5 Beste Digitale Thermometers Test van 2024

Laatste update: 22.04.24

 

Digitale Thermometers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een digitale thermometer kun je op een eenvoudige en vooral snelle manier te weten komen wanneer je kindje of iemand van de andere gezinsleden koorts heeft. Toch is het niet de bedoeling om het eerste het beste model aan te kopen. Er zijn namelijk heel wat digitale thermometers die extra opties en kenmerken met zich meebrengen die ook erg handig zouden kunnen zijn. Lees daarom eerst de koopgids eens aandachtig door. Op die manier weet je met welke elementen je rekening zou kunnen houden. Je kunt uiteraard ook gewoon doorklikken naar de top 3 van beste digitale thermometers. Daaruit is gebleken dat je met de Braun PRT1000 een zeer degelijk toestel in huis haalt. De thermometer kun je zowel rectaal, oraal alsook onder de onderarm plaatsen en werkt heel snel en nauwkeurig. De Gefu Zilver 27 cm is uiteraard een heel waardig alternatief en wordt vooral in de keuken gebruikt. Daardoor is het de ideale digitale thermometer voor heel wat professionele koks.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Digitale Thermometers (Reviews) van 2024

 

Een thermometer is altijd nuttig en een noodzaak in huis, vooral als u kinderen hebt. Zo kan u meteen zien of u of één van uw familieleden koorts heeft. Maar er zijn natuurlijk ook thermometers om bijvoorbeeld de temperatuur van uw koelkast te meten! Bent u op zoek naar de beste digitale thermometer voor uw keuken of in geval van koorts? Wij hebben ons gebaseerd op online reviews van kopers om zo een lijstje samen te stellen met verschillende digitale thermometer aanbiedingen.

 

1. Braun PRT1000 Lichaamsthermometer

 

De Braun PRT1000 behoort tot de goedkope digitale thermometers. U kan hem gebruiken om rectaal, oraal of via de onderarm te meten. Hij is betrouwbaar, snel en nauwkeurig.

Hij heeft een flexibel uiteinde en is waterdicht. Hij gebruikt geen kwik dus is veel veiliger. De ideale digitale thermometer voor uw baby.

Kopers van dit topproduct zijn heel tevreden erover. De online reviews geven een positief advies. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft een hele goede prijs/kwaliteit verhouding.

Hij werkt heel snel, hij geeft de temperatuur aan in ongeveer 10 seconden. Verder maakt de flexibele punt hem gemakkelijker te gebruiken bij kinderen.

Gebruikers vinden deze thermometer echt top!

Op het vlak van digitale thermometers is Braun het beste merk. Daarnaast kunnen we ook nog waarnemen dat de PRT1000 de populairste thermometer is. Bovendien heeft dit product ook nog eens de laagste prijs en is het voor vele toepassingen handig.

 

Voordelen:

Gebruik: je kunt deze digitale thermometer gebruiken om je temperatuur te nemen via de onderarm, oraal of rectaal. Omdat het niet alleen rectale metingen maakt is het ook geschikt voor kinderen.

Veilig: deze thermometer gebruikt geen kwik dus is veilig zelfs wanneer het breekt. De thermometer is ook nog eens waterdicht dus het product mag nat worden.

Kenmerken: het scherm is groot genoeg om de meetresultaten af te lezen en het apparaat gebruikt pieptonen om aan te geven wanneer je klaar bent met het nemen van de temperatuur.

 

Nadelen:

Geheugen: het apparaat kan slechts één meting opslaan dus je kunt enkel maar controleren wat je vorige temperatuur was.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. GEFU Digitale Thermometer 27 cm

 

De GEFU is een keukenthermometer voor de amateurkoks onder ons. Met deze digitale thermometer kunt u gemakkelijk de temperatuur meten van vlees, vis en ander voedsel om zo tot het beste kookresultaat te komen.

Hij beschikt over een duidelijk LCD schermpje met een snelle temperatuuraanduiding. U kunt hem gebruiken voor metingen tussen -45 en 200 graden Celsius. Kwaliteit verzekerd!

Online reviews zijn positief over deze digitale thermometer aanbieding. Kopers vinden dat hij handig en eenvoudig te gebruiken is. Verder past hij perfect in de besteklade en is hij makkelijk schoon te maken.

De metingen zijn accuraat en eenvoudig af te lezen. Sommigen vinden hem wel net iets te duur maar al bij al blijf dit product toch top!

Deze keukenthermometer kun je gebruiken om de temperatuur van vlees en ander voedsel te meten zodat je kunt controleren of het al gaar is. Het apparaat heeft een groot bereik en zorgt voor meer gemak tijdens het koken.

 

Voordelen:

Meetgebied: je kunt zowel bevroren voedsel als gebakken voedsel meten. Het apparaat heeft een meetbereik van -45º Celsius tot 200º Celsius.

Gebruiksgemak: het apparaat is eenvoudig in gebruik en je kunt het ook makkelijk schoonmaken. Dankzij de lange naald kun je de kerntemperatuur van vlees en ander voedsel meten.

Prijs-kwaliteitverhouding: het toestel maakt zeker deel uit van de goedkope digitale thermometers. Je krijgt ook goede kwaliteit voor de lage prijs die je betaalt, de thermometer is stevig en nauwkeurig.

 

Nadelen:

Snelheid: het duurt even voordat het toestel de correcte temperatuur aantoont. De temperatuur gaat elke paar graden naar boven totdat het de juiste temperatuur bereikt heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ortho Infrarood Thermometer uitvoering de meest nauwkeurige

 

Deze infrarood meter kan gebruikt worden om vanop afstand de temperatuur van objecten te meten! Hij werkt zowel in Celsius als Fahrenheit en is geschikt voor temperatuurmetingen van waterleidingen, vloerverwarming, kookoppervlaktes, batterijen, koelkasten, … U kunt de temperatuur eenvoudig aflezen van het LCD display die ook over achtergrond verlichting beschikt.

U wijst gewoon met het apparaat op een object om de temperatuur te weten. Dankzij het lasterlicht, die u aan en uit kan schakelen, is de temperatuurmeting nauwkeuriger. Het apparaat schakel automatisch uit na 20 seconden om energie te besparen.

De online gebruikers geven een positief advies over deze digitale thermometer. Hij is er handig in gebruik en kan voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt worden.

Kopers getuigen over succesvolle metingen van vloerverwarming en zelfs het glas van een iPad die bij het vervangen niet te heet mag worden. Hij geeft nauwkeurige metingen en is zelfs comfortabel voor kinderen.

Deze thermometer is heel handig in gebruik, je hoeft het gewoon op een object te richten en je kunt de temperatuur van dit object op het display aflezen. De meter wordt vooral gebruikt om de temperatuur van vloerverwarming of waterleidingen te kennen.

 

Voordelen:

Meten vanop afstand: dankzij het infraroodsysteem hoef je niet eens dicht bij de warmtebron te komen. Je kunt vanop afstand te temperatuur meten van een object zonder daarbij risico te lopen om je te verbranden.

Gebruiksgemak: je kunt metingen maken in Celsius of Fahrenheit en de resultaten meteen aflezen van het LCD display. Dit display beschikt bovendien over verlichting zodat je ook in het donker metingen kunt maken.

Energiebesparing: als je het apparaat niet gebruikt dan schakelt het automatisch uit na 20 seconden. Zo bespaar je energie en zul je niet gauw de batterijen moeten vervangen.

Meetbereik: je kunt koude objecten meten tot een temperatuur van -50º Celsius en hete objecten tot een temperatuur van 330º Celsius.

 

Nadelen:

Gebruik: buiten dat het apparaat minder geschikt is om je lichaamstemperatuur te nemen zijn er geen nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cresta TH838 Oor Thermometer Infrarood

 

De Cresta TH838 meet uw lichaamstemperatuur via het oor. Hij gebruikt geavanceerde infrarood sensor technologie om een nauwkeurige meting te maken. Deze digitale thermometer kan u perfect gebruiken bij uw baby vanaf de leeftijd van 6 maanden. Hij is klinisch getest en beschikt over een groot LCD scherm.

Hij kan uw lichaamstemperatuur meten in 1 seconde en heeft een geheugen voor 9 metingen. Het koortsalarm gaat af wanneer uw temperatuur te hoog is en hij werkt op een knoopcel batterij.

De online reviews zijn positief. Hij is eenvoudig in gebruik en werkt goed voor kleine kinderen. De temperatuur wordt vlug gemeten. Er zijn wel enkele negatieve reacties.

Vooral dat er teveel verschil is in metingen, hij zou meerdere keren verschillende temperaturen aangeven. De hogere prijs is ook een tegenvaller. Toch is het merendeel van de reviews positief over dit topproduct.

Deze digitale oorthermometer gebruikt een infraroodsensor om de metingen te volbrengen. Het apparaat is geschikt voor baby’s en beschikt over een groot scherm.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je kunt deze thermometer al gebruiken voor een baby vanaf 6 maanden. Dankzij het gebruik van een infraroodsensor zal je baby of kindje ook geen last ondervinden van de thermometer zoals bij een rectale meting.

Geheugen: de thermometer beschikt over 9 geheugenplaatsen om temperaturen op te slaan. Dit is handig als je de temperatuur van je kind in de gaten wilt houden na een koortsaanval.

Goed afleesbaar: het scherm is groot en duidelijk zodat iedereen de resultaten makkelijk kan aflezen. Zelfs voor personen met een bril is het goed leesbaar.

 

Nadelen:

Gebruik: het is niet makkelijk om de correcte positie te handhaven wanneer je de temperatuur neemt met als resultaat dat de metingen grote verschillen kunnen tonen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Xavax Digitale Thermometer voor diepvries & koelkast

 

De Xavax heeft een digitaal scherm, een meetbereik van -30 graden Celsius tot 70 graden Celsius en een meetnauwkeurigheid van 1%.

Hij behoort zeker tot de goedkope digital thermometers en is bedoeld om gebruikt te worden in de koelkast of diepvriezer.

De kopers van deze thermometer zijn over het algemeen tevreden over hun aankoop. De thermometer is goed afleesbaar en kan opgehangen worden middels een klein haakje.

Hij is handig in gebruik maar wel erg licht dus hij kan wel gemakkelijk omvallen. Hij zou ook de temperatuur niet exact aangeven.

Hij is heel goedkoop en dit is voor vele mensen een pluspunt.

Deze thermometer is geschikt om de temperatuur van je koelkast of vriezer te controleren. Het apparaat beschikt over een groot meetbereik en heeft een goede nauwkeurigheid.

 

Voordelen:

Correcte metingen: het apparaat heeft een bereik van -30º Celsius tot 70º Celsius. Bovendien beschikt het over een nauwkeurigheid van 1%.

Goed afleesbaar: hoewel het apparaat een klein formaat heeft, is het scherm makkelijk leesbaar en kun je de resultaten goed zien.

Bevestiging: de wand aan de achterkant bevat een magneet zodat je het toestel makkelijk aan de koelkast kunt hangen. Je kunt de thermometer ook ophangen via het ophangoog van het apparaat.

 

Nadelen:

Toepassingen: de thermometer is enkel geschikt om de omgevingstemperatuur of de temperatuur van de koelkast te meten. Het is niet bruikbaar om je lichaamstemperatuur te meten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Digitale thermometers koopgids

 

Voordat je een goede digitale thermometer koopt zul je eerst heel wat vragen moeten stellen aan jezelf. Waar zul je het toestel voor gebruiken? Welke soort digitale thermometer verkies je? Hoeveel geld wil je er aan uitgeven? Over welke functies zal het apparaat beschikken. Dit zijn enkele belangrijke punten die we even zullen bespreken.

Gebruik van de thermometer

Iedereen denkt bij een thermometer aan een toestel die je gebruikt om je lichaamstemperatuur te meten zodat je kunt weten of je koorts hebt. Maar er bestaan natuurlijk ook thermometers die gebruikt worden voor andere doeleinden.

Zo bestaan er keukenthermometers die gebruikt worden om de temperatuur van voedsel te meten zoals vlees of vis. Dit is heel handig voor koks die een bepaald soort voedsel op een bepaalde temperatuur willen bakken of koken.

Ook bestaan er infrarood thermometers die je kunt gebruiken om verschillende objecten vanop afstand te meten. Dit is handig om bijvoorbeeld de warmte van je vloerverwarming te meten. Ook bij apparaten die oververhit zouden kunnen raken kun je metingen uitvoeren met dit toestel om de temperatuur te controleren.

Tenslotte kan een thermometer ook gebruikt worden om de temperatuur van de lucht te meten. Deze thermometers worden opgehangen buiten of binnen het huis om de temperatuur van een ruimte af te lezen. De nieuwe digitale modellen kun je gewoon ergens plaatsen.

 

Soorten thermometers

Vooral bij de koortsthermometers zijn er grote verschillen in het gebruik ervan. Zo kun je gebruikmaken van een oksel thermometer om je lichaamstemperatuur te meten door het toestel enkele seconden onder je armholte te plaatsen. De metingen zijn niet altijd even precies want als je het toestel niet correct plaatst kan de meting beïnvloedt worden door de omgevingstemperatuur.

De rectale thermometer wordt gebruikt om je lichaamstemperatuur te meten door het toestel in de anus aan te brengen. Je moet het even stilhouden om een meetresultaat te krijgen. Deze thermometers worden vooral gebruikt bij baby’s en het is aanbevolen om glijmiddel te gebruiken.

Een orale thermometer wordt gebruikt door het enkele seconden onder je tong te steken. Het maakt precieze metingen en is makkelijk om te gebruiken. De oorthermometer daarentegen kan verschillende metingen weergeven omdat het beïnvloedt kan worden door teveel oorsmeer. Deze thermometer moet je correct positioneren om een accurate meting te maken.

De voorhoofdthermometer is heel makkelijk te gebruiken, je plaatst het even op je voorhoofd en het maakt een meting. Als je teveel zweet kan dit echter zorgen voor een inaccurate meting. De infrarood thermometer, tenslotte, kun je gebruiken om je temperatuur te meten vanop een afstand. Dit soort thermometer kun je ook makkelijk gebruiken om de temperatuur van objecten mee te meten.

Andere thermometers zoals keukenthermometers zijn langwerpig zodat je het uiteinde in het vlees of in het kokend water kunt steken om de temperatuur te meten.

 

Bereik en nauwkeurigheid

Een koortsthermometer heeft meestal een meetbereik van 32º C tot 43ºC. Thermometers die gebruikt worden voor andere doeleinden hebben natuurlijk een ander bereik. Denk maar aan een thermometer om de temperatuur te meten, die kunnen meestal ook tot ver onder het nulpunt gaan en tot 70º Celsius.

Ook een keukenthermometer heeft een groter bereik nodig, vooral naar maximumtemperatuur toe. Sommige kunnen metingen maken tot aan 200º Celsius! Als ze over een LCD scherm beschikken dan kun je makkelijk de temperatuur aflezen.

De meetnauwkeurigheid is bij sommige apparaten belangrijker dan bij andere. Vooral bij een koortsthermometer is het belangrijk dat de metingen zo nauwkeurig mogelijk zijn. Bij een thermometer voor omgevingstemperatuur maakt het niet zoveel uit als het nu een graad warmer of kouder is.

Het grootste probleem met een digitale thermometer is dat het na lang gebruik minder nauwkeurig kan worden. Alle elektronische meetinstrumenten moeten namelijk geijkt worden. Ook kan de nauwkeurigheid gebreken vertonen door vocht in de thermometer of een bijna lege batterij.

Voordelen en prijs

Het grootste voordeel van een digitale thermometer is de snelheid van de metingen. Het duurt nooit langer dan een minuut om een meting te krijgen van deze toestellen en ze zijn ook nog eens nauwkeurig. Ze zorgen dus voor meer gebruiksgemak dan een kwikthermometer.

Ook kunnen ze over bepaalde extra’s beschikken zoals een opslaggeheugen om vorige metingen in op te slaan of een alarm die afgaat wanneer de thermometer koorts detecteert. Sommige apparaten kunnen metingen maken zowel in Celsius als in Fahrenheit en als ze over een LCD scherm beschikken kan dit scherm voorzien zijn van verlichting zodat je ook in donkere ruimtes de resultaten kunt aflezen.

De prijs van een digitale thermometer hangt vooral af van de soort thermometer en de kwaliteit ervan. Doorgaans zijn infrarood thermometers de duurste maar je kunt zeker enkele mooie aanbiedingen vinden op het internet. Vergelijk producten om de beste digitale thermometer te kiezen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES