Beste baby thermometer

Laatste update: 19.05.24

 

Baby thermometers test van 2024

 

Met behulp van een baby thermometer kun jij op elk moment van de dag de temperatuur van jouw baby in de gaten houden. Zo weet je zonder twijfel wanneer er verhoging is en kun je daar sneller op inspelen. Je kunt daarom altijd eens onze koopgids raadplegen zodat je weet op welke factoren je extra kunt gaan letten. Het is natuurlijk ook een optie om meteen door te klikken naar onze top 3 van beste baby thermometers. Uit grondig onderzoek is namelijk gebleken dat je met de Braun IRT 6020 Mnla een zeer degelijk en duurzaam product in huis haalt dat over een eenvoudige bediening beschikt. Met de Topcom Comfortindicator 101 haal je zeker en vast een waardig alternatief in huis. Dit apparaat biedt je de mogelijkheid om naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid in de babykamer te meten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Baby thermometer reviews – top 5

 

 

Het is goed om een baby thermometer in huis te hebben, want baby’s kunnen niet voor zichzelf spreken. Hiermee kun je dan op elk gewenst moment de temperatuur van uw baby meten en een hoge temperatuur in de gaten houden. Nu zult u zich zeker afvragen welke de beste baby thermometer is. Hier volgt er een beschrijving van vijf verschillende baby thermometers en kunt u zelf kiezen welke u top vindt.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Braun IRT 6020 Mnla

 

De Braun IRT 6020 Mnla is een klein en compact apparaat die volgens de gebruikers een eenvoudige bediening heeft. Het is dus een thermometer dat gemakkelijk te gebruiken is en overal meegebracht kan worden.

Je kunt het dus bijvoorbeeld gewoon in de babytas meenemen. Dit apparaat heeft ook een snelle meting en een duidelijk digitaal scherm. Verder kun je ook de laatste meting terugvinden in het geheugen.

Een ander voordeel is dat het gebruik van dit apparaat ook hygiënisch en comfortabel is doordat de lensjes te vervangen zijn en het een voorverwarmde tip heeft.

Het valt zeker niet in de categorie van goedkope baby thermometers, maar gezien de reviews is haast iedereen tevreden met de kwaliteit van dit product.

Wat wel tegenvalt is dat dit product geen verpakking of hoes heeft waarin je het na gebruik kunt opbergen.

Met de thermometer van Braun kies je niet meteen voor de laagste prijs maar misschien komt dit wel door de goede kwaliteit. Dit kunnen we te weten komen door de voordelen en de nadelen van dit product eens grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Hygiënisch: dit product hoef je niet te reinigen of desinfecteren aangezien het over lensfilters beschikt die je er kunt afhalen en vervangen door nieuwe. Hierdoor kun je kruisbesmetting voorkomen.

Goede kwaliteit: ondanks de dure aankoopprijs is het toestel echt wel een aanwinst dankzij de goede kwaliteit. Bovendien is het ook heel duurzaam waardoor je het product jaren zult kunnen gebruiken.

 

Nadelen:

Verpakking: deze baby thermometer is niet voorzien van een verpakkingsdoosje of een hoesje waarin je het product na gebruik gemakkelijk kunt gaan opbergen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Topcom Comfortindicator 101

 

Met de Topcom Thermometer/Hygrometer Baby Comfortindicator 101 kun je niet alleen de temperatuur meten in de babykamer, maar je kunt ook de luchtvochtigheid meten dat daar aanwezig is.

Dit apparaat geeft ,door middel van een gezichtje dat op het scherm te zien is, aan wat de comfort sfeer is in de omgeving. Is het te vochtig en koud of nu juist onaangenaam of ideaal, dan geeft deze thermometer dat aan.

Volgens de reviews van de gebruikers van dit apparaat heeft het wel een goede kwaliteit en is het eenvoudig te gebruiken. Het heeft ook nog een duidelijk leesbaar digitaal scherm dat snel en accuraat werkt volgens ervaring van de meeste kopers.

Een nadeel dat vele gebruikers ervaren is dat het geen licht heeft, waardoor het apparaat moeilijk af te lezen is in de avond. Door zijn kleine vorm neemt dit apparaat weinig ruimte in beslag.

Veel toestellen zijn afkomstig van Topcom waardoor het behoort tot één van de populairste merken en misschien voor sommige wel het beste merk. Maar wat zijn nu eigenlijk de zwakke punten en de sterke punten van dit toestel.

 

Voordelen:

Thermometer en hygrometer: dit toestel is niet alleen geschikt om de temperatuur te meten in de babykamer maar zal je ook extra uitleg geven over de aanwezige luchtvochtigheid in de kamer. Op die manier weet je of de temperatuur en vochtigheid ideaal zijn of juist niet.

Pictogrammen: de pictogrammen geven weer of de temperatuur en het vochtgehalte in de kamer ideaal zijn of niet. Met slechts één enkele blik te werpen op het toestel weet je al hoe de situatie is.

Goede prijs- kwaliteitverhouding: het toestel beschikt over een goed evenwicht tussen enerzijds de prijs en anderzijds de hoge kwaliteit van de thermometer.

 

Nadelen:

Ontbrekende lichtfunctie: het apparaat is niet zo gemakkelijk af te lezen zodra het donkerder wordt. Dit komt doordat het toestel niet voorzien is van een lichtfunctie.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Luvion Exact

 

De Luvion Exact – Non-contact Infrarood baby Thermometer kan de temperatuur van je kind meten door middel van een snelle infrarode meting op het voorhoofd. In tegenstelling tot de rectale thermometers, hoef je absoluut geen contact te maken met het kind en kun je de temperatuur meten terwijl je baby slaapt. Dat is zeker voordelig als je kind niet van een rectale meting houdt en het is ook nog hygiënisch.

Een ander handig voordeel is dat het apparaat ook een kleur aangeeft wanneer het de gemeten temperatuur toont. Bij een groene kleur is er sprake van een gezonde temperatuur en bij een rode kleur is er sprake van koorts. In het laatste geval gaat er ook een alarmpje af. Je kunt door middel van de dual mode ook nog de temperatuur van babymelk en babyvoeding meten of bijvoorbeeld de temperatuur van badwater.

Een nadeel is dat het geen opberghoes heeft en je het gezien de prijs geen baby thermometer aanbieding kunt noemen. Volgens sommige gebruikers is dit apparaat ook niet accuraat en wordt advies gegeven om het met nog een andere thermometer te vergelijken.

De Luvion Exact baby thermometer is een compact apparaat. Toch blijkt uit de vele reviews dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dit komt omdat er bijna evenveel voor- als nadelen zijn. Laten we deze even kort bekijken.

 

Voordelen:

Infrarood: dankzij de infraroodsensor kun jij de temperatuur van jouw baby meten op het voorhoofd. Dit is niet alleen veel hygiënischer dan de rectale variant maar is bovendien zo eenvoudig dat je het perfect kunt doen wanneer jouw baby slaapt.

Display met kleur: je kunt al vrij snel zien of je kind last heeft van koorts of niet. Als er een groene kleur op het scherm verschijnt dan is alles goed. Bij een rode kleur dan kun je ervan uitgaan dat jouw kind koorts heeft.

 

Nadelen:

Verpakking: bij dit product is er geen opbergdoosje aanwezig waarin je de thermometer na gebruik veilig kunt gaan opbergen.

Prijzig: het product is over het algemeen tamelijk duur terwijl de kwaliteit niet altijd even top is. Zo moet je deze thermometer vaak met nog een ander model gaan vergelijken omdat het niet waarheidsgetrouw is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Topcom TH-4651

 

De Topcom TH-4651 flexibele digitale babythermometer is in vergelijking met andere soortgelijke apparaten wel één van de goedkopere baby thermometers en als je de reviews leest zijn de gebruikers tevreden met de kwaliteit van dit product.

Dit apparaat heeft een leuk ontwerp en is geschikt voor rectale, orale en axillaire metingen. Dat is erg handig want je kunt het apparaat gebruiken zoals jouw kind dat comfortabel vindt. Het is volgens de kopers eenvoudig te gebruiken, want het geeft de gemeten temperatuur snel aan op het digitale scherm.

Doordat het een flexibel stokje heeft, is het ook prima te gebruiken voor een pasgeboren baby. Wat ook handig is, is dat het een geluidssignaal geeft bij waarneming van een hoge temperatuur. Dit apparaat heeft wel maar geheugen genoeg voor 1 persoon en onthoudt de temperatuur van de laatste meting.

Deze thermometer behoort tot één van de populairste producten en dit kan komen omwille van het merk Topcom dat vaak beschouwd wordt als het beste merk. Dit komt omdat de voordelen vaak sterker doorwegen dan de nadelen.

 

Voordelen:

Goede prijs- kwaliteitverhouding: ondanks dat dit product over de laagste prijs beschikt doet het helemaal niets af aan de kwaliteit ervan. Die is namelijk heel hoog.

Accuraat en snel: in slechts 10 seconden weet je of jouw baby koorts heeft of niet. Bovendien is het toestel niet alleen heel snel en gemakkelijk te gebruiken maar ook nog eens heel nauwkeurig.

 

Nadelen:

Geen enkele gebruiker is ontevreden over dit product en dit kun je ook duidelijk opmaken uit de positieve review die bij dit toestel geplaatst is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. NUK 2in1

 

Met de NUK 2in1 baby Thermometer heb je vele voordelen. Je kunt met dit apparaat de temperatuur van je baby meten door het apparaat te plaatsen bij het oor of met de infrarode sensor bij de tempel van het kind.

Dit apparaat is geschikt voor baby’s vanaf 0 maanden, want het past precies in kleine oren. Handig van dit apparaat is dat het een led lampje heeft, dat rood licht geeft wanneer het blijkt dat je kind koorts heeft.

Je kunt met dit apparaat ook de temperatuur van de babykamer meten. Daarnaast kun je ook de temperatuur van je babymelk of babyvoeding meten.

De prijs van dit apparaat lijkt misschien wel aan de hoge kant, maar dit product heeft wel de meeste mogelijkheden in vergelijking met de vier andere baby thermometers. Een nadeel van dit product is wel, dat je het na elke keer dat je het hebt gebruikt moet reinigen en laten drogen.

In vergelijking met het vorige product is dit toestel iets duurder. En dit kan de reden zijn dat er nog geen beoordelingen geplaatst zijn. Toch wil dit niet zeggen dat het om een slecht product gaat. Daarom zetten wij de voordelen even op een rijtje gevolgd door de nadelen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het toestel is heel eenvoudig te gebruiken. Door het apparaat bij het oor van je kind te plaatsen of door middel van een infraroodsensor bij het voorhoofd kun je de temperatuur van jouw kind te weten komen.

Led lamp: zodra jouw kind koorts heeft zul je dit dankzij de led lamp onmiddellijk te weten komen. De lamp begint te branden zodra er koorts gedetecteerd wordt.

Functies: naast de temperatuur van jouw baby kun je met dit toestel ook de temperatuur in de babykamer gaan meten. Net zoals ook de temperatuur van de babyvoeding.

 

Nadelen:

Prijs: in vergelijking met sommige andere producten kan de prijs voor sommige gebruikers wat aan de hoge kant liggen. Toch heeft het heel wat voordelen in vergelijking met sommige andere apparaten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Baby thermometers koopgids

 

Kinderen zijn het meest kwetsbaar wanneer ze net geboren zijn. Om je baby te verzorgen en in de gaten te houden schaf je beste een baby thermometer aan. Maar waar moet je nu op letten bij de aankoop van zo’n product? Het type thermometer is belangrijk, zo kun je thermometer kopen die orale, rectale en axillaire metingen kunnen maken of je kunt opteren voor een infrarood thermometer. Verder zijn de prijs, de precisie van de metingen en consistentie ervan ook belangrijk. Is de thermometer makkelijk om te gebruiken en om schoon te maken? Wanneer je positief kunt antwoorden op alle kenmerken heb je de perfecte thermometer gevonden.

Type thermometer

 

Dit zou wel eens de belangrijkste factor kunnen zijn bij de aankoop van een baby thermometer. Er zijn verschillende types thermometers die preciezer of minder accuraat zijn, comfortabeler of lastiger voor je baby, enzovoort. We vergelijken even de belangrijkste soorten.

Een rectale thermometer gebruik je door de thermometer voorzichtig in de anus van je baby te steken. Dit zijn de meest accurate thermometers omdat de rectale temperatuur het dichtst ligt bij de de algemene lichaamstemperatuur. Voor je baby is het echter niet zo comfortabel.

De oksel thermometer zal bij iedereen bekend in de oren klinken. Dit apparaat moet je even onder je oksel plaatsen om je temperatuur te meten. Ze zijn echter niet heel accuraat en zijn ook lastig om te gebruiken bij baby’s. Een zieke baby zal de armen niet stilhouden om de temperatuur te kunnen meten.

De oorthermometer plaats je in de gehoorgang van een baby. Deze toestellen maken precieze en snelle metingen maar kunnen wel beïnvloedt worden door verschillende factoren. Je kunt het niet gebruiken als de gehoorgang te nauw is en de metingen kunnen inaccuraat zijn door teveel oorsmeer of een slechte positionering van de thermometer.

Een orale thermometer is ook algemeen bekend bij de meeste mensen. Plaats dit apparaat enkele seconden in je mond en je krijgt een meting. De metingen zijn accuraat maar deze producten zijn niet echt geschikt voor baby’s omdat ze hun mond nog niet genoeg stilhouden om een meting te maken. Ook loop je het gevaar dat je baby de thermometer inslikt.

Er bestaan nog meer soorten thermometers maar dit zijn toch de belangrijkste. Het enige type die we zeker nog moeten vernoemen is de infrarood thermometer. Deze apparaten maken accurate metingen en je hoeft je kind niet eens aan te raken dus ze zijn heel makkelijk in gebruik. Het enige minpunt is dat het de duurste thermometers zijn.

 

 

Goedkope of dure thermometers

 

Afhankelijk van de prijs die je wilt besteden aan een baby thermometer kun je opteren voor een bepaald type thermometer. Als geld geen probleem is en je wilt de beste soort thermometer kopen dan is een infrarood thermometer de beste optie voor jou. Ze zijn duur maar ook heel accuraat en eenvoudig in gebruik.

Een voorhoofd thermometer ligt ook in een hogere prijsklasse maar deze toestellen worden veel in ziekenhuizen gebruikt vanwege hun precieze metingen. Deze thermometer hoef je gewoon zachtjes over het voorhoofd van je baby te vegen om een meting te krijgen.

Als je liever kiest voor een goedkope thermometer dan koop je best een rectale, orale of oksel thermometer. Deze drie types behoren tot de goedkoopste aanbiedingen van alle soorten thermometers. Houd er wel rekening mee dat een oksel thermometer niet zo precies is als een rectale of orale thermometer.

Precisie en consistentie van de metingen

 

Afhankelijk van het type thermometer die je koopt zullen de metingen preciezer of minder precies zijn. Ook de consistentie is belangrijk, je wilt natuurlijk geen 3 verschillende temperaturen aflezen bij drie metingen na elkaar. Precisie en consistentie zijn dus een belangrijke aanbeveling bij de aankoop van een goede thermometer.

De meeste soorten thermometers zijn accuraat. Vooral de infrarood, rectale en orale thermometers zijn aan te bevelen. Voor een baby is de orale thermometer echter niet ideaal. De voorhoofd thermometer is ook accuraat maar als je baby zweet dan zal de temperatuur niet correct zijn. Hetzelfde gebeurt met de oorthermometer, veel oorsmeer kan de precisie beïnvloeden en een slechte plaatsing in het oor kan ook zorgen voor incorrecte metingen.

Consistentie is iets ingewikkelder. Hier maak je de beste keuze met een infrarood thermometer want dankzij de infrarood technologie kan de meting niet beïnvloedt worden door externe factoren. Dit kan bijvoorbeeld wel gebeuren met een oksel thermometer. Als je dit apparaat niet goed onder je arm plaatst of je arm niet goed genoeg stilhoudt, dan kan de temperatuur verschillen door invloed van de omgevingstemperatuur.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES