5 beste Autostoel Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Autostoelen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je één of meerdere kindjes hebt dan weet je dat ze tot een bepaalde leeftijd of bepaalde lichaamslengte een autostoeltje zullen nodig hebben tijdens eender welke autorit. Het is belangrijk om niet zomaar de eerste de beste autostoel aan te kopen maar zoveel mogelijk opties en modellen te bekijken en vergelijken. Onze koopgids hieromtrent kan zeker en vast een grote hulp zijn. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om meteen door te klikken naar de top 3 opties. Zo zul je met de Maxi Cosi Priori SPS een meer dan degelijke autostoel in huis halen. Dit handige autostoeltje is vooral ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 9 maanden tot en met de leeftijd van 4 jaar oud. De Safety 1st Ever Safe is uiteraard een waardig alternatief op het gebied van degelijke autostoelen. Dit model is ideaal voor kindjes met een gewichtsklasse die tussen de 9 en de 36 kg ligt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Autostoelen koopgids

 

Het kopen van een kinderstoel is wel een heel belangrijke taak voor jou als ouder. Je wilt natuurlijk dat jouw keuze behoort tot 1 van de beste kinderstoelen die er bestaan. Dan maakt het misschien niet uit als het niet 1 van de goedkope kinderstoelen is. Het is daarom goed om te letten op enkele belangrijke eigenschappen en de stoelen met elkaar te vergelijken.

Type autostoel

Er zijn veel aanbiedingen op de markt voor wat betreft autostoelen. Het wordt steeds moeilijker voor ouders om een keuze te maken uit de verschillende modellen of merken die er te verkrijgen zijn. Alle modellen zullen wel voor- en nadelen hebben, daarom is het belangrijk om uit te kijken naar een kinderstoel die het best voor jou zal werken.

Het type kinderstoel die jij wilt kopen is ook afhankelijk van de leeftijd, de lengte en het gewicht van het kind voor wie je het wilt gebruiken. Zo heb je autostoelen die je kunt gebruiken voor baby’s, peuters en kinderen. Is dit de eerste babystoel die je aanschaft, dan moet je ook weten wanneer je kunt overstappen van een babystoel naar een peuterstoel.

Een babystoel is meestal bestemd voor baby’s van 0 tot 12 maanden met een maximaal gewicht van 13 kilo en een lengte van 83 cm. Je weet dat de babystoel te klein wordt voor het kind als het hoofd van het kind hoger komt te liggen dan de rugleuning. Als het kind uit de babystoel gegroeid is, dan moet je een peuterstoel kopen.

Een peuterstoel is in de meeste gevallen voor kinderen met een maximaal gewicht van 18 kilo en een lengte van 105 cm. Is zo een stoel ook te klein geworden, dan kun je overstappen naar een kinderstoel. Zo een stoel kan gebruikt worden voor kinderen met een maximaal gewicht van ongeveer 36 kg en een lengte van 1,35 meter.

 

Veiligheid

Het is vanzelfsprekend dat als je eraan denkt om een autostoel te kopen voor jouw kind, dat jij je afvraagt of het wel veilig genoeg is voor het kind. Haast elke autostoel is voorzien van veiligheidsriemen en hebben enkele gebruiksaanwijzingen of voorwaarden waaraan jij je moet houden.

Als jij het product goed gebruikt, doordat je de gebruiksaanwijzingen juist opvolgt, dan kun je ervan verzekerd zijn dat je het kind veilig vervoert. Let wel, dat je naast de veiligheidsriem van de stoel ook gebruik moet maken van de gordel in de auto. Er zijn enkele autostoelen die veiliger zijn dan andere. Zo heb je kinderstoelen met een 5 punt gordelsysteem, terwijl andere stoelen zoals een zittingverhoger dat niet heeft. Als je een autostoel gaat kopen dan is het belangrijk dat je uitgaat van de lengte en gewicht van jouw kind en niet van wat op de label van de autostoel staat.

Ook al staat er een leeftijd aangegeven op de label, de lengte en gewicht van elk kind kan weer verschillen. Het is zeker handig dat je de auto waarin je de autostoel wilt gebruiken meeneemt naar de winkel. Op zo een manier kun je het uittesten en ervan verzekerd zijn dat het goed zit of past.

Niet eenieder kan een dure autostoel permitteren en sommige mensen gaan zelfs uitkijken naar een autostoel aanbieding. Je hebt ook mensen die het zullen overwegen om een tweedehandse autostoel te kopen. Als jij dat ook van plan bent, moet je ervan verzekerd zijn dat het product niet beschadigd is.

Comfort

Het is natuurlijk ook heel belangrijk dat jouw kind comfortabel zit in zijn of haar stoel. Vooral als het kind een paar keer per dag in de stoel moet zitten of voor een poosje in de stoel gaat zijn. In de meeste gevallen kunnen kinderen in slaap vallen in hun autostoel als de motor aan is en jij aan het rijden bent.

Als het kind moe is en een beetje gaat slapen, dan wil je wel dat het zo comfortabel als mogelijk slaapt. Een kind dat niet goed heeft gelegen of oncomfortabel heeft geslapen kan chagrijnig wakker worden. Jij als ouder zal dan niet eens doorhebben waaraan het zou kunnen liggen. Het is dus een aanbeveling dat je een autostoel koopt waarin het kind zich zo comfortabel mogelijk kan voelen.

Er zijn kinderstoelen te verkrijgen waarbij je extra opzetstukken hebt om het comfort te verhogen. Sommige kinderstoelen zijn bij het hoofdgedeelte voorzien van extra vulling om extra steun te bieden aan de nek en het hoofd. Op zo een manier kan het kind steun vinden voor wanneer hij of zij in slaap valt. Bekijk ook de zitting en ga zelf na hoe zacht het aanvoelt. Zorg er ook voor dat de stoel goed in de auto past en dat het niet schudt tijdens het rijden.

 

5 beste autostoel (Reviews) van 2024

 

Als ouder wil jij je kind natuurlijk op een zo veilig mogelijke manier vervoeren met de auto. Hiervoor heb je uiteraard een autostoel nodig. Vooral als je dagelijks lange ritten moet maken, dan is het zeker aangeraden om ook zo een stoel aan te schaffen. In zo een stoel kan jouw kind veilig en comfortabel op 1 plek zitten, terwijl jij aan het rijden bent. Bekijk de opties hieronder en kies de beste autostoel voor jouw kind.

 

1. Maxi Cosi Priori SPS Autostoel

 

De Maxi Cosi Priori SPS autostoel is geschikt voor kinderen met een gewicht van 9 tot 18 kilogram.

Het gaat meestal om kinderen tussen de leeftijd van 9 maanden tot ongeveer 4 jaar. Let wel dat het gewicht per kind kan verschillen.

Dit is een autostoel dat veiligheid en comfort biedt aan jouw kind. Het heeft een side protection system dat extra veiligheid biedt bij een botsing aan de zijkant van het voertuig.

Dit product heeft maar liefst 4 standen waarbij je kind comfortabel kan zitten of liggen. Verder kun je de gordelhoogte ook instellen, zodat het meegroeit met het kind en zit de autostoel stevig in het voertuig vanwege de gordelspanner. De bleking van de stoel kun je gemakkelijk verwijderen en wassen.

Tot nu toe zijn er geen negatieve beoordelingen voor dit product te lezen. De kopers zijn dus tevreden ermee, want voor hen is het een top product.

Als je op zoek bent naar een autostoel voor kinderen tussen 9 en 18 kg dan zit je met dit model zeker en vast goed. Het is wel niet de stoel met de laagste prijs. Toch vermoeden we dat deze autostoel van Maxi-Cosi zeker tot de populairste producten behoort als we de reviews bekijken.

 

Voordelen

Comfort: dankzij de 4 relaxstanden waaruit je kunt kiezen, kan jouw kind nu ook comfortabel slapen in de wagen. Verder is er een hoge hoofdsteun voorzien die extra steun biedt.

Veiligheid: het side protection system biedt extra bescherming wanneer er op de zijkant wordt ingereden. Verder biedt het gordelspansysteem nog meer stabiliteit en veiligheid. Je kunt de gordel aanpassen naar de lichaamsbouw van jouw kind.

Handig in gebruik: je kunt de autostoel eenvoudig installeren door middel van een 3-puntsautogordel.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: slechts enkele kopers waren niet echt overtuigd van dit product. Volgens hen is de stoel niet zo handig te gebruiken en zit het vrij oncomfortabel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Safety 1st Eversafe Autostoel

 

De Safety 1st Ever Safe autostoel kun je, afhankelijk van het gewicht van het kind, gebruiken voor kinderen tussen de leeftijd van 9 maanden tot ongeveer 12 jaar. Let wel dat het kind tussen 9 kg en 36 kg moet wegen.

Dit product heeft een hoofdsteun die in 6 standen verstelbaar is en schoudergordels die je in 2 standen kunt instellen, wat ook extra comfort biedt.

Dit is dus een autostoel dat met je kind meegroeit. Deze stoel heeft een zachte bekleding die je kunt weghalen om te wassen en ook nog comfortabele armsteunen. Je kunt de autostoel eenvoudig bevestigen met de autogordel door middel van de gordelgeleiders.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en de prijs is ook goed.

Daarnaast is het comfortabel voor het kind en handig in gebruik. Enkele gebruikers vinden het onhandig om te gebruiken.

Deze Safety 1st Ever Safe is de ideale autostoel voor mensen die op zoek zijn naar de laagste prijs. Bovendien groeit deze stoel mee met jouw kind waardoor je hem dus meerdere jaren zult kunnen gebruiken. De stoel is het meest geschikt voor kinderen met een gewicht tussen 9 en 36 kg.

 

Voordelen

Comfort: je kunt de hoofdsteun aanpassen en kiezen uit 6 standen. Ook de schoudergordels kun je verstellen. Verder is de bekleding extra zacht en comfortabel en is de stoel voorzien van armleuningen.

Onderhoud: je kunt de bekleding perfect van de autostoel halen en in de wasmachine stoppen. Op die manier kun je de stoel ook hygiënisch houden.

Gebruiksgemak: je kunt de stoel op een eenvoudige en snelle manier in de auto plaatsen. Dit doe je via de autogordel en de gordelgeleiders.

 

Nadelen

Onhandig in gebruik: enkele kopers vinden het niet zo eenvoudig om de autostoel te monteren. Bovendien is er ook geen slaapstand voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Maxi Cosi Cabriofix Autostoel

 

Met de Maxi Cosi Cabriofix autostoel kun je baby’s met een maximaal gewicht van 13 kg op een veilige manier vervoeren.

Afhankelijk van het gewicht gaat het hier om kinderen van ongeveer 0 tot 1 jaar. Er is een speciale zit- en hoofdverkleiner om de rug, nek en spieren van pasgeboren baby’s extra comfort te bieden.

Daarnaast biedt deze maxi cosi ook veiligheid voor uw kind. Het heeft een side protection system die extra veiligheid biedt bij zijwaartse botsingen. Je kunt deze autostoel bevestigen met de gordels door gebruik te maken van de gordelbeschermers.

Het heeft nog een zonnekap om je baby te beschermen voor de zon en een plekje waar je enkele dingen kunt opbergen.

Dit product behoort niet tot de categorie van goedkope autostoeltjes, maar de kopers zijn er wel tevreden mee. Het is comfortabel en van goede kwaliteit. Het is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.

Als je een baby in de wagen meeneemt, moet je echt beschikken over een speciale autostoel. Een baby heeft namelijk nog niet het evenwicht om rechtop te zitten zonder om te vallen. We hebben een vermoeden dat Maxi Cosi door sommige kopers echt wel als het beste merk beschouwd wordt aangezien het al het tweede product in de lijst is.

 

Voordelen

Leeftijdscategorie: dit product is geschikt voor kinderen tot en met de leeftijd van 1 jaar of 13 kg. Het is dus ideaal voor baby’s dankzij de zit- en hoofdverkleiner die erop aanwezig is. Je kunt deze zodanig verstellen zodat de rug, de nek en het hoofdje van jouw baby volledig worden ondersteund.

Gebruiksgemak: de stoel is snel in de auto te monteren via een kliksysteem. Zodra de spieren van jouw baby iets meer ontwikkeld zijn, kun jij de hoofd- en zitverkleiner achterwege laten. Je kunt de stoel ook op een buggy monteren.

Comfort: de stoel is voorzien van een zonnescherm om jouw baby te beschermen tegen de zon. De zachte bekleding biedt extra comfort en er is ook een opbergvakje. Dit kun je gebruiken om spulletjes van jouw baby in op te bergen.

 

Nadelen

Onhandig in gebruik: volgens één enkele koper is het niet mogelijk om de zitverhoger en hoofdkussen eruit te nemen. Bovendien zit het heel oncomfortabel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Britax Römer Kid II Autostoel

 

De Britax Römer Kid II autostoel is geschikt voor kinderen met een gewicht vanaf 15 kg tot een maximaal gewicht van 36 kg.

Het is licht van gewicht en dus gemakkelijk verplaatsbaar. De zachte en diepe voering helpen om het kind te beschermen bij botsingen aan de zijkant. Naast veiligheid biedt deze stoel ook comfort met enkele dingen die verstelbaar zijn. Zo is de hoofdsteun ergonomisch ontworpen en verstelbaar. Het biedt extra comfort bij het slapen.

De gordelgeleiders en rugleuning zijn ook verstelbaar, zodat de stoel ook meegroeit met het kind. Dit product is gemakkelijk te onderhouden, omdat de hoes afneembaar is om het te kunnen wassen.

De kopers zijn tevreden met dit product. Het is eenvoudig te gebruiken en is comfortabel voor het kind. Daarnaast is het ook gemakkelijk schoon te houden. Enkele kopers geven geen positief advies erover, want zij vinden het product oncomfortabel om erin te kunnen slapen.

Deze stoel van Britax Römer is een product dat meegroeit met de ontwikkeling van jouw kind. Het is ideaal voor kinderen met een gewicht tussen de 15 en 36 kg. Doordat het relatief weinig weegt, kun je de stoel gemakkelijk verplaatsen en meenemen.

 

Voordelen

Comfort: je kunt de hoofdsteun naar eigen keuze verstellen en zo ook comfortabel een dutje doen onderweg. Verder kun je ook de rugleuning en gordelgeleiders aanpassen.

Veiligheid: de stoel beschikt over een zachte en vooral diepe voering. Hierdoor biedt het ook bescherming wanneer een auto tegen de zijkant botst.

Onderhoud: je kunt de hoes van de autostoel er gemakkelijk afhalen. Deze mag je bovendien ook zonder problemen in de wasmachine stoppen.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: enkele kopers vinden dat de stoel niet comfortabel genoeg is om in te slapen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. X-adventure Go Baby Autostoel

 

De X-adventure Go Baby autostoel is geschikt voor kinderen in de groep 0 en 1, dus met andere woorden voor kinderen tussen 0 en 4 jaar. Let wel dat het kind een maximaal gewicht van 18 kg moet hebben. Deze stoel biedt 5 comfortabele zit- en slaapstanden met een zachte stoel en comfortabele zijsteunen voor het hoofd.

Voor nog meer comfort zit er een extra zacht hoofdkussen bij. Dit product is gemakkelijk te onderhouden doordat de bekleding en de kussentjes afneembaar zijn en gewassen kunnen worden. De autostoel wordt met de gordel van de auto bevestigd.

Als je de reviews van de kopers leest, dan merk je dat de kopers tevreden zijn met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. Daarnaast is het comfortabel voor het kind. Gezien de prijs lijkt het wel een autostoel aanbieding.

Dankzij de verschillende zit- en slaapstanden zit jouw kind op elk moment van de rit extra goed. De stoel is het meest geschikt voor kinderen tussen 0 en 4 jaar op voorwaarde dat ze niet meer wegen dan 18 kg. Daarnaast behoort dit product zeker tot één van de goedkope stoelen.

 

Voordelen

Comfort: de stoel voelt vrij zacht en daardoor comfortabel aan. Verder zijn er ook zijsteunen voorzien om de rit in de auto extra aangenaam te maken. Het extra hoofdkussen is natuurlijk een groot pluspunt.

Gebruiksvriendelijk: je kunt de bekleding gemakkelijk van de stoel en de kussens nemen. Bovendien mag je alles in de wasmachine stoppen.

 

Nadelen

Handleiding: een enkele koper vindt de handleiding niet zo duidelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES