5 Beste Oorthermometers Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

 Oorthermometers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zowel bij kinderen als volwassenen kun je, door middel van een oorthermometer heel snel duidelijkheid krijgen over de lichaamstemperatuur. Toch zul je met een aantal zaken rekening hoeven te houden bij de aankoop van een degelijk exemplaar. Bekijk daarvoor alvast even onze desbetreffende koopgids of klik rechtstreeks door naar de top 3. Op die manier zul je te weten komen dat de  Braun ThermoScan 7 Lichaamsthermometer gekenmerkt wordt door een stel krachtige en duurzame 1,5V AA LR6 batterijen. Daarnaast blijkt ook de Beurer FT65 oorthermometer alvast een schot in de roos te zijn en bovendien geschikt om de metingen van maar liefst 10 verschillende personen te onthouden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Oorthermometers (Reviews) van 2024

 

De oorthermometer kun je zeker heel goed gebruiken om de temperatuur van het lichaam te meten. Natuurlijk is het vooral geschikt voor oudere kinderen en volwassenen, maar je kunt het zeker ook voor baby’s gebruiken vanaf een bepaalde leeftijd. Zie hieronder welke jou schikt en kies voor de beste oorthermometer.

 

1. Braun ThermoScan 7 Lichaamsthermometer Wit

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope oorthermometers, maar toch heeft deze lichaamsthermometer van Braun heel wat positieve reacties mogen ontvangen. Deze unieke digitale oorthermometer wordt geleverd inclusief een stevige opbergdoos, 21 lensfilters en een stel krachtige 1,5V AA LR6 batterijen.

Het is een compacte en lichtgewicht lichaamsthermometer die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Door middel van infrarood is het mogelijk om de koorts te meten via het oor. Binnen enkele luttele seconden krijg je vervolgens het resultaat. Bovendien is het apparaat in staat om tot maar liefst 9 personen te gaan onthouden, en dat is natuurlijk al heel wat. De oorthermometer is voor het grootste gedeelte uit kunststof vervaardigd en zal een duidelijk signaal afgeven op het einde van de meting.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk geloven in de unieke kwaliteit en de optimale gebruiksvriendelijkheid. Indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan heeft dit volgens één gebruiker vooral te maken met de hoge prijs.

Deze unieke digitale oorthermometer levert niet alleen kwaliteit maar ook gebruiksvriendelijkheid op. Het product wordt jou aanbevolen door Braun, een merk dat bekend staat omwille van z’n kwaliteit en duurzaamheid. Bekijk hieronder de voor- en nadelen alvast even.

 

Voordelen:

Verpakking: je zult merken dat de verpakking niet alleen een oorthermometer telt maar eveneens 2 1,5V AA LR6 batterijen en maar liefst 21 lensfilters. Dit alles wordt jou geleverd in een stevige opbergdoos.

Comfort: de oorthermometer is vrij compact en licht van gewicht. Dit maakt het comfortabel om mee te werken en ideaal om mee te nemen op reis.

Geluidssignaal: op het moment dat koorts wordt waargenomen dan zul je dit horen aan de hand van een geluidssignaal. Bovendien wordt de meting uitgevoerd op basis van infrarood.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je toch heel wat budget hoeven te voorzien aangezien deze oorthermometer niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Beurer FT65 Lichaamsthermometer Digitaal

 

Hij is misschien iets duurder in vergelijking met sommige andere oorthermometers, maar het betreft dan ook een multifunctioneel product. Deze unieke lichaamsthermometer van het bekende merk Beurer kan beschouwd worden als een 6-in-1 thermometer. Zo is het niet alleen mogelijk om de metingen via het oor te bekomen maar kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een voorhoofd meting en is hij zelfs in staat om de temperatuur van objecten en vloeistoffen te meten.

Deze digitale lichaamsthermometer biedt de mogelijkheid om de metingen van maar liefst 10 verschillende personen te onthouden en zal daarnaast ook een notificatie van de datum en de tijd weergeven. Hij wordt gekenmerkt door een compact en lichtgewicht design wat hem handzaam en makkelijk in gebruik maakt. Op het moment dat er koorts gedetecteerd wordt, zul je dit te weten komen aan de hand van een geluidssignaal.

Bij aankoop krijg je er meteen 2 duurzame 1,5 V AAA batterijen bij die het toestel meteen gebruiksklaar maken. Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de kwaliteit en het product aanbevelen. Slechts één koper heeft twijfels bij de nauwkeurigheid van de lichaamsthermometer.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult zien dat de oorthermometer eenvoudig te bedienen is en eventueel ook een meting via het voorhoofd toelaat. Daarnaast kun je er zelfs de temperatuur van objecten, voorwerpen en vloeistoffen mee gaan meten.

Geheugen: de digitale oorthermometer wordt gekenmerkt door een aanzienlijk geheugen waarbij hij de metingen van 10 verschillende personen kan onthouden.

Comfort: de combinatie van het compacte formaat enerzijds en het lichte gewicht anderzijds, zorgen voor een comfortabel en makkelijk te gebruiken toestel.

Voeding: het apparaat werkt met behulp van 1,5 Volt AAA batterijen die je er zomaar bij krijgt.

 

Nadelen:

Niet nauwkeurig: jammer genoeg blijkt één gebruiker toch wel van mening dat de resultaten onbetrouwbaar en onnauwkeurig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Omron MC-521-E Lichaamsthermometer Digitaal

 

De Omron oorthermometer is niet alleen geschikt om de lichaamstemperatuur nauwkeurig in beeld te brengen maar kan verder ook gebruikt worden om de oppervlakte- én omgevingstemperatuur te meten. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld de temperatuur van de zuigfles of babykamer even wilt nagaan. Bovendien krijg je bij aankoop van deze digitale oorthermometer meteen 20 lenshoesjes meegeleverd.

Deze unieke infrarood oorthermometer blijkt uitgerust met een verlicht en duidelijk leesbaar display waarop de meetresultaten vrij snel in Celsius of Fahrenheit verschijnen. Het apparaatje wordt hierbij aangevuld met een automatische uitschakelingsfunctie en de mogelijkheid om de laatste 25 metingen in het geheugen op te slaan.

Ben je dus op zoek naar een oorthermometer die betrouwbaar en makkelijk te bedienen is? Dan is de Omron thermometer alvast een schot in de roos. Bovendien zijn ook de meeste klanten daarvan overtuigd alhoewel een kleine minderheid toch wel wat vragen blijkt te hebben over het hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de infrarood oorthermometer wordt jou aangeboden inclusief 20 unieke beschermhoesjes, een aansluitring, een krachtige batterij en een informatieve gebruiksaanwijzing.

Werkwijze: de oorthermometer is in staat om de lichaamstemperatuur te meten via het oor. Verder kan hij ook aangewend worden om de temperatuur van een oppervlakte en/ of omgeving te meten.

Geheugen: de oorthermometer wordt gekenmerkt door een krachtig geheugen en blijkt in staat om de resultaten van de laatste 25 metingen op te slaan.

Handig in gebruik: in amper enkele seconden kun je het resultaat van de meting op het verlichte display zien verschijnen. Bovendien kun je de meeteenheid in Celsius of Fahrenheit instellen.

 

Nadelen:

Hoge prijs: sommige klanten vinden dat deze Omron oorthermometer toch wel behoorlijk prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Braun IRT 3030 Lichaamsthermometer

 

De oorthermometer van Braun is te verkrijgen in analoog of digitaal. Deze thermometer kun je gebruiken voor alle leeftijdscategorieën zelfs voor pasgeboren baby’s. Dit product heeft een licht gewicht van 172 gram en het is heel veilig.

De Braun ThermoScan is gemakkelijk te reinigen en het is klinisch getest. Als voeding gebruikt het knoopcel batterijen. Met een indicator kun je weten wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn. En bij een temperatuur van 37,5 graden Celsius gaat er een signaal aan.

De meeste Braun ThermoScan gebruikers geven positieve reviews voor dit product om het feit dat het een goede prijs heeft en van goede kwaliteit is. Het is duurzaam en het kan gemakkelijk door iedereen gebruikt worden.

Jammer genoeg is het voor de overige gebruikers prijzig en van matige kwaliteit. Ook is het niet erg handig om te gebruiken.

Braun is niet alleen voor de meesten het beste merk maar beschikt ook nog over het populairste product namelijk de ThermoScan 3 oorthermometer. Deze lichte thermometer is geschikt voor volwassenen en baby’s.

 

Voordelen:

Makkelijk in gebruik: binnen enkele seconden kun je al de meetresultaten aflezen van het display. Met dit toestel is het eenvoudig om de temperatuur te nemen van kleine kinderen.

Lensfilters: er worden standaard 21 lensfilters met het product meegeleverd dus je bent wel even zoet voordat je nieuwe filters moet kopen.

Geluidssignaal: via pieptonen geeft het apparaat aan of je koorts hebt of niet. Je kunt tussen 1 en 4 pieptonen horen afhankelijk van de ernst van de situatie.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel je een goede kwaliteit krijgt, is de prijs voor vele kopers te hoog. Personen die op zoek zijn naar goedkope thermometers zullen dit model links laten liggen. Wanneer de lensfilters op zijn moet je deze apart bijkopen en dit zorgt voor een belangrijke meerkost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cresta TH838 Oor Thermometer Infrarood Digitaal

 

We kunnen het rijtje afsluiten met de lichaamsthermometer van het bekende en populaire merk Cresta. Doordat het apparaatje gebruik maakt van een bijzonder gesofisticeerde infraroodsensor, is hij in staat om de lichaamstemperatuur door middel van het oor te gaan meten. Op die manier kan een behoorlijk comfortabele én nauwkeurige meting worden bekomen.

Deze unieke oorthermometer wordt gekenmerkt door een vrij helder en duidelijk leesbaar LCD scherm waarop je meteen het resultaat van de meting ziet verschijnen. Bovendien wordt ook een geluidssignaal gegeven op het moment dat er koorts wordt gedetecteerd. Ondanks het feit dat hij reeds in 2011 op de markt kwam, kun je hem gebruiken in combinatie met een bijbehorende applicatie.

Klanten reageren hoofdzakelijk positief op deze infrarood lichaamsthermometer en vinden het ook een meerwaarde dat de batterij wordt meegeleverd. Houd er echter wel rekening mee dat de metingen van slechts 1 persoon kunnen worden opgeslaan.

 

Voordelen:

Infrarood: doordat deze oorthermometer op basis van infraroodsensoren werkt, mag je zeker zijn van een betrouwbaar en nauwkeurig meetresultaat.

Display: hij is voorzien van een duidelijk leesbaar LCD display waarop alle nodige informatie vrijwel meteen verschijnt,

Geluidssignaal: in het geval er koorts wordt waargenomen dan zul je dit snel te weten komen aan de hand van een geluidssignaal.

 

Nadelen:

Geheugen: ook hier kan er slechts 1 meetresultaat per keer in het geheugen worden bijgehouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Oorthermometers koopgids

 

Een oorthermometer is geschikt voor volwassenen en kinderen en kun je gebruiken om de lichaamstemperatuur te meten. Bij het kopen van een oorthermometer aanbieding is het belangrijk om rekening te houden met enkele eigenschappen van het product zoals de werking, de nauwkeurigheid, de voor- en nadelen en de prijs. Gebruik de informatie in dit artikel om de beste oorthermometer te kopen.

Werking van een oorthermometer

Een oorthermometer gebruikt een infrarood systeem om de temperatuur te meten via het trommelvlies zonder ermee in contact te komen. Op die manier kun je op nauwkeurige wijze je lichaamstemperatuur meten.

De meeste oorthermometers voeren verschillende metingen na elkaar uit om de nauwkeurigheid van de metingen te verhogen. Dus het resultaat die je kunt aflezen van het scherm is eigenlijk het gemiddelde van meerdere metingen.

Het voordeel van een oorthermometer is de snelle werking. Deze thermometer moet je niet even laten zitten zodat het op temperatuur komt zoals een gewone digitale thermometer. Het belangrijk dat je de sensor goed op het trommelvlies richt, je kunt de meting dus beter laten uitvoeren door een andere persoon.

De wand van de gehoorgang heeft een lagere temperatuur dan het trommelvlies. Dus als de sensor niet goed gericht is dan zul je een lager resultaat op het display zien. Zorg er ook voor dat je oren proper zijn want te veel oorsmeer kan de metingen beïnvloeden.

 

Nauwkeurigheid van de metingen

De meeste fabrikanten gebruiken de nauwkeurigheid van een oorthermometer als pluspunt voor de verkoop, maar in de praktijk zijn er verschillende factoren die deze nauwkeurigheid beïnvloeden.

Zoals we hierboven gemeld hebben kunnen de resultaten grote verschillen tonen als de sensor niet correct gericht is op het trommelvlies of als er te veel oorsmeer in je oren zit.

Het is belangrijk dat de metingen zo nauwkeurig mogelijk zijn zodat je correct kunt vaststellen of je koorts hebt of niet. Je kunt dit controleren door verschillende metingen na elkaar te maken en de resultaten met elkaar te vergelijken. Als alle metingen verschillende zijn dan heb je geen nauwkeurige oorthermometer. In dit geval is het een aanbeveling om rekening te houden met de hoogste waarde.

Om deze reden zijn er bepaalde modellen die tijdens 1 meting al verschillende metingen maken en het gemiddelde daarvan nemen. Denk er ook aan om altijd in hetzelfde oor je temperatuur te meten want tussen je beide oren kan de temperatuur grote verschillen tonen.

Het voordeel van een oorthermometer is het gebruiksgemak. Als je twijfels hebt over de metingen kun je altijd een bijkomende rectale meting uitvoeren als extra controle.

 

Voor- en nadelen van een oorthermometer

Het belangrijkste voordeel van oorthermometers is dat ze vlug werken. Je kunt dus heel snel een meting uitvoeren. Een ander voordeel, vooral voor kinderen, is dat het minder vervelend is dan een rectale meting. Er komt bijna geen lichamelijk contact bij aan te pas dus het is heel makkelijk in gebruik.

Met een volle batterij kun je bijna 2 jaar lang de oorthermometer gebruiken. De meeste modellen beschikken zelfs over een functie die een waarschuwing geeft wanneer de batterij bijna leeg is.

Het grootste nadeel is de lagere nauwkeurigheid van dit type thermometers. Zo is het mogelijk dat je koorts hebt maar dat dit aangetoond wordt door de thermometer omdat de resultaten teveel kunnen afwijken. Het is ook niet makkelijk om deze thermometer te gebruiken bij baby’s.

De lens van een oorthermometer is gevoelig voor vervuiling en vocht. Het is belangrijk dat je deze lens met voorzichtigheid behandelt. Deze thermometers zijn ook niet goed bestand tegen schokken.

Prijs van een oorthermometer

Beslis niet te vlug om meteen enkel maar goedkope oorthermometers te kopen want deze zijn meestal minder nauwkeurig. Het is dus aangeraden om een duurder model te kopen zodat de metingen minder grote verschillen tonen.

Sowieso is het beter om extra informatie op te zoeken over bepaalde modellen zodat je zeker een goede aankoop kunt maken. Je kunt online de reviews van andere kopers lezen om de voor- en nadelen per product met elkaar te vergelijken.

Het is ook goed om een budget op te stellen, je kunt dan binnen je budget zoeken naar de beste producten. Als je echter een beter model vindt dat iets duurder is dan kun je eventueel je budget verhogen. Online is het mogelijk om interessante aanbiedingen te vinden voor een goedkopere prijs. Een extra voordeel is dat de thermometer een dag of enkele dagen later meteen aan huis geleverd wordt. Houd ook nog rekening met de verzendkosten zodat je niet voor een verrassing komt te staan wanneer je moet betalen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES