5 Beste Infrarood Thermometers Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Infrarood thermometers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke infrarood thermometer kun je op een makkelijke en snelle manier de temperatuur van een bepaald object, voorwerp of zelfs persoon te weten komen. Bovendien hoef je vaak niet rechtstreeks in contact te staan met het voorwerp of de persoon. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de SINJI Infrarood Thermometer; een compact en lichtgewicht apparaatje waarmee je tot wel 32 metingen in het geheugen kunt opslaan. Daarnaast blijkt ook de DiaTemp infrarood thermometer alvast een schot in de roos te zijn. Bovendien verschijnt het resultaat van de meting in slechts enkele seconden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Infrarood Thermometers (Reviews) van 2024

 

Als je de temperatuur van jouw lichaam of het lichaam van iemand anders wilt meten, dan kun je dat doen met een infrarood thermometer. Met dit apparaat hoeft er geen contact gemaakt te worden met de persoon of het object die je gaat meten. Het is heel handig om te gebruiken dus koop ook de beste infrarood thermometer voor jezelf.

 

1. SINJI Infrarood Thermometer – CE gecertificeerd – Meet lichaamstemperatuur

 

Ben je op zoek naar een functionele thermometer waarmee je contactloos de lichaamstemperatuur van zowel kinderen als volwassenen kunt meten? Dan loont het de moeite om deze digitale infrarood thermometer van het bekende merk Sinji eens even onder de loep te nemen. De online klantreacties en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, tonen alvast aan dat dit model met rede tot de 3 best beoordeelde infrarood thermometers behoort. Kortom, de moeite waard om de Sinji infrarood thermometer eens even van dichterbij te bekijken.

Zo wordt de thermometer gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 16 x 10 x 4 cm en een gewicht van amper 100 gram waardoor hij makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Bovendien werkt hij – met behulp van een stel degelijke AA batterijen – geheel draadloos waardoor je een optimale bewegingsvrijheid geniet. Let wel, de batterijen worden op het moment van de aankoop jammer genoeg niet meegeleverd.

Eenmaal het apparaat voorzien is van de nodige voeding en vervolgens correct werd ingeschakeld, dien je hem op een afstand van 1 à 5 cm van het voorhoofd te houden waarna het resultaat van de meting na amper 1 seconde op het scherm verschijnt. Bovendien zal het heldere en duidelijk leesbare LCD display tevens ook oplichten naargelang het resultaat van de meting.

 

Voordelen:

Meetafstand: door het apparaat op zo’n 1 à 5 cm van het voorhoofd te houden, kan de lichaamstemperatuur in amper 1 seconde correct worden gemeten. Dit gaat gepaard met een nauwkeurigheid van maar liefst 0,1ºC.

Formaat: zijn compacte uitvoering van 16 x 10 x 4 cm in combinatie met het lichte gewicht van amper 100 gram, maken dat het apparaatje makkelijk overal mee naartoe kan genomen worden.

Kleurindicatie: naast de geluidsindicatie en het weergegeven getal op het LCD display, wordt de koortsmeting ook versterkt aan de hand van kleuren gaande van groen tot oranje en rood.

Gebruiksvriendelijk: dit handige apparaatje garandeert maar liefst 32 geheugenplaatsen en weet zichzelf na ongeveer 30 seconden automatisch uit te schakelen. Verder kun je schakelen tussen Celsius en Fahrenheit.

 

Nadelen:

Geen batterijen: houd er rekening mee dat de 2 noodzakelijke AA batterijen op het moment van aankoop niet worden meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. DiaTemp Lichaamsthermometer

 

De DiaTemp infrarood thermometer is een geweldig product. Het heeft een 5 in 1 functie waarbij je het kunt gebruiken als oorthermometer, huidthermometer, voorhoofdthermometer, object thermometer en voor het meten van de omgevingstemperatuur. Bij het detecteren van koorts geeft het een geluidssignaal.

Dit apparaat geeft binnen een seconde de temperatuur aan op het display. Het slaat het resultaat van de laatste 18 metingen op. Deze thermometer wordt zelfs aangeraden voor wetenschappers en voetspecialisten. Het heeft een ruim meetbereik van 0 tot 50 graden.

In vergelijking met de andere 4 producten kun je de conclusie trekken dat dit product niet hoort bij de groep van goedkope infrarood thermometers. Dan nog zijn de personen die dit product hebben aangeschaft tevreden ermee, want het doet wat het moet doen. Je kunt snel en betrouwbaar de temperatuur meten. Dit apparaat is gemakkelijk om te gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de infrarood thermometer van DiaTemp. Het is misschien niet meteen één van de goedkopere modellen maar dit heeft vooral te maken met de enorme hoeveelheid functies die het toestel aanbiedt. Hieronder kun je alvast een overzichtje vinden van de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

5 in 1 functie: je kunt dit toestel gebruiken als oorthermometer, maar ook als een huidthermometer, een object thermometer en een voorhoofdthermometer. Verder kun je er ook de omgevingstemperatuur mee meten.

Geluidssignaal: op het moment dat er tekenen van koorts worden waargenomen dan zul je merken dat de infrarood thermometer een geluidssignaal afgeeft.

Meetbereik: het toestel beschikt over een totaal meetbereik dat ligt tussen de 0 en de 50 graden.

Handig in gebruik: het is een handig toestel dat je in veel situaties kunt gebruiken. Het is voorzien van een groot en duidelijk afleesbaar display. Bovendien is het apparaat in staat om de laatste 18 metingen te bewaren en op te slaan.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg zul je dit apparaat niet tussen de goedkope infrarood thermometers hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Medisana FTN – Thermometer // Snel, nauwkeurig én contactvrij

 

Ben je deze ochtend niet helemaal lekker opgestaan en heb je misschien wel een griepje te pakken? Dan is het hoog tijd om – mits hulp van deze Medisana FTN infrarood thermometer – eens even je lichaamstemperatuur te meten. Door de digitale thermometer op zo’n 1 à 5 cm van het voorhoofd in de richting naar de slaap te bewegen, verschijnt het resultaat binnen de 2 seconden op het heldere display en dit tot op 0,1º nauwkeurig. Zodra koorts – meer dan 38ºC – wordt gemeten, zal het apparaat tevens ook een geluidssignaal en een rood display afleveren. 

Maar dat is nog lang niet alles want naast het meten van je lichaamstemperatuur, is de Medisana infrarood thermometer eveneens in staat om de omgevingstemperatuur en de temperatuur van vloeistoffen te meten. Zelfs oppervlaktetemperatuur blijkt mogelijk voor dit relatief compacte model. Zijn contactvrije en gebruiksvriendelijke karakter worden tevens aangevuld met een geheugen van maximaal 30 metingen.

Hoewel de overgrote meerderheid duidelijk tevreden is over de aangeboden kwaliteit, lijkt een beperkt aantal klanten dat niet helemaal. Zo zijn zij van mening dat de kwaliteit beter had gekund en het resultaat van de metingen geheel onbetrouwbaar is.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze digitale infrarood thermometer wordt jou aangeboden inclusief de nodige batterijen, een degelijke opbergetui en informatieve handleiding.

Geheugen: het apparaatje garandeert een geheel automatische opslag van de laatste 30 binnengekomen meetresultaten.

Handig in gebruik: door het apparaatje van het voorhoofd naar je slaap te bewegen, kan de lichaamstemperatuur in amper 2 seconden worden geverifieerd. In het geval van koorts gaat dit gepaard met een extra geluidssignaal en een rood verlicht display.

Toepassingen: naast het meten van de lichaamstemperatuur weet hij ook de temperatuur van vloeistoffen, oppervlakken en de omgeving in kaart te brengen.

 

Nadelen:

Onbetrouwbaar: een enkele koper is van mening dat de metingen van dit apparaat geheel onbetrouwbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tapp digitale infrarood thermometer + gratis app (iOS/Android)

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke infrarood thermometer van Oblumi. In vergelijking met sommige andere apparaten is hij iets goedkoper, wat hem meteen een pak toegankelijker maakt bij het grote publiek.

Deze digitale infrarood thermometer wordt jou aangeboden inclusief een gratis applicatie en blijkt compatibel te zijn met zowel het iOS als het Android besturingssysteem. In tegenstelling tot heel wat andere infrarood thermometers, is dit exemplaar in staat om de metingen van maar liefst 50 verschillende personen te onthouden. En dat is alvast heel wat! Echter wordt er dan wel geen geluidssignaal afgegeven op het moment dat koorts wordt gedetecteerd.

Bij aankoop van dit product wordt jou meteen een informatieve handleiding aangeboden alsook enkele cleaning doekjes en een kwalitatieve opbergpouch en duurzame accu. Jammer genoeg zijn niet alle kopers even tevreden met hun aankoop en vinden sommigen de metingen helemaal niet zo nauwkeurig en betrouwbaar.

 

Voordelen:

Geheugen: het is een bijzonder degelijke en krachtige infrarood thermometer die zonder problemen de metingen van wel 50 personen kan bijhouden.

Toebehoren: zodra je besluit om dit product aan te kopen, krijg je er gelijk ook een accu bij net zoals een duurzame opbergpouch en diverse reinigingsdoekjes.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van z’n betaalbare en vriendelijke prijskaartje.

 

Nadelen:

Niet betrouwbaar: jammer genoeg vindt een kleine minderheid van de kopers, het resultaat van de metingen niet zo betrouwbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cresta TH838 Oor Thermometer Infrarood Digitaal

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke infrarood oorthermometer van Cresta. De Cresta TH838 lichaamsthermometer wordt jou bovendien aangeboden in een neutrale witte kleur maar kan ook in een ander design worden besteld. Verder krijg je er ook een krachtige CR2032 knoopcel batterij bij alsook een beschermkapje voor de lens en maar liefst 20 beschermhoesjes waarmee je de lens kunt schoonmaken.

Deze digitale infrarood thermometer geeft een duidelijk geluidssignaal af op het moment dat er koorts wordt gedetecteerd. Houd er wel rekening mee dat slechts de metingen van 1 enkele persoon in het systeem kunnen worden opgeslagen. Verder is het mogelijk om dit apparaat te gebruiken in combinatie met de bijbehorende applicatie, en dat wordt ook ten zeerste aangeraden.

Wanneer we dan een kijkje nemen tussen de online reacties dan zien we voornamelijk heel wat tevreden klanten die overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts een enkeling blijkt toch wel met wat vragen te zitten ten opzichte van de kwaliteit en dat is jammer.

 

Voordelen:

Geluidssignaal: indien er koorts wordt waargenomen, dan zul je dit te weten komen aan de hand van een duidelijk geluidssignaal.

Applicatie: het apparaat wordt geleverd inclusief een bijbehorende app die bijdraagt aan het comfort ervan.

Voeding: hij werkt op basis van een duurzame CR2032 knoopcel batterij die je er op het moment van aankoop ook gewoon bij krijgt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg maakt één koper melding van een eerdere matige kwaliteit en een kwetsbaar product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Infrarood thermometers koopgids

 

Infrarood thermometers kun je gebruiken om vanop afstand de temperatuur te meten van een object of een persoon. Je kunt het apparaat zelfs gebruiken om de temperatuur van kokend water of een stuk voedsel mee te meten. De mogelijkheden van een infrarood thermometer aanbieding zijn eindeloos. Het is een aanbeveling om tijdens de aankoop te letten op het gebruik, de functies, de voordelen en de prijs van het product. Met onze tips zul je zeker de beste infrarood thermometer kunnen kopen.

Waarvoor kun je de thermometer gebruiken

Een infrarood thermometer is handig voor vele verschillende toepassingen. In de eerste plaats kun je het product gebruiken om je temperatuur te nemen wanneer je vermoedt dat je koorts hebt. Je kunt het ook gebruiken om de temperatuur van kinderen te nemen. Het grote voordeel daarvan is dat het makkelijk is en dat de kinderen er geen last van hebben.

Een tweede mogelijkheid is om de temperatuur van je voedsel te meten. Je kan echter enkel maar de temperatuur aan de buitenkant meten dus om de kerntemperatuur van vlees of vis te meten is dit type niet echt geschikt.

Een derde mogelijkheid is om de warmte van een vloerverwarming te meten of te controleren of bepaalde apparaten niet aan het oververhitten zijn. Het gebruik van deze thermometer is heel eenvoudig want je kunt het vanop afstand richten op een object om de temperatuur van het scherm af te lezen.

 

Nauwkeurigheid en snelheid

Infrarood thermometers zijn over het algemeen heel nauwkeurig. Dit is heel belangrijk, vooral als je het toestel wilt gebruiken om de temperatuur van een persoon te nemen. Een klein verschil in de metingen kan ervoor zorgen dat je een persoon die koorts heeft niet goed genoeg verzorgt. De nauwkeurigheid kan wel negatief beïnvloedt worden wanneer de batterij bijna leeg is.

Als je andere objecten wilt meten dan kan de temperatuur niet zoveel belang spelen, zoals de vloerverwarming. Deze resultaten mogen al gauw 1º verschillen. De nauwkeurigheid om de temperatuur van voedsel te meten kan ook belangrijk zijn, maar dit is vooral het geval wanneer je de kerntemperatuur meet. Bij een infrarood thermometer is dit niet echt belangrijk.

De snelheid van een infrarood thermometer ligt veel hoger dan van de klassieke thermometers. Vroeger moest je tot bijna 1 minuut wachten voordat je het resultaat kon aflezen en nu kun je na enkele seconden al meteen de temperatuur op het scherm zien verschijnen.

 

Meetbereik van het apparaat

De meeste thermometers hebben een bereik van 0º tot 50º Celsius. Er bestaan echter ook modellen die wel tot 100º kunnen meten. Andere toestellen zijn geschikt om bevroren voedsel of objecten mee te meten tot een bepaalde temperatuur onder het nulpunt.

Deze metingen kun je eenvoudig aflezen van het beeldscherm van de thermometer. Dit zorgt ervoor dat een infrarood thermometer heel makkelijk in gebruik is. Wees waakzaam wanneer je goedkope infrarood thermometers koopt want ze zijn meestal van minder goede kwaliteit. Zo kan het zijn dat de metingen minder correct zijn en dat ze een beperkt meetbereik hebben. Ook de kwaliteit van het gebruikte materiaal is minder goed, dus ze kunnen vlugger breken.

Voordelen en kostprijs van een infrarood thermometer

De grootste voordelen hebben we hierboven al besproken maar we zetten ze nog even op een rijtje. Met een infrarood thermometer kun je snelle metingen maken die accuraat zijn. Zo hoef je niet te wachten op de resultaten en moet je ook niet voor een lange tijd met een thermometer onder de arm zitten.

Ze zijn ook heel handig om de temperatuur van kinderen te meten. Omdat je het kind niet moet aanraken of de thermometer in een onplezierige plaats moet steken zullen de kinderen het niet meer erg vinden om hun temperatuur te nemen.

Deze thermometers beschikken meestal over een geheugen waarin de laatste metingen opgeslagen worden. Zo kun je deze opnieuw bekijken in de toekomst. Als het scherm beschikt over een verlichting dan kun je de resultaten ook in een donkere ruimte aflezen.

Om het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden is het aangeraden om verschillende aanbiedingen te vergelijken. Je kunt dit eenvoudig doen door online op zoek te gaan. Als je gevonden hebt wat je zoekt kun je het product bestellen en aan huis laten leveren.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES