5 Beste Autostoelen Groep 1 2 3 Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Autostoelen groep 1 2 3 – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je kindjes krijgt dan is een degelijke autostoel geen overbodige luxe. Toch is het belangrijk om niet meteen de eerste de beste autostoel aan te kopen. Autostoelen worden namelijk onderverdeeld in verschillende groepen afhankelijk van de leeftijd van je kindje. Bekijk daarom alvast even onze koopgids omtrent autostoelen 1 2 3. Op die manier krijg je een beter beeld van de eigenschappen, de voordelen en andere belangrijke factoren. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Daar zal blijken dat je met de Safety 1st Ever Safe autostoel alvast een degelijk product aankoopt. Ideaal voor jonge kindjes vanaf de leeftijd van 9 maanden en bovendien te verkrijgen in diverse kleuren. Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen kiezen voor de Baby Auto Galia Black autostoel groep 1 2 3. Ideaal voor kindjes met een gewicht tussen 9 en 36 kg.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Autostoelen groep 1 2 3 (Reviews) van 2024

 

Autostoelen voor kinderen worden aangeduid in groepen, een lager getal is geschikt voor kinderen van een jongere leeftijd en een hoger getal is voor oudere kinderen. We zullen hier onze top vijf samenvatten van alle groepen. Je kunt daarna de verschillende producten vergelijken en zelf beslissen welk product voor jou de beste autostoel van groep 1, 2 en 3 is.

 

1. Safety 1st Eversafe Autostoel

 

Als je op zoek bent naar goedkope autostoelen groep 1 2 3, dan is de Safety 1st Ever Safe het ideale product voor jou. De stoel is beschikbaar in drie verschillende kleuren en is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden. De hoofdsteun kun je op 6 verschillende hoogtes verstellen de rugleuning beschikt over 2 posities.

Het product beschikt over een 3-punts autogordel om je kind snel te beveiligen en je kunt het veiligheidsharnas verwijderen wanneer je kind een gewicht bereikt van 15 kg. Dankzij de comfortabele armsteunen en de zachte bekleding zitten je kinderen comfortabel in de stoel.

Deze autostoel is compact en makkelijk in gebruik. Je kunt het product eenvoudig bevestigen in de auto en de kinderen zitten er comfortabel in. Enkel het systeem om de gordel te verlengen is nogal stroef en mocht wel wat soepeler.

Ben je op zoek naar een duurzaam autostoeltje dan weet je dat je rekening moet houden met verschillende groepen. Dit exemplaar wordt je aangeboden door, misschien wel het beste merk Safety 1st en kun je bekomen in maar liefst 3 verschillende doch aantrekkelijke kleuren en designs.

 

Voordelen: 

Voordelig: wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke autostoel groep 1 2 3 dan lijkt dit product alvast iets voor jou. In vergelijking met de andere 4 autostoelen uit deze lijst, zou dit exemplaar ook wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken.

Comfort: het is mogelijk om zowel de rugleuning alsook de hoofdsteun lichtjes van positie te verstellen.

Doelgroep: het is een unieke en degelijke autostoel die wordt aangeraden voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 9 maanden oud.

Veiligheid: de autostoel is voorzien van een bijzonder veilige en betrouwbare 3-punts veiligheidsgordel en een stevig veiligheidsharnas.

 

Nadelen: 

Stroef gordelsysteem: volgens een kleine minderheid van de kopers is het gordelsysteem echter niet zo eenvoudig in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Baby Auto Autostoel Galia black groep 1 2 3

 

Deze autostoel is geschikt voor kinderen van 9 kg tot 36 kg en is in twee verschillende kleuren beschikbaar. De stoel beschikt over een interne gordel voor jongere kinderen maar vanaf 15 kg kun je deze interne gordel verwijderen en de 3-puntsgordel van de auto gebruiken.

Je kunt de hoofdsteun van de stoel verstellen en de rugleuning is afneembaar, op die manier kun je de stoel gewoon gebruiken als een zitverhoging. Het product wordt geleverd met gordelbeschermers. De bekleding van de stoel kun je verwijderen om het te wassen.

De kopers geven goed advies over deze autostoel groep 1 2 3 aanbieding. De stoel is makkelijk om in de auto te bevestigen en de kleuren van het product vallen in de smaak. De stoel is comfortabel en de kinderen zijn er heel tevreden over.

Indien je kiest voor deze autostoel dan kies je voor een exemplaar dat ideaal is om door jonge kindjes te worden gebruikt. Zo wordt een minimum gewicht aanbevolen van ongeveer 9 kg en een maximaal gewicht van ruim 36 kg. Deze autostoel is verder te verkrijgen in 2 verschillende doch bijzonder stijlvolle kleuren.

 

Voordelen: 

Veiligheid: voor extreem jonge kindjes kun je altijd nog gebruik maken van de aanwezige interne gordel. Eenmaal je kindje wat meer weegt en wat ouder is, kun je overschakelen naar de daarvoor voorziene 3-puntsgordel.

Comfort: het is mogelijk om de hoofdsteun lichtjes naar jouw wensen te gaan aanpassen en de rugleuning van de autostoel te verwijderen. Op die manier creëer je gewoon een zitverhoging.

Onderhoud: je kunt de bekleding makkelijk van de autostoel afnemen en gewoon in de wasmachine stoppen.

 

Nadelen: 

Uitverkocht: wij moeten jammer genoeg vermelden dat deze autostoel tijdelijk is uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Concord Vario XT-5 Groep 1/2/3 Autozitje

 

Deze autostoel ligt in een hogere prijsklasse en is niet geschikt voor gezinnen met een beperkt budget. Deze autostoel is geschikt voor groep 1, 2 en 3 en gebruikt een isofix bevestiging. De autostoel beschikt over een goede ventilatie om je kind koel te houden, dit is vooral handig tijdens warme zomerdagen.

Je kunt het zitje in de hoogte verstellen zodat de stoel kan meegroeien met je kind. De stoel beschikt over een eigen gordel om de kleinste kinderen vast te maken, wanneer ze groeien kun je de gordel van de auto gebruiken.

Bij dit artikel zijn tot nu toe nog geen reviews geplaatst. De hoge prijs kan hiervan een reden zijn. Wegens een gebrek aan beoordelingen is het voor ons niet mogelijk om je een advies te geven over deze autostoel.

Of deze Concord Vario XT-5 autostoel zich tussen de populairste autostoelen groep 1 2 3 bevindt, valt nog even af te wachten. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de belangrijkste kenmerkende eigenschappen van deze unieke autostoel.

 

Voordelen: 

Ventilatie: deze autostoel maakt gebruik van een uitstekend ventilatiesysteem. Op warme zomerdagen kan dit wel heel goed van pas komen.

Comfort: het is mogelijk om het zitje van deze unieke autostoel groep 1 2 3 zonder problemen in de hoogte te gaan aanpassen. Zo is het mogelijk om de stoel met de ontwikkeling van je kindje te laten meegroeien.

Veiligheid: voor kleine kindjes kun je zonder problemen gebruik maken van de ingebouwde gordel. Bij grotere kindjes kun je makkelijk overschakelen naar de gordel die in de wagen aanwezig is.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: indien je interesse mocht hebben in deze autostoel dan zul je jammer genoeg wel net iets meer budget hoeven te voorzien. Het is namelijk niet meteen het product met de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Merkloos Casualplay Nauta Fix autostoel Groep 1/2/3

 

Ook deze autostoel beschikt over een bevestiging via isofix en ligt in een hogere prijsklasse. Personen die op zoek zijn naar goedkope autostoelen zullen dit product links laten liggen. De stoel is geschikt voor kinderen met een gewicht van 9 tot 36 kg en kan meegroeien met je kind zodat je het voor een lange tijd kunt gebruiken. Je kunt de isofix gebruiken om de veiligheid van je kind te garanderen en als je kind te groot wordt kun je altijd de autogordel gebruiken.

Net als bij het vorige product is deze autostoel ook nog niet beoordeeld geweest door kopers. Schrijf als eerste een review over deze autostoel om andere kopers te helpen, tot dan kunnen wij je geen advies verschaffen over dit product.

Je zou natuurlijk ook altijd kunnen kiezen voor deze Casualplay Nauta Fix autostoel. Dit product is voorzien van een bijzonder handige isofix bevestiging. Ideaal voor kindjes met een minimum gewicht van ongeveer 9 kg en een maximaal gewicht van ruim 36 kg. De stoel kan dus probleemloos meegroeien met de ontwikkeling van je kindje.

 

Voordelen: 

Isofix: het is mogelijk om de isofix bevestiging te gebruiken en op die manier je kindje op een zo veilige mogelijke manier te verplaatsen.

Gordelsysteem: de autostoel is voorzien van een intern gordelsysteem, ideaal voor jonge kindjes. In een later stadium kun je makkelijk overschakelen en de standaard autogordel gaan gebruiken.

 

Nadelen: 

Geen reviews: het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons niet mogelijk om jou verder advies te geven over de ervaringen van klanten op het product.

Budget: ook hier moeten we vaststellen dat deze autostoel groep 1 2 3 zich in een iets hogere prijsklasse bevindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kiddy Autostoel Phoenixfix Pro2

 

Deze autostoel is net zoals de andere producten geschikt voor kinderen vanaf 9 kg tot en met 36 kg, dit is ongeveer een maximale leeftijd van 12 jaar. Dankzij de isofix bevestiging kun je de stoel veilig vastmaken in je auto. Aan de binnenkant van de autostoel is een 3-puntsgordel aanwezig om je kind te beveiligen.

De hoofdsteun van het product is verstelbaar zodat je het kunt laten meegroeien met je kind. Je kunt de bekleding van de autostoel eenvoudig schoonmaken met een natte doek.

Voor dit artikel zijn momenteel nog geen reviews geschreven. Schrijf als eerste een mening over deze autostoel voor groep 1, 2 en 3 zodat we ons advies daarop kunnen baseren.

Het rijtje wordt afgesloten met de Kiddy Phoenixfix Pro2 autostoel. Het is de ideale autostoel om met de ontwikkelingen van je kindje te laten meegroeien. Zo is er een minimum gewicht vereist van ongeveer 9 kg en kun je het stoeltje gebruiken tot je kindje een gewicht van 36 kg heeft bereikt.

 

Voordelen: 

Isofix: de isofix bevestiging maakt het mogelijk om de autostoel op een veilige en makkelijke manier in de wagen te bevestigen.

Veiligheid: de autostoel is voorzien van een degelijke en bovenal betrouwbare 3-puntsgordel.

Comfort: het is mogelijk om de hoofdsteun van deze autostoel groep 1 2 3 zonder problemen lichtjes in de hoogte te verstellen.

 

Nadelen: 

Geen reviews: jammer genoeg zijn er nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product genoteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autostoelen groep 1 2 3 koopgids

 

Als jij zelf één of meerdere kindjes hebt dan weet je dat veiligheid boven alles staat. Een ritje met de auto doe je dan maar liever met één van de beste autostoelen groep 1 2 3. Dit stoeltje heeft al meermaals zijn nut bewezen. Let dus zeker op de groepen, en de bevestigingsmethode als je de verschillende modellen gaat vergelijken. Wie weet kom je vroeg of laat wel een autostoel groep 1 2 3 aanbieding tegen.

Het nut van een autostoel groep 1 2 3

Wanneer je je kind meeneemt met de wagen dan is het logisch dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Het maakt helemaal niet uit of het slechts een ritje van 200 meter is of iets verder. Volgens de wet moeten kindjes tot 1,35 meter in een stoeltje plaatsnemen. Uiteraard is het zo dat het gewicht en de lichaamsbouw van je kind een belangrijke rol spelen. Daarom worden de autostoelen per groep onderverdeeld.

Toch is het heel belangrijk om het juiste autostoeltje aan te kopen. Je wilt natuurlijk dat jouw kind ten alle tijde veilig in de wagen zit. Het zorgt ervoor dat het reizen veel veiliger verloopt. Zo kan jij helemaal gerust zijn telkens wanneer jij je kind meeneemt in de wagen. Bovendien kun je heel veel van deze autostoeltjes ook verplaatsen. Op die manier kun je het stoeltje ook perfect in de wagen van oma of opa plaatsen.

Daarnaast hebben bepaalde modellen nog extra voordelen die gericht zijn op het bieden van extra comfort. Uiteraard zal het niet verbazen dat dit ook zal meegerekend worden in de uiteindelijke prijs ervan. Daarom raden wij jou aan om zoveel mogelijk aanbiedingen te bekijken. Weeg de voor- en nadelen af en zo zul jij beslist het model vinden dat het beste aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Welke groep

In het vorige stukje lieten we verstaan dat kinderen tot 1,35 meter in een autostoel moeten plaatsnemen. Dit komt omdat het bij wet verplicht is en omdat het de veiligheid van je kind garandeert. Uiteraard heeft niet elk kind dezelfde lichaamsbouw of hetzelfde gewicht. Daarom heeft men de autostoelen onderverdeeld in verschillende groepen.

Als je kindje jonger is dan 9 maanden en amper 10 kg weegt dan ben je het beste af met een autostoeltje uit groep 0. Dicht tegen groep 0 kunnen we de autostoelen uit groep 0+ waarnemen. Onder deze categorie vallen kindjes met een gewicht tot en met 13 kg en leeftijd van maximum 1 jaar. Uiteraard als jij een kindje hebt van 8 maanden dan kun je eventueel al gerust het stoeltje uit groep 0+ aankopen. De autostoelen die tot groep 1 behoren zijn ideaal voor kindjes met een gewicht van 9 tot 18 kg. Dit komt overeen met de leeftijd van 9 maanden tot ongeveer 4 jaar.

Als je kindje tussen de 3 en 6 jaar oud is en een gewicht heeft tussen 15 en 25 kg dan ben je beter met een model uit groep 2. Uiteraard zijn er ook autostoelen voor iets oudere kindjes van 6 tot en met 12 jaar. In dat geval neem je best een kijkje bij de autostoelen groep 3. Het is een aanbeveling om de autostoelen groep 0 0+ 1 achterstevoren in de wagen te plaatsen. Stel dat je een ongeluk krijgt met de wagen dan wordt de klap opgevangen door het zitje. In het andere geval zou het hoofdje naar voren kunnen klappen met ernstige gevolgen.

Bevestigingsmethode

Het is belangrijk dat je rekening houdt met de manier waarop je het stoeltje in de wagen kunt bevestigen. Het lijkt misschien heel banaal maar als je het stoeltje niet juist monteert is je kindje niet helemaal veilig. Momenteel zijn er drie mogelijke bevestigingsmethoden te onderscheiden. De eerste manier is ook degene die het meest bekend is. Door gebruik te maken van de autogordel kun jij het zitje zo goed mogelijk proberen vastzetten. Houd er wel rekening mee dat de autogordel niet gedraaid zit.

Verder zijn er een aantal modellen die je kunt vastklikken door middel van een ISOFIX bevestiging. Deze stoeltjes behoren niet meer tot de goedkope autostoelen 1 2 3 maar bieden iets meer veiligheid dan met de autogordel. Let wel op dat je bij deze modellen reeds aansluitingspunten moet gemonteerd hebben in de wagen zelf. Het voordeel is dat je het autostoeltje bijna altijd meteen goed zult kunnen installeren.

Je kunt ook kiezen voor een I-Size aansluiting. Dit is vrij nieuw maar biedt de mogelijkheid om je kind achterstevoren te plaatsen tot de leeftijd van 15 maanden. Bovendien biedt deze bevestigingsmethode ook bescherming wanneer je een zijdelingse botsing meemaakt. Houd er wel rekening mee dat dit andere aansluitingspunten nodig heeft.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES