Leg jouw zwangerschap vast met een mooi zwangerschapsbeeldje

Laatste update: 17.06.24

 

Hoera, er is een kleine op komst! Maak je gereed voor vele mooie herinneringen. Maar wat als je iets fysieks wilt? Een tastbaar cadeau om de zwangerschap te bewaren? Goed nieuws: het kan. Men noemt het een 3D belly. In dit artikel vertellen we je hoe dat gaat. Van de werkwijze tot de ervaring, ontdek het allemaal hier.

 

Wat is een zwangerschapsbeeldje en hoe gaat dat?

Het concept van een tastbare herinnering van de zwangerschap is niet nieuw. Alleen waren de mogelijkheden gering. Vaak ging men gewoon voor een fotoshoot, digitale kopie van de echo scan of een gipsbuik. Maar er kwam een doorbraak: de 3D-printtechnologie. En toen ontstond een leuk cadeau voor de zwangere vrouw — een snapshot van de zwangerschap. Het werkt als volgt.

Een professional gebruikt een scanner om per minuut tot wel 5000 foto’s van je lichaam vast te leggen. Vervolgens wordt er een verkleind of verschaald beeld in lagen uitgeprint. En moet je dan naakt voor iemand gaan staan? Niet per se. We leggen dat zometeen uit. Eerst even over de scan zelf.

 

Is de procedure schadelijk voor mijn baby?

De scan is niet gevaarlijk voor de baby. Ondanks de geavanceerde technologie is het vrijwel hetzelfde als een normale foto schieten. Maar let op. Er zijn nog altijd lichtflitsen. Is dat iets waar je niet comfortabel mee bent? Dan is een zonnebril of oogmasker best handig. Overweeg dit aspect dus wel voorzichtig. Vooral als je last hebt van epileptische aanvallen.

 

De ervaring tijdens de shoot: naakt voor vreemden?

In pure vorm is een zwangerschapsbeeldje inderdaad een model van een blootgesteld vrouwenlijf. Daarvoor moet je wel naakt. Maar dat is geen must. Hou je kleding aan of poseer gewoon in je ondergoed—hangt totaal van jou af. Het bedrijf dat de service aanbiedt, laat je aan het begin dan ook voorbeelden zien van het resultaat met en zonder kleding. En maak je geen zorgen over een gespannen of ongemakkelijke sfeer.

Het zijn namelijk getrainde professionals die je geheel op je gemak laten voelen voordat je fotoshoot begint. Bovendien gaat het vrijwel altijd om een team van vrouwen. Vrouwen die een empathische, positieve en ondersteunende sfeer creëren. Dus niets om bezorgd over te zijn. Ga gewoon ervoor.

 

Nog 5 redenen om een zwangerschapsbeeldje te overwegen

Zo’n 3D-beeldje is een best uniek cadeau voor de zwangere vrouw. Je hebt letterlijk een tastbare momentopname van je zwangerschap. Het is net alsof je terugkijkt in de tijd. Dat alleen al is overtuigend genoeg om er eentje te halen, maar hier zijn nog meer redenen om te kiezen voor zo’n apart cadeau.

 

Herinnering aan de zwangerschap

De zwangerschap is een deel van je leven dat je zeker wilt bewaren. In tegenstelling tot andere cadeaus is dit een geweldige optie. Zo’n beeldje is vrij klein en neemt niet al te veel plaats in. Je pakt hem vast, bekijkt hem van alle kanten en de herinneringen van alle negen maanden komen in een keer terug.

 

Een realistische weergave in de palm van je hand

Het beeldje is precies zoals we het hebben uitgelegd. Het is een 3D-replica van je zwangere lichaam dat gepaard gaat met een scala van materiaalkeuzes. Zo is een zwangerschapsbeeldje van brons mogelijk, maar ook hout is een populaire keuze. Daarnaast wordt je beeld handmatig bewerkt om eventuele onvolkomenheden te verwijderen. Je mag het zeker wel aantrekkelijker maken.

 

Handig bij de babyshower

Net als alle andere groeimomenten van het kind, is ook de babyshower een belangrijk onderdeel. Ook voor dit moment kun je een zwangerschapsbeeldje laten maken. Het vormt een leuke aanwinst voor het feestje. Denk maar aan de leuke foto’s die je aan het eind krijgt. Beter kan het niet. Maar wacht, we hebben ook iets voor na de shower.

We hebben onlangs onderzoek gedaan naar wasmiddelen voor baby’s. We keken onder andere naar de samenstelling van de middelen om lekker geurende en tegelijkertijd veilige, ideale producten op te sporen.

Kijk hier voor onze top aanbevelingen voor het beste wasmiddel voor je baby en verwen de kleine met een lekker geurtje.

Pronkstuk voor de kleine zelf

Tot kort kon je niet al te veel delen met je kinderen over je zwangerschap. En voor goede reden. Wie wil nou lopen met een foto van een naakt lichaam? Erger nog, hoe laat je zo’n gevoelige foto ontwikkelen? Maar nu is dat wel mogelijk.

Denk maar aan de leuke sessies die je met je kleintjes kunt hebben. Je laat hen zien hoe ze eruitzagen als bolle buik—best meta als je het aan ons vraagt. Dat kan zelfs wanneer ze ouder zijn, maar dat hangt natuurlijk af van de band en flexibiliteit.

 

Verbondenheid tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heeft je partner de mogelijkheid om je in al je glorie te bewonderen. Voor jou is dat helaas niet zo. Maar nu heb je wel de tweede beste optie. Omdat het beeldje vast te houden is, wordt het iets makkelijker voor jou als mama om jezelf in je geheel te bewonderen. Dat geeft je een sterker gevoel van verbondenheid met het kindje dat in je zit.

 

Kies zelf het materiaal voor jouw 3D belly

Als je nou eenmaal ervoor kiest een 3D zwangerschapsbeeldje aan te schaffen, word je belazerd met verschillende materiaalkeuzes. Hier wat meer over elke soort zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Ten eerste heb je brons. Zo’n bronzen zwangerschapsbeeldje geeft een chique nuance aan de al interessante, unieke sculptuur. Daarnaast is messing een populaire keuze. Deze legering van koper en zink geeft een warme, gouden uitstraling en staat supermooi met andere beeldjes in huis.

Vervolgens heb je hout voor een ietwat klassieke look, hoewel het onderhoud ervan vaak te wensen overlaat. Als laatste is kunststof een optie. Het voordeel hier is de duurzaamheid en het onderhoudsaspect. Is je beeld aan onderhoud toe? Geen probleem. Een veeg met een lap en hij is zo goed als nieuw.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES