecht je minstens evenveel belang aan de verpakking en het design? Dan is deze unieke balpen van Waterman precies waar jij naar op zoek moet.

 

Voordelen: 

Uitvoering: deze prachtige Waterman Hémisphère balpen springt meteen in het oog door de chromen behuizing inclusief gouden afwerking.

Penpunt: de penpunt van de Waterman Hémisphère kent een medium dikte en is bijzonder handig om te schrijven en/ of documenten te ondertekenen.

Inktpatroon: de balpen maakt gebruik van een inktpatroon en blijkt bovendien ook makkelijk navulbaar.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Balpen AT Cross Century Lustrous Chrome

 

Tenslotte is er nog altijd de optie om te kiezen voor deze prachtige en duurzame pen die jou wordt aangeboden door het, al dan niet bekende merk AT Cross. Deze unieke balpen is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam metaal en kan dan ook best wel tegen een stootje. De behuizing van de pen wordt dan weer gekenmerkt door een prachtige elegante zilveren kleur.

Net zoals het vorige product zul je merken dat de balpen voorzien is van een medium penpunt dikte en voorzien is van zwarte inktpatronen. Deze kun je bovendien ook makkelijk zelf gaan bijvullen en dat is een meerwaarde. De pen is ongeveer 133 mm lang, 7,6 mm breed en weegt amper 16 gram. Dit maakt de pen comfortabel en bijzonder handzaam.

Het is een degelijke pen die zowel door linkshandigen alsook rechtshandigen probleemloos kan worden gebruikt. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties bij het product zijn geplaatst. Het is mogelijk dat de hoge prijs hier misschien wel voor iets tussen zit maar laat je hier niet gelijk door afschrikken.

 

Voordelen: 

Behuizing: de AT Cross Century Lustrous balpen kenmerkt zich door een stevige metalen behuizing en een prachtige zilveren kleur.

Inktvulling: de balpen functioneert op basis van zwarte inktpatronen die je tevens ook makkelijk kunt bijvullen.

Penpunt: de pen kenmerkt zich door een medium penpunt dikte wat ideaal is om mee te schrijven.

Handig in gebruik: het fijne langwerpige design maakt deze balpen bijzonder comfortabel om mee te schrijven. Bovendien kan hij zowel door rechts- als linkshandige personen worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Prijs: ook hier moeten we jammer genoeg toch wijzen op het hogere prijskaartje wat sommigen mogelijks afschrikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Balpennen Koopgids

 

Balpennen bestaan alweer enkele jaren en bieden heel wat mogelijkheden en comfort. Toch is het assortiment de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid wat de keuze niet altijd meer zo vanzelfsprekend maakt. Het is dan ook een goede aanbeveling om aan enkele adviezen vast te houden. Bedenk bijvoorbeeld waarvoor je de balpen zult gebruiken, naar welk type je op zoek bent en binnen welke prijscategorie. Sommige balpennen bieden overigens enkele extra’s aan wat het prijskaartje min of meer kan beïnvloeden. Als je dus de verschillende balpennen gaat vergelijken, dan zijn aanbiedingen en/ of promoties altijd wel mooi meegenomen.


Het gebruiksgemak in functie van het toepassingsveld

Vandaag de dag bestaan er balpennen in allerlei vormen, soorten, maten en kleuren waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. In dergelijke gevallen is het dan ook handig om jezelf de vraag te stellen waarvoor je de balpen wilt gaan gebruiken en hoe frequent.

Een balpen is nu eenmaal een handig hulpmiddel om mee te schrijven, tekenen en noteren. Afhankelijk van het type balpen dat je besluit aan te kopen, wordt inkt op het papier aangebracht door middel van een kogel, bal of een zogenaamde rollerball. Een balpen is dan ook een onmisbare factor op kantoor, school of gewoon bij je thuis. Doordat hij inzetbaar blijkt in diverse toepassingen is het bijgevolg niet onlogisch dat je kunt kiezen uit diverse modellen en/ of kleuren.

Zo wordt een rode balpen vaak door leerkrachten gebruikt om toetsen, taken en examens te corrigeren terwijl een groene balpen een positieve verbetering of correctie aanduidt. Kies je voor een blauwe of zwarte balpen dan ben je vooral op zoek naar een neutrale markering.

 

Basisonderdelen en eventuele extra’s

Eender welk type balpen die je besluit aan te kopen, is voorzien van dezelfde basisonderdelen. Denk hierbij maar aan het inktreservoir en het omhulsel. Met het inktreservoir bedoelen we het buisje dat is opgevuld met inktvloeistof en voorzien is van een mondstuk aan het einde die de metalen of rubberen kogel bevat. Het omhulsel is dan weer de behuizing en dus het gegeven waarmee je de pen kunt vastpakken.

Naast deze basisonderdelen worden sommige balpennen aangevuld met enkele extra’s. Denk bijvoorbeeld maar aan een clip waarmee je de balpen ergens kunt aan vastklikken, een dopje om over de punt van de balpen heen te schuiven en/ of een knopje waarmee je de punt van de balpen in- en uit het omhulsel tevoorschijn kunt toveren. Het spreekt voor zich dat deze extra’s een bepaalde invloed zullen hebben op de uiteindelijke prijsbepaling van de balpen.

 

Het type balpen en de werking

In het ruime assortiment balpennen kunnen we dan ook verschillende types waarnemen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke balpen dan kun je eventueel opteren voor de zogenaamde wegwerp balpennen. Handig en makkelijk in gebruik maar jammer genoeg niet navulbaar. Wil je de balpen regelmatig kunnen navullen en ben je bereid om iets meer te spenderen dan is een navulbare pen een goede oplossing.

Daarnaast kun je ook kiezen voor de bekende balpennen met standaard. Dergelijke balpennen kom je heel vaak tegen aan balies of op kantoren waar er altijd wel een balpen aanwezig dient te zijn om formuleren in te vullen en/ of te kunnen ondertekenen. De vierkleurige balpen is dan weer de favoriet van veel studenten en wordt, hoe kan het ook anders, gekenmerkt door 4 verschillende kleuren. In de meeste gevallen gaat het om de kleuren rood, zwart, blauw en groen.

Eender welk type balpen je besluit aan te kopen, de werking blijft min of meer hetzelfde. Doordat de kogel of de bal bij elke schrijfbeweging tegen het papier wordt aangedrukt, gaat de kogel of bal aan het rollen. Op die manier komt deze dus in contact met de vloeibare inkt waarna deze dan weer op het papier terecht komt.


Extra kenmerken en het mogelijke prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het prijskaartje. Een degelijke balpen hoeft helemaal niet duur te zijn en kun je vaak aankopen voor amper enkele euro’s. Echter bestaan er ook balpennen die makkelijk 18 euro kosten. De prijs wordt in dergelijke gevallen bepaald door de mogelijkheden en de extra’s. Zo zal een rode balpen of vierkleuren balpen vaak duurder zijn dan een standaard blauwe pen. Een navulbare pen is dan weer duurder dan een wegwerp exemplaar.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES